חוזר: משאבת דלק מכנית חדשה, לא עובדת - מה עשיתי לא נכון? יש תמונות
שלום רב!
כאן הניסיון הידע והוותק במקצוע בא לידי ביטוי:משאבת הדלק המכנית מונעת, על ידי הדחיף הנשלף, שמקשר בין תנועתו האקצנטרית, של גל הזיזים, ולבין זרוע המשאבת דלק, אשר בגלל התנועה האקצנטרית, גורם לדחיפה פנימה של הזרוע כשני מילי מטר, ואז חזרה כשני מילימטר, הפעולה גורמת לייניקת דלק מהטנק, על ידי שסתום כניסה דלק הבנוי בתוך המשאבה, והשלב הבא דחיפת דלק על ידי שסתום יציאה הבנוי במשאבת הדלק, שחיקה גם קלה של מוט הדחיף הנשלף, ואו של הגל האקצנטרי בגל הזיזים, יכול לגרום לתנועה חלקית של זרוע המשאבת דלק או אפסית, ולמנוע ספיקת דלק, פרט חשוב מאד שיכול לגרום לספיקה אפסית, הוא אטם בינים, בין המשאבה לבלוק, שנועד למניעת נזילת שמן, עבה מדי או כפול, דבר שגורם לדחיף לעבוד על ריק , ולא לדחוף את זרוע המשאבה, מכיוון שהאבחנה היא דרך מסך המחשב, היא בגדר השערה בלבד, ואינה יכולה לפתור בעיות ברכב, וזאת בניגוד לפתירת בעיות בשטח ההייטק.
כשלב ראשון יש לבדוק את ספיקת המשאבה, על ידי לחיצה על זרוע המשאבה במנוע כבוי, כשצינור היציאה בחיבור לקרבורטור מנותק, על מנת לוודא זרימת דלק!
במחשבה שניה יתכן וגל הזיזים בפיקה המפעילה את המשאבה שחוק, וזאת הסיבה המקורית, שהרכב הוסב למשאבה חשמלית, חשוב על זה!
בברכה
צביקה
חוזר: משאבת דלק מכנית חדשה, לא עובדת - מה עשיתי לא נכון? יש תמונות
הצלחת להפחיד אותי ,צביקה.
כנראה שאצטרך להזדכות על המשאבה ולהשאר עם החשמלית כי אני לא מצליח להפעיל אותה...
אולי לחפש חשמלית חזקה וגדולה יותר שתשאב כמו שצריך ולוודא תקינות צרכני החשמל אצלי ברכב כדי שלא אתקע בגלל זה בעתיד...
שבוע טוב לכולם.
דרך אגב, אם תתקלו פעם במישהו שרוצה לפרק ולהרכיב משאבה מכנית בסמוראי , תרגישו חופשי לשלוח אותו אליי , אני עושה את זה היום בעיניים עצומות :roll: :roll: :roll: :roll: