שים לב שציינתי: רכב נורמלי..
אם רכב שובר בודי בגלל גגון עם משקל מותר..
לאחר מה שנדב כתב, אני נוטה להסכים איתו שהבעיה היא לא הגגון.
Sent from my SM-J710F using Tapatalk
Printable View
מסיים עונה וחצי עם אוהל גג
ובסהכ ממליץ מאוד... . גם עכשיו בפסח שכולם
נכנסו לכלים בבוקר לתחילת תנועה מיוזעים ומאובקים, אני ישבתי בצל והשתוממתי איך עד עכשיו עשיתי את קיפולי השמיכות/מזרונים/אוהל/מחצלת בכל בוקר.
נושא ההשפעה על מרכז הגובה לא מורגשת יתר על המידה והגמל לא מתלונן .
Sent from my SM-S901E using Tapatalk
כל ההודעה מלאה בצביעת המציאות וחוקי הפיזיקה בוורוד.
אשמח לראות קישור לאוהל של 50קג.. או אפילו 65קג..
יש אכן קטגוריות של אוהלי גג קלים כדוגמת gfc, מנסיוני הם לא מיובאים ארצה .. וגם בארהב הם לא זולים כלל, מיותר להזכיר שאוהלי גג לא זולים באופן כללי.. גם הסיניים.
שנית לא רואה איך רכב ששוקל במקור קצת יותר מטון וחצי מוגבה ב2-3אינץ במתלים .. עוד 2-3אינץ בגלגלים .. לא מושפע עכשיו מתוספת של 80קג בקירוב בנק הכי גבוהה .. גם בכביש וגם באתגרי עבירות.
אין אפשרות כזו שההשפעה זניחה או לא קיימת.
וכמובן שילוב של משקל חורג..
Sent from my SM-G781B using Tapatalk
מכיוון שעשיתי סקר לפני כמה חודשים...
אוהל גג wildland נמכר באקסטריפ, 61 ק"ג.
אוהל צדפה זוגי נמכר בקמפינג לייף, 60 ק"ג
אוהל arb קקדו נמכר בהנפלד,
59 ק"ג,
בחו"ל יש גם אוהלים ששוקלים 40 ק"ג, לא יודע אם יש כאלה בארץ.
80 ק"ג שכתבת אני לא מכיר, אולי יש. האוהל שלי שהוא מהגדולים ביותר עם מזרונים 2.2×1.9 מטר, סיני, שוקל 70 ק"ג.
אלו האוהלים של הצ'רוקי בחבורה שלנו, נרכשו בביג פוט ושוקלים כחמישים ק"ג:
https://www.facebook.com/BIGFOOTCAMP...7GGBVT2QhJnJYl
נזכרתי בעוד אחד מעניין,
האוהל שהיה בעדיפות ראשונה אצלי אבל לא מצאתי כזה יד שניה, autohome aircamping
שזה האוהל גג הקלאסי הראשון, משנות ה-60. הדגם הכי גדול 1.8×2.2 מטר, שוקל 65 ק"ג.
גם נמכר בארץ. התמונה להמחשה..
קובץ מצורף 143202
סתמתי, תודה על התיקון ועידכון..
50קג... בהחלט נשמע יותר הרבה יותר שפוי ואטרקטיבי לרכב טיולים.
אבל גם הם , צנועים ככל שיהיו אני לא מאמין שהם מבטלים את חוקי הפיזיקיה.
רכב רגיל ובטח מוגבה במיוחד וכזה שעושה זחילות סלעים.
אני בטוח שזו פשרה, שעובדת, על כך אני לא מתווכח.
רכב עביר במיוחד עם פתרון לינה ברגע זה אטרקטיבי מאוד.
אבל תן לאותו בעל רכב לעשות את כמריר ללא האוהל גג והוא לא יטען באותה נחרצות שאין לכך השפעה.. התחושות בתוך הרכב שונות .. והביטחון עולה.
כמו שאמרת זה עובד, בשני המקרים הוא כנראה יעבור, עם או בלי אוהל גג.
אני,כנהג, רגיש מאוד להתנהגות הרכב ובעיקר לתחושות המלוות בעיגון משקל גבוה וגבוה ברכב, לא אוהב את התחושות.
אני מסוגל לעשות את ההפרדה בין הסמוראי הקל שלי לכל השאר.
באינדיאני ספציפית.. כשהסמוראי היה מושבת, ביליתי לא מעט על סיפונו של צירוקי של חבר...
הרכב התחיל אצלו כרכב מאובזר לטיולים, מקרר מגירות מיכלמים נירוסטה גגון כננת וכל הטופינים (מלבד אוהל גג).. על זוג דנות44 נעולות בדיפ ועל 33.
הוא קנה את הרכב ממוסכניק שהכשיר אותו כרכב לטיולי משפחה.. ובעצמו מתח את הגבולות עד לדנה 60 אחורה על 37 אטלס וסטרת לבסיס הגלגלים.
ליוויתי אותו לאורך כל השיפורים גם בבחינת השינויים בזחילות סלעים קיצוניות... הוא מיהר להיפטר מהגגון, מההייליפט, המגירות ובעצם כל מה שהיווה מבחינתו משקל מיותר, ההבדלים בקבינה היו מאוד מוחשיים, בעיקר הגגון ברזל עם ההייליפט וסוללת פרוגקטורים אולדסקול.
תמונות של לפני ואחרי הפחתות המשקל והתאמת האינדיאני לזחילות סלעים.קובץ מצורף 143203קובץ מצורף 143204קובץ מצורף 143205קובץ מצורף 143206
סולי, אין בכלל ספק או ויכוח שהפחתת משקל קיצונית עושה פלאים ומשנה לחלוטין את התנהגות הרכב במיוחד ברכב כמו הצ'רוקי שהוא בבסיס רכב קל יותר יחסית.
הרכבים של החברה שבתמונות שבפוסט שצירפתי הם בהחלט לא עומדים בקרטריונים של הפחתת משקל אלא מדוגמים להפליא כולל כל טוב - מגירות, מקררים, מיכלי מים, פגושים, מגיני סף, כננת וכן גם אוהל גג.
העניין הוא מה ההשפעה של הוספת אוהל גג לרכב שמלכתחילה מדוגם בכל מה שפירטתי....בכזה מקרה לדברי חבריי ולדעתי ההשפעה של הוספת אוהל הגג כמעט ולא ניכרת.
כמובן שכל אחד יעשה את השיקול שלו ואת סדר העדיפויות שלו - נוחות ואיבזור הרכב מול משקל, מרכז כובד והתנהגות הרכב ויגיע לנוסחה שמתאימה לו ולצרכיו.
אני אישית בגילי מעדיף להתפשר קצת בעניין משקל הרכב והתנהגות הרכב כולל בעבירות קשה בעבור הנוחות שבאבזור ודיגום הרכב וכך גם יתר החברים בקבוצה שלנו
זה גם מה שמתאים לסגנון הטיולים שלנו שזכה לכינוי "רוקלנדינג" - אנחנו לרוב מטיילים יומיים שלושה במדבר כשבכל לילה ישנים במקום אחר (שניים או שלושה לילות) כולל עבירות קשה. אנחנו לא נוסעים ליום אחד או לכמה שעות לשם שעשועי עבירות בלבד.
השרשור הזה גם מתכתב עם השרשור של אסף בעניין חיסכון במשקל הרכב.
שלמה
מהתיאור שלך על טיול בזוג ברנגלר , אתה מגזים. במשהו . בציוד או בתאור זמן
בטיול בזוג ליומיים שלושה ברנגלר הגגון ריק ולא בשימוש למעט אם התנדבתי לקחת עליו משטח עץ או שניים . הוא נכנס לעבודה רק עם 3 אנשים ברכב
אוהל גדול של 6 אנשים וכל שאר ציוד אוכל ולינה לזוג לא מצליח למלא תא מטען וגם ספסל אחורי
הרכבה ופירוק אוהל 10 דקות
Sent from my iPhone using Tapatalk
לא מגזים בכלל.
השאלה מה לוקחת בת הזוג שאוהבת להאכיל את כוווולם..ולהתפנק בשינה.
חוץ מזה במקרה הספציפי שלנו 2/3 מהמושב האחורי הושאר פנוי לכלב.
תא המטען - מיכל מים 60 ל' שטוח על רצפת תא המטען (גובה כ- 15 ס"מ), שולחן מתקפל כתר גדול, 2 כסאות, ארגז כתר שחור גדול לכלי אוכל + אריזות אוכל יבש, מיכל גז 2.5 ל' + כירה כפולה, ארגז המכיל את מחמם המים למקלחת (פועל על גז), שק קניות מלא במוצרי אוכל יבש+ שישיית מים מינרליים. בצדדים תיקים משולשים שמחוברים קבע לרכב באחד מוצרי טואליטיקה (ניירות סופגים, נייר טואלט, סבון רחצה, כלי רחצה ושקיות אשפה ובשני ערכת קפה.
מושב אחורי - 1/3 מכיל את המקרר ו- 2/3 לכלב + תיק בגדים. בין המושב האחורי לקדמיים על הרצפה - תיק כלי עבודה וחלפים, קומפרסור וארגז כלי עבודה קטן שמשמש לאיחסון שמנים לרכב (מנוע, גיר ובלמים)
על הגג - גגון + תיק גג שבתוך תיק הגג אוהל טורבו טנט לשישה אנשים, 2 מיטות מתקפלות, 2 מזרונים, 2 שקשי"ם גדולים, 2 כריות, מחצלת אחת.
כך הרכב היה ארוז ויש יאמרו שזה מוגזם אבל זה מה שהיה אצלי והזמנים לפרוק ולהקים את מערך השינה שכולו על הגג בתיק גג לא מוגזמים.
אבל ככה זה שנוסעים עם הצודקת..... מזל שזה רק פעמיים בשנה...
כלב ואדם שלישי היינו הך … עכשיו ברור
ברגע שיש ציוד על הגגון כל ההתנהלות עולה מדרגה בסרבול
לא נראה לי שמצב כזה מצדיק אוהל גג , בוודאי ברנגלר שממילא הגג לא מיועד למשקלים כאלה
גם לי אומרים את זה עם הסמוראי....אז אומרים.
שלמה, כיף.. תעשה מה שטוב לך.
מת על הרכבים והתצורות השונות שהתחביב הזה מייצר.
כל אחד והסטאפ שלו לטיול....
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...ae1826103e.jpg
Sent from my SM-S901E using Tapatalk
וסולי שקלתי את האוהל עם המצעים והתושבות לגגון
64 קג
אייל היו לי את שניהם. הדיפנדר מאד אהבתי אבל נגנב ותכלס לא הייתה לו את יכולת העבירות של הנוכחי. היה לי פטרול - לא התחברתי אליו, גדול מדיי תחושה של משאית.
כן מסכים שהרנגלר הוא לא אידאלי כרכב מסע מבחינת יכולת/ נפח איחסון אבל לי הוא מספק כמטייל יחיד (עם כלב) ברוב רובם של הפעמים ובשביל פעמיים בשנה טיולים עם הצודקת..סובלים בשקט מעמיסים ופורקים מהגג.
שלמה, אין לך סלסלת גלגל רזרבי? [emoji16]
Sent from my HD1903 using Tapatalk
יש גלגל רזרבי 35" + פגוש אחורי הכולל מנשא לגלגל - היה גם מיכל דלק / מים 40 ל' - מכרתי המיכל כי פשוט היה משקל יתר בקצה המרוחק ביותר של הרכב וממש פגע בצורה ניכרת ביכולת טיפוס הרכב במדרגות גבוהות
אז לא אחליף ואתקין סלסלה על הגלגל הרזרבי במקום המיכל משיקולי איזון הרכב במדרגות גבוהות.
מת על זה שאני פותח שרשור, נעלם ליומיים, וחוזר לשרשור מרשים כזה [emoji1]
אני עדיין מתחבט על נושא האוהל גג בעיקר בגלל שאנחנו מטיילים מינימום אני +3 ילדים. בזוג לא הייתה התלבטות.
עם הילדים יש לנו אוהל עם מוטות השחלה ברמה ממש גבוהה שדי קל להקמה ופירוק וזה שהם צריכים לעזור זה גם קצת ערך מוסף….
אבל ספציפית לגבי משקל: אוהל גג למשפחה זה 70+ ק״ג והגגון על הטנדר שלי ממש גבוה. השאלה אם בטוח להתקין עליו אוהל גג או אם אני צריך גם להחליף את הכיסוי לארגז לאחד יותר נמוך?
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...a7c60924f2.jpg
אין מה לעשות אור, מתבקש שתמכור את ההאנטר ותקנה ונדורה/סוואנה 4x4.
ככה אני גם לא אהיה הדביל היחיד [emoji12]
Sent from my M2102J20SG using Tapatalk
צחי וואללה לא שולל את זה אחרי שראיתי את המשפחה שמטיילת עם הטרנספורטר (חא זוכר את שמם). נראה לי כיף לילדים. אבל……ֶ גם הם היו עם אוהל גג אז הדיון רלוונטי בכל מקרה [emoji3]
רעיון לא רע. יש מניעה מלשים גגון על הקבינה?
אור,
ילדים קטנים - לפחות פעם אחת כל ילד יצטרך לצאת מהאוהל לאחר שכבר נכנס אליו בלילה.
פירוש הדבר שכל פעם כזו אתה כנראה צריך לרדת איתו למטה - להתלבש, לנעול נעליים.... חשבת על זה?
נשלח מהנייד
פיפי?
אתה מכיר אותם טוב יותר, אם הם הולכים לישון ומתעוררים רק בבוקר - מצויין :)
יש פתרונות להכל..
https://www.amazon.com/ONEDONE-Porta.../dp/B06VWLSV52
חחח את הכל בקבוק פריגת פותר [emoji1787]
האמת שהם לא קמים בלילה אז אין לנו את הבעיה הזו.
שאלה נוספת שעלתה לי: איפה מאחסנים אוהל גג? הרכב משמש אותי גם לנסיעות לרכבת אז מניח שצריך לאכסן אותו איפשהו.
בנוסף זה גם מקשה על ההעמסה לקראת הטיול לא?