מאיפה החלטת כי 3 שנים לא ירה?
ע"פ חוק אתה מחויב כול שנה וחצי להיות במטווח.
שאלתי שאלתי שאלה לגבי נהלים, אשמח להשאיר את הדיון בנושא.
אביגדור
Printable View
מאיפה החלטת כי 3 שנים לא ירה?
ע"פ חוק אתה מחויב כול שנה וחצי להיות במטווח.
שאלתי שאלתי שאלה לגבי נהלים, אשמח להשאיר את הדיון בנושא.
אביגדור
שישאל במטווח אחר......
אסף.
אם הוא הולך להדרכה הוא יקבל הדרכה.
אם הוא הולך לירי חופשי, הוא יקבל מנהל מטוח שלא ממש בודק את איכות הירי.
Sent from my SM-S928B using Tapatalk
במטווח בו אני מחדש ומרענן למדריכים מאוד חשוב גם לתקן ולשפר. אני חושב שאם יש מטווח שזה לא חלק מהעניין יש בעיה.
אסף.
בתור לקוח מזדמן אני מבין שזה תלוי עומס, חשק ורצון כללי ואישי של המדריך באותו היום,
ואם אתה משלם על ירי חופשי אתה תקבל.... חופשי.
גם אני בעבודה שלי לא תמיד מספק מענה זהה לכל מי שמתקשר יש מי שמקבל תשובה "עוברת" ויש מי שמקבל תשובה מעולה, וזה לגמרי משתנה על בסיס תחושות שהצד השני מייצר, ומה שעובר עליי באותו היום.
ואני מניח שגם מדריכי ירי שהם בסוף בני אדם מתנהגים אותו דבר.
Sent from my SM-S928B using Tapatalk
מבין שהוא ניגש לביצוע חידוש רשיון ולא הצליח לעמוד במשימה המורכבת... לפגוע 7 מתוך 10 כדורים במטרת A4 ממרחק 5-7 מ' .
השאלה היא אם הבעיה היא רפואית (רעד בידיים/ בעיות ראייה וכו' ) או חוסר ידע בסיסי בתפעול האקדח, משהו שמדריך יכול לתקן.
להערכתי החבר סובל מבעיה כלשהי, אולי צריך לירות עם משקפי קריאה כדי שיוכל לראות את הכוונות.
לא נתקלתי במדריכי ירי שלא מנסים לעזור, בשום מקום, מה גם שאם מדובר בחידוש אז מדובר באדם שכבר ירה בחייו ופגע. המטרה המקורית של חובת ביצוע ירי לחידוש רשיונות הייתה לפגוש מחזיקי נשק אחת למספר שנים ולבדוק מסוכנות (מבחינת מצב בריאותי או נשק תקול) ולא כשירות ללוחמה או יכולות קליעה למטרה.
נ.ב. ערכתי את הכותרת כדי שתתאים לתוכן העדכני
אז זהו שכנראה לא בכול מקום...
הבעיה התחילה כאשר רכש אקדח קטן יותר על מנת שיהיה לו נוח להסתובב עם האקדח ביום יום.
כמובן שאני לא יודע לומר אם יש בעיה רפואית, אבל לטענתו, המדריכים לא מדריכים אותו,
ולכן הצעתו לי לעבור למטווח אחר.
במטווח הנוכחי אמרו שלא ניתן כי הוא החל את התהליך אצלם, מלכוד 22....
האם לא ניתן לעבור מטווח כמו שניתן לעבור מכון טסטים לאחר חודש?
האם אני לא יכול לעשות עם הכסף שלי מה שאני רוצה וחייב ללכת למקום שאני לא מרוצה ממנו?
קשה לי לקבל את הנקודה ולכן שאלתי אם מישהו מכיר את הנהלים.
תודה רבה על הרצון לעזור,
אביגדור
הסוחר הכי פדנט זה מאיר רוט בראשל"צ ואפשר להתקשר ולשאול אותם,
ספק אם ניתן לקבל היום הדרכה אישית מספקת, גם בתשלום - פשוט כי אין חומות זמינות וחלון הזמן לחידוש אוזל מן הסתם.
אני זורק רעיון פרוע - שינסה לגשת למטווח איירסופט, היה פעם בבית ברל, אולי יש להם גם דגם אקדח דומה ויש מצב שהמתלהבים שם יוכלו לפחות לוודא שהוא מחזיק ומכוון אקדח בצורה נכונה.
מוזר מאוד אם אין בעיה רפואית רצינית.
אבל כבר נתקלתי בקטע הזוי כזה במטווח, שהיורה לידי לא פוגע בדף, ונמצאה הבעיה המפתיעה.
המדריך דבר ראשון בדק טכנית את האקדח שלו שאין איזה בעיה, גם במקרה הזה, זה חובה.
אחרי זה ירה בעצמו מדוייק, גם חובה, כי לפעמים פשוט כוונות זזות, במיוחד כוונות פלסטיק מגעילות של גלוק.
אחרי 2 השלבים האלו שהתבצעו בהצלחה (אני הסתכלתי מהסקרנות מה קורה עם זה כי הייתי חייב לדעת איך זה הגיוני שהוא לא פוגע).
המדריך פשוט שאל אותו, "בוא תסביר לי מה אתה עושה שלב אחר שלב....כי לא הגיוני שאתה לא פוגע".
ומסתבר שהיורה (גם עם רישיון) לא באמת הבין את הקונספט של יישור הכוונות (יוצא ברה"מ, כנראה בהדרכה היו פערי שפה).
ועד היום הוא צלח את הירי עם כיוון אינטואיטיבי של הקנה, לא פחות.
בהסבר של 30 שניות זה טופל לגמרי.
ויכול להיות שזה גם המקרה פה.
אופציות אחרות זה נגיד פלינץ' מוגזם כתוצאה מפחד מהירי.
או סחיטת הדק ממש קלאמזית/פרועה/מה נסגר איתך.
אם הוא מאזור עוטף עזה אני יכול לפגוש אותו ולנסות לעזור ברמת ההסבר הזה, מטווח פעיל כרגע אין לנו בסביבה.
המקרה שאני נתקלתי בו של מישהו אחרי החלפת אקדח מגדול לתת קומפקטי היה אחיזה לא טובה וזהו. יכול להיות שזה המקרה והוא פשוט עם מדריך סביר.
יש מיליון מדריכי יוטיוב איך לאחוז נכון את האקדח לא כולם שיא המקצועיות אבל הבנאדם יבין אם הוא עושה משהו ממש לא טוב.
אני ממש לא מומחה אבל גם לי זה נראה מקרה של חמש דקות עם מדריך.
אסף.
אני לא מבין משהו, הרי לא לקחו לו את האקדח. אם הם צודקים (ולפעמים עדיף פשוט לזרום עם הבעיה),
שילך למטווח אחר שבו יעבור הדרכה אישית (בתשלום). ואז, שיחזור למטווח המקורי, יטווח ויעבור.
באיזור המרכז נהיה יותר קשה לקבוע תור לירי חפשי במטווח מאשר לחידוש דרכון במשרד הפנים, אז עדיין בהמלצה על מטווח איירסופט...
אבל אנצל את ההזדמנות כדי להמליץ על עוד אפשרות לא רעה, בילוי לכל המשפחה כאשר נופשים באחת ממדינות מזרח אירופה - תעשו חיפוש באיזור אחר מטווחי ירי, תתפלאו לדעת עד כמה הם נפוצים ומסבירי פנים. בחודש שעבר נכנסתי עם האשה והבת (13) לאחד מאלו, ממש במרכז העיר , היינו שם לגמרי לבד והנשים קיבלו הזדמנות להתנסות בירי אחרי הדרכה טובה - משהו שהיה מקובל גם במקומותינו עד לפני 15 שנים, אבל מאז הפכנו להיות יותר דמוקרטים.
גם אני נהניתי מאד מהתנסות בירי בסוגי אקדחים מעניינים (מטרת נייר משומשת תוגרל בין המזהים נכונה)
קובץ מצורף 147311קובץ מצורף 147312קובץ מצורף 147313
השמאלי cz shadow?
והימני הייתי מהמר על הקלר?
Sent from my SM-S901E using Tapatalk
הימני לוגר..
הימני בהחלט לוגר 0.45
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
מודה שללוגר לא שמתי לב. ראיתי רק את השניים משמאל.
Sent from my SM-S901E using Tapatalk
הימני לוגר p08 אייקוני משנת 1906, ( לוגר פארבלום), עבורו תוכננה התחמושת הנפוצה ביותר כיום בקוטר 9 מ"מ.
האמצעי FNH FIVE-SEVEN אקדח מתוצרת FN העושה שימוש בתחמושת 5.7 (נראה כמו כדור 5.56 מוקטן), הרעיון היה לאפשר קיבולת מחסנית גדולה יותר ותחמושת שמסוגלת לחדור מיגון אישי.
השלישי נקרא ALIEN , אקדח מדהים וייחודי שבו הקנה ממוקם מתחת לקפיץ המחזיר , ציר קנה נמוך ביחס לכף היד מקטין את קפיצת הקנה בירי ומאפשר ירי מהיר יותר.
בוקר טוב,
כדי לסגור את הסיפור ממנו התחיל השרשור:
החבר פנה לרשות לרישוי כלי ירייה, הצליח לעבור למטווח אחר.
ניגש למטווח בכפר סבא, עבר כמו גדול, ובמחיר מוזל יותר....
התברר כי במטווח הראשון ביקשו ממנו לירות בשכיבה, בכריעה, בעמידה...
זהו, חידש את הרישיון ובא לציון גואל!
יום טוב,
אביגדור