חוזר: ד"ר גב (איך מרככים סמוראי משמעותית?)
בשיטה הזו שצויינה לעיל תוסיך 50 מ"מ למידת הסגירה כמקדם בטחון. אתה לא מועך את הבמפ-סטופ עד סופו בשיטה הזו, לכן המקדם. אסף הרצה פעם על שיטה שונה - שימוש בג'ק כדי לסגור את הסרן - אותה תמצא החיפוש, אבל זה לא רלוונטי לדעתי כי אתה לא ממש בונה מתלה מחדש, אתה רק מתאים בולמים לקיים. מאחר ולא שינית את מידת הסגירה של הבולם, אני הייתי הולך על קניה של בולם בעל אותה מידת סגירה (+1 ס"מ לכל היותר) ומידת פתיחה ארוכה ככל האפשר ביחס למידת הסגירה הנתונה. את המידות הקיימות אתה מוריד מהבולם הקיים אצלך היום, אין טעם ללכת למדוד את המתלה מחדש (ממילא אין כזו קיצוניות במידות הפתיחה השונות).
שלום מעוז
הייתי במצב דומה לשלך לפני כמה חודשים.
אחת הדרכים לרכך את הרכב היא להחליף את הקפיצים לארוכים יותר. בונוס קטן משינוי כזה הוא המהלך מתלה שגדל, המינוס - יציבות שיורדת. עכשיו נשאלת השאלה עד כמה אתה רוצה להאריך את הקפיצים שלך כמו אלון או קומבינה או אולי באופן שפוי יותר, חשוב להדגיש ככול שתאריך יותר את הקפיצים היציבות בכביש תרד. הפשרה שאני מצאתי היא להאריך את הקפיצים אבל, במעט וכך היציבות בכביש משתנה אך לא באופן משמעותי לפי ההרגשה שלי ולעומת זאת יש הבדל לא קטן ברכות של הרכבגם זה לפי ההרגשה שלי . שוב כמו שכבר כתבו לפני זה עדין סמוראי ואם אתה רוצה רכות ויכולת גיהוץ טובה תצטרך לוותר על הרבה מאוד בשביל זה. ד"א בנושא הרכות תוכל לשאל את עומרי benyaich שנסע על הרכב שלי...
אם הפטנט של המתלם הוא קפיצים ארוכים יותר אז זה פתרון טוב, ובכלל הוא בעל מקצוע ששווה לדבר איתו. רק צריך לדעת שהוא לא היחיד שמכיר את הפטנט הזה ויש אחרים שתוכל לפנות אליהם לקבל הצעות מחיר.
לסיכום אני ממליץ כמו שכתבו פה לשדרג את הקפיצים לארוכים יותר עד כמה? זה כבר תלוי בך.
בברכה דני
אני מאוד אודה למי מכם, שמותקנים אצלו ראנצ'ו 9000 מתכווננים או מונרו רפלקס, ויהיה מוכן לתאם איתי נסיעה ע"מ שארגיש בהבדל האם הוא משמעותי מאצלי.
בסוף אין משווים מראה עיניים למרגש תחת..
תודה.
אצלי יש ראנצ'ו מתכוונן מאחורה ובהחלט ניתן להרגיש את ההבדל בין המצבים, אבל זה ממש לא ירגיש כמו שהרכב שלך ירגיש עם אותו בולם.
אתה מוזמן אם בא לך.
שלום מעוז
יש לי 4 בולמי ראנצ'ו שפירקתי בגלל הפרוייקט והם לא יתאימו לי יותר.
2 קדמיים ראנצ'ו 9000 מתכווננים 5 מצבים
ו 2 אחוריים ראנצ'ו 5000
אני מוכר את כל הסט ב 900
אם אתה רוצה אתה מוזמן אליי לאיזה כוס קפה, נרכיב לך את הבולמים, תעשה סיבוב, תתרשם, ואפילו תראה את הפרוייקט.