אני מחרבן לפני היציאה לטיול.
Printable View
אני מחרבן לפני היציאה לטיול.
כל מה שציינת זו עבודה עצמית, תקן אותי אם אני טועה. המון מחשבה על משקל כן.. אבל מחשה בבחירת החומרים , לצערי לא תמצא זאת במוצרי מדף או בסדנאות וברוב הגדול של הזיוודיל ולכך התייחסתי.
אצלי עברתי לבירץ אכן, לא בירץ ימי שעושים בו שימוש נרחב בתעשיית הזיוודים שלא לצורך הוא כבד משמעותית מהבירץ הרגיל.
עשיתי שיחרורים רבים למשקל אצלי ושימוש בעוביים שונים, בתכלס אולי אבנה בעתיד את זה מאלומיניום או חומר אחר.. אבל בהתחשב בזמן שעמד לרשותי ובתקציב זה.. ואיפשר לי לנסות תצורת מחודשת לכל האוטו עם הרבה יותר ממה שהיה שם עם המגירות של רכסים.
ושוב.. פשרות.. כל אחד והפשרות שלו.
בסוף היה לי אילוץ ובגובה של 28סמ מהרצפה של הרכב של נכנס מטבח מפנק, מקרר 35ל, מארז אנרגיה40אמפר, 27ליטר מים חמים. ועוד ..
בתמונות אפשר גם לראות איך זה אז לעומת היום.קובץ מצורף 143099קובץ מצורף 143100קובץ מצורף 143101קובץ מצורף 143102קובץ מצורף 143103
Sent from my SM-G781B using Tapatalk
עוד לא מצאתי חלופה טובה יותר שלא עולה הון. הגובה שלהם מושלם לטנדר. הם אטומים הרמטית. הציוד שבתוכם לא שובר אותם (מארזי פלסטיק שניסיתי נשברו) הציוד שלידם לא שובר אותם (וגם לא הייליפט שנזרק מרחוק לתוך הארגז בחושך. בדוק.). הדפנות שלהם 90 מעלות אז הנפח החיצוני לעומת פנימי כמעט אופטימלי. אמנם 8 קילו כל ארגז אבל בתוכם ארוזים דברים כבדים בפני עצמם.
אסף.
תחשוב בכיוןן של ארגז גדול עם חלוקה פנימית במקום כמה ארגזים.
בסוף אתה מאבד נפח על הדפנות הכפולות שלא באמת צמודות אחת לשנייה, ופי-8 משקל.
שלד אלומיניום קל, עליו פח אלומיניום 2ממ ב-3 פאות (הדופן הקדמית של הארגז סוגרת).
מחיצות פנימיות, ומכסה עם חיפוי וגומייה בהיקף.
איך זה יהיה אטום? ועמיד?
זה פתרון שלא עונה כמעט על אף דרישה שיש לי מהארגזים. ארגזי אלומיניום אטומים יקרים מאוד. אם הם גם חזקים אפילו יקר יותר. והחיסכון המשקלי אם זה כן יהיה אטום וחזק - יהיה קטן יחסית.
אסף.
ברוב הטיולים אפשר לוותר על מקרר.
צידנית מקלקל קלה מאוד. ושומרת קור סבבה+
קח את המידה הבינונית, שים אותה בתוך המידה הגדולה השחורה כמו של הקייטרניגים.
תקפיא טוב את הבשרים, שים בתוכה בקבוקי קרח וזה ישאר קר מספיק גם אחרי 36 שעות (לארוחת ערב של היום השני לטיול)
(כמובן שגבינות וחלב יחזיקו בלי בעיה)
אני מניח שהון זה מושג יחסי, עבורי או לדעתי 100 עד 200 ש"ח זה לא הון לאיש שטח : יש כאלו :
https://www.e-shetach.co.il/shop/black-taurus-ammo-box/
*כאן היתה אמורה להיכתב תשובה/עקיצה שהיתה מעיפה את השרשור הזה לתהום החלקלקה שנקראת "בעד ונגד טנדר".*
בגדול,
אין פתרונות קסם. יש שתי אופציות בלבד:
1. לוותר על ציוד.
2. לעבור לחומרים קלים (חלקם בזול- פלסטיק, חלקם ביוקר, או עם הרבה חיפושים ועוד יותר הרבה מזל- אלומיניום).
- - - Updated - - -
ראשית, ניתן לרכוש אותם במבצעים ב149. לא מצאתי זול יותר.
שנית, הם לא באמת אטומים. לא למים, ולא לאבק. גם לא כאלו חזקים (גם אנשים רזים, לא יכולים לשבת עליהם). הם פחות או יותר שווי ערך לארגזי כתר (מהסוג החזק יותר), רק עם יותר סקס אפיל. הניצול הנפחי שלהם לא מקסימלי בגלל הצורך בעיבוי הפינות הדופן כפולה.
לא שאני לא ממליץ. יש לי כאלו, רק שאנשים לא יזמינו סתם בלי למשמש בידיים קודם.
לפי התיאור אתה מחפש כיסא שהוא גם ארגז.
בתור ארגז, זה נראה .. ארגז.
מילה לגבי אטימות-
רכב הטיולים שלי הוא טנדר. הארגז מכוסה ברזנט.
עם חפיפה מעבר לשולי הארגז, יש מעט מאד כניסה של מים וזה אם נוסעים המון זמן בגשם שוטף.
לגבי אבק, קצת יותר, אבל גם כאן המצב פחות רע ממה שחושבים.
ומה שחשוב באמת שלא יהיה אבק, ארוז בשקיות בד עם רוכסן. יש בעלי בשקלים בודדים.
זה גם נוח למצא ערכה יחד מאשר לחפש/לקבץ פריטים.
הדיון הוא לא על הארגזים שלי. למרות שדיון על ארגזים קלי משקל הוא במקומו.
אסף.
בנוסף לשתיים שרשמתי, אני מוסיף עוד דרך לחסוך במשקל.
שימוש כפול בחפצים.
למשל,
אצלי, המדף האחורי הוא גם שולחן לעת מצוא (במשך עשור השתמשתי בזה אולי פעם אחת, אבל שוין).
שטיחון של הבגאז' בתור תחתית למקלחת ועוד...
(וגם לא הייליפט שנזרק מרחוק לתוך הארגז בחושך.
תתחיל בלהשאיר את המשקולת הזאת בבית. אפשר להסתדר יופי גם או רק עם גק בקבוק
בדרך כלל נכון, אך יש לציין שלאחרונה ההיליפט של אסף, עם ליפטמייט, ושני אתי חפירה, היה הדבר היחיד שמנע מרכב של אחד מחברי הפורום להשאר בנחל רמון כהאמבר מס' 2 עד שאחד מניני השמשוני ימצא אותו בעוד 30 שנה. לא צוחק. רכשתי כבוד נוסף למשקולת הזאת - ולאסף. פרטים מלאים - על וויסקי סביב מדורה [emoji3]
יש דוגמאות/ לינק לשולחן אלומיניום קל , ולא זעיר של ילדים ?
תודה
הד
Sent from my iPhone using Tapatalk
אני מצרף תמונה של מחנה לילה לשניים. אחד אוהב לישון תחת הכוכבים השני אהב לישון מוגן באוהל. עכשיו אחרי שהתחלפנו פעם אחת גם הוא אוהב לישון תחת הכוכבים.
זה מאהל שאני פורס ומקפל בדקה או שתיים. כשהאחרים מעמיסים צ'ימיגגים אני יושב בצל.
האוהל הזה שוקל 3 קילו. בתוכו מזרן מתנפח שהומלץ עליו כאן באתר מתקפל לגודל של בקבוק מים. מיועד לטיילים אבל טוב גם לג'יפאים. הבעיה זה המיטה. הרבה ברזל. עדיין שוקלת קילוגרמים בודדים בלבד ומנגד לא חייבים מזרן.
ככה שבהרכב מינימלי לא מעמיסים את הסופר-אוהל וזה חוסך המון משקל ונפח וגם זמן פריסה וקיפול (למרות שהנוער מקימים את הטורבו ב4 דקות (השיא נמדד בשבוע שעבר) ומקפלים אותו בדקה וחצי אבל ההכנות לקיפול לוקחות עוד כמעט 10 דקות - להוציא מזרנים וציוד וכל זה)
אז הטיפ שלי הוא לארוז מה שצריך בהתאם לשבצ"ק ולא לקחת הכל כי ככה רגילים.
אסף.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...365a972a83.jpg
המיטה הזו עם מוטות אוהל מצטלבים וכילה מהווה תחליף מעולה לאוהל כשלא יורד גשם
Sent from my SM-A530F using Tapatalk
רק אני מתחלחל כשאני רואה את רגלי המיטה אונסות את המחצלת?
מחצלת זה disposable
Sent from my SM-N986B using Tapatalk
המחצלת לא מתלוננת. היא עתיקה וסבלה בשקט לא מעט. אבל בדרך כלל היא לא נפרסת מתחת למיטה. זה הפעם בגלל הקליינט שעל המיטה והמחשבה של לרדת ממנה בלילה אם משהו יטריד אותו.
אסף.
אני למדתי להקטין את כמות הדברים שמחוברים קבוע לרכב. כלומר, תיקים וארגזים, לא ארונות ומגירות.
מקובעים לטנדר שלי רק מיכל מים ושני תאי זיווד בשביל ציוד קבוע (כבלי הנעה, כלי עבודה בסיסיים בבנדולרה, ציוד חילוץ משלים לכננת, מטף). פקל קפה ושני כסאות זה בדרך כל מה שיש בארגז. כל השאר עולה בהתאם לטיול. צידנית גדולה, או בינונית, או קטנה. ארגז מטבח כן או לא. אוהל משפחתי או זוגי או בכלל לא. מחצלת גדולה או קטנה או שתיהן או אף אחת. מזרונים עבים או דקים או בכלל לא. כסאות נוספים כמספר הנפשות, שולחן קטן או גדול או בכלל לא. גזיה עם בלון 2.5 או 5 קילו או בכלל לא.
וטנדר הופך את החיים לקלים הרבה יותר להעמסה ולפריקה, בבית ובשטח. מומלץ מאד, כשמתרגלים קשה לחזור אחורה לתצורת ג'יפ חמש דלתות.
אצלי ההעמסה באוטו עצמה מאוד פשוטה.
לסחוב את הציוד מהמחסן לחניה זאת הבעיה...
יום לפני טיול אני משתדל לאכול בחומוסייה הקרובה, מנה של חומוס פול ביצה, עם פלאפלים בצד, קצת חריף.
ואז בדכ בערב, או מקסימום למחרת בבוקר, יש לי חרבון ענק ורב משקל, לדעתי לא מדובר רק בחומוס, אלא ניקיון כללי כזה, ריקון אמיתי.
להערכתי מדובר ב 2-2.5 ק״ג.
אומנות.
אם אני לא טועה אצל דורון בטוח ואצל נמרוד אולי - הטנדרים אינם משמשים כרכב יום יומי - אז אני תוהה למה לרוקן הטנדר ולהעמיס מחדש בכל טיול? בקטע של לשמור על כושר? סתם כי נהנים מזה?
אצלי הג'יפ משמש כמעט אך ורק לטיולים ומשתדל להשאיר אותו עמוס לטיול ככל שניתן למרות שיש לי מחסן נגיש וקרוב לג'יפ.
שלמה,
אכן, הטנדר הוא רכב טיילים בלבד, ועומד מכוסה בין הטיולים למעט נסיעות אוורור פעם בשבוע-שבועיים.
אני רואה בעין את השפעת המשקל על הקפיצים.
זה משקל גם על הצמיגים שלא זזים מספיק.
ועל התושבות למיניהן.
יכול להיות שזה זניח, אבל זה מרגיש לי נכון יותר שאחסנה בין טיולים יהיה פחות משקל על הרכב.