תגובה: טויוטה היילקס 2022 קמפר AluCab Khaya 4 Sleeper
א. וואוו זה גבוה.
ב. אבל ממש מסודר.
ג. אוריאה - אפשר לבטל את הצורך באוריאה. יש מי שיודעים להתחבר למחשב ולומר לאוריאה ביי ביי לתמיד. כשהטנדר יחזור לארץ אפשר להחזיר את המצב לקדמותו. אני מציע אם הולכים בדרך הזו לבצע את השינוי מוקדם ככל האפשר ולצבור קילומטרים לראות שאין בעיה.
אסף.
היי חברים,
היי עידן!
אני רוצה לנצל את ההזדמנות כדי לחזור ולומר לכם, עד כמה החבילה הזו מוצלחת ומלוטשת.
הקמפר מתוכנן ובנוי מעולה, הכול סגור ומהודק. להערכת בעל סדנה מוכרת, להתקין את כל האיבזורים האלה
על טנדר או ג'יפ רגיל, יעלה יותר מה-100,000 של הקמפר המזווד עד הסוף - ובסוף, יהיה מוצר פחות מסודר.
ואם מישהו רוצה התקנה עצמית עם מקרר ומטבח שכבר יש לו וכיו"ב, זו אופציה פחות יקרה.
מבחינת נהיגה - אתה באמת לא מרגיש את החבילה הזו על הגג, לא בכביש 6 או ערד-סדום, ולא בנקרות ב-80 קמ"ש.
עוד מעניין לציין שה היילקס 2.4 ליטר מסתדר נפלא עם המשקל העודף, קרב לטונה בארגז.
ה-150 כ"ס מספיקים לחלוטין, לא חסר כוח לכלום (לא עשיתי דיונות קיץ, אבל אני לא חושב שזה הייעוד של רכב מסעות כזה).
המתלים עובדים חלום, זהו הטנדר הנוח ביותר בו נסעתי אי פעם. תענוג גדול.
אני מאוד מקנא בנעמה שיוצאת איתו למסע ארוך, לדעתי זה מאוד מאתגר, עם שלושה ילדים.
אבל מזומנת להם חוויית חיים, והם יידעו איך להתרענן מדי פעם באיזה גסט האוז, אני משער.
יאללה, חג שמח
למען הסר ספק, תיקון קטן - כתבתי ש"לא מרגישים את המשקל בארגז", וכמובן שזה לא לגמרי מדויק...
מרגישים את המשקל הגבוה על ידי רכינה גדולה יותר בפניות, בוודאי ביחס לטנדר סטנדרטי שהוא מאוד שטוח בפניות.
כוונתי הייתה שבקצב נהיגה המאפיין טיול - לא משחיזים צמיגים, לא דריפטינג, בטח לא קפיצות - הוא מתנהג נהדר, טוב יותר מכפי שיכולתי לצפות. ה-80 קמ"ש בנקרות היה קטע יחיד בו נתנו ממש גז, בדרך כלל אתה מתגלגל בקצב טיול - 30-50-70 קמ"ש בשבילים הלבנים המהירים. ובכל
המקרים הוא בן לוויה נהדר לטיול ארוך.
פה בגיפולוג אוהבים נתונים,
מה המשקל הרטוב בפועל? איזה סט אפ מתלים מותקן...
Sent from my SM-G781B using Tapatalk
נראה מוכן לכל הרפתקה, יפה מאד.
מה שחסר לי זה גרסה בצבע בהיר, ואופציה למזגן כלשהו
Sent from my SM-J710F using Tapatalk
1 קבצים מצורפים
ערב טוב!
לשאלותיכם:
1. משקל האבזור בטנדר הזה הוא סביב 800 ק"ג. עם משפחה בתוכו הוא מגיע פחות או יותר למשקל העמסה המותר שלו.
2. סטאפ המתלים הוא: קיט קפיצים ובולמי EFS XTR. הקפיצים מיועדים למשקל קבוע של 300 ק"ג, בתוספת כריות אויר שיושבות במרכז הקפיץ האחורי. כאשר מעמיסים את הקמפר, מעלים את הלחץ בכריות כך שהרכב יחזור לגובה המקורי (אחרי ההגבהה) ובכך הכרית מפצה על השקיעה ותומכת במשקל הנוסף. כאשר פורקים את הקמפר, מורידים את לחץ האוויר בכריות.
כמו שכתב רמי - המשקל אמנם מורגש, אבל המתלה מתמודד עם המשקל באופן מרשים.
כמובן שבמידה ומדובר בהתקנה קבועה בלי צורך לפרוק את הקמפר, אפשר מראש להתקין קפיץ המיועד למשקל המלא.
3. גג הקמפר יודע לקבל 50-100 ק"ג. לקומפרסור שמרים את הגג יש פרסוסטט, את הלחץ שלו קובעים לפי המשקל שאותו צריך להרים. הרכב אמנם גבוה, אבל הוא בנוי ככה שהעומס הגדול (מיכל מים, דוד חשמלי, מקרר, מצבר והציוד הכבד) יושבים בתחתית הארגז ושומרים על מרכז כובד נמוך.
אין ספק שלא מדובר ברכב מרוץ - אבל בתור רכב טיולים משפחתי הוא מתפקד באופן מפתיע במיוחד.
4. אוריאה - אני מכיר את האפשרות של ביטול צריכת האוריאה במחשב הרכב, אבל קשה לי עם זה פסיכולוגית. במיוחד כשלא אני אנהג ברכב וכשזה הולך להיות מאוד רחוק מהבית ושמדובר ברכב חדש מהניילון - חשוב לי לשמור על מקוריות מכאנית ככל האפשר. כמו שאני מכיר את צריכת האוריאה בהיילקסים האלה, ג'ירקן של 20 ליטר צריך להיות יותר ממספיק, בהנחה שהוא מיועד לשימוש רק ממזרח לתורכיה (ששם עוד יש כלי רכב שצורכים אוריאה).
5. לגבי הצבע - ניתן לקבל את הKhaya בשחור או אפור בהיר, ראה תמונה -
קובץ מצורף 143122
6. לגבי מיזוג - ניתן בהחלט להוסיף מזגן 12V על גג הקמפר. קח בחשבון שמדובר בעלות בסדר גודל של כ10-15K ש"ח, כולל המזגן (Dometic, לא סיני) וכ500 אמפר מצברים שיחזיקו את המזגן עובד ללילה שלם. החיסרון העיקרי של פרוייקט כזה הוא המשקל העודף (של המצברים בעיקר). בקמפר בגרסה הזוגית זה אפשרי - בגרסה המשפחתית מדובר בחריגה משמעותית מהמשקל המותר ברכב כמו היילקס.
אם מדובר בגרסת הAluCabin שמותקנת על פולסייז - זה אפשרי בהחלט, בקלות.
מניסיון אישי - אנחנו לא מטיילים בקיץ בארץ, ובעונות המעבר, המאווררים שמותקנים בקמפרים שלנו עושים עבודה מצויינת ומאוד נעים לישון איתם.
עידן
מעורר קינאה, אני מקווה ש"הקמפר" שלי יגיע קרוב מבחינת נוחות הטיול למה שקורה פה.
הסט של efs עם בולמי xtr נהדר. בהאנטר עם משקל קבוע של 500 ק''ג לפני אנשים וציוד שמוציאים הוא עשה עבודה נהדרת.
עידן, אפשר קישור למאווררים?
Sent from my M2102J20SG using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
idanw
5. לגבי הצבע - ניתן לקבל את הKhaya בשחור או אפור בהיר, ראה תמונה -
קובץ מצורף 143122
6. לגבי מיזוג - ניתן בהחלט להוסיף מזגן 12V על גג הקמפר. קח בחשבון שמדובר בעלות בסדר גודל של כ10-15K ש"ח, כולל המזגן (Dometic, לא סיני) וכ500 אמפר מצברים שיחזיקו את המזגן עובד ללילה שלם. החיסרון העיקרי של פרוייקט כזה הוא המשקל העודף (של המצברים בעיקר). בקמפר בגרסה הזוגית זה אפשרי - בגרסה המשפחתית מדובר בחריגה משמעותית מהמשקל המותר ברכב כמו היילקס.
אם מדובר בגרסת הAluCabin שמותקנת על פולסייז - זה אפשרי בהחלט, בקלות.
מניסיון אישי - אנחנו לא מטיילים בקיץ בארץ, ובעונות המעבר, המאווררים שמותקנים בקמפרים שלנו עושים עבודה מצויינת ומאוד נעים לישון איתם.
עידן
תודה רבה על התשובות
מזגן שמבוסס על מצברים לא נראה גם לי ריאלי ברכב בגודל כזה, אבל אולי משהו שמתבסס על מנוע הרכב או על גנרטור קטן מושתק, גג עד 1000W, יכול לעשות את ההבדל בין לטייל בקיץ במדבר או לא. (אני מטייל במדבר בכל העונות, ללא מזגן, ואוהב מאד את המדבר גם בקיץ, אבל זה יכול להיות שדרוג נחמד לאו דווקא ללילה, אז מאוורר מספיק לגמרי, אלא יותר לשעות החמות של היום, "שעות השינה" בקיץ של המדבר..)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ishc
אפשר קישור למאווררים?
Sent from my M2102J20SG using Tapatalk
זה ממש יקר ביחס למוצרים אחרים בשוק, אבל זה הרבה יותר איכותי, הבדל עצום:
https://www.amazon.com/SEEKR-Caframo.../dp/B0B2PZTSC2
אחד עם מצבר פנימי. יקר ואיכותי.
https://www.zerobreeze.com/products/zero-breeze-mark-2
Sent from my SM-G980F using Tapatalk
תודה,
יש דברים דומים במחירים יותר סבירים, אעורר את השרשור הרלוונטי..
עידן תודה על התגובה הרצינית והמפורטת!
שאפו, אחרי שגם ראיתי מקרוב... כיף לראות את החשיבה על הפרטים הקטנים ואיכות החומרים.
מאוד אהבתי את הנגיעות והתוספות שלכם עם הבמבוק.
Sent from my SM-G781B using Tapatalk
אהלן!
ניתן לעקוב בדף הפייסבוק של המסע - https://www.facebook.com/Mordechays.on.the.go
לנטולי פייסבוק, אפשר לעקוב גם אחרי הבלוג באתר אישטח - https://www.e-shetach.co.il/blog/
נראה ונשמע טיול מדהים....
Sent from my SM-G980F using Tapatalk