איך אתה יודע שיש לחץ ( יתר) בצינור העליון?
אחרי שמים עברו למיכל עודפים, והמנוע מתקרר, שפותחים את המכסה של הראדיאטור, חסרים מים בראדיאטור?
אם חסרים בראדיאטור מים, כמה חסר? זה תואם בערך את הכמות במיכל עודפים?
Printable View
איך אתה יודע שיש לחץ ( יתר) בצינור העליון?
אחרי שמים עברו למיכל עודפים, והמנוע מתקרר, שפותחים את המכסה של הראדיאטור, חסרים מים בראדיאטור?
אם חסרים בראדיאטור מים, כמה חסר? זה תואם בערך את הכמות במיכל עודפים?
אני 10 שנים עם2 טראקנים שונים...מכיר מה צריך להיות הלחץ בצינור העליון...
לרוב המים חוזרים לבד כשהוא מתקרר ואין בעיה.... אבל כשהם לא חוזרים המים שעברו למיכל עודפים הם בדיוק מה שחסר ברדיאטור,
אני פשוט מרים את המיכל עודפים ואז חוק הכלים השלובים דואג להעביר את הנוזל לרדיאטור , ברגע שהוא מלא עד הסוף, מחבר חזרה את המיכל והוא תמיד באותו כמות כ1CM מעל הLOW.
בדקתי כבר נזילות במערכת עם ערכת לחץ ובדקתי בנפרד את הצנרת של העודפים ואת המיכל, הם אטומים.
אני לא חולק שאתה מכיר את הרכב, רק שאלתי איך אתה מודד? לוחץ על הצינור?
לגבי שאר התופעה, זה נראה כמו חור \ שבר בצינור עודפים, שמכניס אוויר ( בזמן שהמערכת צריכה להחזיר מים).
[QUOTE=zivo;1016416]אני לא חולק שאתה מכיר את הרכב, רק שאלתי איך אתה מודד? לוחץ על הצינור?
לגבי שאר התופעה, זה נראה כמו חור \ שבר בצינור עודפים, שמכניס אוויר ( בזמן שהמערכת צריכה להחזיר מים).[/QU
כן , בלחיצה עם היד...וגם בהשוואה לטראקנים אחרים
אין חור והצנרת אטומה, פירקתי את המיכל כולל כל הצנרת.... סתמתי צד אחד ובטלתי באמבטיה , הכנסתי לחץ אוויר אין בועות.
פני, שאלה אולי טיפשית, וגם אני איבדתי אותך...
מה מצב הפקק של הרדיאטור? מקורי? חליפי? חדש/משומש?
לי לא מסתדר לחץ שונה בצינור עליון ותחתון. זאת מערכת אחת רציפה. מכל מה שכתבת, אני חושב שיש בעיה שמקורה בראש, (או אולי מקור אחר? לא מכיר את המנוע) והיא לא תמיד באה לידי ביטוי אלא רק כשהמנוע מגיע לטמפ מסוימת ומעלה (אולי עכשיו כשקר זה פחות קורה?).
אבל אין הסבר למעבר מים למיכל עיבוי ללא חזרתם, חוץ מתוספת גזים למערכת. צריך רק להבין מאיפה הגזים מגיעים..
מכיוון שציינת שעשית ראש, לדעתי משהו שם לא ממש הצליח, השיפוץ, האטם, קשה לדעת.
מקווה שאני טועה..
Sent from my SM-J710F using Tapatalk
+1.
רק בשביל לשלול הייתי מנסה פקק אחר בכל מקרה.
ואז אם אין שינוי...ועשית את כל הבדיקות האפשריות, אין ברירה אלא להוריד שוב את הראש ולחפש מה התפקשש שם.
לעיתים יש סדק ממש קטן, לעיתים השטח לא טוב באחת הנקודות, או האטם עצמו בעייתי.
מה אני מבין \ מנחש\ הייתי הולך לבדוק-
1- המנוע תקין ( עובדה הוא לא מתחמם ובסה"כ לא הולכים מים לאיבוד , הם רק עוברים למיכל עודפים).
2- יש משאבות לחץ לבדיקת ראדיאטור שמתלבשות על הפקק של הראדיאטור, הייתי מנסה לוודא את נושא הלחץ בקו העליון ולשלול את הקביעה הזו. אני לא אתפלא שזו פשוט בעיה של צינור ישן \ סדרה אחרת, שהוא יותר קשיח וזה מסיט \ מבלבל את הדיון.
רגע לפני שמורידים ראש ומפרקים .....שים שעון אמיתי על הפקק של הראדיאטור.
3- העובדה שכמות המים במיכל העודפים, תואמת את מה שחסר במערכת, לדעתי, צריך להתרכז במנגנון עודפים וההחזרה של העודפים האלו.
מציע להתרכז בחלק הזה. כמו שנדב כתב, לחזור לבסיס, לבדוק את הפקק, התושבת של הפקק, הצינור עודפים המיכל...
קרה לי כבר בעבר שנוזל עובר לעודפים ולא חוזר+לחץ בצינור עליון והמנוע לא עובר את ה 90 מעלות, כאמור גזים במערכת הקירור בכמות ממש קטנה בגלל סדק פנימי בראש באחת הנקודות ליד השסתומים.
בצער רב וביגון קודר, צר לי לספר לך כי לפי כל הספור - היה ונשאר לך סדק בראש המנוע.
מדובר בסדר קטן שנפתח רק בטמפרטורה גבוהה ו/או כשהרכב מתאמץ.
אופציה נוספת שלא הדקו כנדרש את אטם הראש, או שהברגים שלך מסוג TTY שלא הוחלפו ו/או לא הודקו על פי הנחיות היצרן, ולכן בריחת הגזים היא רק בטמפרטורה ו/או מאמץ.
מה שמוזר שאתה לא מקבל אינדיקציה על גזים עם הערכה, אבל זה דיון לשרשור אחר.
זה מה שאני לא מבין...בדקתי עם שתי בדיקות שונות...שמתי נוזל חדש...בדקתי שהוא בתוקף....בדקתי עם תרמוסטט סגור(מנוע קר) תרמוסטט פתוח (מנוע חם) בדקתי במיכל עודפים.... בדקתי ברדיאטור...בדקתי בתורים גבוהים בדקתי בסרק באף בדיקה הוא לא החליף צבע....
כדי לאמת ולוודא שהבדיקה תקינה, נתתי שאיפה מאיזור האגזוז...והחליף צבע מיידית...
זה יכול לקרות שבסרק לא קורה כלום ורק בנסיעה זה מתפרץ, ויכול לקרות לסירוגין גם.
תקן אותי אם אני טועה,
מעבר של נוזל קירור למיכל עיבוי במערכת כמו שלי (פתוחה ללא פקק לחץ במיכל עיבוי) יכול להגרם מ2 סיבות :
1. התחממות הנוזל שגורמת להתרחבות שלו, ואז בעצם הנפח במערכת עולה, גורם ללחץ בצנרת והפקק פותח את המעבר לעודפים כאשר הלחץ מגיע ל0.9 , ואז כאשר הכל מתקרר נוצר וואקום ששואב את הנוזל חזרה.
2. חדירת גזי פליטה מכיוון הראש למערכת המים , זה מרים את הלחץ בצנרת ,הפקק פותח את המעבר לעודפים כאשר הלחץ מגיע ל0.9 , ואז כאשר הכל מתקרר לא נוצר וואקום ששואב את הנוזל חזרה.
האם יש עוד סיבות?
* משאבת מים חלשה\גמורה שגורמת לחוסר סירקולציה, התחממות ואז התפשטות הנוזל לכיוון העודפים זה לא אופציה מאחר ואני עוקב אחרי הטמפ ב3 מיקומים שונים ובאף מקום היא לא עולה על 89 מעלות.
* רדיאטור סתום שגורם להצרה במעברים ואז ללחץ במערכת שפורק את הנוזל לעודפים נשלל מאחר והוחלף הרדיאטור...
* פקק תקול נשלל מאחר והוחלף לחדש מקורי
* תרמוסטט תקוע נשלל מאחר והרכב לא עולה על 88 וטמפ הפתיחה של התרמוסטט היא 86.....ובנוסף הוא הוחלף לחדש מקורי כדי לשלול בוודאות ועדיין הנושא ממשיך.
* גזים במערכת אני מקווה שנשלל כי הערכה לא מזהה אותם...
*חוסר אטימות במערכת המים נבדקה בבדיקת לחץ
*אטימות מערכת העודפים נבדקה גם
יש אפשרות של כניסת אוויר ולא גזים למערכת ?
- - - Updated - - -
בדקתי במאמץ....שמתי D עם אמברקס משוך וברקס...העליתי תורים ובדקנו... לא בטיחותי אבל צלחנו.
אם הטמפרטורה נמוכה יותר בצינור התחתון אז באותה פרופורציה הלחץ יהיה נמוך יותר, (חוק צ'ארלס וזה...), לא?
ואם יש מעבר קומפרסיה למערכת המים, הלחץ יעלה אל מעבר ללחץ הפתיחה של הפקק וכמות המים שתעבור למיכל העודפים תהיה משמעותית יותר גדולה מכמות המים שתעבור רק כתוצאה מהתפשטות של ה׳*וזל במצב תקין.
כמות מים שכזו שיצאה מהמערכת לא יכולה לחזור חזרה למערכת בזמן שהיא מתקררת, אני מניח בגלל שעכשיו יש אוויר במערכת שמסוגל להידחס בזמן הקירור ולא יוכל לייצר את הוואקום שמושך את הנוזל שנמצא במיכל העודפים.
בקיצור, גם לי זה צועק שיש מעבר של גזים למערכת הקירור ובמקרה הטוב (והנפוץ), זה יהיה (רק) מהראש מנוע.
נ.ב
אלא אם כן, יש לך אינטרקולר מקורר מים...ואז במידה ונפרץ...
טל.
הסיבות שמים לא חוזרים ממיכל עודפים, מהקל (בכיס) אל הכבד:
1. הצנורית מהפקק של המיכל אל מצולותיו נפלה או לא אטומה.
2. הצנור בין מיכל העודפים למצנן עם דליפה קלה שמונעת מהווקום למשוך נוזל.
3. פקק רדיאטור לא תקין.
4. כניסת גזים למערכת הקרור.
לפי כל מה שאתה מתאר לרבות ההסטוריה של המנוע, נראה לי בכאב רב כי מספר 4 הוא הזוכה הלא מאושר. :-(
פיני, מה הסיבה שהרמת ראש בפעם הקודמת? היתה את אותה תופעה?
לא זוכר אם כתבת שהלחץ העודף בצינור העליון
קיים רק כשהמנוע פועל, או נשאר גם לאחר כיבוי המנוע.
דבר נוסף. הייתי דואג לחמם את כל נוזל הקירור
עם נסיעה של רבע שעה.
מכבה. פותח בזהירות מירבית את פקק הרדיאטור
וסוגר.
בודק מה גובה המפלס במיכל עודפים
וממשיך בנסיעה עוד רבע שעה.
ובודק האם יש לחץ עודף בצינור העליון
והאם מפלס המים במיכל משתנה.
אבל דבר ראשון, הייתי מחליף את הפקק.
אם אתה מספר שלפעמים המים לא חוזרים לרדיאטור
אחרי קירור המנוע. זה פקק לא תקין.
ניתקלתי בחיי בפקקים חדשים שלא כויילו כהלכה.
ממשיך לזרום אתך.....
פיני מדווח על בעיה של לחץ בצינור העליון, כל הזמן.
מצד שני, בריחת מים ( לעבר המיכל עודפים) רק לפעמים.
יש פה הסברים על פריצה חלקית, סדק קטן שרק שהמנוע מתחמם ...וכו', אז למה פיני מדווח על בעיה קבועה של לחץ בצינור העליון???
משהו לא מסתדר.
מאחר ופתיחת ראש זה יקר ומסובך, אני חוזר ומציע לבדוק את הלחץ בראדיאטור.
זה פשוט ולא מצריך שום פירוק.
אם נראה שרוב הזמן הלחץ תקין (כלומר הרושם של לחץ גבוה כל הזמן, שגוי), אפשר לחזור לדבר על הורדה של ראש.
אם באמת, קבוע, יש לחץ גבוה מדי, ועדיין אין בועות ואין סימנים לCO2, צריך לחזור למערכת הקירור.
דרך אגב, אם זו באמת בעיה בראש מנוע, וזו רק פריצה חלקית, שקוראת בנסיבות קיצוניות, זה מסביר למה שפיני בודק נוכחות של CO2 בנוזל קרור, הוא לא מוצא.
פיני,
עוד בדיקה שהייתי עושה.
תניע ותן למנוע להתחמם עד פתיחת הטרמוסטט.
תנתק את הצינור עודפים מהמיכל עודפים, ובזמן שמחזיקים טורים על 3000~, תנסה לראות עם יוצאים גזים \ לחץ מהצינור עודפים ( תנסה לסתום ולפתוח עם האצבע).
אם יש לחץ גזים שבורח מהצינור עודפים, זה יכול להסביר הבדל בלחץ בין הצינור העליון לתחתון.
אני הייתי מנסה פקק 1.1 אטמ'
לא זוכר אם כתבת שהלחץ העודף בצינור העליון
קיים רק כשהמנוע פועל, או נשאר גם לאחר כיבוי המנוע?