תגובה: מתי מוכרים רכב חשמלי?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
אני מזכיר לכם את מצב הקופה הציבורית.
אני אופתע אם בשנת 2025 עלות הנסועה ברכב חשמלי לא תהיה קרובה למחיר של רכב בעירה.
במחירי הסוללות, תיקון רכב שסוללותיו התבלו הוא כל כך יקר עד כדי כדאיות גריטה. הסוללות הן ה״מנוע״ או לב האוטו.
ברכב בעירה החלפת מנוע הרבה יותר ראלית כנראה.
בקיצור, בקרוב תיגמר החגיגה ותתעוררו מהחלות שיש משהו חונם מלבד הגבינה שבמלכודת.
תהנו כל זמן שעוד אפשר. העתיד הוא רכב בעירה.
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
בינתיים, מי שנוסע הרבה חוסך וחסך המון כסף.
וכל נבואות הזעם לגבי הסוללות לא התממשו, הרכבים עדיין נוסעים.
כל אחד והצרכים שלו.
נכון, המיסוי ומלתעות המדינה לא ירפו, אבל בסה"כ הזיזו קצת את נקודת האיזון, ועדיין יש אנשים שנוסעים 30 ויותר בשנה וזה ממש משתלם להם.
אם הדלק יוזל משמעותית, מה שלא קורה, אולי הייתי מסכים איתך. וזה בלי להכנס לנושא הטיפולים השוטפים.
בחזרה לשאלת הדיון.. מתי מוכרים?
דיון הכדאיות נטחן מזמן.. עם עובדות מסודרות של חנן.
אין פתרון ביהס
אין כזה
יש כל מיני משתנים אישיים.
כלכלית בלבד יש תשובה -
להחזיק כמה שיותר זמן.
מהנסיון למכור את האיוניק שלי צריך להודות פה בכנות: כתבי רכב עם אג'נדה פרטית שאין להם מושג מהחיים שלהם בתחום הזה והבורים שמהדהדים אותם עשו עבודה טובה: האחריות על הסוללה היא חזות הכול. הרוכשים הפוטנציאליים רק שואלים על מועד סיום האחריות של הסוללה. מבחינתם בשנייה שנגמרת האחריות נגמרת הסוללה והרכב הולך לגריטה :D
כל נסיון לדבר על יעד טעינה ונתון SOH מוביל לדממה דקה בצד השני של הקו...
אין לי נסיון בנסיונות מכירה של רכב ICE בן כמה שנים עם כ200000ק"מ ומעלה. זכור לי במעורפל שאבי היה צריך להוריד חצי מהמחירון על רכבים כנ"ל כדי למכור, אז אולי זה לא מאוד שונה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
מכיוון שאתה מספיק זמן פה, וגם לא ממש בור בענייני מאגרי אנרגיה, ברור לי שאתה יודע מה האמת. סתם בא לך להיות לעומתי. כמו שאני אומר כל הזמן, גם הדעה הזו לא באמת באה מטיעונים טכניים או מהותיים, אלא מגיעה כחיזוק עצמי לאחר שהחלטת (וכנראה בצדק) שלצרכים הספציפיים שלך לא משתלם לך לרכוש חשמלי.
כן, הסוללות יקרות. גם המרכב בגראנד שלך. כן, הן נשחקות, כמו המרכב בגראנד שלך. טוב, אולי גראנד זו דוגמא לא טובה :( אז כמו מרכב של לנד קרוזר. קצב השחיקה של זה וגם זה לא רלוונטי למשך חיים ממוצע של רכב. בהתנהלות סבירה, בסבירות מספיק גבוהה הוא יהיה שווה את מחירו בברזל הרבה לפני שהסוללה או המרכב שלו יגמרו.
עד כאן לגבי הנסיון המצטבר. עובדות. לגבי ספקולציות, ימשיך כבודו. לא התחום שלי.
אני ממש לא לעומתי וכתבתי בכנות את מה שאני מכיר.
ואני חושב שזה לב העניין מפני שהתשובה לשאלת הפתיחה נובעת משאלת אורך חיי הסוללות.
בוא ונבנה נוסחה ( זה בר חישוב לחלוטין) לעניין הזה.
במנוע בעירה שאלת המנוע והגיר לוטה בערפל. אין לזה פג תוקף ממשי כמו בסוללות והאחריות לרכב קצרה בהרבה מהזמן שבו צפוי שהמנוע יתקלקל. גיר לעיתים דווקא נכנס שם.
השוק כבר מחונך ומכיר את האפשרויות תיקון שהן לרוב מפירוק והרבה יותר זולות
בסוף החיסכון נמדד גם באובדן הערך על הרכב. עלות הבעלות הכוללת לחלק בקמ.
רוצה להיכנס למספרים?
כן, בהחלט. אני משתדל להביא כל נתון שידוע לי. מה חסר לך?
המסה הגדולה של הרכבים החשמליים בישראל היא טסלה מודל 3 סינית וBYD אטו 3. שתיהן עם כימיית LIFEPO4 מאריכת החיים, כך שאם אנחנו רואים שברכבים עם כימיית NMC הסוללה מאריכת חיים כפול מתוחלת חיי הרכב (נאמר שממוצע הקילומטראז' בזמן גריעת רכבים בישראל מהסד"כ הרשום הוא 300000ק"מ? ) אז ברוב הרכבים החשמליים בישראל אנחנו כבר מדברים על סוללות עם תוחלת חיים של מעל למיליון ק"מ, אולי שני מיליון ק"מ, כך נראה.
מעוות כתוצאה מהחוויה של בעלי היברידיות
אסף.
כמה זמן lifepo4 כבר בייצור המוני ?
יש מידע אמיתי על אורך החיים של הסוללות האלו או רק הבטחות ?
לפי דוד גוגל השימוש המסחרי החל ב 1991
מקריאה נוספת של נתוני הסוללות, מדובר על כ 3000 מחזורי טעינה
נניח שמחזור טעינה נותן טווח אפקטיבי של כ 400 קמ מדובר על כ 1,200000 קמ בתאוריה כשהטווח יפחת לקראת הסוף.
לא יודע לומר בכמה.
גם אם נוריד מזה 50 אחוז הייתי חי עם זה בשלום. זה יותר מאורך חיי רוב רכבי הבעירה לפני גריטה ושווי אפס
הנתון של 3000 הוא בתנאים של עומק פריקה- DOD, שמונים אחוז. בשימוש אופייני הפריקות רדודות הרבה הרבה יותר, 10-20 אחוז, ולכן ניתן לצפות לתוחלת חיים גדולה משמעותית ממה שחישבת, בועז. פי שתיים ואף יותר.
שים לב שאני תירגמתי את זה לקמ. המחזורים זה נתון פחות שימושי.
אחרי קיזוז מחמיר של 50 אחוז נקבתי בנסועה של 600,000 שהיא בקיזוז מחמיר עדיין הרבה מהממוצע לרכב בעירה פנימית
ברור, הבנתי, ואני עדיין אומר שגם מה שחישבת כנראה יהיה חצי ואולי אף פחות מהתוחלת הצפויה, בגלל עניין הDOD האופייני.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
הנתון של 3000 הוא בתנאים של עומק פריקה- DOD, שמונים אחוז. בשימוש אופייני הפריקות רדודות הרבה הרבה יותר, 10-20 אחוז, ולכן ניתן לצפות לתוחלת חיים גדולה משמעותית ממה שחישבת, בועז. פי שתיים ואף יותר.
אם הפריקות רדודות יותר, גם הקילומטרים לכל פריקה מועטים יותר.
ברור. ההתייחסות שלי היא לסה"כ האנרגיה שניתן לקבל מהסוללה במהלך חייה והוא גדל מאוד בDOD רדודים.