...אז אנחנו מסכימים, כמעט. דיפרנציאל הוא דיפרנציאל. אבל אם אין חלקים- אי אפשר לטפל בו. הבעיה היא לא במורכבות, אלא בזמינות החלקים.ציטוט:
נכתב במקור על ידי סוזי המשתוללת
אסף.
Printable View
...אז אנחנו מסכימים, כמעט. דיפרנציאל הוא דיפרנציאל. אבל אם אין חלקים- אי אפשר לטפל בו. הבעיה היא לא במורכבות, אלא בזמינות החלקים.ציטוט:
נכתב במקור על ידי סוזי המשתוללת
אסף.
זאת שאלה קשה מאוד מצד אחד יש תמיד את הרצון להגדיל את האתר על מנת שיהיה בית ליותר אנשים מצד שני אתה רוצה שאופי הקהילה ישמר.
ולדעתי השאלה היא לא סוגי הרכב אלא שאלה של ניתוח הנהגים שנוהגים ברכבים אלה. הכוונה היא כמה אחוז מהנהגים במכוניות האלה באמת מטפלים בהם בעצמם כמה מהם בונים בעצמם אפילו פגושים מיגונים מתקנים לגלגלים ועוד כמה המידע באתר יהיה שימושי לקהילה הזאת 2,3,10,50,200 איש. זה עניין של ניתוח ואפשר לבדוק את זה ע"י האתר השכן כמה מהשאלות שם באמת טכניות ומתייחסות ספציפית לסוג המסוים של הפורום.
דבר נוסף שיוכל לעזור הוא לדוגמא מה אחוז השאלות הטכניות בפורום סוזוקי על ויטרה או בפורום טיוטה על לנדקרוזר מכאן תוכלו לקבל רעיון על כמות התעבורה שכן אלה רכבים "יותר" בורגניים מהמקובל.
נמרוד הרעיון לפתוח פורום SUV ולראות מה תהיה כמות התעבורה וממנה לשרשר פורומים אחרים אם יהיה צורך. נראה כרעיון הטוב ביותר.
לעניין הטיפול העצמי והשיפור ברכבים מודרניים - כן כדי לטפל לבד ברכב מודרני צריך יותר ידע יותר ויותר כסף.
המערכות המכניות דומות השאלה אם יש מספיק ידע לטפל במערכות הפיקוד.
על טעויות ברכבים האלה משלמים יותר וזה סיכון שלא כל אחד מוכן לקחת.
אם על נושאים אלה יש תשובה חיובית מגולשים כאן סימן שיש מקום להענות לבקשתם.
זה בדיוק ההבדל מהאתר הצהוב כאן הוא ימצא אנשים כמוהו שמתחזקים ומשפרים וכו' את רכבי השטח שלהם לא משנה אם זה ריינג' חדש או סמוראי לבד, ולא אנשים שמברברים על רכבי שטח בין אם זה על ריינג' חדש או סמוראי .
ובקיצור ג'יפאים מהסוג שנמצאים כאן באתר (לפחות לפי דעתי) לא יוותרו על תחזוקה ושיפור עצמי של הג'יפ שלהם בגלל סוגו וגילו.
ולכן יש מקום לדעתי לפחות לנסות משהו בסגנון פורום SUV.
נ.ב אין בכוונתי לפגוע בחברי (אני בניהם כבר 5 שנים) ג'יפטריפ או במקימי האתר אני פשוט כותב עובדות כואבות.
אסיף.
בסופו של דבר לא משנה איך תקראו לפורום, אלא איך תכתבו בו.
בכל הדיון למעלה לא נזכר שם היונדאי אבל אני בכל זאת מוצא לנכון להגיב, כי בפעם האחרונה ששאלתי כאן שאלה (לפני כשנה וחצי) הפנו אותי רוב החברים (היו גם שענו לעניין) לגיפטריפ.
מאז את רוב השאלות שהיו לי שאלתי שם, לא כי אני חושב שאין פה אנשים שידעו לענות, אלא ששם אני יכול למצא מספיק בעלי טראקן שיכולים לחוות מנסיונם.
מצד שני אני ממשיך לקרוא את הפורום פה, פשוט מתוך עניין טכני גרידה, גם אם אני לא מתכונן לעבור לרכב מסוקס הראוי לפורום - ואני נהנה למצוא פה את הדיונים שפעם היו נחלת גיפטריפ.
אני גם מאמין שרבים מבעלי ה SUVים, קוראים גם אם לא מגיבים.
בקיצור לא משנה אם יפתח או לא, אם בעלי SUV ימצאו כאן תוכן הם ישאלו.
או כפי שנאמר פעם "If you will build it thay wil come"
ובנוגע לשטויות שרצות לעיתים בגיפטריפ, יש לא מעט בעלי רכבי שטח מסוקסים (ההילקס אמנם מככבת אבל לא רק) שמעורבים בעניין וגם פורום כארגון טיולים יכול לארח שטויות אלו בקלות.
וחשוב להדגיש שאין לי שום ביקורת כלפי בעלי/מנהלי/משתתפי האתר, אלא רק תודה על אתר שפוי שנותר לפלטה.
הקהילה של ג'יפולוג הינה שונה מהותית מקהילת ג'יפטריפ - שהם שני האתרים המובילים בתחום. אני רואה בהם אתרים משלימים האחד את השני בכך שאתר ג'יפולוג מפנה את מבטו לתוך קרביו של הג'יפ האמיתי, ואילו האתר המקביל מפנה את מבטו אל מחוץ לרכב השטח שנקרא לו למען הנוחות "ג'יפ".מן הסתם חלק מהדיונים חופפים - אך הם בשוליים ולא במרכז ההתעניינות.בגדול , חנן הגדיר את האוכלוסיות השונות על-פי המציאות הכלכלית שלהן שבעיקרה נכונה עם נספחים של כאלה שגם נהנים לשכב מתחת לרכב ולהתלכלך בהרבה גריז שחור. ברור שהעובדה ששני האתרים עושים חייל רק מצדיקה את קיומם הנפרד ונקווה שלשניהם תהיה גם הצלחה מסחרית שתבסס את חוסנם העתידי.האמת ניתנת להאמר בלי להתנצל על כך ,שמקומם של בעלי הרכב האלקטרוניים למיניהם שנותרו עם דוושה אחת מימין ורגל רדומה משמאל לא יימצאו עינין באתר שלנו, היות ומתוך הכרותי הידידותית עם כמה מהם ברור לי שגם פתיחת מכסה המנוע על ידם דורשת מרובם ידע טכני מוגזם לטעמם.אין הוכחה טובה יותר לכך מאשר חוסר התנועה התקשורתית סביב רכביהם באתר הזה. לעומת זאת ,כאשר רכבים אלה יתיישנו , וייפלו לידיים של חברי האתר עקב מחירם הנוח - תתחיל להיות תנועה רבה סביבם כאשר אנו נהפוך אותם לחיות שטח במקום חיות מחמד. אני כבר התחלתי לבדוק את הכלים המתאימים לפירוק הפלסטיקים ההיקיפיים ,סילוק החלונות והזכוכיות, סילוק המושבים האחוריים,צביעה מחדש בקומפרסור בגוון מט - כולל סילוק הניקלים.ממש כמו שנסעתי עליהם בקניה.