מי שהגדר בחלונו שיתנדב לכיתות התכוננות ויהיה לו רובה אמיתי בבית.....
אסף.
Printable View
מי שהגדר בחלונו שיתנדב לכיתות התכוננות ויהיה לו רובה אמיתי בבית.....
אסף.
בשימוש בנשק להגנה עצמית אני מאוד חושש מדוצ״ים. במיוחד אחרי הסיפור של התקרית בכניסה לירושלים.
הערכות הסבה האלו נראות לי דומות מדי לקארלו.
לא בטוח שלא הייתי טועה ויורה במי שיורה מערכה כזו מתוך הנחה שהוא מחבל.
זה ארועים שאין זמן להדוק.
יורים מאינסטינקט ו/או פחד.
Sent from my iPhone using Tapatalk
אני שמאלי עם גלוק 17
שנה+ עם הערכה הזו:
https://idstore.co.il/product/fab-de...onversion-kit/
ועכשיו כבר כמה חודשים עם זו:
https://idstore.co.il/product/fab-de...onversion-kit/
עברתי עקב התאמה לשמאליים, זו האחרונה גם מרגישה קלה וקומפקטית יותר.
לא זיהיתי בעיה של יציאה מאיפוס (בשני הערכות) גם לאחר זמן עם הכוונות ברזל הקפיציות.. ואצלי הערכה חוטפת מכות מזדמנות.
במטווח בממוצע פעם בחודש, בערך 300כדור.
התוצאות מדהימות כאמור בטווחים של 100מטר~.. אכן מכפלת כח אך זה לא נשק ארוך.
Sent from my SM-S721B using Tapatalk
נשק מאופס לא תלוי במשתמש. אם למשתמש מסויים יש סטייה עקבית בגלל טעות או בעיה כלשהי והא מקזז אותה באמצעות הכוונות אז הנשק לא יהיה מאופס.
שמירה על איפוס תהיה תלויה גם בדרגות החופש שיש בין האקדח לערכה, גם בעיוות שעלול להיווצר בגוף אקדח פולימרי ובערכה עצמה שהיא פולימרית - תסתכלו למשל על אקדחי גלוק ותראו שהגוף מתעקם כלפי מעלה כתוצאה מהלחץ של הנרתיק, ככה שאם המסילה משמשת לקיבוע האקדח לערכה אז יכולה להיות סטייה משמעותית. הקנה עצמו לא מקובע לגוף באקדחים בעלי מנגנון נעילה "בראונינג". בנוסף - הכוונות עצמן בין אם הן כוונות ברזל "קופצות" ובין אם כוונות השלכה עשויות לאבד איפוס. אצלי כוונת של הולוסאן על האקדח עברה מעל 4000 כדור ללא צורך באיפוס.
היתרון של הערכה מלבד יציבות בירי הוא גם כניסה מהירה לתמונת כוונת השלכה, אז אם כבר משתמשים בה שווה להשקיע גם בכוונת השלכה איכותית.
לא משהו שהייתי מסתובב איתו ביומיום, אבל מנוף משמעותי בשטח פתוח.
1. לא כל אחד יכול להתנדב, מכל מיני סיבות.
2. להתנדב למשהו מסוכן כדי שיהיה לך נשק להגן על עצמך שם זה לא הפחתת סכנה. זה הרואי וראוי לכל הערכה, אבל לא יושב על אותו פתרון כמו לקנות ערכת הסבה.
3. ערכת הסבה היא לא נשק, היא יכולה להיות זרוקה ברכב, בתיק, בקלנועית ובכל מקום - כל עוד היא לא מחוברת לנשק. וזה יתרון מאוד גדול על נשק ארוך אמיתי. במיוחד כשברור שבמתאר הגנתי בתוך ישוב הטווח של נשק ארוך לא יהיה מעל עשרות מטרים (כמובן יש לנשק ארוך יתרון קטלניות, אבל אם הוא נשאר בבית הוא לא עוזר)
מה שכתב אומי בחלק השני הוא הסיבה העיקרית בעיני.
אחרי שנה שלמה שבה חזרתי להיות "טירון" ולהסתובב לכל מקום עם נשק ארוך, כולל חוף הים, בריכה והכל (ולשבת בחוץ כמו אדיוט) וכולל לא להגיע מראש למקומות מסוימים, החלטתי ללכת על ערכת הסבה שיכולה להיות זרוקה במקום נגיש. ודווקא יכולתי "להתקמבן" על נשק ארוך.
לא הבנתי את השאלה
השאלה היא :
האם איפסת את הערכה, והאקדח נשאר כל הזמן בפנים ? (למשל כמו מאבטחים ברכבת).
או שאתה מוציא ומכניס אותו מספר פעמים לאורך תקופה, ועדיין זה שומר על איפוס ?
כי זאת נקודת התורפה לדעתי, החזרתיות של הממשק בין אקדח לערכה.
כוונות יותר או פחות טובות תמיד אפשר להחליף.
מוציא ומכניס מהערכה לעיתים תכופות (לפעמים כמה פעמיים באותו יום)
לא ראיתי צורך לאפס שוב מאז האיפוס הראשוני.
כוונות ברזל מקוריות.
היו אצלנו לפיילוט זוג כוונות השלכה שכנראה נרכשו מדוד עלי (; שהיו יוצאות מאיפוס אחרי ירי במטווח.. מאז אנחנו עם הברזל עד ימצא תקציב לציוד ראוי.
אקדח ביד יציבה וכוונת שלא מסתירה את המטרה פוגע גם בטווחים ארוכים של מאות מטרים, אבל זו לא המטרה.
זמן התגובה והחשיפה מתקצר מאד גם בטווח של 15 מ' כשיורים מנשק ארוך.
זה מתחרות ירי מעשי PCC (קרבין 9 מ"מ), בישראל התחום הזה הבליח לרגע עד שמהר מאד הפסיקו לנפק רשיונות לכלים האלה, אז מי שמתעקש מתחרה עם ערכת הסבה:
https://www.youtube.com/watch?v=eW58Oxy2qNs
גם כאן.. אימון אימון אימון.
מי שלא יודע להצביע עם אקדח לא יצביע נכון עם קומבינה אחרת.
להתרשמותי הקטנה, רוב מי שאני רואה מסתובב עם ערכות ההסבה האלו צועקים ווסאח שופוני מקילומטרים.
עמוסים גאג׳טים שלפעמים סותרים אחד את השני..
ברענון התקופתי, יש כמעט יחס ישיר הפוך בין כמות השפצורים לאיכות הפגיעות.
ובחזרה לשרשור, מאד מתחבר למה שאסף כתב.
מה שנוח לך ומה שאתה כבר מנוסה וצברת בו ק״מ ניכר.
אוקיי זה טוב מאוד אם ככה.
-----------------------------------------
גם אני פעם חשבתי שערכת הסבה זאת קצת הגזמה, אבל במצב הנוכחי של גופי הביטחון, וואלה לא.
וזה שיפור דרמטי בהכל, זה לא נשק ארוך אבל זה שיפור עצום.
אם אתה בהגנה ויש לך איזה נקודת משען טובה, בכלל חגיגה.
וגם בקיבולת של התחמושת, כי זה לא נוח להחזיק אקדח עם מחסנית 33 כדור, אבל בערכה זה כן.
ביישוב כפריים כמו שאני חי בהם (קיבוץ, מושב, ישוב קהילתי), פשוט הטווחים גדולים מידי לאקדח באירוע אמת, על כל המורכבויות שלו.
צריך לזכור שהצד השני בא לעימות יותר חמוש מהיחידות הכי טובות בצבא, זאת לא דעה, זאת עובדה (מפדחת אבל אמיתית).
PIX + נראה לי כמו ערכה יעילה. קצת יותר מורכב כי נוסף אלמנט של מנגנון גישור להדק, אבל ממש מאפשר אחיזה של M4 , עם קת של M4. ראיתי קצת סרטונים של אמריקאים, שם הם ממציאים תחליפי קת בגלל כל מני מגבלות חוק הזויות, אבל עם טלסקופ נראה שזה עובד ממש יפה.
נמכרת כאן ב 1500 ₪ לסוגי גלוק, סיג והלקאט. במונחי עלות/ תועלת זה מאד משתלם, במחיר הזה קונים בערך 500 כדור שמספקים לחמישה אימוני ירי שעלות כל אחד מהם בערך 150 ₪ ( ללא התחמושת).
חשוב מעבר למחיר. הpix עם יותר מדי חלקים נעים, וגם תחושת ההדק מעט שונה.
אבל, הדבר שלי היה הכי חשוב (ושבגללו נטשתי את ה2020 המצוינת בקומפקטיות שלה של recover) הוא היכולת להכניס את האקדח בשניות לערכה, בלי להתחיל להתעסק עם סגירת ברגים, או גרוע מכך בלי להתקין חלקים על האקדח. זאת רעה חולה שהיתה מהוגה בעאכות היותר ותיקות, ומתאימה למי שמסתובב עם הנשקבערכה קבוע.
הכיוון של השרשור מזכיר לי את האבולציה של הטלפונים הניידים,
בהתחלה טלפונים בומבסטים (פלאפון "בננה") = אקדח נשר המדבר (היה אופנתי אצל אנשי קבע עם "שעון" על היד ושפם).
אח"כ תחרות למי יש יותר קטן ... (מוטרולה לא זוכר את הדגם) = גלוק 43 , סמית שילד
ועכשיו למי יש מסך יותר גדול (סמסונג אולטרא S24 ) = ערכת הסבה לנשק ארוך
בקיצור,
כנראה שכמה פיספסו מה תפקידו של האקדח בנשיאה לעומת רובה.
אגב, אתם גם מתאימים תחמושת בהתאם (גריין יותר גדול) שמתאים לקנה ?
רענן
במקרה של הטלפונים המיזעור הלך והקצין ואז הבינו שאפשר לראות פורנו בטלפון....
אסף.
ההערה בעניין התחמושת מעניינת. כי כדור 9 פרבלום מיועד להרוג במרחק של עד 50 מטר. גם המהירים שבהם לא יעילים בטווח גדול יותר.
ועדיין 50 מטר זה מאוד מאתגר לפגוע.
אסף.
ההפך, כנראה שפיספסת את הפואנטה של ערכת הסבה לרוב המשתמשים.
לא הולכים עם זה ביום יום, זה בבית או באוטו למקרה שקרה משהו קיצוני.
ואז אתה מקבל שדרוג ביכולות, שאין לך אופציה חוקית אחרת לקבל כאזרח מן השורה.
הערכות הנפוצות הן ללא שינוי בקנה ולכן אין צורך להתאים כלום.
------
9 ממ, מאיכות סבירה ומעלה, יעיל ופוגע רע מאוד גם ב75 מטר +, מעריך שאם אחפש סרטונים על ג'ל תראה גם מרחק הרבה יותר גדול.
ויותר מזה לא מעניין אותי, כי אלו מרחקים לגיבורי מקלדת בכלי כזה.
-----
אני לא אהבתי את הPIX בגלל נושא ההדק (בהרכבה היא לא כזאת שונה ברמה של לפסול).
חושב שנכון לירות בהדק של האקדח, גם בתחושה שנשארת אותו דבר (קת + הדק+ שחרור מחסנית), גם מבחינת בטיחות/אמינות , וגם מבחינת שיפור ההדק בעתיד.
כל אמצעי, מאקדח, דרך ערכת הסבה ועד מאג לא יעיל בידיים לא מיומנות.
כשאני מדבר על יעילות באזור ה70 מטר (ויש שיעידו שגם ב100) אני מדבר על התקלה, כניסה למצב ושיחרור כדור או שניים תוך שניה-שניה וחצי.
לא רמת היממניק, אבל כן רמת האזרח המתאמן.
פגיעות יפות מאוד.
כמה יפות? כמה שתתאמן, וכולם פגעו ככה משמעותית יותר טוב, לא יעזור כלום, חמש נקודות אחיזה משפיעות על הדיוק.
אגב, נקודת תורפה זו ידית הדריכה, מאוד מבלבל, אם אני זוכר נכון יש ערכות עם ידית דריכה כמו בM16.
באחרות צריך להתרגל לצורת דריכה שלישית.
https://youtu.be/_wXFf34bB34?si=1iM3X2EEO8nBbhu4
למי שתוהה לגבי טווח אפקטיבי של קליע 9 מ''מ. הרבה יותר ממה שנהוג לחשוב. בעיקר צריך לקחת את זה בחשבון כאשר נאלצים לירות באיזור מאוכלס.
הערכה היא אילוץ. במדינה שאזרחיה מאויימים בהשמדה מצד שכניהם החמושים בכבדות, אך גורמים עויינים מצליחים משך שנים להשפיע על הממסד לפרוק את הציבור מנשק ולהשאיר את ההגנה על חייו בידי כוחות בטחון מוסמכים. הולך לנו טוב עם הגישה הזאת...
מזכיר שלפני כשנה וחצי הדיונים בנושא היו בעיקר - למה בכלל צריך אקדח.
אימונים זה מעולה, אבל יקר, דורש התמדה, בלתי נגיש לרובנו - עדיין כל אדם שמחזיק פלטפורמה של נשק ארוך יפגע מהר ומדוייק יותר מאשר עם אקדח.
כל הציוד הזה בעיקר מועיל למי שמוכר אותו (כוונות \ ערכות הסבה), הרי בסוף התרחיש הריאלי זה חדירה של מס' מחבלים חמושים בנשקים ארוכים, בתרחיש הבלהות שהתרחש ב7.10 היה מדובר על 1700-2300 מחבלים חמושים בנשקים ארוכים, RPG, מקלעים, רובי צלפים ברמת הגדוד.
בכאלה מצבים AVG JOE עם אקדח קומפט שהוא קנה כמה מחסניות ויש לו 50-100 כדורים טעונים מוכנים לירי, כנראה יפצע \ יהרג בתוך דקות ספורות
לא משנה לי אם אתה בוגר ימ"מ שייטת 13, ושלדגיסט בשעות הפנאי, אתה הולך למות אם תנסה לירות לכיונם. כי בסוף הגודל כן קובע
וקלאצ עם קנה ארוך, מהירות לוע עדיפה, ומחסניות של 30 כדורים שעפים בצרורות עם מסה שמדגדת ל9 ממ את הקצה עדיף פי 300 מה9 מ"מ שלך עם חתימת לגיון, כוונות אופטית במחיר של רכב יד שניה וערכת הסבה של מאבטחי רה"מ
העדויות קיימות ברשת, מי שהצליח להלחם ולשרוד ב7.10 היו אלה שנלחמו בטווחים קצרים מאוד, בין חדרים, ומבנים, כל הזמן שינו עמדות, ושמרו על קור רוח, ירי דילוג, ירי דילוג, אף פעם לא להשאר באותה עמדה שביצעתי ירי ממנה, כי גם אם פגעתה ב5 מחבלים עם האקדח, תוך מס' שניות החברים שלהם יקלטו אותם נופלים וסאחבק יקבל RPG לתוך החלון, או 3 רימונים מתגלגלים
אז לחימה בשטח פתוח = התאבדות. לא משנה איזה כוונת, ואיזה ערכה וכמה טוב אתה פוגע במטווח למרחקים של 100 מטר עם כוונות ברזל.
בדיוק כמו עם הרכבים, ובעצם כל דבר בחיים, תקנה את הדבר הטוב ביותר שאתה יכול להרשות לעצמך, כולל עלויות אחזקה (במקרה של נשק זה אימונים) תתאמן כמה שיותר, שברגע האמת זה יעבוד לך.
היו בארץ עוד כמה פיגועים, כולל חדירות לישובים, שהם לא ה7.10 וחלקם הלא קטן נבלם בשלב כזה או אחר ע"י אזרחים נושאי נשק (או גיטרה).
אתה לא יכול לקבל רשיון לנשק ארוך+מאג+מרגמה+אנילאיודעמה.
אז נכון במקרה של הפלישת אלפי מחבלים אתה או תברח עם האקדח שלך או תמות אחרי שתהרוג שניים שלושה במקרה הטוב.
אבל במקרה של חדירת מחבלים בודדים גם אקדח בלם כבר התקפות, אפילו עם נשקים ארוכים.
לא הבנתי את התגובה שלך והתגובה מעל, איפה הבנתם שאמרתי שצריך לברוח? אולי לא הבנתם כראוי
אקדח = מציל חיים
אבל במתר של שטח פתוח מול חמושים עם נשק ארוך ושאתה בודד מול רבים הסיכוים שלך לשרוד אפסים
לכן יש להעביר את הלחימה למתאר צפוף ובעייתי לרבים עם נשקים ארוכים כמו בתוך מבנה, או בין מבנים, בהם אתה יכול לסגור על מחבלים מקרוב ולשנות עמדה במהירות לעמדה בכיון אחר.
ובמתאר שכזה אין יתרון גדול לערכת הסבה, כוונות אופטיות, שמתיימרות להבטיח פגיעות במרחקים גדולים, כי מראש המתאר שתבחר לא יהיה כזה של טווחים גדולים, אם תבחר בכזה מתאר תגלה שכול הצעצועים היקרים האלה הביאו לחיסולך, ולכן אני אומר לחתור למגע אבל בצורה חכמה בצורה שבה היתורנות של ריבוי תוקפים, ונשקים ארוכים ונ"ט מצטמטם, כי הם לא יכולים להשתמש בRPG בתוך מסדרון סגור או סמטה מפותלת, ולכן יש להתשמש בשטח הקיים לטובנתו ולא להתסמך על כוונת אופטית או ערכת הסבה
מקווה שמישהו יקרה את זה מתישהו ואולי זה יעזור לו בעתיד לא לעשות טעות פאטלית.
אתה מנהל קרב הגנה עם אקדח עד שאתה מצליח לשים יד על נשק ארוך. אתה לא יוצא איתו להתקפה.
צריך לדעת ליצר עליונות. במקרה של קרב על הבית - ההיכרות עם השטח. איפה יש סבך שאני יכול להעלם בתוכו, איפה יש נקודה שולטת, איפה יש מעבר הכרחי.
ב"שומר חומות" צמתים וכבישים היו חסומים בגליל. הייתי נוסע עם האקדח בערכה, מונח על הברכיים.
ולגבי הסיפא של דבריך - אצלנו ביישוב השקיעו עשרות אלפי שקלים במצלמות וכל מיני שטויות, אבל להשקיע 200 ש"ח בקצת בזנטים כדי לייצר "שיני דרקון" לחסום דרכי גישה, זה היה לואו-טקי מדי. חזרתי אחרי כמה ימים מצאלים וראיתי את כל הגיבורים בשער, אבל שום דבר שמאיט רכב מלדרוס אותם. אז לפעמים הכסף דווקא מפנה לפתרונות הפחות טובים.... ;)