חוזר: הבליזארד של ליזארד מקבלת כלוב תקני.
לדעתי זה ממש , אבל ממש מכוער לצפות את הכלוב בספוג ,קו"ח עבה במיוחד , יש את מרחיקי הלכת שמקנחים באיזולירבנד חבלה או אפילו בליפופי חבלים - עדיף לקבל מכה בראש , או פשוט להזהר כמו בכל דבר בחיים 8-) .
לצפות בספוג בעובי נורמלי במקומות אסטרטגיים שעליו תפור(במכונה!) חבק קורדורה , בא בחשבון כמובן .
משטרת האופנה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי tayrie
לדעתי זה ממש , אבל ממש מכוער לצפות את הכלוב בספוג ,קו"ח עבה במיוחד , יש את מרחיקי הלכת שמקנחים באיזולירבנד חבלה או אפילו בליפופי חבלים - עדיף לקבל מכה בראש , או פשוט להזהר כמו בכל דבר בחיים 8-) .
.
אתה קראת לי מרחיק לכת ולג'יפ שלי מכוער?
http://www.jeepolog.com/ext_images/nim11%20copy.jpg
וסוזי צודק - כמה מכם בגובה 1.80 + יכולים לשבת בנוחות מתחת לג'יפ ולמרכז את הקלאץ' בעין? :-D עם הגובה של בליזארד, מיכה יכול לעשות את זה לדעתי בישיבה על כסא נוח.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי tayrie
- עדיף לקבל מכה בראש , או פשוט להזהר כמו בכל דבר בחיים 8-) .
תהנה!!
תנסה גם מכה בכתף, רגל, יד, מצח...
אביגדור
יש לי תחושה קשה והערכה ריאלית, שזה אכן מה שהוא אמר ולכך הוא אכן התכון.
איך הקשרים שלך עם חנן?? טובים?
תחסום את הבן ז..... הזה:!: :evil: :!:
ציטוט:
נכתב במקור על ידי tayrie
לצפות בספוג בעובי נורמלי במקומות אסטרטגיים שעליו תפור(במכונה!) חבק קורדורה , בא בחשבון כמובן .
משטרת האופנה.
אולי זה ישמע לא יאמן אבל אין ביני לבין חיים חילוקי דעות בעניין לשם שינוי
כן נימרוד , זה לא משהו אישי , אבל אני מדבר אליכם ...בשם בעלי הטעם הטוב באשר הם .
ברוך
כל הכבוד על העבודה היפה , ועל הרצון לעזור לכל מי ש "החיידק " תקף אותו (-:
ציטוט:
נכתב במקור על ידי UNIX
נראה טוב תתחדש
אבל האלכסון שחוסם לך את חצי הדלת עד כדי כך חשוב?
לעולם לא ראיתי אותו בקשתות .
נראה לי עושה חיים קשים
UNIX
האלכסון נקרא "מוטות חיזוק הדלתות " הוא קיים בכל כלוב תקני .
בתקנון נכתב שהמוטצריך להיות לפחות 10 ס"מ מעל גובה המושב
לכן לדעתי זה בסדר גמור
3 קבצים מצורפים
רציתי להוסיף לענין המוט הצידי -
לעניות דעתי הוא חובה בכל רכב שנכנס לתחרות, מהירות או עבירות.
הנהג והנווט חשופים מאד לפגיעה מהצד בעת התהפכות, ואני אישית ראיתי כמה מקרים לא נעימים, לרבות חבר שהתהפך עם רנגלר (עם דלת חצי!), בתחרות האקסטרים באלעד לפני כמה שנים, ושבר את הכתף.
הוא אמנם התהפך ממש לאט, אבל נחת בול על סלע מחודד. הוא יצא בזול מאד יחסית, אבל שכב בביתיותר מחודש עם כאבי תופת.
באותה מידה היה יכול לסבול נזק חמור יותר ותמידי.
זה נכון שהמוט מקלקל קצת את האסתטיקה של הכלוב(שבעיני היא פשוט מושלמת....:mrgreen: ), אבל הוא הכרחי גם מבחינת התקן וגם מבחינת מה שטוב לנהג/נווט.
מכיון שמיכה רצה כלוב תקני בטוח, הוכנס האלמנט הזה. צורתו מתאימה לתקן והוא מגן על אמצע הגוף, אבל הוא מאפשר גם כניסה קלה, מכיון שהמרווח בין הכסא לקידמת הרכב, מקום בו עוברות הרגליים בעת הכניסה, נותר חופשי.
אילו הדבר היה תלוי רק בי, הייתי עושה את המוט הזה יותר מאוזן ומחבר אותו הרבה יותר גבוה מקדימה, אבל הרכב נועד גם לשימוש בטיולים ולאשתו של מיכה, ולכן זאת היתה הפשרה הסבירה
ביותר בנסיבות.
הנה שתי תמונות שנותנות מושג טוב יותר על המיקום והזוית, וגם תמונה מהצפרדע, בה הגנתי על הנהג בצורה יותר מאסיבית - כך הנהג גם מרגיש מוגן והוא אכן מוגן היטב לכל אורך הצד, כולל ראש וכתף.
לא סתם הדגשתי מרגיש - ברגע שאתה חש מוגן, אתה עושה דברים שלא היית מעז קודם לכן, וזאת לא קלישאה.
עבודה יפיפיה, נקי ומתאים לקווי המרכב, במיוחד אהבתי את האלכסונים הרוחבים
http://www.jeepolog.com/forums/attac...achmentid=2279
הם מאפשרים לחיות עם כלוב תקני גם ברכב טיולים,כל הכבוד ברוך!
הייתה התלבטות קשה איך לעשות את זה.
הגישה לספסל האחורי שונה מאשר בסיקס/סופה רגילים לדעתי.
הכיסא כבר לא מתקפל כלפי הדשבורד כי אין טעם.
במקום זה הנוסע עובר בין הכיסא נהג לכיסא נוסע. המשמעות היא שאי אפשר לשים שם קונסולה אבל זה בסדר מבחינתי.
המטרה, כמו שאני רואה אותה, של התקנת כלוב תקני למהדרין+שימושיות הרכב בטיולים עם יותר מנוסע אחד הצליחה במלואה.
שוב תודה רבה לברוך על הביצוע והתכנון הנהדר.
אני לא חושב ששמתם לב אבל הקשת הקדמית היא פשוט מעשה אומנות. מדובר על 3 כיפופים מדוייקים ב3 מישורים שונים. לקשת יש את הצורה של החלון.
בנוסף, כמו שבטח שמתם לב, החלון יורד ועולה ללא בעיה. למרות חששותינו שנצטרך לבנות מנגנון נעילה חדש לחלון התברר לאחר הצבת הקשת שהיא יושבת כל כך טוב שאין בעיה לפתוח את הברגים של החלון ולהוריד את החלון.
מבחוץ כלל לא רואים את החיזוק הרוחבי על הקשת ובתוך הרכב הוא לא מפריע לנסיעה כי הוא מתחת לחלון אבל מעל למנוע של המגבים.
ברוך, אתה מדהים כל פעם מחדש. שאפו.
הכלוב הזה ממש מוצא חן בעיני. הוא גם תקני וגם שימושי, גם יעיל, וגם מאוד אסטטי. עזוב אותך מהספוג העבה מיכה, חיים צודק. תמדוד קוטר והיקף הצינור, אורך היכן שצריך, קח ספוג דק ותפור עליו קורדורה ורוכסן, ונסגר הסיפור.
לעומר, אם אתה עוד שומר את הציור שלי - תוסיף שם את האלכסונים הרוחביים ואת ההגנות הצידיות לנהג ולנוסע שברוך הכניס בג'יפ של מיכה - ככה היה צריך להיראות הכלוב של המגיפה שלך, ואולי לא היית צריך לגזור לה מהמחיר 10K כל שבוע....:wink:
דרור, תודה על המחמאות.
אתה גורם לי להסמיק.
בעצם באנגלית זה נשמע יותר טוב - you make me blush......:wink:
מה זה קורדורה? יש תמונות?
האמת היא שאני לא הולך להשקיע בזה יותר מידי. פשוט זה משהו פחות עקרוני מבחינתי כרגע.
במהלך השבועת הבאים הכלוב יעבור חיזוקים נוספים, צביעה והכנה לברזנט.
קורדורה זה בד מאוד דומה לבד פוליאסטר של תיקים , יש תיקים שעשויים קורדורה כמובן...
בד די חזק , משתמשים בו לתיקים רציניים , ווסטים צבאיים , פאוצ'ים וכו'.
זאת הזדמנות מצוינת להפיל את זה על הברזטאי ...
אם זה יעלה יותר מספוג פשוט אז נראה לי שאני אוותר. זה לא עניין כזה עקרוני בשבילי.
יש עוד המון עבודה על הכלוב ולכן להתעסק עם כל הנושא של הבד הזה+תפירת רוכסנים וכדומה זה לא בשבילי כרגע. אולי בעתיד.
גם ברזנט אני לא ממהר לשים. כלומר, יהיה אבל קודם שהרכב יסע כמו שצריך.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי דרור ברלי
לעומר, אם אתה עוד שומר את הציור שלי - תוסיף שם את האלכסונים הרוחביים ואת ההגנות הצידיות לנהג ולנוסע שברוך הכניס בג'יפ של מיכה - ככה היה צריך להיראות הכלוב של המגיפה שלך, ואולי לא היית צריך לגזור לה מהמחיר 10K כל שבוע....:wink:
הציור עדיין קיים.
במחיר חתכתי חצי, 45 נכון לעכשיו.
ראבאק, יש לי עוד חודש וזהו.