תגובה: מבחן דרכים ראשון ל Ineos Grenadier' מאת רמי גלבוע
"הבריטים ליקטו מכלולים מוכחים" זה נשמע כמו ריינג'רובר עם מנוע 8 צילינדרים של ב.מ.וו..... ובכן... מה יכול להשתבש....
או כמו פז'ו שהחליטו ללכת על בטוח עם מנוע ב.מ.וו..... ואנחנו יודעים איך זה נגמר.... ועוד דוגמאות.
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
רמי גלבוע
אתה לא יכול (ולא רוצה) למכור היום את הדיזלים האטמוספריים של פעם
לא כשאתה מכוון לשוק האוברלנדינג האירופאי/צפון אמריקאי.
והגרנדיר במובהק לא נראה כמו מוצר שתוכנן/יוצר עבור עולם שלישי/חברות כרייה/שוק ממסדי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אמוץ נ.
ב.מ.וו X5 מהשנה 540,000-800,000 שקל
ב.מ.וו X5 בן 10 117,000-161.000 שקל
טויוטה לנד קרוזר מהשנה 250,000-465,000 שקל
טויוטה לנד קרוזר בן 10 173,000-251,000 שקל
המידע ממחירון יד 2
השוק לא לגמרי מטומטם
אז ברכב שטח בן 10 שאקנה כמשומש ואקווה להחזיק עוד 10 שנים, כנראה שאעדיף יותר רכיבים מהשכונה של הטויוטה מאשר מהגרמני היוקרתי.
Sent from my iPhone using Tapatalk
פשוט מדהים , אין ירידת ערך ללנד קרוזר , זה ממש נכס לא רכב.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
רמי גלבוע
אבל הבריטים ליקטו רק מכלולים מוכחים ועמידים, ואתה לא יכול (ולא רוצה) למכור היום את הדיזלים האטמוספריים של פעם; או, אם ארשה לעצמי לצטט את עצמי מהכתבה: "טהרנים אוסטרליים כבר התלוננו על עודף מיחשוב אבל מה רציתם, שהאוטו ייסע עם קרבורטור של סיקס?"
האוסטרלים לא "טהרנים" הם פשוט אוהבים ורוצים להמשיך לחיות.
בתנאים שלהם מנוע מודרני מורכב וקפריזי שממציא תקלות ותוקע אותך באמצע שומקום יכול להיות ההבדל בין חיים למוות. אם הייתי חי בתנאי אוסטרליה גם אני לא הייתי רוצה לא מחשב ולא חיישן ולא שום דבר אלקטרוני ולא גיר אוטומטי ולא שום דבר שלא מכני ולא עשוי מברזל. זו לא טהרנות ולא שמרנות, זו רק שפיות.
אז אנחנו יכולים להיכנס לתפקיד של טהרנים ישראליים, אבל אין היום מנוע נטול אלקטרוניקה, חיישנים ויחסי דחיסה גבוהים.
אכן, מה שמכתיב איזה מנוע יהיה ברכב חדש אינם הלקוחות אלא הרגולטורים ימח שמם וזכרם. במדינה מערבית מתוקנת כבר לא אפשרי להתחמק ממנוע מנוהל אלקטרונית שהתקלות הקשות והיקרות כבר מתוכננות ומוטמעות לתוכו מהיצרן כפיצ'רים, לא כבאגים. הרגולטור המתועב מכתיב דרישות סביבתיות שמכתיבות מנוע מסובך, עתיר מערכות מורכבות, לא אמינות ויקרות, שמבטיח שבעל הרכב יזיע עליו הון תועפות מרגע סיום האחריות ואילך. ועל העתיד הקודר של הזבל החשמלי עוד לא דיברנו.
ה-3.0 ליטר של ב.מ.וו הוא אחד המוכחים והמוכרים ביותר, על המסלול ובשטח, בדקאר וכיו"ב. בפינת הקוריוז אציין שגם רז היימן והלל סגל בחרו במנוע הזה ל'צהובה', לפני שנים רבות.
לא הייתי ממהר להסתמך על דוגמאות כאלה.
מנוע שנועד למירוצים צריך להיות קודם כל - ביצועיסט. אחר כך גם אמין. אבל הוא צריך להחזיק מעמד, ובכן, רק מירוץ אחד...
ואני ממש מסכים שלהחזיק מעמד לאורך מירוץ דקאר שלם זה ממש לא צחוק.
אבל בכל זאת. בקבוצה רצינית, ישפצו את המנוע מא' ועד ת' (או יחליפו אותו באחד חדש מהקופסא) לקראת המירוץ הבא - ובעל רכב פרטי רגיל ממש לא יכול לחיות ככה. אני מסכים שלרוכש גרנדיר חדש (שבמחירו בישראל ש"ינשק למיליון" זה אומר שיהיה רכב פרימיום לפלצנים מחפשי דאווין ושופוני) זה לא אמור לשנות כלום, אבל לרוכש/מוכר של גרנדיר בן 10 זה כן ישנה המון. מי שיעשה חיפוש קליל אחרי סרטוני "המנועים הגרועים בהסטוריה" יגלה שם נציגות מכובדת מאוד של תוצרת ב.מ.וו, שכל תכלית עצם קיומם היא להתקלקל ולהיות קשים לתיקון ולרושש את בעליהם.
כמובן שממש לא מפתיע שבסרטון ההפוך של "המנועים הטובים בהסטוריה" הרשימה כוללת בעיקר מנועי ברזל-על-ברזל פשוטים וטיפשים עם הספק נמוך ביחס לנפחם שחיים לנצח (וולבו סדרה B, טויוטה 22R, ג'יפ 258/242, פורד I6, שברולט SBC, מרצדס 300D וכו'ו כו') ולא אף מנוע אחד של ב.מ.וו.
שאלתי את הגרנדירים אם הם עשו משהו במנוע, לשנמך את ההספק או את ניהול המנוע, אבל הם לא ידעו לענות. שינו את כניסות האוויר כנגד אבק, לדעתם זה הכל. בואו נחכה לראות, בטוח נשמע על בעיות עתידיות (כמו שהם לא אחרו להגיע עם הדיפנדר ה'חדש')
בחיאת רמי, זו השקה ראשונה שלך? החבר'ה מההפקה באירועים כאלה אף פעם לא יודעים לענות שום-כלום-טכני ואם הם לא אשכרה מהנדסי היצרן, תגלה לרובם יש ידע בכלי רכב שנחות מזה של אמא שלי. את התשובות אתה צריך לחפש ולמצוא לבד באמצעות שכיבה מתחת לאוטו וזה ייתן לך תמונה הרבה יותר אמינה ומדוייקת מהתשובות שלהם. בזמן שתשתרע מתחת לרכב בדשא הרטוב כמו שאני הייתי עושה, יש מצב שהם יסתכלו עליך כמו על "לוקו" - אבל מה אכפת לך?
סה"כ מרשים מאוד, מלא אופי מסוקס. למרו ת שאני באופן אישי רואה בו יותר מהמרצדס G מאשר מהדיפנדר, הוא עדיין מחזיר כבוד ראוי לדיפנדר הקלאסי שלנד-רובר עצמם חיללו ואנסו עם ה"דיפנדר" החדש וההזוי שממש לא ראוי לשאת את שם הדגם המיתולוגי.
פגשתי בגרנדיר פיזית בתערוכה הגרמנית בבד קיסינגן ביוני 2023, כבר היו שם גם תצוגות של משופרים ומוגבהים על צמיגי 35-37 ופורטלים וכו' והוא כבר כיכב בדוכנים של משפרי לנדרובר ותיקים כמו MATZKER וכו'. לצערי לא הסכימו לתת לנהוג, נתנו רק לשבת קצת ברכב סטטי. כשיגיע לישראל, אקח אותו לסופ"ש מדברי כראוי וכמתבקש.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
אגב,
אם תמצא היום מנוע שאתה יכול לשתול ברכב מודרני שהוא בטכנולוגיה של לפני 24 שנה (דהיינו, בלתי ניתן להריגה), אתה יכול להיות מיליונר.
ברור שאתה יכול להיות מליונר ,
רק בתנאי שאתה מתחיל את התהליך כמולטי מיליונר
https://cars.walla.co.il/item/3659274
הכינו את פנקסי הצ'קים...[/QUOTE]
הכתבה איננה זמינה בלינק הזה.
אם אפשר להביא לנו את הכתבה בכל דרך. נשמח.
לי היא זמינה.
נסה דפדפן אחר, או חלון גלישה אנונימית
Sent from my IN2015 using Tapatalk
רק התחלנו, כבר סיימנו: "הפסקת ייצור גרנאדיר" (כן, זה קליקבייט)
https://www.automag.co.il/ineos-production-halt-israel/
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
נראה שהם מתכוונים לשחזר את חווית הבעלות על לנדרובר עד הסוף ואפילו מעבר.
איך שלמה קרא לזה פה בדיון אחר? "X פקטור"
דווקא נראה שהבעיה הגדולה תהיה UMI
Sent from my SM-S921B using Tapatalk
הגרנדיר הראשון שלי (הלואי שלי, כולו הראשון שרואה) נצפה היום במונטנגרו.https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...18c962c316.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...1e1c04591f.jpg
Sent from my Pixel 8 Pro using Tapatalk
עכשיו ניתן לרכוש באופן רשמי את שני הדגמים (טנדר ומרכב סגור) עם פורטלים וגלגלי 37.
רק 200k דולר.
https://www.motor1.com/news/765131/i...-axles-letech/
Sent from my SM-S938B using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
alto
יש אחד בקריית טבעון...