תשווה יונדאי קונה בנזין, היברידי, חשמלי טווח קצר וטווח ארוך, האקסל מאוד ברור.
אבל לכן באמת כמעט לא רוכשים קונה /נירו/קורסה/208/3008 חשמליות, החוסר כדאיות בולט.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Printable View
תשווה יונדאי קונה בנזין, היברידי, חשמלי טווח קצר וטווח ארוך, האקסל מאוד ברור.
אבל לכן באמת כמעט לא רוכשים קונה /נירו/קורסה/208/3008 חשמליות, החוסר כדאיות בולט.
אין בכלל חשמליות ששוות משהו - זולות.
מכוניות זולות ולא רעות בכלל יש מלא.
כרגע זה הפער העיקרי - כי לא לכולם יש 160000 שח להשכיב על מכונית. זה עדיין נחשב סכום גבוה כלומר מכונית יקרה.
אסף.
הבנתי.. חיסכון משמעותי .
אצלנו האיוניק מתחרה בסקודה פאביה דיזל ידנית שעושה 18 קמ לליטר אז הפער קטן יותר, לצורך ההשוואה ב-130000 קמ היינו מגיעים לפער של 39000שח.
וזה בלי להתייחס לתענוג של לנהוג ביונדאי. בטח לעומת הסקודה...
Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
זו בדיוק הנקודה שסופרי האפונים מפספסים.. הרכבים האלה פשוט ממכרים: השקט, העוצמה, החלקות.
יש תקופת הסתגלות קצרה לנהג המודע, בהתחלה חסרות התחושות בישבן של החלפת הילוכים, כניסת טורבו וכאלה.
האוטו פשוט מאיץ כמו שד בחלקות מטעה.
אחרי שמתרגלים קשה מאוד לחזור אחורה.
Sent from my HD1903 using Tapatalk
אי אפשר מצד אחד לומרנשחשמלי זה זול יותר (טיעון של סופרי אפונים) ואז לטעון שלמרות שלא מובהק העניין של זול יותר לטעון שלא זה השיקול החשוב אלא החוויה ולפטור מה שלפני רגע היה הטיעון המנצח כטיעון של 'סופרי אפונים'.
כי עזבו אתכם משטויות. יונדאי טסלה וזה. נסעתם במרצדס חשמלית? וואוו. זה כאילו הם אומרים... אוקיי. הבנו. גמרתם להתרשם משטויות של חובבנים? עכשיו תראו איך עושים את זה.
והמחיר? עם ההנחות במיסוי? משמעותית יותר זול מדגמי הבנזין המקבילים.
אסף.
הרבה יצרנים עוברים לחשמליים, אחרים מטים את רוב כובד היצור לחשמל, אני רואה את בייתי ומסביבי את שכניי , הרבה מהם עם 3-4 ואף 5 מכוניות בבית.
מעבר לכך שגם עם מכונית אחת נכון לעכשיו זה בעייתי לנסיעות מזדמנות ארוכות, איך תפתר בעיית הטעינה לכל המכוניות? בהנחה ריאלית שפתרון הטעינה בכבישים חכמים לא יעשה בד ובד עם התרבות המכוניות ומה יהיה עם המכוניות שלא ידעו להטען מהכביש?
נראה שרתמו את העגלה לפני הסוס, אם לא יחוסלו תחנות הדלק נראה לי שהשמרנים עם מכוניות הבנזין והסולר הישנות הם אלו שיחייכו בעוד כמה שנים .
גם אם יווצר תרחיש (עוד לא קרה אבל אני לא פוסל אותו עקרונית) שאחליט לא לבצע נסיעה ארוכה עם החשמלי אלא עם אחד משני רכבי הבנזין ואחד דיזל שלי, בגלל היחס הנוכחי בין כמות החשמליות לכמות עמדות הטעינה זה לא ישנה את המאזן הכולל. ב99 אחוז מהנסיעות אין לעמדות הטעינה הציבוריות רלוונטיות בחיים שלי, אז בוודאי שלא יהיה על מה להתחרט.
שימו לב לשאלה הפותחת ואיך בקלות חזרנו לויכוחים משרשורים אחרים, על האם יש מספיק חשמל במדינה לטעינת הרכבים, חרדת הסוללה וכו'...
כן צריך או לערוך הכותרת או לחזור לשאלה…
לגופה של שאלה, אם כבר קונים חשמלי, יש לארגן עמדה תיקנית ולא טעינה סופר איטית משקע ביתי, אחרת זה הרע משני העולמות.
ואני ממליץ להורים שלי להחליף את ה איקס וי בחשמלית פשוטה וקטנה .. מספיק להם טווח של 200 ק'מ תתל אביב וחזרה לקריות.
רק בגלל שהם יכולים ויהיה להם כיף. מעבר לכל שיקול כלכלי.
פשוט הם יכולים להתענג על הכיף שבחשמלית. אז למה לא ? פינוק 100%
Sent from my DN2103 using Tapatalk
מהה?.. לא הבנתי מה אפשר או אי אפשר.
לא ייתרתי לרגע את הנקודה הכלכלית.
כל מה שרציתי להאיר זה שמנקודת מבטי כחובב נהיגה הרכב הבא שאקנה (עוד כמה שנים טובות, כי האיוניק אמור להחזיק לנצח בערך), יהיה חשמלי בזכות התכונות הדינמיות שלו ולא למרות.
למען הסר ספק אצלי ב99.99% מדובר בנהיגה נורמטיבית עם עמך ישראל. לא הייתי מחזיק רכב חשמלי שמנמן למטרת טיולי אדרנלין בכבישי הרים.