התכוונת שיגיע הרגע בו גם למי שאינו פושע יהיה נגישות לנשק?
כי הפושעים מזמן מצויידים.
Printable View
דעתי כדעתו של שי, רקע/ עבר פלילי ונפשי נקיים ותקינים חשובים יותר לקבלת רישיון נשק מאשר מיומנות גבוהה בתפעול הנשק.
גם אם זה "לא כוחות" אקדח מול מחבל חמוש בנשק ארוך + RPG עדיין זה עדיף מלהתחמש בסכין מטבח.
בהיבט האישי שלי, האבסורד של הביורוקרטיה המפגרת כאן מוקצן, היה לי רשיון ואקדח במשך כ-30 שנה ללא שום בעיה אבל כשהרגשתי שאיני יכול לסמוך על האקדח עוד למרות שתוחזק היטב (הלווו...אקדח בן 50 ..) וביקשתי להחליף לאקדח חדש ולא התאפשר לי אלא אם הוציא רישיון נשק מחדש - ולא עמדתי בתבחינים דאז- לכן, החלטתי שמפקיד האקדח ומוותר על הרישיון - החלטה שהצטערתי ומצטער עליה עד היום.
דרך אגב, הרצון לקבל רישיון נשק מחדש קם בי עוד הרבה זמן לפני זוועות המלחמה הנוכחית בגלל חוסר המשילות והמצב בארץ שרק הלך והתדרדר .....
דרך אגב שני, אישית מעריך את עצמי כבעל מיומנות סבירה++ בתפעול נשק, בשירות הצבאי נבחרתי כצלף מצטיין ואף השתתפתי בתחרויות קליעה, בימיי כסטודנט צעיר עבדתי כמאבטח כולל מאבטח אישי (שומר ראש) ומאבטח העברת כספים בבנק ישראל- במסגרת עבודתי זו עברתי קורסים והשתלמויות שונות שהועברו על ידי מדריכים מיחידת אבטחת האישים בשב"כ אז תכלס אני דיי בסדר בתפעול נשק...
למרות כל אלו אני כרגע נטול רישיון נשק ונטול נשק....באסה...
אני מקווה שכעת, עם ההקלות בתבחינים ועם הכאוס שנוצר יעלה בידי להוציא רישיון נשק מחדש.
בתור עו"ד לא יוצא לך לנסוע ולעבוד במקומות שמזכים.....
Sent from my SM-N986B using Tapatalk
שחר, זה אכן התבחין שעל פיו מקווה לקבל רשיון לנשק.
לאחר בדיקה אני לא זכאי לתעודת לוחם.
הפסקתי לעקוב אחרי העדכונים התכופים, אבל בפעם האחרונה שרפרפתי - מי שלא חלפו 20 שנה מאז החזיק ברשיון גם זכאי לחדש (היו הרבה כמו שלמה שרשיונם נלקח בעשורים האחרונים - העם היהודי פורק מנשקו בשיטתיות).
אקדח+50 כדור זה כבר די 2022... אולי כדי להוריד אחד ולקחת ממנו נשק אמיתי...
תבחין - רישיון ב-20 שנה אחרונות קיים ברשומות אבל לפי בדיקה שעשיתי לא קיים בטופס המקוון של משרד הפנים
עדיין "שגיאה בהתחברות".
וככה כבר מיום חמישי.
כמובן לא עונים במספר הטלפון שפורסם או להודעות שנשלחות אליהם.
אני ממש לא מתפלא. כמו כל דבר/שירות של מדינת ישראל, הם לא באמת מעוניינים להוציא לכם אישורים או לתת לכם רשיונות או בכלל לעבוד
כמו שכבר נאמר כאן: בעיצומה של התקפה על היישוב שלכם, תהיו מצויידים בגרזן או מצ'טה, ואם תצליחו להתקרב לאחד הנבלות ולהרוג אותו, קחו ממנו את הנשק והתחמושת שלו.
אני יכול להגיד שיש אצלנו כ3 חמושים חדשים (אקדח) בשבוע.
חלקם סגרו עסקה תוך 7 עד 10 ימים מיום הבקשה.
Sent from my SM-N986B using Tapatalk
תירגעו עם האקדחים, תנו לגל הזה לעבור ותקנו אח"כ בנחת ובזול "כחדש" ממתלהב שוויתר על הרשיון כי כבר בטוח בחוץ.
למזלנו, ההפתעה לא סיימה הפעם את השלטון היהודי על שטחי א"י וכעת כל עוד צה"ל מגוייס זה גם לא יקרה.
תלמדו מהשכנים אזרחי ישראל , אלו שדוברים ומבינים את שפת המקום ותרבותו אבל בינתיים נהנים ממנעמי השלטון הנוכחי -
א. סבלנות
ב. אחרי שתצטיידו בו, לעולם אל תוותרו על הנשק, כשתצטרכו ולא יהיה- זה כבר יהיה מאוחר מדי
מישהו יודע אם החלפת נשק יכולה לגרום לשינוי עילה ? במיוחד למשמר מלפני 1996.
https://www.gov.il/he/departments/po...A0%D7%99%D7%9Dhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...523eaf36af.jpg
Sent from my SM-G998B using Tapatalk
לא כוחות... אם אתה מיומן זה משהו אחר לגמרי
הנה אחד שעם גלוק אישי הציל את עצמו והמשפחה מול הרבה קלצי'ם ו rpg
https://www.kan.org.il/content/kan/k...s-item/577743/
Sent from my KB2003 using Tapatalk
אני מניח שמי שהוא לוחם מיומן ביחידה המיוחדת ללוחמה בטרור - לא ישאל כאן איך מוציאים רשיון.....
הלוואי להיות ברבע מהכשירות שלו.
אסף.
רק מניח כאן שברגע שכבר יש רשיון - חל שינוי מסויים בתפיסה של מה כדאי לקנות.
הגישה ששלטה, שקבעה שמתאר הייחוס הוא "מפגע עם סכין ברחוב " (וכל דבר דומה לזה) ולכן כדאי אקדח בגודל שיאפשר נשיאה נוחה ושתיקח אותו לכל מקום, מאותגרת עי השבועות האחרונים - תקנו משהו שתגנו איתו על הבית.
קנה ארוך, כמה שיותר כדורים במחסנית,
כספת טובה ןלהוציא אותו משם כשהרעים ברחוב שלכם.
יש לזה כמובן גם השלכות על איך ועל מה מתאמנים , אבל לא נכנס לזה כרגע.
אני לא קובע מה נכון, אין לי שום כלים לעשות את זה, רק מציף דברים שאני שומע מאנשים שחיים את התחום .
Sent from my Pixel 5 using Tapatalk
זו לא שאלה של כשירות דווקא, פשוט קור רוח מדהים. טכנית כל אחד כאן יכול לבצע ירי מדוייק מספיק בטווח אפס מאקדח, אחרי אימון סביר.
לבצע בסיטואציה הזו, להיות בשליטה ...פחות.
היינו יכולים להגיע לסיטואציה הצפוייה הזו מצויידים אחרת... בצעירותי לא היה בית בקו העימות שלא היה בו מ-16 מתחת למיטה.
נרדמנו... נתנו לאירגונים פרוגרסיבים להשתלט לנו על התודעה ולהפוך אותנו לעדר של כבשים, ללא רועה וללא חשיבה עצמאית.
"נשות האקדח על שולחן המטבח" לכו חפשו את שתי ההזויות האלו, בררו מי מימן אותן , תשאלו למה שמעו בקולן מבלי לבצע מחקרים אוביקטיביים.
כמו שכתבתי - רכישת אקדח מכספכם זה 2022. מי שפקח עיניים והבין לאן העסק הולך, לא הייתה לו ברירה כי בכל המדינה הזו לא היה עם מי לדבר.
רוצה לתת קרדיט לגלעד ארדן ואמיר אוחנה שכשרי בטחון פנים ניסו להילחם במגמה הזו, לא בהצלחה יתרה כי הציבור כבר חונך להיות כבש.
עכשיו הזמן לתבוע בטחון אישי אמיתי מהממסד. זה לא רק הממשלה - זה כל הפקידות הציבורית שעוסקת בתחום - בין אם הבטחונית ובין אם המשפטית.
תתקדמו מהר הלאה - אחרת, מהר מאד, מהר יותר ממה שאתם מדמיינים, לא תהיה לנו תקומה ולא יהיו כאן חיים.
זהו איננו עניין פוליטי - זה מאחד יהודים וערבים שרוצים להמשיך לחיות כאן באותה דרך. תתעוררו !
אני רוצה להסביר משהו על "ערביי ישראל".
תקראו בין השורות. תראו את התגובה הראשונית של החכ"ים הערבים ברגע שהבינו את גודל הקטסטרופה , לא את ההצגות הרגילות שהם מנהלים אח"כ כאשר המצב בשליטה.אנחנו כולנו יחד בסירה הזו - רק שהם יודעים בדיוק לאן הסירה הזו נסחפת ומה תהיה התוצאה. לא מאמין שהיה אחד מהם שהופתע מהזוועות שעולל האספסוף העזתי ואני בכוונה לא משתמש בביטוי "חמאס".
אם "ערבי ישראל" היו מעוניינים - אנחנו (יותר נכון בנותינו ונשותינו) , כבר היינו מזמן מדברים ערבית. לא בטוח לגבי הניב, אולי מצרי.
להבדיל מאיתנו, הם כבר מזמן מוכנים ליום הדין וזה לא היום שהם ילחמו בנו, אלא היום בו יוכנע צה"ל (כן זה יקח בדיוק יום) ויגיע ההמון.
בואו נדאג שיום הדין לא יגיע - תדאגו שהילדים שלכם ילמדו הסטוריה לפני שהם לומדים רובוטיקה. תדאגו שילמדו להחזיק ביד נשק לפני שלומדים סייבר.
שילמדו ערבית, שילמדו את תרבות המקום, שיכירו את האזרחים הערבים ולא רק יהיו נחמדים אליהם בסוג של התנשאות. במזה"ת מדברים ערבית.
את השעות שדרושות לרכישת אקדח ואימון בירי - תשקיעו בללמוד לדבר ערבית. או שתישארו כבשים, אבל עם אקדח ושלוש מחסניות.
[emoji106]
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...33e81eb928.jpg
אמ״ל
Sent from my iPhone using Tapatalk
הכשירות כמו שכתבת היא לא רק לירות ולפגוע.
הכשירות היא לחימה - במשך שעות - ועדיין לירות ולפגוע.
זו כשירות נרכשת בהרבה מאוד נסיון. שלך כנראה יש מאינספור אימונים ולמגיב מעליך גם יש מאימונים ומלחימה.
בסוף חלק מזה הוא ההבנה שאתה לא מאבד עשתונות כשאתה רואה קנים מופנים אליך.
ואת זה..... לרובנו אין ולא יהיה.
אסף.
זה לא כזה פשוט... תלוי איך נכנסת לאירוע, אם היית מוכן היתקלות, מלא באנדרנלין ומוכן גם למות או שעפת באוויר ככה פתאום עוד לפני שהספקת לצחצח שיניים, אתה לא מסוגל לשמוע כלום חוץ מצפצוף חזק , החדר מלא עשן וחלקים מחברים שלך ורק אז אתה רואה גם קנים מכוונים אליך...
אתה גם לא בהכרח יודע איך תגיב בפעם הבאה, אירועים שפעם נראו שוליים יכולים כעבור זמן להיתפס כמלחיצים.
מהאימונים שלי לפחות, אני כן יכול להעיד שבשעת לחץ התגובות הן אוטומטיות, ראיית מנהרה (כלומר מרוכז רק במטרה / חסר ראייה מרחבית/ חסר יכולת למוטוריקה עדינה וכו') , רואה את זה לא רק על עצמי וזה די משעשע שצופים בזה מהצד. אני כולה מדבר על ירי הישגי תחת לחץ של זמן , לא על סכנת חיים, אבל אצלי זו בדיוק אותה תגובה.
אם יש דבר שאני בטוח בו, זה שהלוחם הזה בחיים לא היה במצב קרוב לזה אפילו, לא משנה בכמה היתקלויות היה, כמה הרג, כמה ירו עליו וכו'
התפקוד שלו, התושייה שלו, קבלת ההחלטות הנכונות, כל זה על רקע משפחה שנמצאת איתו בסיטואציה... לא פחות ממדהים.
למרבה הפלא לא מאבדים עשתונות ברגע האמת, נהפוך הוא...
Sent from my SM-A528B using Tapatalk
מיום הבקשה או מהרגע שהתחיל לקושש את האישורים הדרושים?...
המשך הסאגה:
אני בכלל לא רוצה אקדח. אבל לנוכח המצב המפקדת לוחצת. אמיתי.
אז כל מסע מתחיל בצעד קטן ראשון - צריך אישורים וכו' (טופס 830) וכבר שם זה נתקע וסיפרתי על זה בתגובה הקודמת.
אז עברו כמה ימים ויש התקדמות! כלומר, לא להתלהב יותר מדי, אבל הצלחתי סוף-סוף למלא את הפרטים ולהצליח לשלוח אותם ושבכלל יתקבלו ע"י המערכת - ועכשיו זה יקח למדינת הסטארטאפ וההייטק המתקדמת, "5 ימי עסקים" לשלוח לי את זה במייל או שיופיע באתר. כן כן, אמיתי, מחשבי מדינת ההייטק המובילה בעולם, סוף 2023, נדרשים ל-5 ימים מלאים נטו (שזה 7 ימים ברוטו, בפועל) על מנת לשלוף ממחשבי צה"ל המתקדמים את אישור הדרגה שלי ואישור שהייתי לוחם 3 שנים בסדיר ו-19 שנה במילואים.
אין. אין על טכנולוגיה המתקדמת בצה"ל. ראינו את ההוכחות לזה ב-7.10 ומה זה התפעלנו.
המשך יבוא.
אני באמת לא מבין מה אתה מתלונן. עד לא מזמן זה היה לוקח שלושה חודשים מינימום אם לא היו מאבדים לך את הטופס.
אני בכלל הוצאתי רישיון צבאי. שאז היה בדיוק אותה בירוקרטיה כמו האזרחי אבל רק הפקיד של הרישוי לובש מדים. מילאתי טפסים, החתמתי מי שצריך עשיתי עותקים למקרה שיילך לאיבוד והלכתי למסור אותם אישית 'באלו הידיים' במקמצ"ר. זה ייקח כמה חודשים הם אומרים אבל יהיה בסדר.
עברו כמה שבועות ואיזה יום יצאתי מתל השומר ולקחתי טרמפיסטית. חיילת עם כומתה של משטרה צבאית. ככה דיברנו ומתברר שזאת הפקידה של הרמ"ד שחותם על הרישיון אקדח הצבאי במקמצ"ר. שאלתי אותה איך זה הולך ולמה לוקח כל כך הרבה זמן. היא הסבירה שיש את הטפסים בערמה גדולה על השולחן. והרמ"ד לוקח כל יום כמות אקראית של טפסים מלמעלה של הערמה ומאשר אותם. השיטה הבירוקרטית הזו מוודאת כמובן שאם אין לך מזל והטופס שלך בתחתית הערמה לעולם לא יגיעו אליו. וכאן היא הסבירה לי שכדי למנוע את זה היא הופכת את הערמה פעם בשבוע. גאוני. ומה אם הטופס שלי באמצע הערמה? זה היה השלב שהיא כתבה על פתק את השם שלי והמספר האישי ונפרדנו.
למחרת היה לי רשיון......
אז 5 ימי עבודה? טופס ממוחשב? בתקופה כזאת - מה הבעיה?
(אל תשכח שמישהו באמת בודק את הבקשות ומצליב מידע. מישהו עובד בזה)
אסף.