אבות. בשביל זה צריך אותנו.
Printable View
אבות. בשביל זה צריך אותנו.
בדיוק היה לנו את הדיון הזה בטיול האחרון, אשמח להבין יותר את הטיעון הזה של בלאי מוגבר בטרנספר.
אצלי מן הסתם הנתונים הם בצד השני של הסקאלה:
מנוע דיזל ביריון שאוהב לחיות ב2000 סל"ד, ותיבת 8 הילוכים שמאפשרת נסיעה נעימה בLOW עד 50 קמ"ש ואפילו מעבר.
בכל שביל שבו יש צורך להאט מדי פעם כדי לעבור איזה ערוץ או עליה קטנה, אני שם LOW על ההתחלה ומחזיר לHIGH רק ביציאה - זה חוסך את הקטע של לעצור לפני ואחרי מעברים כאלה כדי להכניס ולהוציא מ LOW.
הלוגיקה היא שהLOW מקל על מכלולי ההנעה בקטעים האיטיים, ובקטעים המהירים המנוע מפמפם לו בנחת סביב ה2000 סל"ד בזכות האוברדרייב של ההילוכים העליונים. ובתור בונוס בלאי מופחת במנגנון השילוב החשמלי של הLOW.
ואז זרקו לי את הטיעון הזה של בלאי מוגבר בטרנספר. מה בדיוק מתבלה שם בLOW לעומת HIGH ולמה?
מהנסיון הקצר שלי עם הג'ימני
4H
בכל ירידה מאספלט
בתנאי כביש רטוב\חלק ( גשם ראשון )
בשבילי קק"ל שגם ככה מוגבלים ל 30 על פי חוק.
בחולות שאפשר עד 30 קמ"ש עם הבקרה מנותקת.
L4
שביל בוצי
לטפס בדיונות
מעלות מאתגרים
בנסיעה בשיירה איטית אחרי מישהו עם אוטומט :mad:
*לגבי חולות, גם יש הבדל בין קיץ לחורף, או יותר נכון רטוב ויבש.
מנסיוני בחול רטוב, H סוחב מעולה בלי מאמץ מיוחד, ובחול יבש בקיץ... עדיף לא להכנס גם ככה השבילים "אכולים" על ידי גלגלים קטנים.. ואם כבר נכנסת אז 4L בלי אוויר ובנחישות.
בכל מקרה לטעמי עדיף תמיד לנסוע לאט יותר, ככה נהנים יותר מהנוף וגם הבקרה נשארת מנותקת מתחת ל 30 בכל מצב.
במצב high התנועה עוברת בטראנספר דרך ציר ישיר ואין עומס על גלגלי השיניים והמיסבים של מנגנון ההפחתה.
במצב low התנועה עוברת דרך תמסורת ההפחתה ולכן היא בעומס.
ציטטת אותי, ולכן אנא התייחס לציטוט המלא: בעיני זה זניח. זה לא שיקול משמעותי לבחירה בין נסיעה במצב גבוה או נמוך, סע איך שנכון לך מבחינת הנהיגה.
הדברים לא בהכרח נכונים לכל טראנספר. התייחסתי לטראנספר שבו המצב הגבוה הוא ישיר כמו בג׳יפים הקלאסיים. יש גם אחרים ועבורם זה בכלל לא רלוונטי. למיטב ידיעתי בג׳ימני זה מהסוג הראשון.
בדיוק מסיבות אלו זו הייתה הפרקטיקה בפאג’רו קינג שהיה לי, אם זו לא הייתה נסיעת שבילים מהירה במיוחד, בשאר התוואי הייתי בלאו , טווח המהירות של הגיר שם כיסה את הצרכים וחסך דיפדוף מעצבן בין low-high
להבדיל בפראדו שהיה לי לפני, לא היה ניתן לנסוע כך כי הלאו היה נמוך יותר באופן משמעותי והיו בגיר רק 4 הילוכים.
בקיצור זה תלוי דגם וכמה נמוך הלאו
Sent from my iPhone using Tapatalk
לדעתי זה גדול יותר..