החמרן פעיל וצפוי להיות פעיל.
Printable View
החמרן פעיל וצפוי להיות פעיל.
דובר צה״ל:
בהתאם להערכת במצב ובשל המצב המבצעי, צה"ל ממשיך להתאמן בשטחי האש בדרום הארץ גם במהלך חגי תשרי.
לאור זאת, מרבית שטחי האש ייסגרו לכניסת מטיילים.
יחד עם זאת, תתאפשר כניסת מטיילים בדרום הארץ לחלק משטחי האש.
השטחים המותרים והאסורים לכניסה מסומנים במפה המצורפת.
בנוסף, כחלק מהערכת המצב, הוחלט כי השנה צה״ל לא ייפתח את ציר 10 למטיילים בתקופה זו.
צה"ל מבקש מהציבור לא להיכנס למרחבים האסורים, ולאפשר לכוחות הביטחון להמשיך ולבצע את משימותיהם.
כל הגעה לשטח צבאי מצריכה תיאום ואישור מראש. הגעה לשטח צבאי ללא תיאום ואישור מראש מסכנת את ביטחון המטיילים.
כניסת מטיילים לשטחים המותרים
תתאפשר בתיאום של לפחות שלושה ימים מראש.
להלן, מספרי הטלפון לתיאום ובירור טיולים בדרום הארץ:
08-9902926/8
0529010563 (סמס בלבד)
מצורפת מפת המגבלות בשטחי האש בדרום הארץ במהלך חגי תשרי:
קובץ מצורף 147737
מה שסימנתי בעיגול זה נחל מסור ?
חבל שלא העלו את זה כל מפת יותר מפורטת
קובץ מצורף 147738
מישהו יודע מה עם חוצה מדבר יהודה (מצפה שלם נוקדים)?
Sent from my SM-S921B using Tapatalk
מה לגבי נחל ערוד? יודע שעובר בשטח אש של חיל האוויר אבל מדוע שיורידו פצצה על תוואי נחל שהוא מעין שמורת טבע. לא הבנתי עדיין מה הסיכון בחג אם פשוט נצמדים לנחל?
Sent from my SM-G998U1 using Tapatalk
מישהו הצליח להשיג מפה קצת יותר מפורטת של לאן מותר ואסור להכנס או לחילופין יכול להציע מסלולים בטוחים?
רציתי לעשות את חמרן - אלות - ערוד אבל נראה שזה הכל שטח אש פעיל.
Sent from my iPhone using Tapatalk
חמרן אלות שטח אש מאוד פעיל.
אסף.
קשה להבין מהמפה, האם אפשרי לעשות מסלול מעגלי מכביש 171 לנחל ניצנה וחזרה דרך
נחל עקרב וסירפד?
באמת קשה להבין כי חתכו את שטח אש 600 בקוים שאין לאזרח איך לדעת מהם, אני מניח שאלו שטחי אש משניים בעלי משמעות לצבא. נראה לי שהכוונה שלהם היא שמותר לטייל עד הגבול הצפוני של שמורת הר הנגב, ואז זה אומר שנחל עקרב אולי כן מותר לטיול וגם נחל אלות בחלקו הדרומי עד המפגש עם חורשה אבל לך תדע... בכל מקרה אין בשמורה דרכי רוחב (מזרח-מערב) ואין יציאה מאלות לכביש הגבול אז נראה שמה שאפשר לעשות באזור הזה זה הלוך חזור על נחל אלות או עקרב...
תתקשר ותנסה לתאם.
קובץ מצורף 147774
כנראה שנצא למסלול ממצוקי דרגות לברכת צפירה.
לא מבין כל כך מהמפה אם זה בשטח אש מותר.
דרך אגב מה מצב מעלה ערוגות הדרומי לקינג ?
תודה
איתי
זה שזה שטח אש אני יודע,
השאלה אם לפי המפה של השטחי אש ה"יבשים" הוא מותר או סגור?
איתי
איך אני מתאם נסיעה בשטח אש שהוא לא שמורת טבע ובמפה אין על השבילים את מספרם (כי הם לא שבילים מסומנים בצבע)?
השטח אמור להיות פתוח בחול המועד שטח 1008 בגב של פונדק ה 101 בואך מערבה ויציאה קצת מערבית לציחור?
לצורך העניין זה המסלול:
קובץ מצורף 147778
וזה הקובץ:
קובץ מצורף 147779
https://off-road.io/track/5663239321157632
ממש לא נכון,
זה שטח אש פעיל מאד, כולל השבילים המרכזיים.
וזה מידע בדוק.
מומלץ לשים לב מה אתם עושים, אם לא למענכם אז לפחות למען מי שאתם לוקחים אתכם..
- - - Updated - - -
היציאה שסימנת היא לא מערבית לציחור, אלא הציחור עצמו.
בציחור עד חניון לילה פארן-ציחור כולל החניון אין בעיה, לגבי שאר השביל שסימנת, הוא אכן עובר בשטח אש פעיל.
מתכוון לטייל בחג שני של סוכות 24 בציר מאלמוג למצוקי דרגות .
האם מי שהוא טייל בחג ?
מס טלפון לתיאם שטחי מול מתא"מ
טיילנו מכושי עד עין יהב. סיבוב באזור עשת בוהר ארמון ציחור דרך מעלה ורדית להר כיפה, חדב מישר נקרות.
לא ירו עלינו. לא בכוונה ולא לא בכוטנה.
אסף.
טיילנו בשבת בנחלים הגדולים. פגשנו כ 4 קבוצות נוספות וגם פקח של רטג.
לביא
קשה ל מר. הבעיה לא בעליה (מתחילה בשיפוע תלול ללא אחיזה ממשיכה בשיפוע תלול עם אחיזה וממשיכה עוד בשיפוע לא תלול אבל עם הצלבות רציניות). אלא בחיבור שלה חזרה למעלה.
החיבור הוא או שפצ לא נעים או מדרגה שלאמגבוהה להייחקס מוגבה אבל רנגלר מוגבה גירד בה את הגחון.
נטולי הנעילות (האמר ה3 ופתפיינדר) נסע מהשפצ. לשמור על אינרציה בכיוון הנסיעה עוזר לא ליפול לבור העמוק מימין.
בקיצור אמנם אני לא מכיר את הנהגים אז קשה לומר - על פניו כלי הרכב דומים למה שנסע בשיירה שלנו. נראה לי סביר. סעו. מה כבר יכול להיות.
אסף.
תודה, אני זוכר שבירידה בחרתי לרדת דרך הבור הזה.
יהיה טוב.
מישהו יודע מה הולך באזור שבטה-עזוז מבחינת שטחי אש היום ומחר?https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...72dbb1ad84.jpg
Sent from my 23021RAAEG using Tapatalk
לאחר מעבר שלשום במקום במגמת ירידה, השפ"צ בחיבור נעשה לא עביר לחלוטין והאפשרות היחידה היא לרדת ולעלות מדרגה כשיש שם בור עמוק מאוד ונדרש לשים גלגל על הדופן בצידו כשלא נשאר שם הרבה מקום.
אני מכיר את המקום כבר מספר שנים טובות ומידי שנה יש שינוי גדול לרעה גם כשעולים או יורדים במעקף.
בהחלט אני צופה שעוד כשנתיים שלוש המקום יהיה לא עביר לחלוטין, אלא אם איזה גורם יטפל בו, מה שחבל מאחר והוא מהווה נקודת חיבור בין רמת ברק לערוץ הפארן והציחור.
Sent from my Pixel 6 using Tapatalk
אני נמנע מלומר לא עביר כשלפני שבוע העברנו בשםץ שלושה רכבים.
אסף.
עם כמות הרכבים שעברו בציר הזה בשבוע האחרון,
לא מן הנמנע שמצבו הדרדר במהירות מיום ליום..
עלינו שם ביום חמישי 24.10.24.
אכן השפ"ץ מפחיד מספיק כדי שנבחר לרדת לבור ולעלות ממנו.
דיסקו 4 סטנדרטי עם נעילות מקוריות וצמיגי 50:50 בלחץ כביש, BK מוגבה עם צמיגי 50:50 וJK קצר גיבור.
כולנו עלינו ללא דרמות מיוחדות ובלי לנגוע, מי יותר אלגנט ומי פחות.
כמו כל הציר הזה עד וכולל עשוש, הבעיה בעונה הזו היא המון פודרה על הסלעים.
מאמין שגשם רציני ישפר מאוד את המצב.