תגובה: צמיגים חדשים להיילקס – לקפוץ למים (MT) או להישאר עם הבחירה השפויה (50/50)?
אם יש טויו זמין אז זה הצמיג הכי טוב שהיה לי.
הבעיה, קוד מהירות נמוך.
Sent from my Pixel 6 using Tapatalk
1 קבצים מצורפים
תגובה: צמיגים חדשים להיילקס – לקפוץ למים (MT) או להישאר עם הבחירה השפויה (50/50)?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
assafy
הבעיה, קוד מהירות נמוך.
זאת לא בעייה כל עוד אתה לא נוסע מהר יותר מקוד המהירות. בטויו MT זה כמדומני 150 או 160 קמ"ש (P או Q לא זוכר בדיוק).
קובץ מצורף 149282
מצטרף להמלצה על טויו MT, אם יש זמין אל תהסס.
צמיגים חדשים להיילקס – לקפוץ למים (MT) או להישאר עם הבחירה השפויה (50/50)?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
assafy
הבעיה, קוד מהירות נמוך.
כשחיפשתי לא מצאתי MT עם קוד מהירות רלוונטי.
Sent from my iPhone using Tapatalk
רוב רובם של צמיגי MT הם מה שבחו"ל מכונים צמיגי חורף עם קוד מהירות Q. חלקם P או פחות. גם P זה 150 קמ"ש, הרבה מעבר למהירות החוקית בישראל.
עוד אחת מהתקלות הרגולטוריות בישראל היא שרושמים בכלל את קוד המהירות ברשיון, נוהג שהתחיל מתישהו בשנות ה2000 בלי שום סיבה הגיונית. הקוד שנרשם הוא זה של הצמיג המקורי שהיצרן מספק עם הרכב הספציפי. אם הייתי מייעץ למשרד התחבורה הייתי ממליץ להוריד את הרישום הזה.
בכל מקרה לשמחתנו מכוני רישוי מסתכלים על המידה ולא על קוד המהירות, כפי שהגיוני ונכון.
הניסיון שלי עם BF KM3 לא מזהיר - צמיג כבד מאוד , מרעיש ולא נעים על הכביש - בשטח הוא בסדר אבל ממש קשה כך שגם אם תוציא את הונטיל ותזרוק אותו לים הצמיג עדיין קשיח .
לאחר קצת יותר משנה מכרתי אותם וחזרתי למקסיס 8060 - צמיג שקט על הכביש , אחיזת כביש טובה גם בכביש רטוב , מוריד אויר והצמיג יורד גם כן .
על הסמוטנדר שלי יש מקסיס 8060 כברכ- 70000 ק''מ ועדיין מרגיש טוב מאוד .
לגבי מקסיס 864 - לדעתי - מאוד אגרסיבי ודי דומה ל BF .
אבל ממה שנראה - הבחירה הנכונה - טויו .
אילן
היתרון של הkm3 הוא שהוא צמיג שאוכל כל מה שאתה זורק עליו.
אני גיליתי את הקסם שבו רק כשביקשו ממני לנסוע איתו דרך שאריות של בניינים, ברזלים, תלתליות ובזנטים. הייתי בהלם ממנו. כולל להמשיך לנסוע אחרי פנצ'ר בלי להתפרק.
לשימוש יומיומי אולי זה פחות נדרש. אבל כשאתה מטייל המון לבד, זה נותן הרבה בטחון.
לא חשבתי לקנות אותו בעיקר בגלל המחיר, אבל כשנפל לי ליד סט במחיר של 700 ומשהו ש"ח לצמיג מסטוק ישן (צמיגים חדשים עם תאריך ייצור של 3 שנים אחורה) לא היססתי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
רוב רובם של צמיגי MT הם מה שבחו"ל מכונים צמיגי חורף עם קוד מהירות Q. חלקם P או פחות. גם P זה 150 קמ"ש, הרבה מעבר למהירות החוקית בישראל.
עוד אחת מהתקלות הרגולטוריות בישראל היא שרושמים בכלל את קוד המהירות ברשיון, נוהג שהתחיל מתישהו בשנות ה2000 בלי שום סיבה הגיונית. הקוד שנרשם הוא זה של הצמיג המקורי שהיצרן מספק עם הרכב הספציפי. אם הייתי מייעץ למשרד התחבורה הייתי ממליץ להוריד את הרישום הזה.
בכל מקרה לשמחתנו מכוני רישוי מסתכלים על המידה ולא על קוד המהירות, כפי שהגיוני ונכון.
מה שאתה כותב לגבי מכוני הרישוי זה מוסמך?
אני יודע שהרבה אנשים נמנעים מלרכוש צמיגים שמתאימים במידה אך לא בקוד המהירות.
יש מישהו שנכשל על טסט בגלל קוד מהירות או שמעולם זה לא קרה?
אגב, קוד המהירות החל להירשם ברשיונות החל מאיזור 2009.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
היתרון של הkm3 הוא שהוא צמיג שאוכל כל מה שאתה זורק עליו.
היה אחד הצמיגים שנבחנו בזמנו לצבא.
לפתוח,
אני עם סט רביעי.
אין לי ספקות לגביו, עמידות אחיזה ובלאי.
וים זאת, אם יש טויו ב-400שח פחות ליחידה, לך על זה. לא תטעה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
assafy
אני בטוח שיש מקרים של הכשלה על קוד מהירות, כמו שיש על ריפוד קרוע ומאפרה מלוכלכת.
אישית לא שמעתי על מקרה כזה.
ברכב הנוכחי שלי 8 שנים על צמיגים בקוד Q או P כשכתוב ברשיון S. לא נתקלתי בבעייה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
assafy
מה שאתה כותב לגבי מכוני הרישוי זה מוסמך?
תוצאה מיידית בחיפוש:
https://www.jeepolog.com/forums/show...A8%D7%95%D7%AA