צודק, זה בכלל לא היתה הכוונה שלי :
הכוונה שלי שכל קניה מסוחר אתה מסתכן בזה שהרכב לרוב חתול בשק ויכול ליפול עם מנוע או גיר .=זה הדימוי של סוחר בראייתי,לעומת אדם פרטי שיש לו היסטורית טיפולים ממוסך מסודר שבראייתי עדיף על סוחר .
סליחה על הנפילה בכתיבה
Printable View
צודק, זה בכלל לא היתה הכוונה שלי :
הכוונה שלי שכל קניה מסוחר אתה מסתכן בזה שהרכב לרוב חתול בשק ויכול ליפול עם מנוע או גיר .=זה הדימוי של סוחר בראייתי,לעומת אדם פרטי שיש לו היסטורית טיפולים ממוסך מסודר שבראייתי עדיף על סוחר .
סליחה על הנפילה בכתיבה
האם מישהו יכול לתת לי סקירה על סוגי הדגמים של לנד קרוזר?
יצא לי כבר כמה פעמים לשמוע "זה הדגם הטוב"! (לגבי נפח מנוע אולי)
מחפש המלצה לאיזה כיוון ללכת, מזכיר שהתקציב - כולל השיפורים הנ"ל - הוא 80-100K.
לדעתי, חפש רכב שבעליו השקיע בו את כל השיפורים, אך כמו רבים וטובים התייאש אחרי הנסיעה השלישית בשטח...
התקציב שלך מכוון לדור שנקרא 120 ושווק בארץ בין השנים 2003 ל2009.
יש כאלו עם מנוע בנזין, נדירים יחסית, מבוקשים ויקרים יותר.
הרוב עם מנוע דיזל 3 ליטר 1kd (היה גם מנוע אחר בשנתונים הראשונים) שבמהלך השנים עלה מעט בהספק מ163 ל173 כ"ס. באיזור 2006 אאל"ט היה מעבר מגיר פלנטארי 4 הילוכים ל5 הילוכים.
מבחינת רמות גימור יש את הרמה הבסיסית 5 מקומות עם מזגן פשוט, יש את רמת הביניים 8 מקומות (לארוך) עם בקרת אקלים 3 איזורים ובקרת שיוט, ואת הלקשרי עם ריפודי עור, וכיסאות עם חימום וכיוון חשמלי.
כשפתחת את השרשור היה לי הרושם שאתה מכיר את המטריה ושלקחת החלטה מושכלת. מהשאלה שלך זה נראה שזה לא כל כך המצב. למה דווקא לנדקרוזר? אולי אתה צריך לפתוח שרשור התייעצות כללי?
Sent from my Pixel 6 using Tapatalk
בגיל הזה מעטים הרכבים שהם סופר אמינים,
ובד"כ זה קשור הרבה פחות למותג, והרבה יותר לאיך הבעלים תחזק אותם.
עממי בטיפולים ובשיפורים?
במשפחת הsuv של אותה תקופה הוא הכי יקר.
יש חלופה טובה עם 7-8 מקומות בתקציב הזה, מבלי לרדת ביכולות השטח?
הלנדקרוזר בנוי טוב, מזדקן לא רע ועם יכולות טובות לשטח טכני בזכות מבנה חסון, סרן חי אחורי ובקרת משיכה יעילה. יש לו אמינות בסיסית טובה אם מקפידים על תחזוקה איכותית ושוטפת אך גם מחלות ידועות כמו מזרקים יקרים בעלי אורך חיים סופי, חולשה מסויימת בדיפרנציאל האחורי וגם שבירת פעמונים עלולה לקרות. מנוע הדיזל הוא לא הכי חזק אבל בהחלט סביר.
אבל אין רכב שטח שחסין בפני תקלות.
אתה באמת חייב 7 מקומות? אם כן זה מוריד רכבים כמו גראנד צ'ירוקי מהמשוואה. קח בחשבון שהשורה השלישית מתאימה יותר לילדים וכשהיא פתוחה תא המטען מצומצם.
פאג'רו זו החלופה המקובלת. מנוע חזק יותר אבל ההבדל בנקודות ולא בנוקאאוט. התחושה בכביש די דומה אבל בשטח בגלל מתלים נפרדים עם מהלך מתלה לא מרשים מניף בהרבה את הגלגלים וכשהשטח קשה בהחלט יש הבדל. עדיין בגלל שמחיר הקנייה זול יותר הוא חלופה הגיונית בתלות באופי הטיולים ובדגשים.
יש את הרקסטון שיהיה זול משמעותית ועל הנייר יש לו נתונים דומים אבל זה לא אותו הדבר.
יש גם את ניסן פאת'פיינדר, רכב גדול במחיר נמוך, עבירות דומה לפאג'רו אך בלי נעילה אחורית מקורית. זול מאוד אך יש לזה סיבה. אני פחות ממליץ (היה לי).
ויש את משפחת הלנדרובר.
אילו הייתי מחפש רכב כזה, הייתי מתייחס מאוד ברצינות לפג'רו.
הוא הרבה יותר טוב מאשר הדימוי שלו, בכביש וגם בשטח.
לא פחות אמין אמין מהקרוזר (יש האומרים שאפילו יותר),
ומחיר הקנייה נמוך מאוד ביחס לקרוזר - או שבאותו תקציב אתה מקבל רכב רענן יותר.
כתבתי בזמנו השוואה מפורטת ומנומקת בין קרוזר ופג'רו משומשים, מצרף לינק:
https://cars.walla.co.il/item/3096730
- - - Updated - - -
קובץ מצורף 142364
- - - Updated - - -
קובץ מצורף 142365קובץ מצורף 142366
היה אמין מעל לממוצע כשהיה חדש.
כדי שזה יימשך, צריך לשמור על שגרת טיפולים ואחזקה, וחלפים איכותיים.
היפני תכנן טוב מה צריך לעשות כדי לשמר את זה.
דווקא התפיסה של ״רכב אמין״ גורמת לאנשים לזלזל במחשבה שהרכב יסבול אי-הקפדה על שגרת טיפולים ולא פחות ישוב, חלפים איכותיים.
לנדקרוזר ותיק שיש לו תעוד טיפולים, אבל לא מקוריים, בפועל זה יותר קליפת טויוטה עם תוכן סיני זול, ועל זה משלמים אחכ ביוקר.
אישית, הייתי מחפש לנדקרוזר טוב על פני המתחרים.
אבל, בשנים האחרונות אני מטייל מידי פעם עם פאגרו משנתונים מקבילים, מוגבהים וממוגנים.
כשזה ״טיול״ עם נקודות מאתגרות, ולא ״מסע עבירות״, לא היה מקום שנתקענו כי הפאגרו לא עבר.
אולי פחות אלגנטי, עוד טיפה בנייה או כיוון בגלל זויות מרכב, אבל זה באמת החלק הקטן בזמן הכללי של המסלול.
לא בגלל עבירות הייתי פוסל פאגרו.
בשנתונים האלו, מצב הרכב הספציפי יותר משמעותי לדעתי. עד כאן הלוגיקה.
כאן נכנס מרכיב ״בא לי״, שאם הוא מוכוון לסוג רכב מסויים, אז לך על זה. אחרת תמיד תסתכל הצידה בתחושת פספוס.
זה לא שבחרת נבלת נישה נדירה, אתה מראש מכוון למוצר מוכח.
זה היה השיקול שלי ב2 הקניות האחרונות שלי , חיפשתי לנד קרוזר אבל באותו מחיר מצאתי רק בהמות עם 250K+ ק"מ , לעומת זאת באותו מחיר קניתי פאגרו עם 67K ק"מ ונהנתי ממנו 5 שנים עם 2 תקלות פשוטות (EGR , תקלה קטנה עם האינגקטורים לא האינגקטורים עצמם משהוא עם השייבות ) , ברכב השני שלי שוב עלה לי החשק לקנות לנד קרוזר , אבל שוב עד 2014 הדגמים המוצלחים היה בלתי אפשרי למצוא רכב טוב , לדגמי המנוע החדש 2015+ היה היצע לא רע מחירים מטורפים ומנוע חלש במיוחד. שוב חזרתי לפאגרו מצאתי אחד עם 44K ק"מ 2015 יד ראשונה במחיר נמוך מלנד קרוזר 2009 עם 300K ק"מ , נהנתי ממנו 4.5 שנים ללא שום תקלות רציניות (בולם קדמי נוזל אם זה נחשב לתקלה :-) ).
בקיצור הפאגרו מומלץ בחום , נותן עבודה , לא מבייש בשטח , אמין , צריכת דלק סבירה לחלוטין כ9 ק"מ לליטר , ונוח בכביש.
טוב, Oferc משלים את הטיעון שלי, מ.ש.ל...
חייב לומר שאתם מפתיעים אותי עם הגישה לפאגרו, אני "מחקתי" אותו מהראש אחרי ששמעתי שהפסיקו לייצר אותו (לא היה סימן טוב בעיני).
אבל דווקא לאור נסיונך, האם יצא לך לבצע התקנות על הרכב לדוגמא: נעילות, מדרגות, מיגונים, הגבהות, כננת, פגוש קדמי וכו', האם היה קל ופשוט למצוא מוסכים וחלקים איכותיים בהשוואה ללנד קרוזר?
אחרי גראנד ויטרה ..הכיל כניסה לשטח האולטמיטיבי אחרי גימני ...=תמורה לעלות
אל תשלול כלום .
אני גם עוזר לחבר למצוא פאגירו טוב בתקציב של 100 = וזה לא קל בכלל במיוחד שרוצים למצוא 2010 ומעלה
התחלנו להסתכל רק על קצרים כי זה מתאים לצורך .
מה שחשוב זה לא לשלול כלום ולהתאים צורך לרכב ...הנכון - רקסטון או פאגירו יכולים להיות אופציה עדיפה וצעירה יותר מלנדקרוזר בתקציב הזה
תהנה
אמנם פחות מתאים לפותש ואמנם קצר (פחות מבוקשים), אבל תראו,
לנקרוזר שנמכר בפחות ממחירון:
קובץ מצורף 142374
בתור מי שמכר לא מכבר, מחיר המחירון לא משקף כלום. השוק מת וזו הזדמנות לקונים.
כל מקרה לגופו
אני מכרתי 2 רכבים לאחרונה מעל המחירון.
רכבים יפים (אסטטית) שמורים עם קמ נמוך יחסית.
לא יותר מחודש המתנה לקונה המתאים.
2 הגרוש שלי,
שכן וחבר עם ל"ק 2007 דיזל
רק לאחרונה - ציריה, קורונה טחונה ועכשיו טורבו
הרכב הכי אמין! (נו באמת...)
פאג'רו - יש גם איזו בעיה פתירה בגג החשמלי.
חבר היה מאוד מרוצה משנים של דיילי וטיולים.
התחרט מהר מאוד אחרי המכירה.
אם חייב 7 מקומות, הייתי בודק גם קומנדר.
שלי היה סטנדרטי אבל הקונה שיפר ושפצר כמו שצריך , הוא הגביה , החליף גאנטים וצמיגים , מדרגות ברזל ועוד המון שיפורים נוספים , הוא חבר בפורום לדעתי הוא מאד מרוצה מהרכב ומהעבירות ויוכל לתת לך חוות דעת .
מוסכים וחלקים יש בשפע , ובמחירים שווים לכל נפש , התחזוקה של הפאגרו היתה זולה מ 2 סיבות:
1. האמינות
2.מוסכים זולים ומקצועיים שמפורסמים בקבוצות הוואצאפ.
זו הסיבה שלפאגרו יש ביקוש אדיר למרות הפסקת הייצור .
אני גם מוסיף המלצה לפאגרו BK
עושה את העבודה, שטח אחסון ענק, נוח בכביש.
אצלי הוא היה אמין מאוד, מעולם לא הפתיע במשהו משבית, ויש קהילה שמריחה ומכירה כל תקלה.
סרטונים ביו-טיוב על כל הליך שתרצו לבצע.
בקיצור בחירה די הגיונית למי שמחפש גם משהו לא ישן מידי.
חסרונות - חלפים מקוריים יקרים, (וצריך לשים רק מקוריים כדי שיישאר מיצובישי) ובשטח טכני קשה הוא מרגיש לא ממש שייך, ומתחיל להניף גלגלים לאוויר לגבהים מלחיצים.
השוותי ללנדקרוזר, ואם אתה מתעקש אז גם לרכב שלי (דיסקו 4 עם נעילות מרכזית ואחורית).
מעבר למהלך המתלים המצומצם, גם בקרת האחיזה של הBK לא עובדת באותה רמה של הרכבים האחרים, בעיקר כשצריך לזנק מהמקום בסיטואצית סלעים משולבים בדשדש.
והנעילה האחורית המפורסמת מנתקת את בקרת האחיזה מקדימה, מה שמשאיר אותך עם הנעה אחורית בלבד בהרמת הגלגל הראשונה (קורה בקלות בגלל המהלך המצומצם).
שוב זה לא פער שנהג מצויין לא יכול לסגור, אבל תפוחים לתפוחים הBK משמעותית פחות מוכשר בשטח טכני מהשניים שהוזכרו למעלה.
האמת אין לי כוח להתווכח, אם היה ברשותי פאגרו הייתי קובע איתך ומוכיח לך אחרת אבל לצערי מכרתי, יש לפאגרו מערכות מעולות רק צריך לדעת להשתמש בהם בעדינות ולא להשתולל על הגז , בנוסף הפאגרו הרבה יותר טוב בחולות מהלנד קרוזר .
לגבי הנעילה האחורית, השתמשתי בה המון פעמים ולא הרגשתי מחסור במערכת בקרת אחיזה מקדימה , אולי טכנית זה נכון אבל ש2 הגלגלים האחוריים נותנים עבודה והמערכת העברה המרכזית נעולה 50/50 אין צורך יותר מזה .
בכל מקרה , היום אני עם רוביקון , ורוב הלנדקרוזרים מעכבים אותי בשטח :-) , לגבי הדיסקו 4 לא מתווכח , עילוי בשטח כל עוד הוא תקין :rolleyes:.