יש לי כזה שהבאתי מארהב
יש לו ציר שהגלגליורד לאחור לפתיחת הדלת.
סה"כ לא נורא.
ועדיף ממשקולת על הגג או בזבוז מקום בתא המטען.
קובץ מצורף 146708קובץ מצורף 146709קובץ מצורף 146710קובץ מצורף 146711
Printable View
יש לי כזה שהבאתי מארהב
יש לו ציר שהגלגליורד לאחור לפתיחת הדלת.
סה"כ לא נורא.
ועדיף ממשקולת על הגג או בזבוז מקום בתא המטען.
קובץ מצורף 146708קובץ מצורף 146709קובץ מצורף 146710קובץ מצורף 146711
יש לרסטה מתקן מבוסס ציר שנפתח מקביל לדלת ונראה משובח. מתחבר לשלדת הרכב ויוצא דרך הטמבון.
Sent from my SM-F916B using Tapatalk
אני תומך במחשבה שתחת המגבלות (והאפשרויות התקציביות) של הרוכש, רקסטון הוא פתרון טוב למדי.
נדמה לי שלגרסת הבסיס יש צמיגים בחתך גבוה יותר מאשר הפרימיום? אם כך, זו סיבה מספיק טובה.
אולי אפשר לקבל את הפרימיום עם הצמיגים הגבוהים (יחסית)?
לא הייתי מתעסק עם מנשאי גלגל מאחור. עדיף לשים אותו על הגג, עם איזה כיסוי קשיח נגד שמש.
אם אתה גבוה ולא נוסע לגמרי לבד, הורדת הגלגל מהגג אינה סיפור כזה גדול.
ברגע שיש לך שאיפות שטח הוא עדיף משמעותית על פני כל הסובארואים.
בגלל ההילוך הקצר.
אם הוא מוכן להסתובב עם פגוש קדמי שרוט, זה פחות נורא
בכל מקרה, אפשר לשים 2 מקסטרקים על הגג ויוכל להגיע רחוק (אם כי לא לזרום מהר).
מצ"ב צילום של טיפוס איטי בהר קומות - סובארו בחיים לא יעלה שם ככה, אלא אם עבר רוסלאניזצייה (או בנהיגה מהירה ומרסקת)
קובץ מצורף 146716
עליתם על כל המגבלות של הרקסטון וכמו שנכתב, גם לליברטי בן 15-20 יש מגבלות ודברים פחות מהנים מרקסטון חדש.
לכן צריך לחשוב, לתת משקל לכל יתרון/חיסרון, לעשות טבלה ובסוף.. להחליט מהרגש ומהלב. בייחוד שהשיקול הכלכלי פחות משחק.
אגב, זה לא שמהחברה אמרו לו להשאיר את הרכב חוקי. מדובר בחברה גדולה, ציבורית, נסחרת, עם דירקטוריון מכובד (ולא חבר מביא חבר) והוא, בתפקידו לא יכול לבוא לדיריקטוריון יום אחד ולהגיד שהחרימו לו את הרכב כי הוא שם צמיגים לא חוקיים. אף אחד לא יבוא אליו בטענות על הגבהות, מיגונים, וגם שריטות מהשטח. הוא לא רוצה ליצור אי נעימויות מול הדירקטורים עם דברים לא חוקיים ואת זה אני מבין.
אחת הסיבות שאולי רקסטון כן יעשה את העבודה לדעתי, היא כי אם באמת הוא היה רציני לגבי שטח הוא היה שואל אותי איזה רכב שטח לקנות ולא אם אפשר להסתדר עם רקסטון של העבודה בשטח. בפעם שעברה ששאל אותי זה היה 2008, אמרתי לו ליברטי והוא קנה 2007 KJ כי המלצתי לא KK. אם היה שואל אותי היום הייתי אומר לו 392 וכנראה למחרת היינו אצל קלר עושים הזמנה :D
עצם זה שהוא שוקל רקסטון וחלופה של ליברטי ב 30K מראה, לדעתי, שהוא לא מתכוון לטייל כל סופ"ש ולכבוש מעלות כמו בעבר.
אז זהו, שיתפתי. נראה מה יוליד יום, ניפגש בשטח בשש אחרי המלחמה / מלחמות?
ושוב סאנגיונג משנה את שמה.
כי זה מכבר היצרן הכושל מצא (שוב) בעלים חדש שמוכן להמר עליו, לסגור לו חובות ולהשקיע בו כסף.
קונצרן KG הקוריאני רכש את סנגיונג זה מכבר והחליף את שמו ל-KGM (KG עם "מוביליטי" בסוף, רמז לכיוון בו הם יילכו תיכף ומיד - חשמלי, קישוריות, "פתרונות תחבורה" ושאר בולשיט צבוע). בכל העולם המותג "סאנגיונג" התחלף ב-KGM, בישראל עוד דחפו רקסטונים עם הלוגו הישן של סאנגיונג.
אבל זהו.
מעכשיו, אומרים "KGM רקסטון".
הזקנים זוכרים שכבר היינו פעם בסרט הזה לפני 20 ומשהו שנה...... עם דייהו וכו'.
מה התהפוכה התורנית הזו תעשה למוניטין ולשמירת הערך של דגמי היצרן החבול והדווי הזה?
לא שזה משנה משהו למי שחסך דמי כיס וקנה אקטיון חבוט בן 15 ב-10K כדי לכסח אותו בשטח.
אבל למי ששוקל רכישת רקסטון חדש ב-300K, זה כן משנה. אפילו מאוד.
אני מציע רמי, שבמבחנים הבאים תשתטח קצת מתחת לרכבים ותבדוק אותם גם מלמטה.
זה מלמד המון, נותן עוד פרופורציות ומסביר מצוין על ההבדלים האמיתיים בהנדסה בין גברים לילדים.
וזה רמז שמתחת לשמלה, רקסטון לא נראה טוב.
זה לא "שריטות בפגוש" אלא חתיכות שנופלות משני הפגושים או כל הפגוש שנופל.
זה תחתית מצנני המנוע+גיר+מזגן שחשופה לחלוטין וגם לוח המיגון בהתקנה מקומית לא בדיוק מגן עליהם ולפעמים הוא זה שמפוצץ אותם....
זה מחשב כלשהו והריתמה שלו שתלויים על צד חיצוני של קורת שילדה, חשוף למכות מסלעים.
זה מיכל האוריאה שתלוי באופן דבילי במיקום הכי פגיע באוטו
זה שאין מפתן/סף מתחת לדלתות, והן חוטפות בומבות כל הזמן או שייתקעו ולא ייפתחו כי איזו אבן חוסמת אותם
זה שאין גלגל ספייר. בחיאת, רכב לשטח ב-300K שצריך להרים את הגלגל שלו לגג כי אין מקום לאחסן.... ואם זו בחורה קטנה בגובה 1.60?
וגם בהר קומות - לא מספיק לשלב 4LOW.... צריך לכבות ESP ידנית גם כשאתה ב-LOW כי אחרת הוא לא ירצה לנסוע. וזה כאשר כל העולם ואחותו כבר עבר ל-ESP שמנוטרל אוטומטית בשילוב ל-LOW.
לגבי מידות הצמיגים - כל הדגמים מגיעים לישראל על 255/60R18. בג'יפאית, המשמעות היא קוטר של כ-30 אינץ'. חתך נמוך עדין ופגיע ומידה מונפצת שכנראה אפשר למצוא רק בפנצ'ריות בקוריאה.
בעולם נמכרת גם גרסה בסיסית על 235/70R17 וזה לא צמיג גבוה יותר. גם כאן מדובר בקוטר של כ-30 אינץ'. רק הדופן שלו גבוהה במעט ואולי מעט עמידה יותר בפני פנצ'רים. גם זו מידה נדירה שכנראה אין בשום פנצ'ריה בישראל.
ככה זה ברכבי שטח קוריאניים. מידות צמיגים מוזרות זה עניין מסורתי אצלם. עבורנו זה חסרון קריטי.
אבל - זו האופציה היחידה.
ספארק. אמנם סמל של שברולט, בפועל דייהולט = קוריאנית.
אבל זה פושה גם אצל יצרנים לא קוריאנים.
למשל דיפנדר החדש?
באיזו פנצ'ריה אתה מוצא צמיגים עבורו חוץ מאשר בחברת המזרח? והבחור קורע אותם בלי עין הרע, הם נופלים כמו זבובים.
בטויוטה ובג'יפ זה לא קורה. כי הם תמיד על מידות גנריות.
אפרופו מי מייצר רכבי שטח אמיתיים, ומי חי בסרטים.
גם הפוסטים האחרונים שנכתבו פה ומורידים עוד קצת מהרקסטון תוך הדגשת המגרעות שלו מתחת לרכב, חוסר גלגל ספייר, מידות צמיגים ועוד..
עדיין לא משנים את הקביעה שכבר סיכמתי קודם - במחיר הזה, כרכב חדש ולא טנדר, עם יכולת לשאת משפחה, הוא הכי "שטח" שניתן למצוא.
בנוסף, הוא עדיין עדיף על כל הסובארואים, הדאסטר, ובטח כל הג'יפונים למיניהם.
ורק אעדכן שבשיחת טלפון עם היבואן, כמובן שלא הוזכר החלפת הבעלים או החלפת השם ל KGM ונזרקו כל מיני סופרלטיביים על הרכב. כמובן שזה פיטש של אנשי מכירות והוא נכנס באוזן אחת ויצא מהשניה.
אבל, כששמעו שהחבר מתעניין, אולי ברקע עשו גוגל על שמו, הציעו לו רכב לסופ"ש או בחול המועד שיקח את המשפחה לטיול בכביש ובשטח. הם לא הגדירו איזה שטח וזה טוב.
אמשיך ואעדכן..
מצוין.
ככה זה עם לקוחות מועדפים שהיבואנים חפצים ביקרם.
שייקח את רכב ההדגמה וייצא לטייל כדי לגבש לעצמו דעה. אין טוב מזה.