תגובה: מגביל מומנט למניעת שבירת ציריות / דריישפט
מכלל היצרנים שיובאו / מיובאים לארץ, כמה מהם משווקים בחו"ל עם אופציה לנעילה?
אני מודה, לא מכיר לעומק את העולם של מה שנקרא "רכבי שטח אמיתיים", במעגל הקרוב אנו מטיילים עם פורסטר (נעול), דאסטר (נעול), גרנד ויטרה, ג'ימני חדש. להבנתי אף אחד מהם לא מציע נעילה מהיצרן.
דווקא ברכבים שציינתי, בעיקר ב3 הראשונים נעילה היא שיפור משמעותי לעומת רכבי שטח אמיתיים שאצלם יש לך פיצוי של מהלך מתלה.
Sent from my GM1903 using Tapatalk
מארק,
טנדרים כמו היילקס, מגנום על דורותיו, ויש כמובן את המוגבלי החלקה למיניהם. הכל מקורי
Sent from my HD1903 using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
RBRB
מכלל היצרנים שיובאו / מיובאים לארץ, כמה מהם משווקים בחו"ל [/עם אופציה לנעילה?
הרוב.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
RBRB
אני מודה, לא מכיר לעומק את העולם של מה שנקרא "רכבי שטח אמיתיים", במעגל הקרוב אנו מטיילים עם פורסטר (נעול), דאסטר (נעול), גרנד ויטרה, ג'ימני חדש. להבנתי אף אחד מהם לא מציע נעילה מהיצרן.
דווקא ברכבים שציינתי, בעיקר ב3 הראשונים נעילה היא שיפור משמעותי לעומת רכבי שטח אמיתיים שאצלם יש לך פיצוי של מהלך מתלה.
אחלה.. התקדמנו.
מיקוד המוצר לרכבי שטח רכים כמיגון למערכת הנעה חלשה.
"טכניקה" מאד נפוצה לשבירת צירייה היא דווקא ברכבים ללא נעילה: בהצלבה הגלגל שבאוויר תופס מהירות, הרכב כמעט נעצר ובפעם הבאה שהגלגל מקבל אחיזה בקרקע- בום.
זה קורה בנהיגה אגרסיבית, עודף מוטיבציה לעבור מכשול, או עקב חוסר ניסיון.
במקרה כזה, נשאלת השאלה האם האביזר יספיק להגיב בזמן לשינוי החד במהירות הסיבוב?
Sent from my SM-J710F using Tapatalk
אסף, האם שיפור החלק החלש לא יעביר את הכשל לחלק הבא? (באופן כללי, חוץ מדיפנדר)
לפעמים זה כשל תכנוני, לפעמים זה סוג של פיוז בדיעבד, אם גל ההניע לא יכול להעביר X אז כל מה שאחריו מראש לא מתוכנן לעמוד ביותר מזה.
לא?
למה שיתכננו דיפרנציאל שיכול לעמוד במומנטים גדולים משמעותית מהצרייה/גל הניע שמעבירים/מחזירים אליו?
ואני אחזור רגע לרכב מוסדי.
להבנתי רוב הרכבים המוסדיים לא נקנים כדי לעמוד ביכולות המעטפת שלהם.
מהאמר מנהלתי, דרך טנדרים של אבטחה, ועד משאיות שטח של חברת חשמל.
לעומת זאת, רוב הנהגים בגופים האלו הם בני 20+ שבדיוק מה שהם רוצים זה לבדוק את מגבלות הרכב.
(תאמינו לי, מכיר כמה כאלו, בלי שמות, חצי מהחברים באתר הזה עשו את זה).
אז אני רואה בזה פתרון לגופים כאלו, כמו הגבלה על הגז, הגבלה על המומנט שהגלגל יכול לקבל/להחזיר.
(וסליחה מכל הנהגים העתידיים שהרגע הרסתי להם את הכיף)