כשאני מסתכל שוב ברור שמה שציירתי לא נכון, הדיודה של המינוס צריכה להיות בכיוון ההפוך ואז היא לא רלוונטית לעניין.
Sent from my SM-J710F using Tapatalk
Printable View
כשאני מסתכל שוב ברור שמה שציירתי לא נכון, הדיודה של המינוס צריכה להיות בכיוון ההפוך ואז היא לא רלוונטית לעניין.
היום יצא לי למדוד קצת, מסתבר שבשקע של הממסר, יש פלוס קבוע בשני החיבורים שסימנתי בתמונה, שמגיע מהפיוז של הוונטה. ושני החיבורים האחרים הם מתח ההפעלה שמקצר את הפלוס כשמפעילים את המזגן. הממסר הזה שולט בוונטה בלבד. הפתרון הפשוט ביותר עבורי הוא לקצר את שניהם ע"י מפסק, במקביל לממסר הקיים, וללא הוספת ממסר נוסף.
תודה לכולם.
קובץ מצורף 143522
מה הכוונה בלקצר את שני הפלוסים הקבועים?
(המספרים שרירותיים)
1. פלוס אחד קבוע הוא עבור הסליל
2. הפלוס השני עבור הונטה
שני החיבורים הנוספים הם כנראה-
3. מינוס של הסליל - שמתקבל דרך הפיקוד של המחשב
4. חיבור לונטה.
כאשר 3 נסגר למינוס, 2 ו4 מתחברים יש זרם לונטה
אם אתה הולך על מתג בודד, אז כמובן צידו האחד מחובר ל2 וצידו האחר ל4.
ואם... זה מה שרציתי לעשות ולא הבנתי נכון.. תתעלם :rolleyes:
אבל, הבעיתיות בזה, במידה והמתג יושב בתא הנהג, היא שצריך להריץ כבל די עבה עד לתא הנהג וחזרה כי הונטות האלה לרוב צורכות כ-20-30A.
לפי המספרים שלך:
ב-1 ו-3 שהם הפעלת הסליל אני לא נוגע. עד כאן זה ברור.
חיבורים 2 ו-4: עם וולטמטר בין כל אחד מהם בנפרד לבין מינוס של המצבר נותן 12+ וולט, כלומר אני מבין ששניהם פלוסים. אבל קיצור שלהם מפעיל את הוונטה. אני לא מבין איך זה עובד, אבל ככה זה בפועל.. הממסר מקצר שני פלוסים בלחיצת כפתור המזגן, וזה מפעיל את הוונטה.
לגבי הזרם, יהיו חיבורים בריאים ומבודדים היטב, חוטים בהגזמה, ומפסק כנ"ל. מדובר על פחות ממטר חוט
לסיכום
חיברתי את המפסק להפעלה ידנית והכל עובד סבבה, תודה על העצות וההסברים.
יש רק משהו שלא הבנתי:
כשאני מפעיל מזגן, האור חיווי במפסק הפעלה ידנית נדלק (גם אם המפסק כבוי).
כשאני מכבה מזגן - האור חיווי דועך באיטיות עד שכבה לגמרי.
הזרם על המפסק בהפעלה ידנית - 11 אמפר. אם אני מפעיל ידנית בזמן שהמזגן עובד - הזרם על המפסק 2 אמפר.קובץ מצורף 143873קובץ מצורף 143874
לגבי הנקודה הזאת, היה לי חשד שהוונטה מייצרת חשמל שדועך לאט עם ההאטה בסיבוב המניפה, ואכן בכביש המהיר כשהמזגן כבוי, ככל שהמהירות גבוהה יותר, האור של נורית החיווי מתגבר.
עלה לי רעיון לכייל את הזרם שנוצר למהירות הרוח, ובאופן הזה לדעת בכל רגע אם הרוח גבית או חזיתית, וגם מה עוצמתה המדויקת.
רק שבינתיים לא הבנתי מה ייצא לי מזה