-
תגובה: רכישת רכב חשמלי, איזה כמה ולמה
זה אמין לגמרי. אצלי לאחר 233000 ק"מ, הsoh הוא 96.7 אחוז, ומרגישים את הפער בהגעה לאילת. נשארים עשרים וקצת אחוז במקום 25 אחוז שהיו נשארים כשהרכב היה חדש.
פנטסטי.
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מיכה100
יש מצב שזה "יונדאי גייט" שכזה..
ואולי זה בגלל שאני שומר על הסוללה בקנאות דתית, דבר שמתאפשר מן הסתם ע"י פרופיל השימוש המשפחתי:
בשנתיים הראשונות טענתי בשיגרה ל 80%, ומאז ועד היום ל 70%.
בדרך כלל הסוללה לא יורדת מ 40%, נדיר ביותר שיורדת מה 20%.
הטעינות בדרך כלל שטוחות, סדר גודל 20%-30%.
רוב מוחלט של הטעינות הן בבית, טעינות מהירות הן נדירות ביותר.
פעם בחודש בממוצע טוען ל100%, אבל משתדל שזה יהיה שעות ספורות לפני הנסיעה, לא יום שלם לפני.
אגב הCar Scanner נותן פירוט רב מאוד על נתוני הסוללה והיסטוריית הטעינה שלה, אם זה מעניין אותך.
אהבתי. לדעתי בהתחלה התעצבנת שאני שומר על הסוללה ונראה שהשתכנעת.
או שאני מבלבל עם מישהו אחר.
-
ממש לא אני.. אתה דווקא היית היועץ הראשי שלי.
Sent from my SM-S921B using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
זה אמין לגמרי. אצלי לאחר 233000 ק"מ, הsoh הוא 96.7 אחוז,
טכנית איך הבדיקה מתבצעת ?
כמו בדיקת מצבר עופרת רגיל ?
-
מה, בדיקת התנגדות פנימית?
לא.
להבנתי הוא עוקב אחרי כמות האנרגיה שמועברת במהלך הטעינה/פריקה ורואה את ההשפעה על המתח כפונקציה של העברת האנרגיה.
סתם מספרים לדוגמא, אם הוא רואה שהמצבר נטען ב36kwh והשינוי במתח מתחילת הטעינה לסופה מקביל ל50 אחוז soc אז הקיבול הכללי הוא 72kwh שזה הנתון של סוללה חדשה באיוניק5. אם עבור אותה טעינה המתח יעלה בהקבלה לעלייה של 75 אחוז, אז החיווי של הsoh יהיה נמוך בהתאמה. זה אומר ש36kwh הם 75 אחוז מקיבול הסוללה הנוכחי, שהוא 48kwh. חיווי הsoh יראה 48 חלקי 72 כפול 100, שזה 66 אחוז.
...בהזנחת הפסדים וכו'...
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מיכה100
אתן לך את הדוגמא של האיוניק 5 מודל 22: סוללת NMC בקיבולת 72.6KWH, טווח מוצהר 470 ק"מ.
צריכה ממוצעת אמיתית בנסיעה משולבת עירונית ובין עירונית 0.18KW לקילומטר.
כך שהטווח האמיתי הוא סביב 400 ק"מ (שזה "ממוצע" בין 300 ק"מ ב130 קמ"ש בחמסין או בקור, ו 500 ק"מ בתנועה עירונית רגועה באביב ובסתיו).
תכלס, בפרופיל נסיעות שהזכרת למעלה, אתה תטען ביום יום ל80% ותשתדל לא לרדת מ 20%, מה שנותן לך טווח יומי שמיש של 240 ק"מ.
שיקול שלך האם 240 ק"מ זה סבבה לצרכים היומיים, פלוס בלת"מ כזה או אחר.
רק להסיר ספק, כל זה היה בשימוש יומיומי רגיל.
לפני נסיעה לטיול סופ"ש או לאילת או להעביר את הדירה של הילד מחיפה לבאר שבע, אתה תטען ל 100% (אין עם זה שום בעיה) ותגיע אם צריך גם ל 10% בחזרה הביתה. או שפשוט תעצור ביילו לקפה ותוסיף 20%-30% לסוללה תוך רבע שעה.
בנושא השרידות שלסוללות NMC, ראוי לציין שה SOH של הסוללה אצלי אחרי 100K ק"מ ו3.5 שנים הוא עדיין 100%.
מילה על ההנעה האחורית של האיוניק:
קל מאוד להוציא זנב איתה ביציאה מפניה ימינה בצומת, ועל אחת כמה וכמה כשהכביש רטוב.
מתרגלים ללחוץ בעדינות על דוושת הכיף, עד שהאוטו מתיישר. ואז WARP SPEED.
המתנתי לתגובה הזאת, פירוט נתוני השימוש בזמן אמת והתוצאות. תודה רבה.
200 ק"מ ליומיומי יספיקו לדעתי.
עכשיו רק נישאר להחליט מה לקנות, ובא לי חדש אבל לא בא לי על הירידת ערך הדרסטית שלו, כי מחר יבוא לי ג'וק על משהו אחר זה בעייתי.
ממשיך להיתלבט עם עצמי.
תודה לכל המגיבים...
-
שים לב שליצרנים ויבואנים שונים יש משך שונה לאחריות על הסוללה.
לא קראתי את האותיות הקטנות של האחריות הנ״ל ועד כמה שווה משהו.
אישית הייתי קונה משומש רק ממישהו שאני מכיר או חדש מהניילון גם אם דגם נחות יותר, להערכתי כיום קונה רכב חדש כאשר יש זליון רכבי 0 קמ מהיבואן הוא המלך ויכול ללחוץ ולקבל עסקה טובה, ולכן כנראה לא הייתי מתעסק עם משומש.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב ש.
המתנתי לתגובה הזאת, פירוט נתוני השימוש בזמן אמת והתוצאות. תודה רבה.
200 ק"מ ליומיומי יספיקו לדעתי.
עכשיו רק נישאר להחליט מה לקנות, ובא לי חדש אבל לא בא לי על הירידת ערך הדרסטית שלו, כי מחר יבוא לי ג'וק על משהו אחר זה בעייתי.
ממשיך להיתלבט עם עצמי.
תודה לכל המגיבים...
הנסיון שלי דומה מאד לשל מיכה.
איוניק 5 אצלנו שנתיים ושמונה חודשים, עוד מעט סוגרים 90,000 קילומטר. נסיעות יומיומיות קצרות רבות, פעם-עד-שלוש פעמים בשבוע לאזור המרכז, בשביל זה הטעינה הרגילה ל80% מספיקה די והותר. מהבית שלי בעמק לתל-אביב לוקח בערך 20-25% סוללה לכיוון תלוי במהירות - אז אין שום בעייה. פעם בחודש בממוצע נסיעות דרומה של 200 ק"מ לכיוון שמחייבות טעינה DC בחוץ. לפני שנוסעים דרומה טוענים ל100% ובדרך חזרה עוצרים לטעינה מהירה מ40-50% חזרה ל80% שלוקחת 12-18 דקות תלוי בעמדה. לאילת נסענו כבר 5-6 פעמים, בפעמים האחרונות בפברואר ומאי השנה ממש התרשמתי מכמות העמדות המהירות בדרך ובמיוחד באילת. זה באמת כבר נון אישיו.
לדעתי, שנובעת מנסיון אמיתי ולא מהתבוננות צרת עין מהצד, יכולת טעינה מהירה חשובה יותר מקיבולת הסוללה. אני מעדיף רכב כמו האיוניק 5 שלי עם טווח 400 קילומטר אבל שיכול להטען בקצב אמיתי של 200 קילוואט, מאשר רכב עם סוללה קצת יותר גדולה אבל שמוגבל בטעינה מהירה.
אני ממש לא מצליח לעקוב אחרי כל הדגמים הסיניים וגם לא מנסה, אני בספק אם מישהו באמת מצליח, כולל כתבי הרכב, עד שהאבק ישקע ונראה מה הדגמים שנשארים לטווח ארוך. המצב מזכיר את תעשיית הרכב האמריקאית בשנות ה20' מבחינת מספר המותגים, לפני שעברו קונסולידציה לשלוש חברות. אני רק יכול להגיד שהאיוניק 5 היא רכב יוצא מן מהכלל והברירת מחדל לכל נסיעה. אם זה בתור קלאב-קאר בתוך המושב (המזגן מקרר במהירות שיא) ועד הנסיעות לאילת. הרעיון שמישהו כאן העלה לגבי החזקת מכונית בנזין במקביל בשביל הנסיעות הארוכות, הוא ... בוא נגיד, שגוי מהיסוד. טוב בסדר, התכוונתי מטומטם :rolleyes:
-
רכישת רכב חשמלי, איזה כמה ולמה
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
הרעיון שמישהו כאן העלה לגבי החזקת מכונית בנזין במקביל בשביל הנסיעות הארוכות, הוא ... בוא נגיד, שגוי מהיסוד. טוב בסדר, התכוונתי מטומטם :rolleyes:
ציפיתי שתתעמק מעט יותר, ולא לעוות
את הדברים.
זה היה תיאור מצב של מישהו, לא ״רעיון״, בלי לנקוט עמידה.
ובהתייחס לחסרונות שאתה עצמך תיארת של החשמליות הפחות גמישות תפעולית, זה גם לא תלוש.
-
תודה נמרוד, דגש חשוב הקצב טעינה מהירה.
ולגבי הרכב הנוסף בבית- הכוונה שחובה שיהיה 4×4 עם low כזה שמסוגל לטייל במדבר...
-
הנסיון שלי קצת שונה ומסקנות שונות, עושים כ36,000 קמ בשנה
הג׳ילי היה רכב בינוני קטן (לא מתאים למשפחה ) עם סוללה 70 קוו״ש וההתנהלות בשוטף הייתה סבירה.
הbyd אוטו3 היה רכב גדול יותר עם סוללה 60, בלתי נסבל ביום יום, כל היום מתעסקים עם טעינה.
הbyd סיל יו שברשותינו עם סוללה 87 (יש גם דגם עם 72 ולהערכתי לא מספיק ומזכיר את האוטו3), ותומך בטעינה עד 140, וזה כבר ממש שיפור גדול באיכות החיים גם ביום יום (יש לנו כבר במצטבר 5 נהגים במשפחה בסופש), ביום יום אין בעיה לעבור 380-400 קמ עד טעינה כאשר אני והבנים נוהגים בקצב ראוי בכביש המהיר, כאשר אשתי נוהגת מתקרבת ל450.
כך שאני מאוד ממליץ לא להתפשר על סוללה ולשאוף לגדולה כמה שניתן גם כאשר תומך בטעינה מהירה.
נקודה נוספת, לקחת בחשבון לרכוש גלגל ספייר דק, יש פתרונות איכסון, כאלפיה ₪.
-
https://www.calcalist.co.il/local_ne...cle/b1sbvubqgx
סקירה מהיום של תומר הדר.
שיקול משמעותי בבחירת מותג סיני.
-
-
שאלת תם, מדוע לא מוזכרת טסלה 3 או y?
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
שאלה טובה, זו ההבנה שלי (ויש לי חברים נאמני טסלה):
1. מיעוט דגמים או 3 או Y
2. איילון מאסק ממש מעצבן רבים
3. היעדר תמיכה באפל קאר ואנדרואיד אוטו שזה מגוחך בימינו, כנ״ל היעדר וילון לגג החממה שמחייב אילתורים
4. ה3 היא סדאן , מאוד נמוכה, תצורה הרבה פחות מבוקשת
5. מקבלים בטריה קטנה מאוד ביחס למחיר, 60 או 75 קוו״ש, בעיני זה החיסרון המרכזי.
6. הדגמים היותר נכונים לארץ בעיני הם הנעה אחורית ובטריה גדולה, רק לאחרונה התחילו להגיע, הדגמים הבסיסים הנעה אחורית עד כה הגיעו עם בטריה קטנה מדי, מאידך הקפיצה לבטריה 75 חייבה כבר שני מנועים, עלייה גדולה במחיר ובהספק, והרכב כבר חזק מדי לנהג המצוי (גם רכבים סינים חוטאים בכך, בטסלה זה בכלל מוגזם), לא בדקתי אך שמעתי שלבטח נהג חדש בטסלה זה יקר מאוד.
7. הטסלות בהחלט מהנות לנהיגה, בוודאי ביחס לרוה הסיניות
מצד שני די קשה למכור טסלה3 משומשת, מי שמתאימה לו ומוכן לחפש ימצא עסקאות יפות.
לטסלה יש יתרונות במבחר עמדות הטעינה , מחיר הטעינה ובמהירות הטעינה. לא חם
-
אבא של חבר מוכר, נהג יחיד שמורה במיוחד.
מצאתי מודעה ביד2 שחשבתי שתעניין אותך:
יונדאי|איוניק 5|2022
https://www.yad2.co.il/s/c/v0wyhayf
Sent from my SM-S721B using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Asaf-a
וזו הסיבה (הנעה אחורית, 245 כס, בטריה 77 קוו״ש) שמבין הקטנות/בינוניות ה xrange mg4 בולט משמעותית לטובה מבין ים רכבי ההנעה הקדמית הקטנים.
תשמע... נראה שהשוק מוצף בהם, יד 2 מלא, וגם כנראה רכבי 0 קילומטר יש במלאי מלא....
וואלה מפתה לזרוק שם את הפיג'ו בטרייד ולקחת חדש....
מה אומר...? :confused:
-
לגבי הsoh ברכבים יד שנייה, אז מילה על נגישות המידע.
בחלק מהרכבים זה מופיע כתפריט לנהג.
בחלק אחר, ניתן לגשת לנתון עם דונגל מעלי אקספרס בשלושה דולר ויישומון חינמי בטלפון שמתחבר לדונגל.
בתי קנתה השבוע גילי משומש. 38000ק"מ. בדקתי אותו עם דונגל בחנייה אצל הדילר. יצא 100% soh, ועל הדרך גם בדקנו ביישומון שאין תקלות.
אחר כך היא לקחה את הרכב למכון בדיקה ואחת השאלות המקדימות היו אם היא צריכה בדיקה לסוללה. אין לי מושג מה זה אומר - כנראה אותה בדיקה שעשיתי עם הדונגל ומן הסתם זה בתוספת תשלום. היא ויתרה. הבדיקה שעשיתי בנוסף לאחריות יצרן לעוד שבע שנים הרגיעה אותה.
הבוקס שלי למרבה הצער לא מתחבר לדונגל הנ"ל. בינתיים מה שהצלחתי למצוא זה מכשירים ב400דולר לפני מיסים, שכן מתחברים אליו. לא קניתי. במקרה הזה נתון הsoh שלו מופיע בתפריטי הנהג.
אני מכיר שני מקרים אחרים, בשני דגמים שונים שבהם בדיקה כזו העלתה נתון soh לא מחמיא. במקרה אחד הבנתי את ההגיון שכן מדובר היה ברכב עם סוללת nmc קטנה, ללא הגנת יעד טעינה. במקרה שני זה הפתיע אותי- רכב עם lfp שירד ל93 אחוז.
-
חנן, אל תתקמצן זרוק קישורים לדונגל ולישומון, מה זה הישומון הזה מתאים לכולם?
-
נסה car Scanner מחנות היישומים.
לגבי ה דוגנל, יש לא מעט כאלו לרכישה ב-5 דולר, לפעמים פחות. חפש בעלי אקספרס, למשל OBD. בחר אחד ששולח מוכר עם חוות דעת טובות וגם מגיע מהר ארצה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב ש.
תשמע... נראה שהשוק מוצף בהם, יד 2 מלא, וגם כנראה רכבי 0 קילומטר יש במלאי מלא....
וואלה מפתה לזרוק שם את הפיג'ו בטרייד ולקחת חדש....
מה אומר...? :confused:
עניין של טעם, כללית רוב הMG הן לטעם הסיני, קרוסאוברים גבוהים, וגם דגמי הפלאג אין מאוד לא מרשימים ולכן נחשבים יחסית נחותים.
אבל, הMG4 נולד עבור אירופה, להתחרות בגולף, כלומר קומפקטית איכותית בגובה רגיל, למי שחשובה לו הנאה מנהיגה וטווח, אבל בישראל הדגם סובל מתדמית המותג.
אם אחרי סיבוב התרשמות הMG4 xrange מתאימה לכם למרות הקומפקטיות והיעדר המזגן מאחור, הייתי חוטף
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב ש.
חנן, אל תתקמצן זרוק קישורים לדונגל ולישומון, מה זה הישומון הזה מתאים לכולם?
I just found this on AliExpress:
US $3.14 | New Mini ELM327 Bluetooth V2.1 OBD2 Auto Car Diagnostic Scanner elm 327 Bluetooth For Android/IOS ODB2 Scan Code Reader OBD2
https://a.aliexpress.com/_oD0qpHD
Car Scanner
-
אני משתמש בדונגל Veepeak, בדרך כלל זרוק בדיסקו לשם תפעול ראשוני של תקלות בשטח.
מנסיוני לא כל הדונגלים נבראו שווים, לא הייתי הולך על הכי זול.
https://www.amazon.it/Veepeak-433308...QQW-&hvexpln=0
-
ככל שמשלמים יותר על סורק, מקבלים יותר פונקציות ויותר כיסוי של רכבים וזה מגיע גם לעשרות אלפי דולרים.
ספציפית לסורק שהעליתי את הקישור שלו, הוא מספיק טוב לנושא הנדון ללא מעט רכבים.
יש לי גם סורק שעולה פי 20 ממה שהעליתי, אבל הסורק הזה מספיק זול כדי שיהיה בתא הכפפות של כל אחד מהרכבים שלנו.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
ככל שמשלמים יותר על סורק, מקבלים יותר פונקציות ויותר כיסוי של רכבים וזה מגיע גם לעשרות אלפי דולרים.
ספציפית לסורק שהעליתי את הקישור שלו, הוא מספיק טוב לנושא הנדון ללא מעט רכבים.
יש לי גם סורק שעולה פי 20 ממה שהעליתי, אבל הסורק הזה מספיק זול כדי שיהיה בתא הכפפות של כל אחד מהרכבים שלנו.
חנן,
שאתה מציין סורק, האם כוונתך לדונגל OBD ?
ובאותו עניין,
אני כל הזמן חשבתי שדונגל OBD זה רכיב פשוט וכולם זהים חומרתית (פחות או יותר)
וההבדל הוא בתוכנה שמתקינים על הטלפון או מחשב נייד, אני טועה ?
תודה
רענן
-
קח את התשובה שלי בערבון מוגבל. אני לא מומחה בתחום.
כן, בסוף כשמדברים על סורק אז זה המכלול השלם של השבב שמתחבר לשקע האבחון ומדבר בקו התקשורת של הרכב ושל ממשק המשתמש והצג שזה מוצג בו. זה יכול להיות אפליקציה בטלפון או טאבלט ייעודי.
אז תיאורטית, טכנית, אין מניעה שתיקח רכיב obd זול כזה בשלושה דולר ותשתמש בו עם יישומון סופר מושקע בטלפון שיודע לעשות הכול כולל הכול.
בסוף זה רק לכתוב לקו התקשורת בקשה למידע או הוראת ביצוע וקבלה חזרה של מידע או אישור ביצוע. זה רק פאקט בקאנבאס. כל צ'יפ הכי זול יודע לעשות את זה. הסוד נמצא בלדעת איזו כתובת ואיזה מידע לכתוב בפאקט ואיך לתרגם את עשרות הכתובות והנתונים שמגיעים חזרה בפאקטים.
אבל מי ישקיע בתוכנה שיודעת לעשות הכול בטלפון בהתחברות לשבב זול אם זה גניב בקלות? לדעת לעשות את כל הפעולות ברוורס אנג'ינירינג זו עבודה של אלפי שעות, לפחות. יצרן הרכב לא חושף בהתנדבות את פרוטוקול התקשורת. זו עבודת מחקר סופר סיזיפית כמעט על כל פרט מידע. חלק קטן מהפרטים ניתנים לגילוי בקלות אבל חלק זה גיהנום.
אז מן הסתם משולבים פה גורמים שונים שמאפשרים מודל כלכלי הגיוני, וזה בא ביחד עם קניית מוצר פיזי יקר, לפחות ככל שאני מכיר. לא ידוע לי על יישומון יקר שיודע לעשות הכול עם שבב פיזי בשלושה דולר, למרות שטכנית אין בעייה.
כל ההצעות שאני מכיר לסורק יקר שיודע לעשות הכול באות עם מכשיר פיזי שמתחבר לשקע obd שהוא ספציפי למוכר, ויקר, ותמיד כמערכת עם טאבלט עם תוכנה סגורה.
קח בחשבון, כמובן, שאני לא מכיר הכול.
-
לא מכיר חומרת obd של חשמליות אבל במכוניות רגילות יש הבדלים של ממש בחומרה בין איטי למהיר לפורד וואג וכן הלאה. בחלק מהמקרים זה פין נוסף / אחר בשקע, בחלק מהמקרים הרכיב בתוך הדונגל שונה ממש.
יש מתאמים בצבעים סטנדרטיים ויש כאלה דונגלעם עם כפתור בורר בין מצבים שונים. למשל לפיאט קניתי כזה עם מתג בורר בין מהיר ואיטי שבמצב אחד נתן לי עם התוכנה המתאימה גישה לכל הבקרים של הרכב ובמצב השני לא. המצב הרגיל לעומת זאת מתאים עם התוכנה המתאימה לגשת לבקרים המעטים בהיילקס אבל לא בלנדקרוזר חדש יותר.
הכחולצ'יק ב3 דולר הראשון שקניתי הפתיע וגם עם האפליקציה המתאימה נתן גישה לכל מה שצריך ולכל הפרוטוקולים שהם לא ABS בהיילקס ואחד אחר שנראה אותו דבר - לא נתן.
עכשיו לוולוו אף אחד מהם לא מתאים כי יש פרוטוקול נוסף אחר.
אסף.
-
אני רואה שאין פה תגובות של בעלי טסלה אז תנו לי להיות הראשון.
בתור אחד שמטעין קבוע בעבודה ליד רכבים חשמליים אחרים , אני לא יכול להסביר לכם את התענוב שאני מקבל הודעה כאשר הרכב לפתע הפסיק לטעון , דבר שקורה לעיתים.
חברים עם mg \ skoda \ ionic 5 \ שטוענים בעבודה לידי בממוצע פעמיים בשבוע מגיעים לרכב ומגלים שמסיבה עלומה ומוזרה הרכב לא טען.
נכון הסוללה קטנה ( יש לי הנעה אחורית דגם 3 ) אבל תצרוכת האנרגיה היא מעולה והיתרון של עמדות הסופרצארגר של טסלה היא לא פחות ממטורפת.
מסכים לחלוטין שהגובה של הרכב הוא בעייתי וזה לא מתאים לכולם , אני עם הרכב שנה ונהנה מכל רגע.
כמובן שיש לי בבית רכב 4x4 בכדי לשמוע מנוע רועש
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
emeiri
אני רואה שאין פה תגובות של בעלי טסלה אז תנו לי להיות הראשון.
מתוך סקרנות (לא חייב לענות), בן כמה אתה ?
פשוט אני שהחלטתי על חשמלית, מאד רציתי טסלה. אבל,
הפריע לי ש 99% מתפעול הרכב זה באמצעות המסך, ב 3 החדשה גם מנוף איתות ומגבים הסירו,
הפריע לי שאין צג נתונים מינמלי מול הנהג (לא מדבר על תע"ל שיש כבר ברכבים),
הפריע לי שהרכב סוג של אייפון (אפליקציות סגורות ולא עם מבחר אין סופי) ואין אפשרות להתקין וויז.
הפריע לי גג השמש בלי סוכך
הפריע לי שאין מגב אחורי
אהה, קשור לשאלה הראשונה, אני בקרוב מאד מעביר קידומת שמתחילה ב 6 ...
רענן
-
לגבי התרעה / חיווי בטלפון על טעינה.
בbyd סיל יו שברשותי יש בטלפון אפליקציה שמראה גם את סטטוס הטעינה , הפעלת מזגן מרחוק וכו, זה אכן נחמד.
אני מעריך שברוב הרכב במחירים מעל 200,000₪ ובוודאי באלו שבמחירי טסלה, יש יכולות כאלו.
-
באיוניק5 יש עקרונית יכולת להתממש בישומון, אבל כלמוביל לא קנו את זה לרכבים בישראל.
לגבי הטעינה, לא חושב שישומון היה עוזר לי, מלבד אולי סקרנות בשבועות הראשונים עם הרכב. בטעינת DC יש את הנתון בישומון של ספק עמדת הטעינה, ובטעינת AC אני בבית, שם אני תמיד בעודף מבחינת אנרגיה. אני לא מתכנן נסיעות או יוצא לנסיעות לפי רמת הSOC של הסוללה כי תמיד יש מספיק.
הדלקת מזגן- היה נחמד אם היה לנו. זה בטוח. בין אם זה לקרר את הרכב בקיץ, או להפשיר את הקרח על השמשות בחורף. מה שיש זה תכנון מראש במערכת האינפומדיה של שעת הפעלת המיזוג, וזה מתאים לאנשים מאוד מסודרים ומתוזמנים- אף פעם לא השתמשתי.