חוזר: הפחתה במהירות סופית כתגובה לשינוי יחסי העברה בטרנספר - ויכוח שהיה
"לעבור כל אתגר בשטח ולהרגיש "מלך""
בשביל זה קניתי היילקס סרנים חיים עם שתי נעילות ולא איזה אוטו של כוסיות ..... דהההה ....
:-)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי asafk
כל עוד טמפ' הדפנות של הצילינדר לא עוברת את הערכים המותרים- אין שינוי משמעותי בבלאי המנוע.
ושוב- מנוע של רכב לא עובד בcontinuos, אלא בסל"ד משתנה.
אסף.
זה IF מאד גדול - "טמפ' צילינדר לא עוברת את הערכים המותרים" (סוגי שמנים, כמות השמן, מצב המנוע בהנחה והוא לא חדש)
והסל"ד אמנם משתנה אבל האם בפער של 500 סל"ד או של 100 סל"ד?
ושוב - שינוי משמעותי לאחד הוא 5% ולאחר הוא 15%. סיכמנו כבר שפחות מ10% זה לא משמעותי לאף אחד נורמלי ובזאת אנו מסכימים שיש האצה בבלאי אך לא במידה משמעותית דיו.
ולגבי ההרגשה של מלך - גם עם סמוראי אתה מרגיש מלך , פשוט מלך צפוף.
אמיר, אם יורשה לי, הערה כללית - אתה מייחס חשיבות יתר לסל"ד בפני עצמו, בעוד שחיכוך דורש עומס. מה שלוחץ את המיסבים לדפנות שלהם, את הרינגים לדפנות וכן הלאה, יוצר חיכוך, זה כוחות, והכוחות האלו שבמנוע כולם נמצאים בפרופורציה ישירה למומנט הרגעי. מה שחנן ניסה להגיד לך, ואלון, ואסף, הוא שסל"ד נמוך יותר מתקזז עם זה שהמומנט גדול יותר. המכפלה שלהם שווה, כי מה לעשות כדי להזיז את אותו הרכב באותה מהירות נדרש אותו הספק.
אצלך, שנוסע בסל"ד נמוך יותר, מיסב XXXX מקבל 3500 "מחזורי חיכוך" בדקה, ואצל אלון 4000, אבל כל אחד ממחזורי החיכוך האלו אצלך גדול יותר ב4000/3500 כי זה בדיוק היחס בין המומנטים ששני המנועים מפיקים באותם תנאים.
ציטוט:
ובזאת אנו מסכימים שיש האצה בבלאי
למה אתה חושב שאנחנו מסכימים?
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי asafk
למה אתה חושב שאנחנו מסכימים?
אסף.
כי גם אתה , גם אלון וגם אני אמרנו שיש האצה בבלאי כתוצאה מהשינוי , רק שאתם הדגשתם את הזניחות שלו וכאן בכלל החל הדיון/ויכוח.
אני לשניה לא אמרתי את זה. כל מה שאמרתי הוא שאי אפשר לדעת בדיוק מה קורה בנושא, ואם יש בלאי מואץ במשהו- הוא זניח. אם יש בלאי מואץ. אם. ואם לא- זה גם זניח. ואם להיפך (בגלל שמשאבת המים מזרימה יותר נוזל והמערכת מקררת יותר טוב, לדוגמה)- גם זה זניח. הבנת? וכל זה כיוון שאין שינוי בעומס, אלא רק בסל"ד.
מה שכתבתי חזור וכתוב, זה שמנוע של רכב יודע לעבוד בטווח גדול של סל"דים ועומסים, ובכל הטווח הזה השינויים בבלאי הם קטנים מאוד, ואנחנו אפילו לא יודעים בדיוק את הקשר בינם לבין הסל"ד. השינוי בצריכת הדלק, לעומת זאת, מדיד, והוא נובע מיעילות שונה בטווח הסל"ד הגדול שהמנוע יודע לחיות בו.
אסף.
בואו ניקח מקרה מהחיים.
TJ (רנגלר) נמכר בארה"ב עם מספר סוגי צמיגים הקטן ביותר 215/75R15 והגדול 30/9R15
שים לב שמדובר באותו הרכב עם אותם יחסי העברה בסרנים וברכבת הכח אבל סל"ד השיוט משתנה ב 8.3% בגלל ההבדל בין גודל הצמיגים
רוצה עוד דוגמאות ?
תבדוק את סל"ד השיוט בג'ימיני אוטומטי מול ג'ימיני ידני
יש מספר לא קטן של מנועים שמשמשים במספר רב של מכוניות עם משקלים שונים ומערכות העברת כוח שונות. נראה לך שסל"ד השיוט זהה בכולם ?
או שאולי יכול להיות שכמו שכל המהנדסים פה טוענים, אתה מפספס משהו ושינוי של כמה אחוזים ביחסי ההעברה לא משנים כל כך למנוע...
אבל על זה בדיוק ההסכמה - שהשינוי הוא מינורי מכדי להשפיע.
לכן, כמו כל דבר שהוא קטן מכדי לשנות משהו ברכב, אין טעם להתייחס אליו כלל. בטח לא לכתוב עליו מגילות עצמאות כמו שאני ואתה עשינו... :lol:
ציטוט:
נכתב במקור על ידי אלון_ק
לכן, כמו כל דבר שהוא קטן מכדי לשנות משהו ברכב, אין טעם להתייחס אליו כלל. בטח לא לכתוב עליו מגילות עצמאות כמו שאני ואתה עשינו... :lol:
אבל זו הנקודה , רק פה נגלה ולאחר מגילה בלבד ,ש10% שינוי הם מינורים בנושא שדיברנו עליו.
ועכשיו , צריך למצוא דרך להביא קיט 4.16 לסמי שלי... :-D :-D :-D
המהירות הסופית עולה .
לא יודע בקיט של אלון אבל אצלי בודאות זה מה שקרה
קודם כל המהירות הסופית המקורית 135 קמ"ש מושגת גם על ידי סמוראים זקנים ביותר אבל היא מושגת בסל"ד לא גבוה במיוחד כ3500 סל"ד לפי חשבון פשוט מה שאומר שעם קיט הפחתה שכן מפחית בhi נניח ב12 אחוז כמו אצלי כל השינוי הוא כ400 סל"ד לכיוון מקסימום ההספק מה שבפועל מאפשר לנצל יותר טוב את הספק המנוע (נכנסים לתחום אפקטיבי שלו)ולהגיע למהירות עוד יותר גבוהה כשמשייטים ב5000 סל"ד - זה בדוק
תשאלו את החברים שלי שמנסים להשיג אותי באוטוסטראדה :lol: :twisted: