מהלך מתלה הוא פריבילגיה , תכנון נכון יוכל לחסוך באספקטים אחרים- מה שיוביל לביצועים טובים יותר.
Printable View
מהלך מתלה הוא פריבילגיה , תכנון נכון יוכל לחסוך באספקטים אחרים- מה שיוביל לביצועים טובים יותר.
זה מזכיר את הדיונים התדירים פה שמשווים את יכולות השטח של כל מיני אלמנטים או שיפורים בג'יפים. נניח שיש דיון על חשיבות של נעילות דיפרנציאל, ואז מגיע מישהו ואומר שנעילות זה פריבילגיה, בנהיגה נכונה אפשר לעלות את זיק גם בלי נעילות. זה נכון, אבל לא אומר כלום.
ההנחה חייבת להיות שהגורם האנושי - נהג, או מהנדסים שמתכננים משהו - אחיד, ועושה את הכי טוב שהוא יכול.
לצורך הדיון חייבים להניח שצוותי התכנון בפורד לא נחותים בכלום מאלו שבפולאריס או קאן אם. כנ"ל מתכנני הבולמים בפוקס, קינג, ריגר או אולדמן. כולם למדו מאותם ספרים, יודעים את עבודתם נאמנה, ויש להם גישה לאותם טכנולוגיות תכנון ויצור. מה ששונה זה הדרישות והתקציבים שהוצבו בפניהם.
במקרה הנדון פה, השוואה בין נגזרות של SBS ספורטיבי מחד ונגזרות של SUV שמן חוקי לכביש מצד שני, ההבדלים הטכניים ברורים וניכרים - משקל, ויחס בין המשקל למערכת המתלים שתומכת בו. ואני טוען, שהדבר התלת מימדי הנפחי הזה שנקרא מערכת מתלים, אם מרדדים אותו למספר אחד, המספר הזה הוא מהלך מתלה (כמובן בהקשר של רכב שטח).
ולשאלה המקורית של זיו - הפולאריס אקספדישן עם כל התוספות והשומן כנראה קרוב יותר לרייזר מאשר לברונקו או רנגלר.
השאלה שלי היא היא האם הוא קרוב יותר לרייזר או לריינג'ר.
אני חושב שמרכז הכובד הגבוה והפרופורציות הן לכיוון ריינג'ר וגם עם מתלי-על של רייזר הוא לא יכול לסםק ביצועים של באגי בגלל מיקום הנהג תנוחת הנהיגה ובעיקר מרכז הכובד.
ולשוק שעבורו הוא מיועד - זה מצויין.
אסף.
כתבתי משפט סתום.
אתם דיברתם על מהלך מתלה ומשקלים.
הפריבילגיה של מהלך מתלה גדול הוא אפשרות להציב בפינות גלגלים קטנים (יחסית) ובכך לחסוך בהמון משקל מוקפץ, ע״ע רייזרים וקאן אמים - ועדיין לגהץ יותר טוב מרכב בעל גלגלים גדולים (יחסית). זו הכוונה אם לא הובנתי נכון.
זה מסביר נטו יכולת תאוצה.
יכולת ניידות ומהירות רציפה בשטח משובש היא כמובן מנוע שמסוגל לשמר את התנועה, אבל יותר מהכל, מתלים.
לא חסרים רכבים עם מנועים חזקים ומתלים מחורבנים, ורכבים חלשים יותר עם מתלים מכוילים נכון/טוב יותר.
למעשה, ברכב מודרני, מה שמגביל את קצב התנועה הוא כמעט תמיד המתלה, ולא המנוע.
אני לא בטוח בזה אבל נראה שהאקספדישן מבוסס על חלקים וגאומטריה דומה לשל הג׳נרל, שהוא סוג של בן כלאיים בין פרד עבודה לרייזר, ולא פראייר בכלל. אין לי נסיון על הריינג׳רים המודרניים (או בכלל) כל כך אבל נראה שגם הם מגהצים לא רע את פסי ההאטה במושב, שהוא אולי לא בירת הזבובים אבל מנסיוני הוא בירת פסי ההאטה של העמק. תחום הסייד ביי סייד עובר/עבר תהליך דומה לתעשיית הרכב והאופנועים, כל הזמן מחפשים לאגף את המתחרים עם עוד נישה ועוד תת נישה. עכשיו זה האקספדישן, בקרוב החשמל יתחיל להיכנס ובכלל יעשה פה בלאגן. סייד באי סייד קיצוני על חשמל הולך להיות חללית מעולם אחר לתחושתי. גם כח אבסולוטי, גם אפשרות לניהוג וקטורי, גם שקט מהרעש ואריאטור הבלתי נסבל הזה וגם פחות בלאי. שתי בעיות עיקריות - טווח ומשקל. ומחיר, שהוא תמיד בעיה קשה בכלים האלה.
אם רוצים להבין את הפרופורציות - וג'נרל הוא ריינג'ר עם מתלי רייזר - אבל הפרופורציות של ריינג'ר אחרי הכל - שרטטו משולש שעובר בין טבורי הגלגלים לראש של הנהג.
.אסף.
אתה אומר את זה בהתייחסות למיקום מרכז הכובד/שדה ראייה/משהו אחר?
מיקום הנהג - בציר האורך והגובה - יחסית למרכז בסיס הגלגלים.
לצורך העניין - קנגו מול קמארו.
אסף.