תגובה: בגי"ה: תפירת סגירה לג'יפ - חומרים, אטימה, אנשי מקצוע והמלצות כלליות
[QUOTE=סקרמבלר5;1071110]
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
de fox
אם אפשר קישור לידיות פתיחה שהזמנת מאלי
האם יש בהן צדדים (ימין ושמאל) או שהן זהות
תודה רבה
https://he.aliexpress.com/item/10050...yAdapt=glo2isr
הם סימטריות
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
1- שים לב שהחלונות מולחמים (זו הלחמת אולטרהסאונד וזה עובד בחומרים מבוססי PVC). עם עובדים עם PVC הלחמות עדיפות גם בגלל חוזק וגם בגלל אטימות.
2- אריגים כמו שימשונית (PVC) מתנהגים שונה בטמפ' שונה ( זה פחות משמעותי באריגים מבוססי כותנה). בקור האריג מתכווץ ונהיה פחות גמיש.
שבוחרים שיטה של עיגון הכיסוי צריך לזכור את זה (התנהגות האריג).
הכיסויים הנפוצים בארץ נסגרים עם רצועות מתיחה ואז יותר קל להתמודד עם ההתנהגות של השימשונית (וזו פרקטיקה נכונה למי שמתקין בחורף, לשים את הרכב בשמש ואז להדק \ להושיב את הכיסוי במקום).
עם בוחרים בשיטה שמוצגת בסרטון (פס פלסטיק מעבר לפינת מתכת) הכיסוי צריך להיות הרבה יותר מדוייק ומאוד חשוב לשים לב איזה אריג בוחרים.
לדעתי , קצה עם קדר (שרוול באריג ובתוכו מושחל משהו) בתוך מסילת ברזל, עדיף ע"פ השיטה שמוצגת בסרטון ויהיה יותר "סובלני" לדיוק בתפירה והתנהגות האריג.
נושא המתיחה אכן עניין, לכן נראה לי שמטעמי פשטות, עיגון עם סקוטש יכול לתת לי מענה לזה.
אם את החלק התחתון אני מעגן עם פס פלסטיק על פינת מתכת (קנט ושפה) שיש לו יתרונות כמו פשטות ובעיקר נראות אני יכול למתוח ידנית את היריעה למעלה ואז לקבע לסקוטש (ככה אני מדמיין)
לי היתה סופה עם סקוץ. זה נחמד בתחילת העונה.
בהמשך זה כבר לא מחזיק. בטח שלא אחרי קצת מי בוץ.
מה שמקובל למתיחה הוא או טיקטקים כמו אצל סולי או רצועות וחיך רצועה, או כפתורים וטבעות (בעיני פחות מומלץ, אבל אנשי היילקס חולים על זה).
המגנטים בין נקודות המתיחה הם רעיון לא רע.
[QUOTE=de fox;1071118]
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
סקרמבלר5
https://he.aliexpress.com/item/10050...yAdapt=glo2isr
הם סימטריות
- - - Updated - - -
נושא המתיחה אכן עניין, לכן נראה לי שמטעמי פשטות, עיגון עם סקוטש יכול לתת לי מענה לזה.
אם את החלק התחתון אני מעגן עם פס פלסטיק על פינת מתכת (קנט ושפה) שיש לו יתרונות כמו פשטות ובעיקר נראות אני יכול למתוח ידנית את היריעה למעלה ואז לקבע לסקוטש (ככה אני מדמיין)
לא יעבוד.
סקוטש לא יחזיק מתיחה שאתה צריך (כמו שאיל כתב) אבל לא פחות חשוב, אתה לא תוכל למתוח "ידנית" למתח הרצוי (ואז הכיסוי רופף, מרעיש ומשתחרר).
[QUOTE=zivo;1071132]
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
de fox
לא יעבוד.
סקוטש לא יחזיק מתיחה שאתה צריך (כמו שאיל כתב) אבל לא פחות חשוב, אתה לא תוכל למתוח "ידנית" למתח הרצוי (ואז הכיסוי רופף, מרעיש ומשתחרר).
המממ....
אז אולי אשקול לקבע את הצלע העליונה עם מסילה וחוט מושחל ביריעה ורק את הצדדים עם סקוטש. היריעה מורכבת מבפנים אז לא מדאיג אותי שהרוח "תקלף" את הסקוטש (נראה לי)
תקשיב לזיו ואייל, ואני אוסיף ואחדד.
לעשות משהו שיהיה סגור ואטום יחסית, פונקציונאלי, זה יודעים לעשות בישראל ולא חסרות דוגמאות. לעשות שזה יראה טוב - זה הקושי. על הבעייה העיקרית דילגת כי אצלך הרוב קשיח ויש לך רק פאנלים דו-מימדיים מברזנט. הבעייה שנשארה לך זה שהמוצר יהיה מתוח. ליצרני הסגירות האיכותיות כמו בסטופ יש נסיון, יצור הדיר ומדויק, בדים טובים עם גמישות ידועה.
אתה תופר פאנל חד פעמי, אין לך את הדברים האלו. מה שיש לך זה מנגנוני הידוק זמינים: חח ורצועת הידוק. וסטייפוט. סקוצ' לא מותח, תיק תק לא מותח, מגנט לא מותח.
2 קבצים מצורפים
בבקשה,
כך נראה בסטופ (שעבר התאמה אצל רוקי).
צד ימין ולמטה סרגלים, צד שמאל ולמעלה רוכסנים (יצוקים לא סליל).
זה מהאריג של בסטופ (ולא שימשונית) ועדיין, ציפור לחשה לי שקשה לתפעל בחורף.
קובץ מצורף 150024
אני לא כל כך מבין את הרדיפה אחרי האטימה (במקרה של רכב כזה, בטרופר זה היה משגע אותי) אבל אם זה כל כך חשוב, תמתח עם רצועות ותוסיף מבפנים פנל סקוטש (רצועה של 50-60מ"מ ועליה סקוטש זכר, ושני פסי סקוטש נקבה (25מ"מ?) על הכיסוי ועל הבודי מבפנים.
בסוף הההתקנה והמתיחה, תלביש את הפאנל.
אפשרות אחרת, פאנל כזה (אבל רחב יותר - 80 מ"מ ?) תפור קבוע על הכיסוי מבפני. אחרי המתיחה, תהדק אותו.
קובץ מצורף 150025
הגג אצלי והמפתנים קשיחים כן…
הדילמה זה איך לעגן את היריעה לקשיח
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
2 קבצים מצורפים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
de fox
הגג אצלי והמפתנים קשיחים כן…
הדילמה זה איך לעגן את היריעה לקשיח
כתבתי דברים ואז מחקתי כי תכלע'ס, זה כבר נעשה ויפה והכי נכון להעתיק :rolleyes:
קובץ מצורף 150026קובץ מצורף 150027
אצטרך למשש אותו מקרוב במפגש אם ככה
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
de fox
אצטרך למשש אותו מקרוב במפגש אם ככה
אני לא בטוח שאשתו תאהב את זה.
עדיין לא בטוח שיגיע, נדע עוד כשבוע.
3 קבצים מצורפים
מעדכן.
מצאתי מתפרה בבאר שבע, עובדת בעיקר עם שמשוניות
המונח שימשונית קצת מתעתע. לי ישר קופץ לראש שלטי חוצות כאלה שקושרים למעקה בכביש בזמן בחירות.
בפועל זה יריעה הרבה יותר עדינה למראה ומרגש, חזקה ועמידה ומגיעה במגוון די גדול של צבעים.
בניתי מסגרות לדלתות, הכנתי שבלונות של הפתחים לחלונות בצדדים ומאחורה והגעתי למתפרה.
עשינו יחד איזה סיעור מוחות לגבי מיקום חלונות, אופן פתיחה של הריצרץ, תיאום ציפיות לגבי כמה מרווח צריך להתקבל במעבר בין יריעה אטומה לחלון שקוף - החלונות מולחמים ויש שטח מינימלי לחפיפה בין היריעות.
העניין הכי גדול מבחינתי זה קדר האטימה על הדלתות, אני דמיינתי שהוא יתפור על היריעה בצד הפנימי על כל ההיקף קדר איטום, בפועל זה לא מתאפשר אבל כבר יש לי רעיון אחר שיפתור את הנושא, ידרוש ממני התאמה מינורית של הדלתות אבל באמת לא בעיה.
מצאתי אצלו גוון בז' די קרוב לגוון של הרכב אז הדלתות יהיו בז' בחלקן התחתון עד הקנט של הבודי ולמעלה שחור, הצדדים יהיו בעיקר שקוף עם שוליים שחורים.
החיבור של היריעות לפנים הסגירה יהיה עם סקוטש (קבוע, לא משהו שאמור להיפתח). הסף התחתון של חלונות הצד יהיה גם סקוטץ שיתחבר לקנט שארכיב על הבודי (בדומה לקנט שמרכיבים בבסטופ).
הדלתות:
קובץ מצורף 150244
קובץ מצורף 150245
קובץ מצורף 150246
עדכונים בהמשך
הייתי מחלק את הדלת לשני חלקים. יותר עבודה אבל הרבה יותר נוח בטיולים. נשארים עם דלת חצי. אצלי היא דלת חצי מפח, והחצי העליון ברזנט. אני דוחף את שני החצאים ברווח בין קשת ההתהפכות לגג
Sent from my SM-S938B using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
moutzi
הייתי מחלק את הדלת לשני חלקים. יותר עבודה אבל הרבה יותר נוח בטיולים. נשארים עם דלת חצי. אצלי היא דלת חצי מפח, והחצי העליון ברזנט. אני דוחף את שני החצאים ברווח בין קשת ההתהפכות לגג
Sent from my SM-S938B using Tapatalk
החצי מיותר... אני בטיולים רוצה להישאר בלי דלת.
2 הדלתות יעלו לגג ויחזרו בטקס העליה לכביש בסוף הטיול