-
חוזר: כמה שאלות לאחר בדיקת סופה
הטרנספר בסופה אמור לעבור חלק (בניגוד ל CJ) לא אמורה להיות שום בעיה בהעברה.
מדי פעם יש אולי צורך קצת לזוז קדימה בשביל להעביר ל LOW אבל ממש לא מלחמה.
בין 2X4 ל 4X4 המעבר תמיד חלק גם במהירות גבוהה (כול עוד אתה נוסע ישר)
יתכן ומדובר בכיוון לא נכון של ידית הטרנספר.
בכל מקרה גם אם מדובר בטרנספר תקול, העלות כ 3K (ומטה) ואת ההחלפה ניתן לבצע בקלות לבד (אני יכול לעזור לך). כך שזה לא מה שצריך לפסול את הסופה (אם יש התחשבנות במחיר כמובן).
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי מוני אורבך
הטרנספר בסופה אמור לעבור חלק (בניגוד ל CJ) לא אמורה להיות שום בעיה בהעברה.
מדי פעם יש אולי צורך קצת לזוז קדימה בשביל להעביר ל LOW אבל ממש לא מלחמה.
בין 2X4 ל 4X4 המעבר תמיד חלק גם במהירות גבוהה (כול עוד אתה נוסע ישר)
יתכן ומדובר בכיוון לא נכון של ידית הטרנספר.
בכל מקרה גם אם מדובר בטרנספר תקול, העלות כ 3K (ומטה) ואת ההחלפה ניתן לבצע בקלות לבד (אני יכול לעזור לך). כך שזה לא מה שצריך לפסול את הסופה (אם יש התחשבנות במחיר כמובן).
מוני, לשמחתי-את רוב שעות הסופה שלי צברתי על סופה שמתנהגת ומטופלת טוב (כן כן-שלך!), הבעיה היא שעכשיו אני מחפש אחת כזאת :twisted:
תודה על הצעת העזרה-בבוא העת אני אנצל אותה ;)
-
שמע, אין מחיר "פיקס" לסופה ממודל מסוים, אבל אתה יכול לבדל אותן ביחס בין המחיר לשנת הייצור.
30K לסופה מטופלת היטב ואפילו ומשופרת מעט מ-92-93 זה מחיר סביר. יש כאלה לא מעט אגב. אם היא מוזנחת, גם 25K זה הרבה כסף. "יישור קו" בסופה ישנה מוזנחת יכול לעלות לך כמו כל הרכב... ואסף פירט לך את הדברים העיקריים כאשר חוץ ממה שהוא הזכיר יש תמיד עוד דברים, קטנים אבל לא זולים.
95-96 טובה לא חלודה (חיצונית, בפועל רובן ככולן מעט חלודות ברמה זו או אחרת) בהחלט שווה 40-45K. גם קצת יותר בהתאם לשיפורים ותוספות. אפשר למצוא גם משופרות בכבדות ב-70-65K וצפונה. השאלה היא אם אתה מוכן לשלם מראש סכום נכבד כזה ולקבל בתמורה ג'יפ מוכן לקרב - שתי נעילות, יחסי העברה, כננת, מתלים משופרים, צמיגי שטח במצב רענן, כל מיני תוספות שעל הנייר הן "שטויות" אבל בפועל הן רבות-ערך ומוסיפות לאיכות החיים ברכב (גג פיבר, גיר אוטומטי, מזגן פורמולה, חלונות חשמליים, מושבים נוחים וטובים, מערכת סאונד טובה, בידוד אקוסטי/תרמי על הריצפה והדפנות וכו' וכו'). אם אתה מחפש רכב שטח אמיתי ומצוייד היטב במחיר טוב - אין היום בשוק עיסקאות טובות יותר מסופה משופרת בכבדות שתוחזקה היטב.
בסופו של דבר אם תקנה ג'יפ סטנדרטי תקין במחיר זול יחסית ותאהב אותו, תתחיל להשקיע בו בשיפורים ובתוספות, ובטוטאל - מובטח לך שתגיע לסכומים גבוהים בהרבה ממחיר הקנייה (שבהתחלה נראה לך גבוה) של ג'יפ משופר מאוד.
השוק מלא בסופות למכירה כאשר רבים מהמוכרים הם צעירים ולצערנו חלק מהם גם ערסים - לא בדקתי את זה בצורה סטטיסטית ומסודרת אבל יש לי תחושה שאני לא טועה - רוב הכלים עם 5-10 ידיים לפחות, והם עוברים את אותו מסלול חיים שהזכרתי לך בתגובה הקודמת - כלים שחוטים ממכרז שבדרך כלל שופצו חיצונית, הוגבהו בצורה לא מקצועית, כל יד צעירה ומשתוללת מחזיקה בהם כמה חודשים עד שנה מקסימום, משקיעה בהם בקוסמטיקה ובמקרה הטוב בתחזוקת-שבר, אבל בדרך כלל די מזניחה את הצד המכני, ובסוף מוכרת בהפסד. החבר'ה האלה מושכים את כל שוק הסופות למטה וחבל, ממש חבל.
אני מניח שבכללי אתה כבר יודע איך ומה לבדוק, אז קח עוד טיפ - גיל בעל הג'יפ וכמה זמן הוא מחזיק את הג'יפ - למבוגרים יש בדרך כלל יותר אמצעים והם מתחזקים את הרכב ומשקיעים בו יותר מצעיר תפרן. אלה שנוסעים בג'יפ וחיים איתו כמה וכמה שנים מתחזקים אותו היטב, בוודאי טוב יותר מזה שקנה ג'יפ בשביל הדאווין ומוכר אחרי חצי שנה כי הוא רוצה צעצוע אחר. מבוגרים גם נוטים להשתולל פחות מצעירים, "חנונים" נוהגים ביתר מתינות ואחריות מאשר ערסים וכו' וכו'. ברור שיש גם הרבה יוצאים מן הכלל, וברור שכל זה כמובן לא מדע מדויק אלא יותר תחושת בטן, אבל לרוב זה נכון.
-
הג'יפ עם הטרנספר הקשה נשמע טוב. שמן המנוע הצלול מחשיד - שמן אמור להיות שחור עכור, לא צלול. אם הוא שחור וצלול, זה אומר שהוא מלא דלק, והיה צריך להחליף אותו כבר. אם הוא זהוב וחדש- יכול מאוד להיות שעושים לך הצגה (החליפו במיוחד את הג'יפה שהיתה שם לכבוד המכירה). חוץ מזה- נשמע טוב באמת, בדיקת המנוע על דינמומטר עם בדיקת קומפרסיה תיתן לך אינדיקציה (גם אם לא מוחלטת) לגבי מצבו- וזה הדבר היחיד שאתה לא יכול לבדוק לבד.
אסף.
-
אסף תרשה לי לחדש לך - שמן לא אמור להיות שחור.
בסופה שלי אחרי החלפת השמן הוא זהוב וצלול גם אחרי 2K קילומטר. הוא מתחיל להשחיר ממש רק אחרי כ 4K (אז אני כבר מחליף אותו). כנל בפיסטה.
ולא - לא מדובר בשמן סינטטי אקזוטי.
כשקניתי את הסופה היא לה שמן זהוב וצלול. אחרי כמה אלפי קילומטרים (כ 2 טיולים גדולים) הוא התחיל להשחיר, ואז החלפתי אותו (לא בגלל הצבע אלא בגלל הזמן שהוא היה במנוע).
מה שכן, כדאי לבדוק את הצמגיות של השמן. אם הוא מאוד צמגי, יתכן והכניסו שמו "דבש" כדי להעלים בריחת קומפרסיה.
-
מוני, יש לך בעיה במנוע. מישהו אמור לסלק את הפיח מהמנוע- וזה השמן- ורואים את זה עליו כבר אחרי פחות מ1000 ק"מ. אם הוא לא עושה את זה- יש בעיה, וכדאי שתמצא אותה מהר. ;-)
אסף.
-
אסף - אני יוצא מנקודת הנחה שאתה רציני...
בכל הרכבים התקינים שהיו לי עם מנועי בנזין לא היה אחד שהשמן שלו השחיר תוך אלף קילומטר.
רכבי דיזל - עולם אחר. 500 קילומטר וכבר השמן משחיר.
רכב בנזין שאין לו אגן מלא גיפה מכול הפעמים שלא החליפו בזמן שמן, השמן בהיר כ 2K. אחרי זה מתחילים לראות שהוא השחיר.
בתנך של הגיפים אפילו מדברים על שמן סינטטי שיכול להשאר בהיר 10K.
אז אולי תבוא ותסביר לי בטובך מה לא תקין במנוע שלי. הפיח מאוכסן בצלינדרים ?! הקומפרסיה טובה מדי ?! או אולי אני משתמש (בלי ידעתי) בפילטר צנטרפוגלי ?
לדעתי אתה רגיל למנועים מלאי פיח.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי דרור ברלי
30K לסופה מטופלת היטב ואפילו ומשופרת מעט מ-92-93 זה מחיר סביר. אוקיי, עכשיו אתה כבר נשמע יותר אופטימי. השאיפה היא כמובן כמה שיותר חדש. אבל הדגש הוא על מצב הרכב. ולמיטב הבנתי לא שווה לפסול כלי רק בגלל שהוא שנת 92 (גם בגלל שאין הרבה הבדל וגם כי לרבים מן הכלים כבר הוחלפו חלק מן המכלולים העיקריים)
95-96 טובה לא חלודה (חיצונית, בפועל רובן ככולן מעט חלודות ברמה זו או אחרת) בהחלט שווה 40-45K. גם קצת יותר בהתאם לשיפורים ותוספות. אפשר למצוא גם משופרות בכבדות ב-70-65K וצפונה. השאלה היא אם אתה מוכן לשלם מראש סכום נכבד כזה ולקבל בתמורה ג'יפ מוכן לקרב - שתי נעילות, יחסי העברה, כננת, מתלים משופרים, צמיגי שטח במצב רענן, כל מיני תוספות שעל הנייר הן "שטויות" אבל בפועל הן רבות-ערך ומוסיפות לאיכות החיים ברכב (גג פיבר, גיר אוטומטי, מזגן פורמולה, חלונות חשמליים, מושבים נוחים וטובים, מערכת סאונד טובה, בידוד אקוסטי/תרמי על הריצפה והדפנות וכו' וכו'). אם אתה מחפש רכב שטח אמיתי ומצוייד היטב במחיר טוב - אין היום בשוק עיסקאות טובות יותר מסופה משופרת בכבדות שתוחזקה היטב.
סכומים של 45K וצפונה אין בכלל מה לדבר מבחינתי-לא בגלל שאני חושב שסופה בהגדרה לא שווה את זה-אלא כי זה מחוץ לתקציב, אני משווה את קניית הסופה לקניה בתשלומים/ ריבית או שאיך שלא תרצה לקרוא לזה- השאיפה היא לקנות רכב נעול כפול עם מתלים (וכן-אני יודע שאין שום סיכוי בעולם למצוא רכב כזה ב 30K אז תחסכו לעצמכם...), אם אמצא אפילו חלק מהפרט הנ"ל-מעולה (אגב כבר יש אחת עם קיט של המתלם ברשימת האופציות), אם לא-לא תיהיה ברירה אלא לקנות רכב בסיסי ולשפר לפי מצב העו"ש. בסוף אני אשלם יותר- אבל כנראה שרק ככה תיהיה סופה.
השוק מלא בסופות למכירה כאשר רבים מהמוכרים הם צעירים ולצערנו חלק מהם גם ערסים - לא בדקתי את זה בצורה סטטיסטית ומסודרת אבל יש לי תחושה שאני לא טועה - רוב הכלים עם 5-10 ידיים לפחות, והם עוברים את אותו מסלול חיים שהזכרתי לך בתגובה הקודמת - כלים שחוטים ממכרז שבדרך כלל שופצו חיצונית, הוגבהו בצורה לא מקצועית, כל יד צעירה ומשתוללת מחזיקה בהם כמה חודשים עד שנה מקסימום, משקיעה בהם בקוסמטיקה ובמקרה הטוב בתחזוקת-שבר, אבל בדרך כלל די מזניחה את הצד המכני, ובסוף מוכרת בהפסד. החבר'ה האלה מושכים את כל שוק הסופות למטה וחבל, ממש חבל. יש לי נטייה להתרחק מאנשים כאלה-פשוט כי לא כיף לי לסגור איתם עסקאות-וגם עם בסוף אני קונה מהם- אני איכשהו מרגיש שדפקו אותי במחיר
. מבוגרים גם נוטים להשתולל פחות מצעירים, "חנונים" נוהגים ביתר מתינות ואחריות מאשר ערסים וכו' וכו'. ברור שיש גם הרבה יוצאים מן הכלל, וברור שכל זה כמובן לא מדע מדויק אלא יותר תחושת בטן, אבל לרוב זה נכון.
בגדול-אני מסכים...כשזהיתי נטייה כזאת אצל בעל הרכב-אפילו לא התמקחתי-שוב, כי לא כיף לי לסגור איתם עסקה
ציטוט:
נכתב במקור על ידי asafk
הג'יפ עם הטרנספר הקשה נשמע טוב. שמן המנוע הצלול מחשיד - שמן אמור להיות שחור עכור, לא צלול. אם הוא שחור וצלול, זה אומר שהוא מלא דלק, והיה צריך להחליף אותו כבר. אם הוא זהוב וחדש- יכול מאוד להיות שעושים לך הצגה (החליפו במיוחד את הג'יפה שהיתה שם לכבוד המכירה). חוץ מזה- נשמע טוב באמת, בדיקת המנוע על דינמומטר עם בדיקת קומפרסיה תיתן לך אינדיקציה (גם אם לא מוחלטת) לגבי מצבו- וזה הדבר היחיד שאתה לא יכול לבדוק לבד.
אסף.
שההחלטה לגבי הרכב תיהיה סופית-הוא יעבור בדיקה. בקשר לשמן-הרכב נקנה על ידי הבעלים הנוכחי ממש לא מזמן. לפני בערך חודש ומשהו(זה ודאי) ויתכן כי אחרי הקניה הוא החליף שמנים, לטענתו הוא מוכר לאחר כ"כ מעט זמן בגלל האישה (ששוב-לטענתו היא נוהגת על הרכב). קצת מחשיד-וצריך לבדוק את זה יותר לעומק.
-
מי שמוכר אחרי חודש חשוד כסוג של סוחר מדרגה נמוכה, טרנספר אתה יכול לקנות ב 1000 ש"ח.
בדוק את בעל הרכב, בדוק מספרי שלדה, חפש סדקים בשלדה.
לי זה נראה מוזר שבן אדם מוכר רכב אחרי פרק זמן כ"כ קצר.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי ניר ל
מי שמוכר אחרי חודש חשוד כסוג של סוחר מדרגה נמוכה, טרנספר אתה יכול לקנות ב 1000 ש"ח.
זה בטוח? 231?241? אם כן מאיפה? מוני רשם בסביבות 3000 ומטה...
-
מחזיר אותנו רגע לעניין המצמד:
האם בעקבות שימוש ברוטלי במצמד יכול ללכת גם חישן קראנק?
זה העלה לי נק' נוספת שיכולה להיות דפוקה בסופה המדוברת...כפי שציינתי כאשר המנוע היה קר הסל"ד רקד מעט, אני הנחתי שזה בגלל מנוע צעדים מפוייח-האם גם חיישן קראנק יכול לגרום לתופעה?
האם לחיישן קראנק יש מצב ביניים (האם הוא יכול לזייף? או שמא זה רק תקין/לא תקין)??
עמרי
-
כמה שאני זוכר (תקנו אותי אם אני טועה), החיישן הוא מגנטי, ושבבים מתכתיים בבית המצמד יכולים לגרום לו לתפקוד לקוי, ולאחר זמן לא רב החיישן הולך.
אסף.
-
ובמה מתבטא תפקוד לקוי? או האם הרעידות בטורים כשהרכב קר יכולות להיגרם כתוצאה מחיישן קראנק (ולא דווקא ממנוע צעדים...)?
איך ניתן לבדוק את תקינותו של החיישן ?(אני מניח שהמחשב לא יראה על תקלה-כי אחרי הכל החיישן עובד, פשוט לא משהו...)
תודה, עמרי
-
בנוסף לשאלה לגבי חיישן קראנק, מוסיף עוד שאלה.
הפעם לגבי סופה נוספת שנבדקה (שנת 95).
לא ממש בדקתי את הרכב (עקב קוצר זמן של הבעלים) ויום שישי אני הולך לראות אותו שוב (אז יש לי זמן לעשות שיעורי בית :D ). לאחר ההנעה של הרכב , נשמע רעש של מכונת תפירה (תקתוקים), הרכב היה כבר יחסית חם כשהנעתי. להערכתי מדובר במרימי שסתומים- אבל זאת הערכה בלבד. במה עוד יכול להיות מדובר (מזרקים?) וכיצד ניתן לסווג את הבעיה?
קראתי תגובה של קיד שהתיחסה לתקתוקים במנוע קר. כאן המקרה היה שונה.
אסף? קיד? חימושניק?
תודה, עמרי
-
בהחלט יכול להיות גם מזרקים.
-
בסופה נוספת שנבדקה:
הייתה מורגשת משיכה (דיי רצינית) ימינה. הסופה נעולה קדימה אחורה.
האם זאת תופעה מוכרת ברכב נעול מקדימה?
או שלהתחיל לחפש גורמים אחרים (רפידת ברקס נוגעת, סרן עקום וכו'...אילו עוד סיבות יכולות להיות?)?
עמרי
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי benyaich
בסופה נוספת שנבדקה:
הייתה מורגשת משיכה (דיי רצינית) ימינה. הסופה נעולה קדימה אחורה.
האם זאת תופעה מוכרת ברכב נעול מקדימה?
או שלהתחיל לחפש גורמים אחרים (רפידת ברקס נוגעת, סרן עקום וכו'...אילו עוד סיבות יכולות להיות?)?
עמרי
עוד כמה פרטים:
מקדימה יש כנראה לוקרייט או נו סליפ (לא זוכר מה קדימה מה אחורה). לא נשמעו ריצ'וטים בזמן סיבוב. אבל הנעילות כן הורגשו (לא בומים-אלא ההתנהגות המוכרת של נעילה כאשר נותנים/עוזבים גז בסיבוב).
איך יתכן שאין ריצ'וטים? יכול להיות שהנעילה תפוסה? (ואם כן איך זה משתלב עם המשיכה ימינה :???: )
תודה, עמרי
-
משיכה ימינה היא לא כתוצאה מהנעילה.
נשמע יותר כמו ברקס תפוס.
אם אין ריצוטים יתכן והנעילה מסוג no slip
בלוקריט רגיל שומעים טוב את הריצוטים
בדטרויט לא שומעים כלל.
no slip לא היה לי אבל לפי הפרסומים לא שומעים ריצוטים
-
מוני-מה יש אצלך מקדימה? אצלך לא שמעתי תקתוקים בכלל...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי benyaich
עמרי
אילו עוד גורמים יכולים להיות? מה שעולה לי בראש:
1. לחץ אויר בצמיגים (אני אבדוק ליתר ביטחון. למרות שלא נראה לי)
2.רפידת ברקס נוגעת בדיסק
3.סרן עקום (יש דרך לבדוק את זה?)
עוד אפשרויות?
האם התקנה לא נכונה של הנעילה יכולה לגרום לתופעה?
תודה, עמרי
-
זה יכול לנבוע מהמון דברים, שרק בדיקה של הרכב על ידי מישהו שמבין תגיד לך מה הגורם לה.
זה יכול להיות בולג'וינט דפוק
זו יכולה להיות נאבה בסוף חייה
גש לסופה הזו, הרם את שני הגלגלים הימנים כל אחד בנפרד (ג'ק עגלה, מתחת לסקיד פלייט)
נענע את הגלגל שהרמת באויר ימין ושמאל, מטה ומעלה. נסה להרגיש אם יש חופש.
אם אין חופש והכל אבן, עדין יכולות להיות הרבה אפשרויות, אבל סביר להניח שזה או לחץ אויר בצמיג, או פרונט שזקוק לכיוון.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי six 4 life
זה יכול לנבוע מהמון דברים, שרק בדיקה של הרכב על ידי מישהו שמבין תגיד לך מה הגורם לה.
זה יכול להיות בולג'וינט דפוק
זו יכולה להיות נאבה בסוף חייה
גש לסופה הזו, הרם את שני הגלגלים הימנים כל אחד בנפרד (ג'ק עגלה, מתחת לסקיד פלייט)
נענע את הגלגל שהרמת באויר ימין ושמאל, מטה ומעלה. נסה להרגיש אם יש חופש.
אם אין חופש והכל אבן, עדין יכולות להיות הרבה אפשרויות, אבל סביר להניח שזה או לחץ אויר בצמיג, או פרונט שזקוק לכיוון.
הרם את שני הגלגלים הקדמיים, לא הימניים... אין עריכה..
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי six 4 life
הרם את שני הגלגלים הקדמיים, לא הימניים... אין עריכה..
הבדיקה הנ"ל כמובן נעשתה...ללא ממצאים חריגים (הייתי צריך לציין :lol: ).
עמרי
-
תיקתוקים/נקישות
מנסיון אישי, התופעה מוכרת ואפיינית דווקא למנועים ללא שיפוץ עם קילומטראג' שאינו גבוה בהכרח.
בסופה הראשונה המנוע היה בלוי (כ-200K ) וצרך כמעט 1 ק"ג שמן ל-1000 ק"מ צליל המנוע היה ללא נקישות.
היום אני נוהג בסופה עם כ-140K עם מנוע מקורי הצורך 0.5 ק"ג שמן ל-10,000 ק"מ אך יש צליל נקישות הנשמע כמו מרימי שסתומים.
כל המומחים יעצו להתעלם מהנקישות המוגדרות תופעה מוכרת דווקא במנועים מקוריים שלא עברו שיפוץ ואינם בלויים.
כפי שדרור ציין שמעתי על אפשרות שהנקישות נובעות מהמזרקים, אך זו אינה סיבה מספקת להשקעה.
-
יש סופה :-)
תודה אישית לכל מי שעזר, ייעץ, ובא לבדוק איתי סופות...
עמרי
-
דר
-
אתה לא אובייקטיבי :lol:
איזה אחלה? הכל מקרקש, הגג נופל, הפנסים פוזלים, המנוע מזייף, הצבע מחליד. עכשיו אני יכול לספר לך שאסף (שבא איתי לבדוק את הסופה) הוא בעצם בדואי שאמר שהוא בחיים לא היה גונב אותה.
ככה בחרתי לי סופה'לה. :lol:
אכן אחלה סופה...
נמצאת כרגע בתהליך יישור קו בסיסי.
עמרי
-