כמו שאייל כתב, למשל זה (גודייר דורטרק 17) אפילו לא יקר, 710 כולל הרכבה
יש גם BFG KM3 בכ-3800 לארבעה.
Printable View
כמו שאייל כתב, למשל זה (גודייר דורטרק 17) אפילו לא יקר, 710 כולל הרכבה
יש גם BFG KM3 בכ-3800 לארבעה.
הבחירה שלי, לפי הקרטריונים (אין לי ניסיון עם אף אחד מהרכבים בעצמי, ולכן כל המידע מטה מוטל בספק ונשען על דיווחים באינטרנט וחברים עם רכבים דומים:
הרכב הכי טוב:
דיסקו 4
גראנד צירוקי
לנד קרוזר
הרכב הכי כלכלי:
לנד קרוזר
דיסקו 4
גראנד צירוקי
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...20ffd5fb6d.jpg
ההבדלים בין 245-70-17 ל 265-60-18 לא ממש משמעותיים.
Sent from my iPhone using Tapatalk
היות ואני לא מכיר את הדיסקו ומעולם לא ביצעתי סקר שכזה, אינני מערער עליו.
יחד עם זאת, האם הכנסת לשיקול את מחירי הדיזל (3 ש"ח יותר מבנזין ו7 ש"ח יותר מגז) וסקר משרד התחבורה שטוען שלנד קרוזר הרכב שטח היקר ביותר מבחינת תחזוקה?
ואם זה המקום, בקרוב אעדכן על המשמעות הכלכלית של התלהבות יתר בניקוי תחתית הרכב (גראנד שירוקי) - אחרי שאסיים עם תיקון כל הנזקים שגרמתי...
בתחנה דלק שאני מתדלק בה:
דיזל 7.6 שקל לליטר
בנזין 7 שקל לליטר
גז אני לא יודע ולכן לא אגיד סתם.
לגבי סקר משרד התחבורה- שוב אני לא מכיר את הסקר ולכן לא יודע להגיב.
אני רק יודע מה שאני שומע מחברים/אוןליין, וגם פה לא בטוח שהכל 100% נכון.
אני יודע להגיד ב-100% ודאות רק על הרכבים שאני מחזיק, וממה שאני רואה ושומע, אנשים שמחזיקים את הרכבים שלהם לרוב לא מנהלים אקסל כמו שלי ולכן לא מודעים לרוב לכל העלויות הקשורות ברכב...לא משנה אם זה דיסקו או רנגלר או לנד קרוזר.
ככה זה כשבוחרים מהקצוות ,תחנה עם סולר זול ובנזין יקר
ליטר בנזין עם דלקן סביר 6.65 כרגע לליטר
Sent from my iPhone using Tapatalk
אז... התחלתי לחפש גראנד.
אני רואה שכולם כולל כולם מבקשים סכומים נכבדים מאוד מעל המחירון.
לדוגמה: גרנד לרדו 2016 במחירון משוקלל של 114-116 מבקשים 140 וכן הלאה. האם הם באמת נמכרים ככה גבוה מעל המחירון או שזה סתם ניסיון של אנשים לקבל יותר כסף? ניחא היו מבקשים קצת מעל המחירון אבל מדובר פה ב12-20 אחוז מעל מחירי המחירון. (גם לוי יצחק וגם מחירון יש 2)
אשמח לתובנות
גם אם הסולר היה עולה כמו בנזין (והוא לא), זה ברור לכולם שהאחזקה יקרה יותר, ובהרבה מקרים, הצריכה די דומה בבנזין ודיזל.
כך שזה בסהכ התראה לחלק מהמתלבטים, שבנזין לא בהכרח יקר יותר לאחזקה כללית, ובהרבה מקרים ההיפך הוא הנכון.
ואני מדבר על אחזקה שוטפת, עוד לפני כל מיני הפתעות של מכלולים שלא קיימים בכלל בבנזין, במיוחד בממותות האלו, ובקמ האלו.
מנוע דיזל יקר לאחזקה, במיוחד היום עם מחירי הסולר.
עוד שיקול שצריך להלקח בחשבון ולבדוק.
יש רכבים ששווה לשלם עליהם קצת יותר בגלל אי אילו נתונים כאלה ואחרים, דוגמה כמו תוספות למיניהם, שידרוגים וכו', כאלה שאם אתה מתכנן לעשות אותם בכל מקרה אז יעלו לך גם סכומים לא מבוטלים, ולכן אולי מבקשים על אותו אקזמפלר מעל למחירון, אבל לכל דבר יש גבול מסויים.
מחיר מוגזם ואותו רכב כנראה ישאר בלוח עוד הרבה זמן. במיוחד בתקופה הזאת.
מניסיון, גם כאלה שמבקשים 30 מעל למחירון, וגם כאלה עם רכבים משופרים ומשדורגים בסוף כשרוצים באמת למכור חוזרים למציאות ומתפשרים.
לפעמים כשמשקללים יד, וקמ, המחיר קצת קופץ.
תבדוק.
ואולי מראש הם מתחילים קצת גבוה בשביל להיכנס למומ, ככה הישראלים אוהבים.
לא חושב שיש לך היצע נרחב של כלים כאלה. אז המחירון פה הוא עוד משהו, לא מכריע.
בוא נגיד שעל כלי ממש שמור, עם נתונים טובים, לדעתי אפשר לדרוש 10-15 מעל המחירון וגם לקבל מקונה שיעריך את זה.
יש קונים שמעדיפים נבלות במחירי משתלם, ואז להשקיע, ויש כאלה שמעדיפים רכב שמור ומתוחזק במחיר יקר. מחיר קנייה יקר, אחכ זה אמור להשתלם.
על תוספות אני לא הייתי משלם. אבל זה אני.
תציע הצעה.
- - - Updated - - -
נ.ב -
כלי ממש שמור = כלי שנראה טוב, ומטופל טוב.
מחירי לוי יצחק ויד2 לעיתים מאוד שונים, לפני 4 שנים כאשר מכרתי את הפאגרו ההבדל היה 20000₪ לטובת יד2 והרכב נמכר אף מעל
ההבדל במחירונים הוא יחסית ״קטן״ נניח 4-5 אלף ש״ח. גם במחירונים המשוקללים.
המחירים שמבקשים ביד 2 כולם כולל כולם גבוהים ב-15-20 אלף ש״ח מהמחירון. לכן שאלתי. נראה מאוד מוזר. המחשבה שלי: ירידת הערך על הרכב הזה מאוד גדולה באופן יחסי ואנשים מנסים לקזז את זה במכירה. עד כמה הם נמכרים באמת מעל המחירון, לא יודע וזה מה שניסיתי לברר.
לאחרונה אני גם שומע על טויוטות שנמכרות מתחת למחירון,
יכול להיות שהשרשור הזה הפך את הקערה על פיה??..:cool:
מתעלק על השרשור,יש למישהו המלצות איפה או אצל מי מומלץ לבדוק לנד קרוזר (שנת 2020) לפני רכישה?
טויוטה בת שלוש, אני לא טורח לקחת לבדיקה. אגב גם יותר משלוש, וככה בדיוק אני קונה וגם מלווה חברים ביעוץ.
יד ראשונה?
פרטית?
קילומטראז' סביר (עד 30k לשנה)?
תדפיס היסטורית טיפולים תקין ומלא ממוסך רשת (יש בו את כל הטיפולים בזמן ובקילומטראז' הנכונים ולא הרבה מעבר)?
נראה טוב ונוסע טוב (אמור להרגיש כמו חדש פחות או יותר)?
אם התשובה לכל השאלות כן, אז תתחדש. או שמישהו כבר הקדים אותך...
ואיך פלוני מוודא שהרכב לא חטף איזו קטנה ברמזור שעשתה נזק מעבר לפגוש, תוקן קוסמטית ללא תיעוד, ונמכר כחדש?
אני בגדול מסכים גם על רכבים בני יותר מ3, כל עוד יש היסטוריה מתועדת והמוכר מרגיש אמין, אבל ברכבים של יותר מ40-50 אש"ח, משקיע את עלות הבדיקה, ולו לשם בדיקת השלדה (ואולי מנוף במו"מ) . כל השאר באמת לא מעניין.
Sent from my SM-G998B using Tapatalk
בודקים עבר ביטוחי, ומחתימים את המוכר, שהרכב לא עבר תאונה.
בסיטואציה כזאת (רכב די חדש, היסטוריה מסודרת) גם אני וויתרתי עד בדיקה במכון, ולא פעם אחת.
עבר ביטוחי הוא לא ערובה לכלום, יש מקרים בהם בעל הרכב מעדיף לתקן קוסמטית מאחורי הקלעים כדי לא לספוג ירידת ערך ועליית פרמיה.
נוכל כזה גם יחתום לך שהוא רצח את ארלוזרוב, מה זה משנה?
Sent from my SM-G998B using Tapatalk
צריך גם קצת מזל בחיים…
את הנוכל אתה אמור לזהות כבר בשלב מקדים יותר, אני מדבר על אנשים נורמליים.
למעשה, הסינון העיקרי שלי הוא בשלב הראשון, לזהות במי מדובר.
אם אתה לא רגוע, קח לבדיקה, תיפרד מ 1000 שח, ועדיין תצטרך קצת מזל בחיים.
אני ממליץ על צעצוע כזה שיהיה בארגז הכלים (סיננתי איתו רכב או שניים)
קובץ מצורף 145600
יודעים האם בכל דגמי הלימיטד יש את כריות האוויר להגבהה? או רק בחלקם?
אז, האם יש סיבה, בהנחה והמחיר לא כזה שונה, ללכת על חרדו ולא לעמיעד ללא כריות ולהגביה אותו?