תגובה: ועוד שמן נחשים - "ממיר דלק"
בזמנו היה מוצר שנקרא פולודיין (אולי עדיין קיים לא בדקתי), לדעתי הפוליטרון מגיע מאותו בית, לא יודע אם מדובר באותה כימיה, אבל אולי מישהו פה כן יודע.
בחיפוש זריז נמצאו השרשורים האלה:
https://www.jeepolog.com/forums/show...99%D7%99%D7%9F
https://www.jeepolog.com/forums/show...99%D7%99%D7%9F
שדי תואמים את מה שנכתב פה בשרשור.
Sent from my SM-J710F using Tapatalk
ועוד שמן נחשים - "ממיר דלק"
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ehudzeelim
בזמנו היה מוצר שנקרא פולודיין (
אותו מותג להבנתי.
(יש לשמן ויש לדלק)
פוליטרון (בעבר פולידיין) זה מוצר ותיק.
אני אישית מכיר אותו כ- 15 שנה.
זה לא חברה מזדמנת.
לא יכול לדווח מנסיון אישי תופעות כמו שדורון מתאר, אבל כן מכיר סיפורים דומים ממקור ראשון.
למשל-
1. חבר מכונאי שעבד במוסך עשה ניסוי על רכב לפני גריטה. הוסיף פוליטרון לשמן, נתן לרכב לעבוד קצת ורוקן שמן.
ואז הניע ונתן לו לעבוד... סיפר שאחרי מספר שעות עבודה המנוע לא הראה סימנתי התפרקות חד משמעיים (התחממות/דפיקות).
2. חבר אחר (זל) עבד כמנהל מוסך טרקטורים ותיאר בזמנו שני מוצרים:
א. גריז פוליטרון- שטען בתוקף שגירוז איתו מאריך בסדרי גודל חיי צירים ומיסבים בטרקטורים שעובדים בתחמיץ. מנסיון ארוך עם גריזים אחרים לעומת פוליטרון.
ב. ספריי שימון פוליטרון- היה הדבר היחיד שהצליח לשחרר לו שני חלקים תפוסים ששום דרך אחרת לא עבדה (כולל חימום וכד').
יש גם לא מעט חברים בעלי מקצוע ומוכרים שראו הדגמות שיווקיות של המוצר ומאוד מאוד התרשמו.
האם הכל צירוף מקרים של שמן נחשים? אני לא חושב.
האם אלו הוכחות מדעיות ליעילותו של המוצר? לא יודע.
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יונתןמצפה
האם הכל צירוף מקרים של שמן נחשים? אני לא חושב.
לא צירוף מקרים אלא אנקדוטות חסרות משמעות, והדגמות שרלטניות. באותה מידה אתה יכול לתת לחולה סופני בודד לשתות משהו, לשאוב לו את הדם, ולבדוק כמה דקות המוח שלו ממשיך לשדר אותות חשמליים. מה זה אומר לגבי המשהו שנתת לו לשתות? האם זו סיבה לשתות את המשהו הזה באופן קבוע בתור בן אדם בריא?
ציטוט:
האם אלו הוכחות מדעיות ליעילותו של המוצר? לא יודע.
השאלה שלך היא עלבון למדע :rolleyes:
אני לא חושב שנסיון ארוך שנים ומרובה כלים של מכונאי, ושבהן יצא לו להשוות בין הרבה סוגי חומרים הוא משהו זניח.
אם בטרקטורים מסויימים הוא השתמש בחומרים מסויימים ויצא לו להחליף כך וכך מיסבים במכלולים, לעומת רכבים אחרים עם חומרים אחרים שבהם אותם מיסבים נדרשו להחלפות פחותות בסדרי גודל, קשה להתעלם מזה.
ולא מדובר על חוויה חד פעמית אלא על משהו שנבחן לאורך זמן.
כאמור, החבר זל (סיפור עצוב ממש) אז אין מי לשאול, אבל הוא לא הנושא פה...
ושוב, זה יצרן מוכר שאני אישית מכיר מעל 15 שנה. זה לא דומה ליצרן איזוטרי שנעלם אחרי התגלות התרמית.
אבל תכלס, מה אני מבין.
ועוד שמן נחשים - "ממיר דלק"
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
השאלה שלך היא עלבון למדע :rolleyes:
נמרוד,
גישה מקובלת במדע היא ביקורת על נתונים, שיטת הדגימה, וניתוח התוצאות.
חיפשת נתונים?
עשית ביקורת?
להגיד שלא ראית נתונים לא תופס, כי למיטב הבנתי נמרוד אינו סמכות תקנים שחייבים לעבור דרכה, נכון?
שיהיה ברור- לא מגן על המוצר(פוליטרון), לגמרי לא, אבל התשובה שלך (אם לא בדקת, והוכחת אחרת), היא באותה הרמה שהצהרת..
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
חיפשת נתונים?
חיפשתי. לא מצאתי באתר האינטרנט של פוליטרון שום נתונים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
חיפשתי. לא מצאתי באתר האינטרנט של פוליטרון שום נתונים.
״אם״ יש לך פטנט כלשהו, אתה מעלה את המפרט שלו לכל העולם?
לא ממש.
זה שאתה לא מצאת, אומר רק שלא מצאת.
גם יצרני שמנים גדולים ומוכרים שגם מייצרים תוספים, ומכניסים אותם לשמנים שלהם לא מפרסמים פרוט, כימיה או כמויות.
זה נכון לכימיה, מטלורגיה וגם חטיפים.. ועוד ועוד.
אמר לי לפני כמה שנים מומחה בתחום כלשהו אחר, גם אם אפרסם את הנוסחא הכימית, לא תוכל להעתיק, כי יש תהליך.
לי, לך ולהרבה כאן ברור שיש בחוץ הונאות ו״שמני-נחשים״, אבל לא כל דבר שאתה לא מבין/מכיר הוא באמת משהו כזה ופסילה מיידית.
כל האמור כגישה לנושא, *אין לי שמץ היכרות עם המוצר הספציפי שפתח את השרשור*
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
כל האמור כגישה לנושא, *אין לי שמץ היכרות עם המוצר הספציפי שפתח את השרשור*
אז אולי תתעניין, תקרא קצת, תפתח איזשהי היכרות, ואז תביע את דעתך?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
אז אולי תתעניין, תקרא קצת, תפתח איזשהי היכרות, ואז תביע את דעתך?
התייחסתי לגישה המבטלת אוטומטית למה שנכתב כאן לגבי הפוליטרון.
לגבי המוצר בפתיח, קראתי את הקישורים וקישורי המשך.
התוכן כ״כ אמורפי, וחסרת תוכן שאין אפילו עם מה להתחיל.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
התייחסתי לגישה המבטלת אוטומטית למה שנכתב כאן לגבי הפוליטרון.
לגבי המוצר בפתיח, קראתי את הקישורים וקישורי המשך.
התוכן כ״כ אמורפי, וחסרת תוכן שאין אפילו עם מה להתחיל.
אם אתה לא יודע מאיפה להתחיל, אז מה אתה רוצה ממני?
מ.ש.ל
תודה רבה, שבת שלום [emoji3]
נתחיל בעדותו של אותו מכונאי.
על גריז.
על תרסיס שמן חטדר.
על שמן גיר.
ובעדויות אחרות על תוסף לסולר.
כל אחד מהם מוצר אחר. שונה לחלוטין. אין מה ללמוד מביצועיו של תוסף משפר חיכוך (כלורין או ZDDP למשל) שרלוונטי לחומצה של שמן חודר (אנחנו מדברים על שלב שיחרור הבורג התפוס ולא על שלב הסיכה) וזה לא קשור לחוזק הקשר בין השמן לנושא (סבון) שבגריז שמעידים כאן על חוזקו. ויש גם תוסף דלק שאני חושב שכולנו מבינים שהוא לא אמור להיות שמן אלא אם כן זה התרגיל הידוע של להוסיף שתי כפיות שמן שתי פעימות לסולר (יש לי סיבה מסויימת לחשוד שזה כך..... )
אז .... נראה שמדובר במותג עם כמה מוצרים איכותיים בפני עצמם - כלומר שהלקוחות מרוצים מהם והם לא תוסף דלק או שמן. ועוד כמה מוצרים שהם 'קסם'
במילים אחרות מיתוג מצויין שמתבסס על מוצרים טובים ועוד כמה מוצרים שאין דרך למכור אותם אלא בעזרת השם.
אסף.
לאחר בירור עם חברים, להלן שני שיתופים/עדויות נוספות:
1. החבר שבדק מנוע ללא שמן- הסיפור המדויק: מנוע שעבד כחצי שעה עם התוסף בשמן. פורק הקרטר לגמרי. המנוע הופעל, הרכב עבד כ- 8 שעות ללא התחממות. רק לאחר כ- 8 שעות התחיל לשמוע נקישות עדינות מכוון השסתומים. זה ממקור ראשון.
2. החבר (זל) במוסך טרקטורים שך הגדש- מסתבר שגם היה מוסיף את התוסף דלק לצובר סולר הראשי (משמש את כל הטרקטורים והרכבים של הגדש). סיפר בזמנו שמאותו רגע הפסיק לחלוטין להתעסק עם מערכות הדלק ברכבים (לפני זה היה לו לא מעט התעסקות).
אני לא מנסה לדחוף פה כלום. ולא לטעון שהמוצרים עושים קסמים. אבל מכיוון שעלו פה טענות שזה לא עושה כלום חוץ מלכיס, מוצא לנכון לשתף.
עדויות כאלה הן לא הוכחה מדעית, אבל אותי הן משכנעות שהמוצר טוב. כי מדובר בניסיון אמיתי בתנאים משתנים ברכבים שונים.
לי יש ניסיון אמיתי ארוך שנים עם המוצר NRG1, ואני יודע להגיד שבלפחות 10 רכבים, החל ממשאית מק f700 בשנות ה-80 שעשתה 700k קמ בשמונה שנים על מנוע קמינס שנחשב מנוע עם תוחלת חיים קצרה יחסית, ונמכרה תקינה, ועד לבערך שנת 2015, השתמשנו בתוסף שלהם לכל המנועים, דיזל ובנזין, והמנועים החזיקו והחזיקו ולא אכלו שמן.
דוגמה נוספת היתה לי חיפושית שקיבלה את התוסף, לאחר כמה שנים שחרשתי איתה את הארץ הלכה בתאונת טוטאל לוס, מכרתי את המנוע למישהו שהתקין אותו בחיפושית אחרת, שנסעה ונסעה, בערך 20 שנה סה"כ. המנהל של מוסך צ'מפיון רכב הנגב שטיפל ברכב ההוא (היה בזמנו המומחה לחיפושיות באזור) היה מזכיר לי בהתלהבות כל פעם שפגשתי אותו שהרכב ההוא עוד נוסע והמנוע שלו פיקס, ושהוא לא ראה דבר כזה.
הפסקתי להשתמש בתוספים האלה כי השמנים המודרניים מכילים כבר הרבה תוספים והאיכות שלהם השתפרה ולכן אני פחות רואה צורך להוסיף.
Sent from my SM-J710F using Tapatalk
אין קסמים. תוספים מסויימים נמצאים היום כבר בתוך השמן - כמו מוליבדן דיסולפיד או zddp. אלו באמת תוספים טובים והם לא טוענים להיות 'פלא'.
העניין הוא שמנוע מודרני - נגיד יורו 4 ומעלה - כבר מאוד רגיש למפרט המאוד מדוייק של השמן. תוסף שאתה לא יודע בוודאות שמתאים - יכול להועיל אבל יכול גם להזיק.
לכן כשכן משתמשים בתוסף נקודתית למקרה ספציפי - כדאי לדעת מה שמים.
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
תחזור לראש השרשור, גם שם זה התחיל מ"עובדה" לכאורה על ניסוי של צה"ל במוצר הקיקיוני של חברת טראקנט. אם יש לנו חבר בפורום עם קשרים בחיל הים כמו שיש בחיל החימוש, שיבדוק את העניין.
היי,
לא מרבה לכתוב אבל כן מרבה לקרוא, מבדיקה עם הגורם המוסמך ביותר, חיל הים לא משתמש בשום תוסף.
במידה וכן היה משתמש, על המציע היה להוכיח חסכון כלכלי כלשהו שיצדיק זאת. לדוגמא הארכת זמן בין טיפולים או שיפור בTBO.
בברכה,
אלכס.