ביקשתי מהמוכר חלק תקני ולא בדקתי .. סמכתי עליו.
נראה שאין תקן ואין סימון תקן.
הטעות היא לגמרי שלי. אסור לסמוך על אף אחד.
Sent from my iPad using Tapatalk
Printable View
ביקשתי מהמוכר חלק תקני ולא בדקתי .. סמכתי עליו.
נראה שאין תקן ואין סימון תקן.
הטעות היא לגמרי שלי. אסור לסמוך על אף אחד.
Sent from my iPad using Tapatalk
גיא,
להלן הגיגי על הנושא-
1- אין ספק שיש סחורה מחורבנת בשוק, אבל אני בספק אם לחץ המים אצלך בבית יכול לסדוק אביזר מתכת. ניחוש שלי, או שהיה פגום מראש, או שנסדק מההידוק שלך :-( (ובהחלט, מחורבן == סיכוי גדול להסדק).
2- בניגוד לנחרצות פה, אני לא מתקין על חוזר. אני מוכן לקחת את הסיכון של הפעלת חימום חשמלי בזמן הפסקת מים, ואולי הדוד מתרוקן ( לא קרה לי בחיים, נראה לי תשריט כמעט דמיוני) לעומת לחצים גבוהים שיכולים להתפתח בדוד ( אתה לא בבית ולא פותחים מים במשך כמה ימים). גם אם יש שסתום פורק, מי כמוך יודע שהוא מתקלקל מדי פעם. כמו שהוא התחיל לדלוף, הוא יכול להתפס (אני לא עולה כל חודש לגג לבדוק את השסתום). המחיר של החלפת גוף חימום לעומת פיצוץ בצנרת בתוך הבית והצפה...... לי אין ספק במה אני בוחר.
My two cents
אם זה מעניין אתכם אז אוסיף לדיון גרף לחצים ממערכת ההשקייה שלי, הגרף מציג את לחץ המים בחנוכיה שממוקמת כ 6 מטר מתחת לדוד.
למה יש אצלי עליית לחץ? זה נטחן דק דק בדיון אחר, תרגישו חופשי להתעלם, אני מניח שהאל חוזר לא תקין.
אבל... כששמתי לב שזה קורה, והבנתי שהדוד פורק לחץ והמים סתם מתאדים להם על גג, בחרתי להשתמש במערכת ההשקיה ולפרוק ל30 שניות כל פעם שהלחץ עולה מעל 6 באר, (הפורק פותח ב9 באר בדקתי)
אז ב24 שעות האחרונות פרקתי לגינה ולא סתם לגג כ17 פעמים:
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...c051130dbc.jpg
Sent from my SM-N986B using Tapatalk
האם לא כדאי לשים מגביל לחץ ראשי?
זו לו הבעיה.
תחשוב על מקרה שהמים נכנסים שהדוד קר, ואז מתחיל להתחמם.
האל-חוזר לא נותן למים להתרחב בחזרה לקו, והברזים בבית סגורים.
הלחץ יעלה עד שהסתום פורק יפתח.
ואם יש אל -חוזר, זה קורה כל הזמן ( תראה מה מוטי שם פה).
וכל מחזור כזה מאתגר את כל המערכת מים חמים בבית בלחץ לא הגיוני .
וכל זה למה???
בשביל הסיכוי (התיאורטי?) שתהיה הפסקת מים , והדוד יתרוקן?
אני כל החיים בלי אל-חוזר, בחיים לא התרוקן הדוד .
ורק הערה אחת לכל התאוריקנים וחוקרי האינטרנט- מתי פעם אחרונה החלפתם גוף חימום לבד?
ניסתם פעם לרוקן דוד מים?
הנשמה יוצאת עד שהוא מתרוקן :-(
אני לא יודע מה הסיבה אצלי, רק שזה קורה ביחס ישר למצב ההתחממות בדוד, בחימום חשמלי וגם בחימום שמש, ולכן מסיק שזה תקלת אל חוזר.
אני יכול לשנות את הגרפים ולשים את גרף הטמפ והלחץ יחד על אותו הגרף. אבל כבר עשיתי את זה פעם ולא בא לי לשנות תוכנה סתם, אז פשוט סמוך עליי.