תגובה להודעה: התקנת זחל (underdrive) בגיפ סופה
יש כמה בעיות עם זה.
בזמנו, היה הקיט של TERALOW שמחליף את יחס ההעברה הנמוך בטרנספר ליחס נמוך יותר (נדמה לי 4:1, לא סגור על זה).
הבעיה הראשית של טרנספר NP231 היא ציר יציאה בעל חוזק גבולי. יחס נמוך כזה מעלה את הסיכוי לגזירת הציר. בתור התחלה - תמיד עדיף וכדאי לעשות קודם הסבה לטרנספר המחוזק 241 מסופות צבאיות/ממוגנות. ציר היציאה שלו חזק פי 2 בערך. אם הטרנספר 231 שלך כבר עייף/תקול, כדאי לחפש טרנספר 241 תקין.
התקנת זחל/כל סוג של דאבל-טרנספר מחייבת שינויים בגשר הגיר ובכיסוי הפח של מכלול הגיר בריצפת הג'יפ, והשינוי המשמעותי יותר - החלפת שני הדריישפטים. אחורי קצר עוד יותר, קדמי ארוך יותר. התקנת SYE (סליפ-יוק אלימינייטור) על ציר היציאה מהטרנספר תפתור חלקית את הבעיה כי היא תקצר את מכלול הטרנספר ותאפשר התקנת דריישפט אחורי ארוך קצת יותר ותחזק את כל העסק.
ועדיין יהיה לך דריישפט אחורי קצר כל כך שיגביל אותך באפשרויות להגביה את הרכב. הסופה שהיתה של מוני והותקן בה הזחל, היתה לא מוגבהת כלל.
בנוסף - למרו תכלהחיזוקים, עדיין הכפלת המומנטים בזחל (פי 2.72) עשויה לגזור/לפוצץ/לפורר צירי יציאה/ציריות וכו'. במצב LOW/LOW צריך להיות עדין ביותר עם רגל ימין...
כנראה שעדיין אין תחליף ראוי לשינוי יחסי העברה בדיפרנציאלים.
השירשור הזה כל כך ישן שכבר כמעת שכחתי מקיומו (-:
מה שדרור כתב אכן נכון אבל לא באותה דרגת החומרה.
נכון - יש לך דריבשאפט קצר אבל ללא הגבהה או הגבהה קלה לא בעיתי.
אם תרצה להגביה, תצתרך להתקין קרדן כפול.
אבל למיטב הבנתי סופה מוגבהת בכל מקרה יוצרת בעיות גם ללא זחל.
אתה לא צריך לחתוך את הגוף, הזחל נכנס ללא בעיות.
כנל לגבי הגשר גיר.
אתה צריך להיות זהיר עם הגז כאשר אתה ב super low
אבל לא הגיוני להגיע עם פול גז בקצבים האטיים האלו להפך.
קצת יותר מדי גז וכל 4 הגלגלים מתחפרים.
אתה צריך לקצר ולהאריך גלי הנע, אבל זה באמת שטויות
היתרון האדיר של הזחל הוא בירידות ובבטיחות.
אתה הכול עושה לאט לאט ויש לך זמן לחשוב.
הרבה יותר טוב מיחסי העברה.
דרור ומוני תודה רבה!
ראשית אני מבין ששווה לשדרג ל 241 לטובת החוזק במקרה שאני כן מוצא יחסי העברה.
שנית- אני לא רוצה לגעת בדיפ' ולכן אני אמשיך לחפש קיט כזה.... זחל זה ללא ספק האידאל אבל נראה לי שהעלויות הן גבוהות מדי עבורי. מה גם שאני לא בונה רכב אקסטרים אלא משפר בתחום העבירות/ בטיחות והפחתה של 4:1 היא בסדר גמור בשלב הזה (זה כבר יותר טוב ממה שיש היום). 'הבור' שיווצר במקרה כזה בין High ל Low הוא 'מחיר' שאני יכול לחיות איתו (אני גם נוסע עם שתי נעילות אוט'- סוג של פשרה... ומותקנת הגבהה 4" ).
בקיצור- מה בכל זאת ניתן לעשות בתחום הטרנספר בלי לשדרג לזחל עם כל השינויים המחויבים?
תודה שוב.
סופ"ש גשום ומבורך,
ליאור.