תגובה: המלצה ל-3 מזגני 1 כוח סוס
אני ממש לא מבין ולא מתחבר לגישה \ שיטה של לקרר 24X7 (לדעתי עדיף לאוורר חדרי שינה במשך היום), אבל גם אם אני זורם אז:
1- מזגן אינוורטר הוא לא מזגן עם 2 מהירויות (מלאה ו 60-40%), זה מזגן עם "אין ספור" מהירויות, הוא יודע להתאים את המהירות עבודה להספק הנדרש. ככזה הוא מסוגל גם לרדת להספקים נמוכים של 10-20% אבל גם לעבוד על 70-80%.
2- בהנתן שאינוורטר יודע לעבוד בהספק משתנה, למה להתקין 2 מזגנים ( אחד של 1.25 ואחד 2.5) ולא להתקין מזגן אחד של 4 כ"ס ?
אם אתה מדבר על חסכון בהתקנה, התקנה של מזגן אחד ולא של 2 - פחות עבודת גבס, פחות חצי קווי חשמל, חצי צנרת נחושת (אולי קצת יותר עבה). שלט אחד, צריך לנקות פילטר אחד...
ורק עוד הערה קטנה -
לדבר על הספקי מזגנים מבלי לציין, איפה הבית (באילת או במגדל שאמס?) איך הבית בנוי (בלוק שחור 5 חורים או בניה ירוקה? איזה? איטונג? GSB?), איזה חלונות (זיגוג כפול, טריפלקס, יחיד), איזה גג (שטוח, רעפים)?????
זה בערך כמו להמליץ למישהו על צמיג מסויים (דגם וגודל) מבלי לשאול איזה רכב ולמה הוא משמש :-(
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
אני ממש לא מבין ולא מתחבר לגישה \ שיטה של לקרר 24X7 (לדעתי עדיף לאוורר חדרי שינה במשך היום), אבל גם אם אני זורם אז:
1- מזגן אינוורטר הוא לא מזגן עם 2 מהירויות (מלאה ו 60-40%), זה מזגן עם "אין ספור" מהירויות, הוא יודע להתאים את המהירות עבודה להספק הנדרש. ככזה הוא מסוגל גם לרדת להספקים נמוכים של 10-20% אבל גם לעבוד על 70-80%.
2- בהנתן שאינוורטר יודע לעבוד בהספק משתנה, למה להתקין 2 מזגנים ( אחד של 1.25 ואחד 2.5) ולא להתקין מזגן אחד של 4 כ"ס ?
אם אתה מדבר על חסכון בהתקנה, התקנה של מזגן אחד ולא של 2 - פחות עבודת גבס, פחות חצי קווי חשמל, חצי צנרת נחושת (אולי קצת יותר עבה). שלט אחד, צריך לנקות פילטר אחד...
ורק עוד הערה קטנה -
לדבר על הספקי מזגנים מבלי לציין, איפה הבית (באילת או במגדל שאמס?) איך הבית בנוי (בלוק שחור 5 חורים או בניה ירוקה? איזה? איטונג? GSB?), איזה חלונות (זיגוג כפול, טריפלקס, יחיד), איזה גג (שטוח, רעפים)?????
זה בערך כמו להמליץ למישהו על צמיג מסויים (דגם וגודל) מבלי לשאול איזה רכב ולמה הוא משמש :-(
אז כך , הסיבה להתקנה 2 מזגנים נסתרים הייתה בעקבות נסיון לא טוב עם המזגן 3.5 כ"ס הקודם, קודם כל שעבד הוא הקפיא אותנו ושכיבינו היה חם מאד ומחניק, בנוסף כל פעם שהייתה תקלה במזגן לא יכולנו לשבת בקומה התחתונה בעקבות החום והמחנק, היינו יושבים בסלון עם שמיכה קלה כי חלון פתוח לא בא בחשבון עם הלחות בקיץ, אז ההחלטה הייתה פשוטה להתקדם לאינוורטרים שלא יקפיאו אותנו ויעבדו קבוע בתפוקה חלשה יותר , ולפצל את המזגן ל2 כדי לא להישאר במקרה של תקלה ללא מזגן בכלל, לגבי הכנת תשתיות , מכיוון ששיפצתי את הבית שיפוץ מסיבי , אז לא היתה בעיה להכין תשתיות והגבס עולה גרושים שיש לך פועלים בבית על בסיס יומי(הגבס הוכן בכל מקרה בשביל התאורה לבקשת המעצבת).
דרך אגב לגבי חיסכון ,2 המזגנים (1.25+2.5) + הכנת התשתית + הגבס + ההתקנה, עלו לי יותר זול ממזגן 4 כ"ס אינוורטר של מיצובישי או דייקן, משום מה הקפיצה מ2.5 ל 4 במזגנים של החברות האלו הוא גדול מאד.
אני גר במודיעין , חם פה מאד בהשוואה לירושלים שאני רגיל מילדות, אז מזגנים מבחינתי זה חובה גם ליבוש האוויר מלחות וגם להורדת הטמפרטורה.
ברור שסוג הבניה קובע המון בבחירת עוצמת המזגנים והתכנון בכלל, לא ניסיתי לקבוע פה כללי ברזל לעוצמות ועדיין אין שום דבר מיוחד בבית שלי בבידוד או בחלונות והוא בטח לא ירוק :-) , הבית שלי סטנדרטי , בניה עם ציפוי אבן , ללא איטונג רק קלקר מודבקים על הקירות בטון בסמוך להתקנת אבן הציפוי , ממש לא משהו מיוחד, חלונות בידוד כפול ללא ציפוי מיוחד, יש לי 3 כיווני אוויר אין שום דירה מעלי והבית בחלקו על עמודים באוויר שזה בעצם 5 כיווני אוויר. לפי ההגדרה הזאת הייתי צריך מזגנים הרבה יותר חזקים לפי אנשי המקצוע.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
oferc
לגבי הדייקן , כנראה שכמות האוויר שהוא מוציא היא גדולה יותר ממזגן סטנדרטי , למזגנים יש מספר פרמטרים מעבר לכ"ס, עדיין הוא מפתיע, רוב המתקינים צחקו עלי שתכננתי 2 מזגנים בכוונה כדי להשתמש בקטן קבוע ובגדול כגיבוי.
.
בגלל זה אני לא מדבר בכ"ס.
מדברים בהספק קירור בBTU, שזה תפוקה נטו בלי שום דברים נוספים בדרך.
ולכן מזגנים זהים בBTU אמורים לתת עבודה זהה, ועם זאת....איכשהו יש דגמים יותר ופחות מוצלחים, שמקררים יותר טוב או פחות טוב.
בין אם זה בגלל שהיצרן הסיני קצת חירטט ו"עיגל לטובה", או לתחושתי כמו שציינת - יכולות איורור יותר טובות של המאייד שמביאות את ההספק הנקוב לאיפה שהמשתמש צריך אותו.
למשל מאייד שיודע לעשות הטייה גם למעלה ולמטה וגם ימין שמאל, יפזר את ההספק בחלל יותר אחיד וטוב ובתחושה יהיה אולי "יותר חזק".
אבל כמו שאמרתי קודם, אם תשווה דגם מוצלח של אחת מחברות הישראליות לתותחי העל, באותו BTU, תראה שאין קסמים, הספק זה הספק בגדול.
זאת תופעה שנתקלתי בה גם בחדרי קירור אגב.