חוזר: מחפש לקנות חמישיה כמו בצבא
ציטוט:
נכתב במקור על ידי PW
ניר: אין לי מושג על מה אתה מדבר. לא נפגשנו מעולם למיטב זכרוני... הזדהה בבקשה בה"פ... אני כמובן מכחיש מראש כל קשר למשהו. בטח לדרגה צבאית מסויימת ושירות ביחידות כאלה או אחרות בתקופה כזו ואחרת. להד"מ.
נמרוד: אני מוטרד מהרמה המקצועית הנמוכה שאתה מפגין....
שילוב הוא בין חילי (חי"ר ושריון, שריון והנדסה למשל) ושיתוף הוא בין זרועי (טנקים ומסקרי"ם למשל).
PW... עד כמה שאני זוכר....סינילי וכאלה....
שילוב = שילוב סוגים שונים של בשרים..עוף, קבב\ שיפודים וכאלה...
שיתוף = שיתוף כמה שיותר לוחמים בפירות המנגל....
רגע אתה גם מכחיש שאנחנו נפגשנו ביחידה זו או אחרת???
על דרגות אני לא מדבר בכלל....
כן עומר...
תותחן או לא תותחן, עברתי מספיק יחידות בצבא (קטנות כגדולות, ירוקים כאפורים) כדי לראות את השימוש הקלוקל במושג חמישיה.
פתאום, כל מי שיש לו ג'יפ קורא לזה חמישיה :? .
בואו נעשה סדר, חמישיה התחיל בצבא על שם מחלקה חמש שהיא הסיור, בתחילת דרכה היא נעה על גבי m-151 (הגפ"ס הארץ-ישראלי המצוי, ולפעמים מצוייץ),
לאחר מכן השתדרגו סיורים אלו ואחרים ל-cj-5 שגם לו סופח השם חמישיה, הן מהסיור והן מהשם.
אח"כ זה כבר הושרש לכל דגמי ה-cj עד להופעת ההאמרים.
לא תראה אף נהג האמר קורא לרכב שלו חמישיה :D .
ששת, מהניסיון שלי, עברתי בשרות שלי בין כמה יחידות "קטנות ואכותיות" תמיד כמבקר ומייעץ ומעולם לא כאחד שגדל בהן, זה נדבק מה-cj-6 ה"סיקסים".
יש התאמה בנושא בין מספר יחידות לא קטן.
רוצים עוד חומר למחשבה???
למה למשאית "דנה" קוראים "דנה"? (זה קל)
ולמה למשאית "ריאו" קוראים "ריאו"?
בין הפותרים תוגרל חבית שמן גיר משומש ;).
דנה אינטרנשיונל על שם אינטר
ריו על שם האידיוט שלא ידע לקרא R10
לאן לשלוח לך את החבית שמן?
8)
R10 אכן היה אחד מדמי המנוע של המשאיות הראשונות מהסוג הזה שהגיעו לצה"ל (דגמי M35 בנזין 2.5 טון). מה גם שהיצרן של חלק מהכלים הללו היה REO (יצרן שלא קיים יותר, כמובן)
זכור לי עוד מקרה שבו אחותי היקרה התקשרה אלי מבסיסה הסמוך לעזה כדי לשאול אותי מה זה הרכב שיש לה ממנו 50 כאלו ברישומים והיא לא מוצאת אותם... הרכב היה מ813א1
מצלצל למישהו מוכר?
יצאתי מהמשרד עם כוס קפה בעודי צופה אל הסככה שממול, ואז נפל לי האסימון: מ813א1 באפסנאית הוא לא אחר מ- M813A1 באמריקאית שהוא לא אחר מ"ריאו קאמינס 5 טון קצר עם ארגז בעל דפנות מתפרקות" בחימושניקית...:D
ציטוט:
נכתב במקור על ידי yscheiner
בואו נעשה סדר(?), חמישיה התחיל בצבא על שם מחלקה חמש שהיא הסיור, בתחילת דרכה היא נעה על גבי m-151 (הגפ"ס הארץ-ישראלי המצוי, ולפעמים מצוייץ),
לאחר מכן השתדרגו סיורים אלו ואחרים ל-cj-5 שגם לו סופח השם חמישיה, הן מהסיור והן מהשם.
אח"כ זה כבר הושרש לכל דגמי ה-cj עד להופעת ההאמרים.
אם כבר רוצים סדר, אז לפחות לעשות זאת נכון.
סדר כרונולוגי של שירות ג'יפי סיור בצבא:
CJ2/3
CJ5/M38
m-151
CJ-6 (שירת תקופה במקביל לm-151, לא בכל היחידות, ויצא מהשירות לפניו, כלומר - גם כשיצאו ה-CJ-6, ה-M-151 נשאר).
האמר סיור.
Not so fast with that oil ....
Reo is named after the companys founder
Ransom Eli Olds
Yes, the same Olds as in Oldsmobile
the company was formed after olsmobile got sold to GM
בשנת קוקוס
yscheiner
אתה צריך את הכתובת שלי?
תגובה: מחפש לקנות חמישיה כמו בצבא
שלום,
יש באפשרותי לעזור לך בנושא הג'פס.
דניאל, אם תשים לב, העלית שרשור שההודעה האחרונה שלו נכתבה לפני חמש שנים.
הי אמנון האמת בול בזמן אני מחפש חלקים לגפס אולי דניאל יוכל לעזור
חג שמח
אף אחד לא חשב לעשות בבילון על VIVERS?
בהרחבות של בבילון הוא מביא מילונים נוספים-מילון אקספורד למשל מתרגם את זה provision ((באיזשהו ניב סקוטי או משהו כזה) שזה להצטייד ומתייחס בד"כ כלל למזון.
ישנם עוד כמה אפשרויות בעלות משמעות דומה.
אם כבר הקפיצו את השירשור הזה, אני יכול להעיד בשבועה שבספר הרכב של הסיקס שהיה ברשותי בחלק מהשרות, היה כתוב "ג'יפ ששת" (הוא היה cj6).
אחיו שנראה בדיוק כמוהו, היה cj8 - כך בספר הצה"לי, ולא היה כתוב "ששת".
ומי שעדיין צריך ג'פאס, יוכל לחפש אצל הבדואים בנגב. באחד המרדפים אחרי מבריחים בגבול מצרים הם הופיעו עם אחד.
בדיון שעשינו בנוגע לשאלה מנין יש להם חלקי חילוף, הגענו למסקנה הבילתי נמנעת שהם מגיעים איתו לטפ"ש בבאלי"ש.