אסף,
כמה דברים לא מובנים לי בתגובותיך האחרונות.
בכל פניה, סיבוב, עם נעילות אחורית ומרכזית מופעלות יש כוחות פיתול (נוספים) לא רק על הציריות האחוריות אלא גם על שני הדרייבשפטים, כולל הדיפ' הנעולים/מבוטלים. גם אם שום "דבר" לא נשבר לא נראה לי שזה רצוי, העומסים המיותרים, לאורך זמן. איך אתה מסביר החלקה של 100%, על קרקע כשמקדם החיכוך הוא 0.4, בשעת סיבוב. (לי, אגב, זכור משהו שיותר קרוב ל- 0.5) ? כל עוד מדובר בשבילי קק"ל ודומיהם ובמישור, המשקל על כל גלגל פחות או יותר שוה וכך גם כוח החיכוך. בשעת סיבוב, במצב כזה, פועלים כאן, למיטב הבנתי מעין כוחות גזירה (כאילו גלגל אחד מסתובב קדימה ותאומו
שואף להסתובב אחורה, בהקצנה). וזאת בגלל אילוץ הנעילה האחורית לסובב את שני האחוריים במהירות זהה לאורך דרך שונה. כנ"ל, בשיעור קטן יותר, על שני הדרייבשפטים המסתובבים
במהירות זהה.
וגם חיזוק הציריות אינו פתרון טוב, כשלעצמו. כי כלל השרשרת פועל כאן. ואם לא הציריות ישברו/ינזקו
התקלה תהיה "עמוק" יותר וכואבת יותר.
ולאפשרות שרק גלגל אחד, אחורי, נושא בעומס ההתקדמות - לאפשרות זו תוכנן הרכב (בעל הנעילה האחורית המקורית) ואין בה כדי לגרום כל נזק כל עוד הלחיצה על ה"גז" שפויה. (ברור שלא כל משקל הרכב עליו, למעשה מעט יותר ממחציתו).
ולדעתי נסיעה עם נעילה אחורית מופעלת (A.R.B, לדוגמה) על הכביש בסיבוב יכולה בהחלט לשבור ציריה או חלקים בדיפ', לאו דוקא בטויוטה, גם בג'יפ סופה. וככל שרדיוס הסיבוב קטן יותר - הנזק/שבירה מהירים יותר. אם יש לך נתונים סותרים הנחה זו אשמח לקבלם. וכשנוסעים "פתוח" הדיפ', בסיבוב, מאפשר הפרשי מהירויות. לשם כך הוא נוצר.
ולגבי הריחוף מעל כפל קרקע דוקא דיפ' פתוח ימזער, לדעתי, את הנזק בהעבירו מהירות/כוח לגלגל
השני. (בטרקטורים, למשל, ידועה התופעה של שבירת ציריה בזמן נעילה אחורית המופעלת בסיבוב)
וככלל אצבע, כל עוד רכב 4X4 בעל הנעה אחורית לא מפעיל הנעה קדמית, אני לא מפעיל מרכזית.
ובדיפ' מרכזי פתוח רכבי יותר עביר מג'יפים הנוסעים בהנעה אחורית בלבד! (על קרקע מוצקה, למשל
ובעליה). כוח החיכוך של 4 גלגלים גבוה מזה של שניים, גם אם לא כפליים.