לפחות לא יגנבו לך את ההגה :smile:
וברצינות. מה כתוב בפרסום של ההגה? שהוא מונע גניבה? אם כן, אז באמת יכול להיות שפספסת משהו בהרכבה, וה"קאפה" הזו לא צריכה להסתובב עם מוט ההגה. יש תמונות? של המתקן, ההגה והוראות ההרכבה?
Printable View
לפחות לא יגנבו לך את ההגה :smile:
וברצינות. מה כתוב בפרסום של ההגה? שהוא מונע גניבה? אם כן, אז באמת יכול להיות שפספסת משהו בהרכבה, וה"קאפה" הזו לא צריכה להסתובב עם מוט ההגה. יש תמונות? של המתקן, ההגה והוראות ההרכבה?
המערכת הזאת נקראת רשמית Vehicle Security System או אצל דילרים שלהם Anti-theft system.
http://www.grantproducts.com/default.html גוללים למטה ונכנסים ל-Vehicle Security System. מקבלים 2 פריטים - המערכת עצמה ותיק לנשיאת ההגה, נכנסים למערכת עצמה (פריט 2001).
יש לרכוש 3 פריטים: הגה מיוחד של גרנט, Installation Kit להגה (מצ"ב תמונה), ומערכת ההגנה הנ"ל (מצ"ב תמונה).
כמו"כ צירפתי תמונות של הוראות ההתקנה של מערכת ההגנה (תמונות 1,2,3) והוראות ההתקנה של ה-Installation kit.
קשה לי להאמין שפיספסתי משהו בהתקנה, אבל כבר הופתעתי מעצמי בימי חיי כך שאני תמיד מוכן ללמוד...הלוואי ותמצא משהו.
גיתי
שלום לכולם !
במיוחד לכם ששומרים על רכבכם בפני גניבה .
המלצה שלי לאחר נסיונות גניבה מיגון אחד יעיל של חברת אוטולוק 2000+ זהו המכשיר שייתן לכם שקט נפשי יש לחברה האלה כל מיני מיגונים כדאי להכנס לאתר שלהם
www.autolok.co.il
שיהיה בהצלחה.
גם אני רציתי להתקין הגה פריק
אך יש כרית אוויר ולכן מחפש פיתרון אחר
גיתאי, גם אני מגדולי הממליצים על גלגל הגה חלופי יפה ונוח יותר מהזבל המקורי שיש בג'יפים שלנו, שלא לדבר על הסיכוי למנוע גניבת הרכב. אבל אני מצטער - עכשיו לכלכת. אלה הבחירות שמשגעות אותך?...
יעילותן של כריות אוויר הוכחה מעבר לכל ספק וכל ויכוח - כמובן בתנאי שאתה חגור בחגורת הבטיחות.
מה הבולשיט הזה? תחגור כמו בנאדם וזה הכל. ראיתי לא מחקר אחד ולא שניים שמוכיחים שהכריות (אני מדבר על הקדמיות, לא הצידיות) נותנות פיצוץ לפנים ולא יותר.
תוכיח אחרת בבקשה, אני מקשיב (למרות הבחירות...).
נ.ב. היתה לי הרגשה שתיכנס פה, לא יודע למה :twisted:;)
גיתאי
אני הייתי מעורב בתאונת דרכים לפני כמה שנים, ישבתי ליד הנהג, חגור, גם הנהג היה חגור, ברכב היתה כרית אויר אחת (פעם התקמצנו יותר ברכבים), אני אושפזתי בבית חולים עם קשיי נשימה ושטפי דם מהחגורה + כמה ימי מנוחה, הנהג (שהיה עם משקפי שמש) יצא ללא שום פגע מהרכב.
קידמה זה לא תמיד דבר רע
גיתאי, למזלי, אני דווקא לא חוויתי את פיצוץ הכרית בפרצוף... אבל יש מחקרים וניסויים ובחינות של-NCAP ומה לא. אני בטוח לגמרי שהויכוח הזה מיותר. על דבר אחד אני מסכים - הכרית יעילה אך ורק אם הנהג/נוסעים חגורים!!!
במקרה שלא חגורים? אם לא נהרגת מהתאונה עצמה, באמת יש סיכוי סביר מאוד שהכרית כבר תהרוג אותך... וכמובן - כל עניין הסעת ילדים במושב הקדמי שהוא אסור בתכלית בכלי רכב מצויד בכרית בצד הנוסע ללא אפשרות לניתוק.
היי דרור
רק הבהרה אחת קטנה.
התקן מחייב כי תנאי לפתיחת כרית אוויר הינו חגירת חגורה.
יש ברכב מספר חיישנים אשר מזהים את הדברים הבאים...
אם אדם יושב על הכיסא - חיישן משקל או חיישן סגירת מעגל בעקבות משקל מסויים.
אם החגורה חגורה - חיישן בנקבת החגורה.
רק במידה ויש למחשב ה SRS את שני התנאים הללו בזמן קרות התאונה אז תיפתח הכרית.
הדבר הכי מסוכן שיכול להיות הינו תעופת הגוף לכיוון הכרית ללא חגורה ולכן יש את תנאי חגירת החגורה.
תחשוב כי הגוף שואף לרוץ קדימה בזמן תאונה - חוק שימור התנע ומנגד הכרית נפתחת, ללא חגורה רק תגדיל את עוצמת הפגיעה בגוף.
כמו כן אל תשכחו כי גם החגורות הן פירוטכניות.
בזמן קרות התאונה ישנו נפץ אשר מושך את החגורה כ- 5 ס"מ אחורה לצורך הצמדת הנוסע לכיסא.
רפי
רפי, מה עם מכוניות ישנות יותר שמצוידות בכריות כבר מהשנים 95 ו-96? גם שם יש את כל החיישנים האלה?
חנן - אכן כוונתי היתה לתינוקות ופעוטות עד גיל 3 שיושבים במושב בטיחות ולא לילדים שיושבים על בוסטר. טעות שלי.
גיתאי ושות', גם לי עבר בראש העניין של כרית האוויר . לא הייתי מוותר על אביזר בטיחות מציל חיים לטובת הגה נשלף.
במקרה של הסופה זה נון ישו .
מה לא ברור במשפט "לא הייתי מוותר על אביזר בטיחות מציל חיים לטובת הגה נשלף." ?
וזאת בהנחה שרובינו אם לא כולנו חוגרים ...
תסביר בבקשה למה "אביזר בטיחות מציל חיים".
הסבירו לך קודמינו בתוספת "חוויות אישיות" ומחקרים .
אתה לא חייב לקבל את זה + זה לא רלוונטי לסופה, שם למיטב ידיעתי גם ככה אין כריות אוויר .
אייחס את חוסר הבנתי למוגבלות אינטלגנטית מובנית.
בכל אופן, בסופה דווקא יש כריות אוויר מסוג אחר - צמיגי 33 בלחץ נמוך...הנה ההרמה שלי להנחתה :mrgreen::mrgreen::mrgreen::cool:
בחייך גיתאי, תודה שהפעם קצת יצאת דביל?...;)
חגורות בטיחות היית מפרק מהג'יפ בגלל שברגע האמת הן גורמות שטף דם אלכסוני וכחלחל?........
אשכרה לא ברור לי למה אחרי עצירה ברוטאלית עם חגורה שמהדקת אותי למושב אני צריך לקבל עוד בוקס לפנים היפיפיות שלי...כאילו למה? אני לא מתבייש לערער על אקסיומות גם כשאני יוצא דביל, להיפך, ככה אני מגלה על עצמי דברים חדשים כל יום ;).
ולגבי הכריות המתפוצצות דבר חלש, יש פה כמה נשמות זכות :roll:
כי בדרך כלל, גם כשאנחנו חגורים, הפנים היפיפיות מתלבשות על ההגה למשל? והוא יכול לסדר לך מחדש את כל השיניים בערימת שברים ופירורים מדממת? מחוץ לפה הכוונה. וזה גיתאי, במקרה הטוב.
במקרים כמו שלנו פרצלציה קטנה על הפרצוף יכולה רק להועיל, אבל בכל זאת יש כמה שנולדו קצת יותר יפים מאיתנו וחבל, צריך לשמור עליהם במצבם המקורי.
הוא לא יגיע עד לשם. זה הדשבורד שיגיע אליו, כמו שקורה בדרך כלל. בשביל זה המציאו כרית אוויר גם בצד ימין. ולכבוד פגיעות מהצד יש כריות בצדדים שמתחבאות מאחורי קורות A ו-B ו/או בתוך המשענות של המושבים הקדמיים. ואם זה לא מספיק (זה לא) הוסיפו גם וילונות אוויר לאורך קורות הגג... מכונית מודרנית היא ממש בונקר קטן של מטענים פירוטכניים וחומרי נפץ.
מי יודע, אולי בעתיד הקרוב נקבל גם קצף שממלא את חלל תא הנוסעים כמו ב"איש ההרס" עם סילבסטר סטאלון (סרט אקשן סוג ב' מתחילת שנות ה-90 של המאה הקודמת)?....:roll:
קידמה גיתאי. קידמה.
בינתיים, כשאתה נוסע שוב לארה"ב תן סימן - גם אני רוצה הגה נשלף.
בינתיים אין סימן לנסיעה באופק (לשמחתי), אבל כשיהיה אז בכיף.
לדעתי כדאי לך לקנות ולשלוח לארץ.
אם תרצה, יש לי מנגנון הגה נשלף שלם זהה למה שיש אצל גיתאי, של GRANT.
צריך להשלים לו מתאם קטן של 20-30$ ואפשר להרכיב.
המנגנון חדש לחלוטין, ולא בשימוש אצלי מכיוון שלא מתאים לגלגל הגה אפטרמרקט שלי (יש לו אופסט עמוק יותר מהגה סטנדרטי, מה שמקרב אותו יותר מדי אלי).
אם תרצה יהיו גם תמונות.
ההגה הנשלף של GRANT אכן מקורב משמעותית אל הנהג, מה שעשוי לדרוש הסתגלות מסויימת, ומצד שני הוא קטן יותר מההגה הסטנדרטי ולכן מעניק שליטה טובה יותר בג'יפ הן בכביש והן בשטח.
דרור, אני מציע לך לעשות קודם סיבוב אצלי ולראות אם אתה מתחבר להגה הזה ורק אח"כ להחליט. אני יכול להעיד שבהתחלה הייתי ממש מבואס עד כדי מחשבות על פירוק ומכירת ההגה והמנגנון, ואילו היום אינני יכול לראות את עצמי בלעדיו...עניין אישי מאד.
גיתאי