שנאמר:
"זה לא באג, זה פיצ'ר.."
Printable View
שוב, זו הרשאה נדרשת כדי להקליט מסלול גם כשהאפליקציה לא בפרונט, היא חשובה, בלעדיה ברגע שאתה עובר לקרוא הודעה וכד' ההקלטה תפסיק, בסה''כ שימוש הגיוני ולא אמור להזיק .
הבאג הוא שאיפשהו בקוד נבדקת ההרשאה וכשהיא לא מאופשרת מפסיק מעקב המיקום גם כשהאפליקציה בפרונט, ולכן המיקום לא מתעדכן ו/או המפה לא ממורכזת.
דווקא במקרה הזה: זה לא פיצ'ר, זה באג.
הרחבה לטכנולוגים בלבד: בעבר לא היה צריך את ההרשאה הזאת, אם אישרת שימוש בגי.פי.אס. היה עובד גם כשהאפליקציה לא בפרונט (היא פעילה אבל לא בפרונט, תוכנה אחרת על המסך), גוגל כל הזמן מחמירה את הסקיוריטי וההרשאות, ולכן היא נדרשת היום והמתכנתים הוסיפו את הדרישה הזאת(עם באג).
ולמה ההתנהגות לא קונסיסטנטית? חלק עובד בלי ההרשאה, חלק לא בכלל, וחלק רק לא ממרכז: יש המון גירסאות אנדרואיד של גוגל בשוק, ועל כל אחת מהן עוד הרבה של יצרני טלפונים, ועל זה גרסאות שונות של אוף-רואד, בקיצור הרבה צירופים להתנהגויות שונות.
(ג'וב סקיוריטי בשבילי)
ארנון
Sent from my Pixel 6 using Tapatalk
ארנון,
אתה מפספס את התניית השימוש בתוכנה בשיתוף הנתונים של המשתמש.
ולפי החידוד שלך, זה קורה גם כשאתה לא בוחר בהקלטה.
אז אם אני מבין נכון מה שהשתנה זה בגוגל שלא מאפשר להמשיך בהקלטה כשהאפליקציה לא מוצגת על המסך.
ולא המודל העסקי של אופרוד.
אז תיאורטית זה אמור להיות גם באפליקציות הניווט האחרות. איך הן מתגברות על הבעיה?
אסף.
אני רק אניח את זה כאן:
https://www.web.off-road.io/%D7%9E%D...97%D7%9E%D7%94
אוי ואבוי. אני חושב שהקלטתי כמה מקומות שאני לא רוצה שאף אחד יגיע אליהם. זה שהניווט מוקלט בתור 'פרטי' לא אמור למנוע את השיתוף שלו?
אסף.
מי אמר שהמידע הוא רק הקלטות יזומות שלך, ולא כל מקום שהיית בו כשהאפליקציה דלוקה (או לא ?)
מה עם ה'פרטי'? חסר משמעות או שמכבדים את זה?
אסף.
הם הצהירו שהם שותפים לכל מה שאתה עובר תו״כ שימוש.
אז אולי היום הפרטי, פרטי, אבל מה עם העותק בשרתים?
והאותיות הקטנות לגבי קניין מה הן אומרות?
של מי המידע?
בשבילי זה יותר מידי פלואידי.
רוב ההקלטות הן פרטיות.
נראה לך שהגיעו למליוני קילומטרים רק ממה שאנשים בחרו לשתף ??
להערכתי זה גם מידע שנוצר בלי שמשתמשים בכלל ביקשו להקליט, ובכלל לא היו מודעים לזה שעוקבים אחריהם.
התרעתי על זה כבר לפני כמה שנים, והסרתי את האפליקציה כמובן למרות ששילמתי עבורה גם על שבילנו וגם על סמ"ש.
הייתי שמח אם מישהו מ'אופרוד' היה מגיב כאן ומסיר את החשש הזה שלנו.
אסף.
הנה הדיון, לפני שנתיים בערך...
https://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?p=983587
הם יכולים לאסוף את המיקום , גם בלי שהיוזר מקליט בכלל את המסלול, אין שום קשר, לא יודע אם זה מה שעושים אבל אין שום דבר שמונע מהם.
Sent from my Pixel 6 using Tapatalk
גם אילן וגם כדן נהגו להשתתף בדיונים בפורום אז אני נותן להם עדיין ליהנות מהספק שהם יגיבו.
אסף.
אגב.. גם עמוד ענן מבקש עכשיו הרשאה נוספת - אבל רק בעת ההקלטה. אם לא מקליטים אז הכל עובד גם בלי ההרשאה הנוספת.
אסף.
האפליקציה שהעלתי כאן כחלופת אופליין טובה אינה דורשת הרשאת מיקום כשהאפליקציה אינה בשימוש גם במצב הקלטה
הרשאת המיקום היחידה שהיא מבקשת היא בזמן השימוש באפליקציה בלבד - כלומר גם כשהיא פתוחה ברקע מן הסתם
למעשה, אין כל אפשרות לתת לה הרשאת מיקום קבועה כשהיא אינה בשימוש, בניגוד לאופרוד שדורשת אותה כתנאי לשימוש
https://i.ibb.co/kHRBnP8/Untitled.jpg
באשר לנאמר שהיום גם ככה יודעים עליך הכל דרך הטלפון מן הסתם יש אמת בדברים וכולנו מודעים לכך, אבל זה לא אומר שצריך לעזור לכל דכפין בעל אינטרס קצירת מידע לטמון את ידו במידע האישי של משתמש הקצה ועל חשבון פרטיותו האישית כמו הרשאת מיקום קבועה
הדבר דומה למשפט התבוסתני הידוע של "אם גנב יחליט שהוא רוצה את הרכב שלך לא יעזור שום מיגון" - יתכן, אבל זה לא אומר שצריך לעשות לגנב חיים קלים ולא למגן את הרכב במסגרת המגבלות
אז בעמוד ענן כשלוחצים על הקלטה מקבלים:
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...27f9d176d4.jpg
אסף.
אני אנסה להסביר למה עבורי לעמוד ענן / אופרוד יש ערך מוסף משמעותי על כל האפליקציות הגנריות.
א. מפת סמ"ש / טונאב / הייקינג מפ - יש בסמ"ש ובהשלמות של השתיים האחרות את כל המידע שאני צריך. אני כן עובר ביניהן לראות שבילים שמופיעים כך או אחרת באחת ולא בשניה.
ב. תכנון מסלול - אני לא עושה את זה לא תראו אותי יושב על המחשב בבית מסמן מסלול ואז פותח אותו באוטו ונוסע לאורך הקו. האופי של הטיולים שלי הוא ניווט על מפה בזמן אמת. באמת אין לי מושג לאן אני נוסע אני מחליט תוך כדי ולכן חייב מפה עשירה במידע מול העיניים. הייקינג מפ והמפות החינמיות אין בהם מספיק מידע.
ג. נקודות עניין. אין מה להרחיב.
בעבר השתמשתי הרבה בארוקס בתור מפה נעה אבל רק כתוספת למפת נייר שהחזקתי ביד. העניין של מפות נייר בזמן נסיעה נגמר כשהן הצטמקו והפרטים בהן מודפסים קטן מדי שאי אפשר לקרוא בלי משקפי קריאה.
אסף.
סיימתי יומיים עם אופרואוד.
מבקש הרשאה, אני פשוט לוחץ על המסך ברקע וההודעה נעלמת.
בדקתי בהרשאות, ואין לה היתר כשהאפליקציה לא בשימוש.
כן, מדי פעם אם אני גולל את המפה ומחפש נקודות, קורה שהחץ מפסיק לזוז איתי. יוצא מהאפליקציה ונכנס שוב.
אגב,
כשאני עובר לאפליקציה אחרת (נגיד, מצלמה), האופרואוד נסגרת ולא ממשיכה לרוץ ברקע.
כנראה שזה עובד אצלי פשוט כי לא עדכנתי גרסה.
בלי קשר לבעיית אפליקציה זו או אחרת,יש שיבושים בקליטת gps באיזורים שונים.
אתמול בטיול בנחל תבור הכל עבד עד שהגענו לחללית,משם נאלצנו להסתדר
בלי הסמן שהרחיק אותנו לביירות.
אז מי שמתכנן טיול בפסח שילמד את המסלול old school,כשלא היו הכלים האלה.
בעיני זה "מעז יצא מתוק" קלאסי.