אכן.
כשיש לך כבר שני כלי רכב בחנייה, אחד חשמלי ואחד לא. כל ההוצאות הקבועות כבר משולמות. העלות השוטפת של האנרגיה נמוכה יותר פי 4-6 (!). אז מעמיסים את כל הנסועה שאפשר על החשמלי, בלי לחשוב יותר מדי.
Printable View
נכון מאד, לכם גם אני עברתי עכשיו, פרט לויליס גם לרקסטון 2018 בזבזני, ו-MG חשמלי חסכני. גם אני מעריך שאיפה שאפשר, הנסועה תהיה בעיקר בחשמלי....
אולי יעניין מישהו:
https://imageshack.com/i/pnJOl4MMj
טסלה מיישרת את המחירים כמו מגרפה.
לא מספיק ולא בכלל מצד היבואנים האחרים.
הזדמנות לתאר ההתרשמות שלי בפרופיל דומה של שימוש:
לפני 3 שבועות קיבלתי מהעבודה ג׳ילי 460 ולפני חצי שבוע הותקנה לי עמדה בבית, יש גם בעבודה עמדה ויש 4 ציפים מכסים את החברות טעינה ציבורית הגדולות:
1. ליום יום הג׳ילי אחלה , ביצועים יפים (החליפה פוקוס סטיישן עם 180 כס) ומאוד מאובזרת, ציפיתי שתהיה שקטה יותר בכביש המהיר, רוח וצמיגים בהחלט שומעים
2. לחיות עם חשמלית ללא עמדה ביתית - לא לעניין, במיוחד בסופ״ש.
3. כרכב לנסיעת אופנים (2 זוגות אופנים הרים, אחד חשמלי) בסופ״ש זו פשרה גדולה, לא ניתן להתקין תפוח למנשא או גגון (עקב גג הזכוכית), אני נאלץ לפרק. זוג אחד גלגל קדמי ובזוג החשמלי לפרק 2 גלגלים ולהנדס הכול, מאוד צפוף, גם את הסאפ בקייץ אאלץ לסחוב בפורסטר הפרטי
4. נסיעות אופנים בסו״פ מטבען מאתגרות, יוצאים מאוחר מדי מהבית, נוסעים רחוק ומהר בכבישים מהירים 125-130 קמ״ש, הטווח האפקטיבי ברכב עם 2 זוגות בפנים, תיקים ושני רוכבים הוא רק 300 ק״מ, מחייב התארגנות וחובה לצאת מהבית עם 100% סוללה
5. לאור סעיף 4 החיסרון של חוסר בתפוח למנשא / גגון לא רלוונטי כי ירצח את הטווח עוד יותר
6. מנשא רצועות על הדלת האחורית , עקב זווית הדלת כקופה, פלסטיקים בחלק העליון , זה מגביל מאוד את המנשאים המתאימים, ובפועל לא מצאתי מנשא מסיבי מתאים גם לחשמליות שיושב טוב על הג׳ילי ולאור סעיף 4 חדלתי לחפש
7. האידיאלי זה בבית גם חשמלי וגם רכב רגיל, ולשלב
8. מפתיע שעדיין לא מופיע בוייז סימון לעמדות טעינה והאם פנויות
וואלה, דווקא החזקתי מהג'ילי יותר.
לאיוניק שלי יש וו גרירה, והיא שקטה מאוד גם במהירויות אוטוסטרדה.
הטווח השמיש עם מנשא ומהירויות כביש 6 (חוקיות) הוא אכן כ-300 ק"מ.
אז טוענים ל100%, מה הביג דיל? מקסימום מתכננים טעינה בדרך.
מה שכן אני מודה ומתוודה שהמהירות הממוצעת שלי על כבישים מהירים ירדה במעבר מהאוקטביה לאיוניק, ככה זה כשהטווח המשוער מוצג לך כל הזמן בספרות ענקיות על הצג.
קובץ מצורף 142735
לא התנסחתי טוב:
זה לא שהג׳ילי רועשת בכביש המהיר, פשוט ציפיתי שתהיה עוד יותר שקטה…
לגבי byd:
בסופי השבוע שעוד לא הייתה לי עמדה ביתית, הייתי טוען בציבוריות, והיו מספר מפגשים עם בעלי byd שמאוד התלוננו על הטווח, כנראה שם הבעיה חמורה יותר.
Sent from my iPhone using Tapatalk
אחרי חודש עם האיוניק אסכם את זה כך . ( 5000 קילומטר )
גם בל״ק שלי השתפרה צריכת הדלק פלאים . המכונית חינכה אותי .
אחרי שהתרגלתי , אני נוסע יומיומית כ250 קילומטר מתוכם כ 80 בכביש שש . כאשר אני חורג מעט את הלג האחרון משש לחיפה אני עושה בכביש
4.
מטעין מדי ערב ל80 אחוז , מגיע הביתה ב21 אחוז ועוד עושה סיבוב אחד בחיפה .
בפעמים שפיספסתי קצת טענתי בעתלית בטעינה מהירה , 20 אחוז ( קפה בקושי , עשר דקות ) והמשכתי .
חרדת הטווח הולכת ופוחתת . חוויה אחרת .
הדבר היחיד שהיה נורא באיוניק הבסיסית זאת מערכת השמע הנוראית והמרעישה , החלפתי את הרמקולים ועכשיו אפשר לשמוע את השקט ...
עוד צרה יש עם הusb שמתנתק כל 50 דקות , אבל זה בערך הכל . מכונית מדהימה . מכור .
במידה ועדיין רלוונטי:
1. חובה - עמדת טעינה בבית או בעבודה. אם אין - שומר נפשו ירחק ולא משנה מה יספרו לך.
2. מורידים מטווח היצרן 20% או 100 ק"מ, ובונים ביום יום על הנמוך מבין השניים - לטובת בריאות הסוללה והנפש.
בעידן הרכב החשמלי דווקא לסינים יש יתרון על התעשיה המסורתית בגלל השקעות העתק.
מכאן ואילך תעשה נסיעת מבחן ותפעיל את כל שאר השיקולים כמו ברכב רגיל.
כל מחשמלת שתקנה, תהנה ממנה, שקט, העדר זהום וסרחון, תאוצות מעולם אחר וחיסכון דרמטי - כמעט כמו רכב חברה...
תקלה ידועה ונפוצה בשקע הUSB, או יותר נכון בצמה ובחיבורים שמאחוריו.
דבר עם הסוכנות שמכרה לך את הרכב ודרוש שיחליפו את החלק, זה חלק זול וההחלפה זריזה יחסית.
זה נעשה כבר עם הרבה מאוד מכוניות, והרוב המוחלט מדווחים על פיתרון מיידי של הבעיה.
מדבר מנסיון אישי כמובן והרבה שיוט ברשתות.
דבר איתי אם צריך עוד פרטים.
זה כבר התחיל להתגלגל..
לעת עתה הוציאו את מס הנסועה מחוק ההסדרים:
https://m.calcalist.co.il/Article.aspx?guid=rksi048ao
Sent from my HD1903 using Tapatalk
מהפעם הראשונה שהפחידו אותי עם מס נסועה ועד עכשיו, חסכתי כבר כ40000ש"ח בפערי האנרגיה, לפני אגרה טיפולים ובלמים, אז עד שיהיה את המס הזה, מחיר הרכב כבר יוחזר כמעט במלואו. גם לאחר מכן, לפחות ע"פ הסכומים שנזרקים באוויר כרגע, פער העלויות לא יסגר בין שתי צורות ההנעה.
והכיף, אוי הכיף...
עקב תאונה שבתי עשתה ועד שיתקנו את האיוניק אני מתנייד במזדה3 שכור. להקיא.
ממש כיף. תאוצות מדהימות, שקט, הטעינה בבית פוטרת אותך מהצורך ללכת לתדלק, חסכוני ונקי.
ההיילקס כבר כמעט לא זז מאז שיש רכב חשמלי.
Sent from my SM-S908E using Tapatalk
שעות, לדברי הפחח. מה שמעכב אותו מלסיים כבר עכשיו זו הבירוקרטיה בין הסוכן לחברת הביטוח.
קיבלתי הודעה שהרכב מוכן.
התאונה היתה בחמישי בערב. ביום ו הכנסתי למוסך. ביום א הביאו שמאי, התחילו לעבוד ועכשיו סיימו.
נטו יומיים עבודה - סביר לגמרי.
מה הנזק מעבר לפחחות?
מכסה מנוע מקומט ופלסטיקה שבורה. זהו.
https://imageshack.com/i/poMqIHH8j