מסכים
מה שניסיתי לומר, שהפתרון של החלפה למצבר פריקה עמוקה לא שלם,
בהנחה שמטרת השדרוג היא להקטין פגיעה בתוחלת החיים של המצבר עד כמה שניתן.
Printable View
מסכים
מה שניסיתי לומר, שהפתרון של החלפה למצבר פריקה עמוקה לא שלם,
בהנחה שמטרת השדרוג היא להקטין פגיעה בתוחלת החיים של המצבר עד כמה שניתן.
ממשיך בשאלות. מזכיר מדובר בהיילקס 2003.
1. אם מחליפים למצבר AGM (אופטימה או אחר) האם צריך לעדכן משהו מבחינת טעינה? או שהאלטרנטור ומצבר יסתדרו?
2. אם אני הולך למסלול ה LIFEPO4 - אני מבין שמי שעשה זאת חיבר ישירות ללא BMS. נכון? אז אותה שאלה לגבי טעינה ישירות מהאלטרנטור. האם זה יעבור? ישרוף את האלטרנטור? צריך להוסיף עוד משהו?
תודה,
שי
בשני הסעיפים אין צורך לשנות טעינה.
כן, ללא bms.
לא חובה, אבל אני בוחר להתקין נתיך ביציאה מהמצבר. להיילקס זה יהיה, נגיד, 500 אמפר. בנוסף מד מתח בלותות' ואפליקציה בטלפון כדי להיות מסוגל לנטר מתח מצבר, וכן מד מתח שמותקן על גבי המצבר, וניתן לכוון בו התראה קולית על נפילת מתח לפחות מ13 וולט.
תרשה לי קצת לחפור. קראתי ברשת שההתנגדות הפנימית של LIFEPO4 היא נמוכה ולכן הטעינה יכולה להיות בזרם גבוהה.
אני מניח שאם המצבר משמש רק להתנעה ולא נפרק יותר מדי אז לא תהיה בעיה. אבל אם המצבר יהיה ריק האם גם כאן לא תהיה בעיה?
אני שואל כי השימוש שלי כנראה יגרום לכך שהמצבר יהיה ריק.
תודה, שי
היו כאן חפירות מתישות על הדבר הזה, ולא בא לי לחזור לשם. בגדול, זה בסדר מבחינת זרם הטעינה.
עם זאת, מבחינת איזון התאים, הקטע עם העבודה ללא bms, זה סוג של טריק, שמתאפשר באופיין שימוש מאוד ספציפי. השימוש הוא למצברי התנעה של עד ארבעה תאים בטור שברגיל לא חווים פריקה משמעותית. פה ושם אם מצבר פורק עד נגיד-50 אחוז, לא קורה כלום, מנסיון, אבל זה לא אופטימלי.
לכן, אם הכוונה שלך היא לפרוק באופן שכיח יותר מנגיד, עשרה אחוז מהקיבול, לא הייתי הולך לכיוון הזה. מודה שזה נשמע סתום ולא מוסבר, אבל אין לי כבר כח להתווכח על זה. אם זה מאוד חשוב למישהו, ניתן לחפש.
כדי לסגור את הנושא.
בסוף נרכש VARTA AGM 70AH
ניסיתי את כיוון האופטימה אבל זה דורש התאמות גם של הקיבוע וגם של הכבלים (פלוס בצד ההפוך).
כיוון ה LIFEPO4 הוא עדיין מעניין אבל, להבנתי, בשביל לעשות זאת כמו שצריך אז צריך גם BMS וגם DC-DC לטעינה (כמובן בהנחה שהמטרה פריקה עמוקה של המצבר).
נראה איך ה AGM יחזיק מעמד.