-
חוזר: כמה באמת עולה לנו להחזיק סיקס...או ...
ד"א, הבעלים של הסיקס שבתמונות, נהג להחליף את כל השמנים בסרנים אחרי כל טבילה כזאת, אני לא מניח שיש עוד מישהו שנוהג ככה, מה שלא מנע שיפוץ סרן אחורי ושיפוץ גיר, בטח שלא קורוזיה בחיווט החשמלי. אם הרכב היה נמכר לפני שקרסו המכלולים וללא ניקוז המים מהסרנים - הבעלים הבא היה נאלץ לשפץ שני סרנים וגיר רק בתור סיפתח...
גם בג'יפ הזה שהיה עליו את אותו פז"מ כמו שלי בערך, שופץ מנוע, הוחלפו צמיגים ומצבר לפחות פעם אחת, סרנים וגיר שופצו, קפיצים עורגלו, נוספו נעילות וכננת, הורכבה מערכת הזרקה, הוחלפו גלי הינע ומוטות היגוי, הורכב מדחס ניפוח,רדיאטור, בקיצור - הרשימה מופיעה בסיכום של חנן, רק ששם יש הפרדה בין סתם בלאי לבלאי שנגרם כתוצאה מרשלנות עצמית . אני לא מבין מה ההבדל בין רשלנות עצמית לבין רשלנות של הבעלים הקודם - התוצאה אותה תוצאה וההשקעה אותה השקעה.
ההבדל בין ההשקעה בג'יפ הזה לשלי היה בעניניי קוסמטיקה (מצב פנימי וחיצוני, ברזנט), מתלים שטופלו בעירגול ולא בהחלפה, צמיגים, וזהו בערך רק שהצגת הדברים היא שונה.
להבדיל - את ההשקעה בגראנד אני יכול לתאר בשתי דרכים :
א. השקעה של 27K.
ב . הוצאות - 0 (בחיי, אפילו טיפול בוצע שבוע לפני הקנייה)
טיפול מונע - החלפת רצועת מנוע 90 ש"ח.
שיפורים - 27K החלפת גלגלים, קיט מתלים, נעילה אחורית,טרנספר 242 ,קולר גיר.
המתלים היו גמורים - אבל ממילא רציתי להחליף אותם ל 4.5".
הדיפ' האחורי שרק - אבל ממילא רציתי נעילה.
הצמיגים היו גמורים - אבל ממילא רציתי צמיגים במידה שונה.
הרי גם אם כל הנ"ל היה חדש הייתי מחליף.
-
הסיקס הראשון שלי היה הג'יפ הכי סקסי שאני מכיר עד היום - CJ5 פתוח מודל 78 מתוצרת מתמ"ר-חיפה, מנוע 258, גיר 3 הילוכים, צמיגים 31, יחסי העברה מקוריים בסרנים 4.10... הוא נראה טוב, הוא נסע טוב, ואני התאהבתי בו עד כלות. מכרתי מכונית כביש מהירה וטובה שאהבתי (אלפא-סוד משופרת) וקפצתי בנפילה חופשית משכרת אל תוך בור ללא תחתית. 12K שילמתי לבחור נחמד מפ"ת עבור הנבלה, ומאז לא רשמתי את ההוצאות, למרות שחלק מהסכומים שהוצאתי אני כן זוכר. אבל אלוהים עדי, הן היו כבדות. האוטו הזה לימד אותי הכל דרך הכיס, ודרדר את מצבי הפיננסי לתהומות שלא נודעו, אבל אהבתי אותו. ככל שהוא התעלל בי כן גברה אהבתי אליו. היה בו משהו.
הייתי נשוי לו ארבע שנים, במהלכן גרם התיפלץ לנטישתן של חמש חברות שקינאו בתשומת הלב שהוא דרש, וקיבל, לטענתן על חשבונן... וכנראה שהן צדקו. אם מישהי מהן היתה יודעת כמה כסף בלע החבר על ארבע-על-ארבע הזה, היא בוודאי היתה בורחת הרבה קודם.
בהתחלה הוא כאמור נסע טוב, והמצב הנדיר הזה נמשך משהו כמו שבוע. רעש אימים מתכתי מכיוון הסרן האחורי בתחילת נסיעה לימד אותי את השיעור הראשון - יש לי סרן אחורי מקולל שנקרא AMC20, כזה שנראה גדול וחזק ובפועל - נבלה סרוחה עם ציריה ונאבה נפרדות, שצריך להדק היטב עם שרירים של שוורצנגר, אבל ברגש של פסנתרן אומן, מה שנקרא רגישות ונחישות. מעטים מבין מכונאי ישראל ידעו את המלאכה ונאבות נגרסו בתדירות של אחת לכמה חודשים.
בינתיים ירד עלינו חורף ראשון ורפד תל אביבי בעל שתי ידיים שמאליות תפר לנו תמורת 1.3K ברזנט מדובלל, שמעולם לא היה מתוח ומעולם לא ממש התאים... לצורך המדידות וההתקנה הג'יפ ישב אצלו בחצר כמה ימים, מספיק כדי שגנבים זריזים יפרצו בלילה, ירוקנו את הרפדיה מכל דבר בעל ערך, ויותירו את הג'יפ המסכן על גחונו, ללא גלגלים... כן כן. תחילת שנת 90, רוב הסיקסים נסעו על ג'נטים מקוריים, צמיגי 31 על חישוקי אמריקן רייסינג עלו לא מעט, ואז - מי שרצה "גלגלים רחבים" ולא היה לו מספיק כסף לרכוש אותם, שקל תמיד את אופציית "10 דקות פחד" והנה לך סט גלגלים... לי היה ביטוח מקיף.
כמה חודשים עברו על כוחותינו בשקט יחסי, עד שהגיר נתפס בהילוך שני. "בעל מקצוע" פירק את הגיר ושיפץ אותו - 0.8K היו לא מעט כסף בסוף שנת 90. גניבת הגלגלים הותירה צלקת בג'יפ - הגנבים הרימו אותו מגשר הגיר, וזה התעקם מעט, אבל מספיק כדי שהדריישפט הקדמי ידפוק עליו - מסגר חמדן סידר את זה תמורת 0.25K. שוב כמה חודשים של הפסקת אש, פה ושם קצר קטן, כאן איזה נזילה, לא משהו נוראי. בינתיים החל המנוע לצרוך שמן, וכוחו לא היה עוד במותניו. הבנתי מה הולך ליפול עלי, ובהשלמה שקטה עם הגורל משכתי איתו עוד עוד עד שהוא נעצר, ומאן עוד לזוז. לא הבנתי אז מימיני ומשמאלי, מוסכניקים ממולחים הציעו לי הצעות מגונות - מנועים מפירוק, מיבוא, משיפוץ, מהדודה של האח שלי, אפילו מנוע גנוב הוצע לי במחיר מציאה. אני לא רציתי למכור את הג'יפ והחלטתי על אוברול. הבלוק התגלה כלא ראוי לחריטה נוספת (אוברסייז מקסימלי וסדק), אז קניתי בלוק משופץ (0.9K במחירי קיץ 91). כל שאר החלקים (הכל חדש) + עבודה אצל אחד הגורואים דאז, והחשבון הרקיע ל-4.2K (חוץ מהבלוק, כן?)כן. ..ומה עם מע"מ?... כן. תוסיפו גם מע"מ...
אבל עכשיו הייתי מסונוור. סיימתי את ההרצה והג'יפ היה פנתר. רוצח. מנוע 258 משופץ כחדש בלי לעגל פינות ובלי לחפף על אוטו קטן וקל כזה נותן המון כוח וביצועים, ואני הסתובבתי איתו בחולות כמו טווס. בינתיים החלפתי לו מאייד כי נפל לי אחד כפול וגדול ומשופץ לידיים ב-0.2K, עוד 0.2K לסעפת תואמת, וכמי שנכווה לא אחת מבעלי המקצוע, כבר הרכבתי הכל בעצמי. ראו זה פלא - הג'יפ הניע ונסע ואפילו טוב עוד יותר. נסע טוב, אבל כבר לא נראה ככה. כמו כל ג'יפ ישראלי, החלודה אכלה בו בכל פה, ואני שלא יכולתי לראות את אהובי בקלונו, הכנסתי אותו לאחד ממכוני היופי שמול איצטדיון בלומפילד. 1.8K וכמה ימים אחר כך, והוא נראה מושלם וזוהר בצבע צהוב-אורנג' AR124 של אלפא-רומיאו, הצבע היפה ביותר שאפשר לצבוע בו מכונית. רק הסתיימה עבודת הקוסמטיקה, וסדק מכוער החל להיפתח לאורך התפר בשתי קורות השילדה הראשיות... מחלה מוכרת ב-CJ. מסגר רכב זקן וחביב ביפו פתר את זה תמורת 0.2K... כסף קטן.
בין לבין - זה ג'יפ שנסע המון ועבד קשה. הוא היה רכב יומיומי, טייל לכל חור בארץ, טיפס במעלות, טחן דיונות. ועל כן היה לחביבנו בלאי מוכר ורגיל של CJיים (בלמים, צמיגים, קפיצים ששקעו ועורגלו, תיבת הגה שקרסה, תפוחים, בולג'וינטים, שוב פעם נאבה מאחור, רדיאטור, עוד נאבה מאחור, שוב תפוחים, משאבת מים, שוב פעם גיר ושוב בלמים, ושוב הנאבה המקוללת וכמובן ההוצאות השוטפות הרגילות - הון תועפות על דלק, ביטוחים, מאכערים, הורדה אחת מהכביש...) ואני רק אהבתי אותו יותר ויותר. אפילו זו שהחליטה להתחתן איתי (היא עוד תצטער על זה) אהבה אותו, אבל בהבזק הגיון של רגע החלטנו שהדבר האחרון שזוג צעיר צריך זה את הנטל הפיננסי הזה. הג'יפ הזה סבל מתסמונת שלא נתקלתי בה בג'יפים אחרים בהמשך - כל מערכותיו כבר שופצו/הוחלפו ברוחב לב ולכאורה מצבו היה סוף-סוף מושלם שבמושלמים, אבל הוא לא הפסיק להתקלקל שוב ושוב. אחרי שנטחן דיפרנציאל קידמי, החלטנו שנמאס. עד כאן. 17K קיבלתי עבורו מחבר שהיה מאוהב בו מזה זמן רב, וחטף אותו לפני שאתחרט, למרות רעשי הגריסה האיומים מהסרן הקדמי.
בכסף שקיבלנו תמורתו רכשנו ציוד לסטודיו (מחשבים, מדפסות, סורק) והתחלנו לעבוד ולהרוויח בחזרה את כל מה שהנבלה גזלה מאיתנו. נסענו בחיפושית, התאוששנו כלכלית מקללת הג'יפ הצהוב, החיים נראו יפים אבל אני לא יכולתי בלי הג'יפ. ההמשך יבוא...
-
"... יאללה, בסדר. תמצא לך ג'יפ ותרד לי מהוורידים".
לא בכל יום אשה נשואה שלא מעשנת כל מיני דברים טובים ולא נוגעת באלכוהול, זורקת לבעלה משפט כזה. במיוחד כשהיא יודעת היטב שארבעת הגלגלים שיעמדו עוד מעט-קט בחנייה לא יהיו מחוברים לפאג'רו אוטומטי מפנק ויוקרתי או טרופר מרווח וממוזג למשעי. אשתי דאז ידעה היטב לחשב כמה תעלה סידרת טיפולים פסיכיאטריים לשנינו, וכל ג'יפ, אפילו CJ, נראה לה כהשקעה כלכלית נכונה יותר מאשר ספת הטיפולים של השרינק.
השנה היתה 97' ואת עיניי צד CJ8L ארוך פתוח מודל 89', יוצא מג"ב משופץ ויפה עם צמיגים 31, ג'נטים 8 אינץ' לבנים, אחרי פחחות וצבע ירוק זית מיטלי, וברזנט אפור בהיר חתיכי ומתוח היטב. הוא היה מה שנקרא "ג'יפ מסודר" עם מכניקה מצוינת, והעיקר - עמד למכירה במקום אמין: אצל איש יקר בשם אבינועם אשכנזי ממוסך ד"ר ג'יפ בחולון. נסענו אז בחיפושית שהיתה משופרת ומהירה ומאוד יפה ושמורה, ועל כן נמכרה תוך כמה ימים בודדים לבחור רוסי, מהנדס מכונות שידע להעריך את האיכות והביצועים שלה והיה להוט לשלם עבורה מחיר ממש טוב.
בוריס נתן לי חבילה עבה של שטרות, העברנו בעלות והוא לקח את החיפושית, אבל לא הסכים להקפיץ אותי למוסך של אבינועם. פחד שאני אתחרט. ממש ככה.
אני לא התווכחתי כי פחדתי שהוא יתחרט... הייתי צריך את הכסף הזה בשביל לקנות את הג'יפ. אז הלכתי ברגל עד תל-גיבורים והבאתי הביתה את הג'יפ הירוק.
הג'יפ הזה כבר היה הרבה יותר טוב מקודמו ולא התקיל אותי בצרות גדולות מדי. אחרי חודש נשברה השטנגה של הקלאץ' - צרה קטנה ומעצבנת שידועה לכל בעל CJ. כסף קטן באמת. החלפתי לו מושבים קדמיים למושבי סוזוקי באלנו נוחים מפירוק (0.5K), הרכבתי בו רדיו-טייפ וזוג רמקולים ישנים, ומושב אחורי רוחבי של רנו אקספרס (0.2K) החליף את זוג דרגשי האורך של מג"ב. בהמשך שופץ מיכל דלק שהתגלה כרקוב (0.5K) ודיפרנציאל קידמי שנטחן לגמרי (קורונה ופיניון וסטליטים ומיסבים וכל מה שהיה בפנים, ועל הדרך גם צלבים קדמיים ובול-ג'וינט אחד - כל החבילה גזרה לנו מהכיס 1.8K). אחר כך עלה ראשי באחד הקפיצים נשבר (0.2K) סט צמיגים חדש ומצבר. וזהו. בניתי לו כל מיני מתקונים והתעסקתי בו בשביל הכיף כמו שעושים בכל ג'יפ, אבל באמת שלא היו הוצאות נוספות פרט לדלק ולעשרות שקלים בודדות בכל פעם על דברים באמת קטנים פה ושם, וגם זה לא היה בהגזמה.
הג'יפ הזה נסע ביומיום וטייל המון בדרום ובצפון ועבד קשה אפילו יותר מקודמו, אף פעם לא ידע מה זה גרר ובאופן כללי היה אמין. אפילו מאוד אמין ביחס ל-CJ. אולי זה אני שהשתניתי. עדיין טחנתי לו את הצורה בחולות, אבל משהו בצורת הנהיגה שלי, בהתייחסות שלי אליו, בהסתכלות שלי על החיים, היה שונה בתכלית. זה התבטא באמינותו ושרידותו של הג'יפ, אבל גם באי התחברות שלי איתו.
זה מוזר להגיד דבר כזה, אבל למרות שהג'יפ הזה נתן לי שירות נאמן והרבה רגעי נחת, ולא התעלל בי, היחסים בינינו היו קורקטיים בלבד. לא ממש נקשרתי אליו ובוודאי לא ממש אהבתי אותו. התגעגעתי ל-CJ5 הצהוב הקפריזי והמרושע... כנראה שאני סוג של מזוכיסט שצריך לסבול כדי להינות באמת.
שנה ושמונה חודשים בלבד נמשך פרק ה-CJ8 הירוק בחיינו, ומודעת המכירה הוצמדה לחלון. ביקשתי 22K שנראו לי מחיר סביר. אחרי כמה ימים מישהו הסכים לתת לי 20K ואימץ אל חיקו את הג'יפ הירוק. גם אשתי לא השתגעה עליו ושמחה שהוא נמכר, למרות שהיא ידעה שג'יפ אחר ימלא את מקומו בהקדם.
זה ברור שלג'יפים יש נשמה, כי ככל הנראה הג'יפ הירוק נעלב מאיתנו עד עמקי נשמתו המכנית וכמה שבועות לאחר שעבר לבעליו החדש, החזירו הגיר והמנוע בו זמנית את נשמתם לאלוהי הג'יפים בבום אחד גדול ויקר.
-
דרור אתה מבזבז כאן את הכישרון שלך !!!
תתחיל לכתוב ספר "אני, הגיפ, וכול מה שמסביב"
מובטח לך רב מכר...
אגב בקשר ל CJ5 הצהוב.
זה לא מזוכזם ובטח שלא אהבה.
זה פשוט "יש לי את מה שאין לאף אחד אחר"
תסכים איתי שהסיקס נסע לפחות טוב כמו ה CJ5 (ובטוח שהסופה נוסעת יותר טוב ממנו)
כך שזה לא היה ביצועים, ובטח שלא עבירות.
ומבחינת יופי... היופי בעיני המתבונן.
אבל זה היה רכב שלא לרבים יש כמוהו, אבל רבים רוצים כזה.
וזה הופך אותו למיוחד.
זו בדיוק הסיבה שעשירים זקנים מסתובבים עם דוגמניות על. כול אחת היתה מסוגלת לספק את הסחורה, אבל דוגמנית על יש רק אחת... ועל זה שווה לזרוק כסף.
גם אני כמעת נפלתי למלכודת הזו כאשר באיזשהו שלב רציתי לקנות יונימוג :lol:
-
גם אני כמעט נפלתי למלכודת הזו כאשר באיזשהו שלב רציתי להסתובב עם דוגמנית על...
אסף.
-
מוני
CJ5 ששוקל בקושי טון
על מנוע 6 צילינדר
עם גיר 3 הילוכים ארוכים
ויחסי העברה 4.10
לא נוסע כמו סיקס רגיל, הוא מתאדה מול סיקס רגיל.
-
שלום לכולם
לפני כחודשים הגעתי להחלטה שאני רוצה סיקס (כרכב שלישי)
מאז ראיתי 8 גיפים רובם גרוטאות ומעטים טובים
גרוטאה אפשר לקנות באזור 5K עד 10K
גיפ טוב ומשופר אפשר לקנות מ-20K ומעלה .
אבל כאשר אני רואה מה החברה המנוסים אומרים אני מגיע למסקנה שאין גיפ טוב
זה לא משנה מה החליפו או לא החליפו גיפ זה בור ללא תחתית הבלאי כל כך גבוה האמינות של הכלי "בקנטים"
אולי יש למישהו סיפור זול יותר (בשביל האופטמיות ) או שכולם באותה ביצה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי באז
אבל כאשר אני רואה מה החברה המנוסים אומרים אני מגיע למסקנה שאין גיפ טוב
זה לא משנה מה החליפו או לא החליפו גיפ זה בור ללא תחתית הבלאי כל כך גבוה האמינות של הכלי "בקנטים"
אולי יש למישהו סיפור זול יותר (בשביל האופטמיות ) או שכולם באותה ביצה.
לא מסכים עם האמירה הזו.
החזקתי 4 CJ ועוד רכב 4X4, אף פעם לא הגעתי ל 8K בשנה על תחזוקה ושיפורים (אני לא מכליל ביטוחים, אגרות ודלק). תמיד חזרתי בנסיעה, והתקלה הגדולה ביותר עלתה לי 0.8K (שיפוץ אטם ראש מנוע). השיפור היקר ביותר היה 1.6K (החלפת מערכת דלק והצתה).
או שיש לי מזל (הלוואי...), או שאני יודע לקנות (ולמכור בזמן), או ש...
נשברתי מה CJ ולא בגלל אמינות. פשוט הגעתי למסקנה שאני רוצה להתברגן.
אביגדור
-
באז,
זה דווקא מאד משנה מה החליפו או לא החליפו וכמובן - מתי החליפו. מכלולים של סיקס הם דווקא חסונים ועמידים מאד, מכלול משופץ או חדש שלא בלע מים יעבוד לפחות 200 אלף ק"מ בלי להשמיע ציוץ, מה שיפה זה שישנם מעט מאד מכלולים באופן יחסי לרכב מתקדם יותר.
האמינות המפוקפקת נובעת מאופי השימוש, חוסר תשומת לב ותפרנות של הבעלי - סיקס שהוחזק בתחזוקת שבר (חלק הוחלף רק לאחר שקרס) ותוקן בחלקים זולים מפירוק, לא יהיה אמין.
סיקס שהוחלף בו מכלול, אבל עבר טבילה ארוכה במים ולא טופל אח"כ - יקרוס (ראיתי בחיי לא מעט סרנים ותיבות הילוכים שהכילו בוץ במקום שמן).
מנוע מוזנח קל מאד לאבחן ולהיזהר, מנוע טוב ישרוד בלי סוף.
הבעיה היא שרוב הכלים עונים בדיוק על הקריטריונים הנ"ל ולכן הם מהווים פוטנציאל לבור ללא תחתית.
טיילתי בסופ"ש בשבילי הנגב עם הג'יפ החדש (גראנד צ'רוקי שלא ירד בחייו מהכביש), השבילים הסלולים יחסית עם ההדורים לרוחבם ממש פירקו לי את הרכב וזה למרות שאני עם מתלים משופרים לחץ אוויר נמוך והשתדלתי לנסוע במהירות המתאימה כדי להימנע מהוויברצית. אני מוכן להתערב שאין שום רכב מודרני שיחזיק מעמד אחרי נסיעה של שנה אחת על שבילים מהסוג הזה בלי להתפרק, שלא לדבר על זה שנהג צבאי נוהג בו.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי מוני סופה
דרור אתה מבזבז כאן את הכישרון שלך !!!
תתחיל לכתוב ספר "אני, הגיפ, וכול מה שמסביב"
מובטח לך רב מכר...
אגב בקשר ל CJ5 הצהוב.
זה לא מזוכזם ובטח שלא אהבה.
מה אתה יודע מוני. זו הייתה אהבה האמיתית. רק אהבה היא תירוץ הולם שמצדיק הוצאות כאלה.
זה פשוט "יש לי את מה שאין לאף אחד אחר"
תסכים איתי שהסיקס נסע לפחות טוב כמו ה CJ5 (ובטוח שהסופה נוסעת יותר טוב ממנו)
ה-CJ8 לא נסע ככה. הבדל "פעוט" של הרבה מאות קילוגרמים עודפים. הסופה באופן כללי חזקה ומהירה ממנו, אבל גם כבדה בהרבה, ואין לה את קלילות התנועה שלו. המימדים הקטנים ויחס הכוח למשקל יצר כלי שהרגיש מאוד חזק.
כך שזה לא היה ביצועים, ובטח שלא עבירות.
ביצועים - עד 80-90 קמ"ש הוא היה נוגס ל-GTIיים הסטנדרטיים של אז בזנב... הרבה כוח הלך שם לאיבוד - עם יחסי העברה סופיים מהירים יותר ג'יפ כזה היה יכול לככב בקרבות רמזורים, אבל זה לא ייעודו מלכתחילה.
עבירות? כל CJ5 הוא בעייתי בטיפוס מדרגה גבוהה למשל. במקרה הזה - עם בסיס גלגלים קצרצר, מרכז כובד גבוה והכוח העודף, אפשר להזדקר בקלות במצב כזה. אבל במעברים טכניים סבוכים, בורות עמוקים, מעברי סוללות בזוויות חדות ושאר מלכודות שנחשבות בעייתיות לכלים שלנו היום, הוא היה כוכב. ללא נעילות הוא עלה כמו גדול במעלה זיק (בימים שאף אחד פרט לקומץ פסיכים, לא ידע מה זה. גם אני לא ידעתי. קראנו לזה "העלייה הגדולה ליד שדה בוקר" אח"כ התברר לנו שיש לזה שם), עשוש, ורדית, רמון, ועוד מקומות שאז לא הכרתי בשמם המפורש... אם הוא היה נשאר איתי עוד כמה שנים הוא בטח היה מקבל זוג נעילות ואז הייתי מותח את הגבולות שלו עוד ועוד ובסוף מתהפך ומסיים את הסיפור בנימה עצובה יותר.
ומבחינת יופי... היופי בעיני המתבונן.
מה אתה יודע. הוא היה חתיך אמיתי. באמת. מבחינה הנדסית, הפרופורציות שלו כרכב שטח שגויות מלידה (זה אוטו קצר מדי עם בסיס גלגלים בעייתי ומקום מועט ביותר לנוסעים - חצי מהאוטו מוקדש לתא המנוע בלבד) אבל ויזואלית הן כמעט מושלמות. פשוט יפהפה.
אבל זה היה רכב שלא לרבים יש כמוהו, אבל רבים רוצים כזה.
וזה הופך אותו למיוחד.
נכון. ובגלל שהוא כל כך מיוחד אני חולם על אחד כזה שוב.
זו בדיוק הסיבה שעשירים זקנים מסתובבים עם דוגמניות על. כול אחת היתה מסוגלת לספק את הסחורה, אבל דוגמנית על יש רק אחת... ועל זה שווה לזרוק כסף.
סחורה? איזה סחורה? אתה מדבר כאן על חבר'ה בגיל אפילו דלי מלא בויאגרה כבר לא יעזור להם, ושממילא כבר אין להם מה לעשות עם כל כך הרבה כסף, אז לפחות מתקשטים בדוגמנית-על. היא צמודה לזקן המליאן באירועים נוצצים ומחייכת אליו, וכשהוא מתחבר לקטטר היא הולכת להשתעשע עם שומר הראש שלו.
גם אני כמעת נפלתי למלכודת הזו כאשר באיזשהו שלב רציתי לקנות יונימוג :lol:
בקיצור רבותי. תקראו שוב את מה שניר כתב, ושוב את מה שאני כתבתי. לקנות CJ מוזנח בזול ולהתחיל לשפץ אותו זה צעד אידיוטי ולא כלכלי, זה דומה לכניסה למבוך חשוך עם עיניים קשורות. יכול להיות שתצאו מהמבוך בקלות, אבל סביר להניח שתיכשלו ותיפלו בדרך הרבה פעמים.
באופן טבעי, CJ מוזנחים שהם כלים זולים לקנייה, נופלים לידיים צעירות ותפרניות. ואז נוצר כאן השילוב קטלני - נהג צעיר ומתלהב שנותן בגז + רכב חזק ובעל יכולות אבל גם מוזנח, ישן ועייף + חוסר ידע ו/או מקום לעבוד לבד על הג'יפ + חשבון עו"ש מצומק שאינו ערוך למבול ההוצאות המתקרב.
השילוב הנ"ל הוא פתח לצרות ומבטיח לבעל ה-CJ הצעיר והמסונוור שקרוב לוודאי שגם אחרי שישאיר את המכנסיים והתחתונים במוסכים הוא עדיין ייסע בגרוטאה, יחזור על גרר מכל טיול שני, יילחם בשיניים כדי לקיים סוג של תחזוקת שבר בסיסית ולא יצליח לחסוך אגורה שחוקה. המוצא היחיד מהמילכוד יהיה להיפטר מהנבלה בהפסד עצום והרבה עוגמת נפש.
גם אם אתם עושים את כל העבודה על הג'יפ בעצמכם, עדיין צריך לפתוח מכסה מנוע פעם בכמה ימים, ולא כי בא לכם ללטף בעיניים את המנוע או סתם לבדוק מפלס נוזלים. ב-CJ פותחים מכסה ובתדירות גבוהה כי צריך לסדר ולתקן משהו. קצות הציפורניים תמיד יהיו שחורות, וינוביץ יהפוך לחבר הכי טוב שלכם.
לחברים הצעירים שחולמים על הג'יפ האמיתי אני קורא כאן להתאפק ולא לקפוץ ישר למים העמוקים - זה עדיין מוקדם מדי וגדול עליכם. חכו עוד קצת אחרי הצבא, הטיול הגדול והתואר. רומן כזה אפשרי ומהנה רק כאשר אתה כבר מסודר בעבודה קבועה עם הכנסה סבירה פלוס, ואחרי שמשהו בראש שלך משתנה. אפילו אח שלי בן 18 ורוצה עכשיו ג'יפ ראשון, ותאמין לי ניר, שה-CJ שלך היה מועמד רציני להתעניינות שלו ושלנו, אבל ההגיון מחזיר אותנו לסמוראי.
-
דרור, גם אני חושב שסמוראי מתאים יותר לצעיר תפרן -
החלפים שלו לא יותר זולים, אבל בגלל שהוא חלש הוא נשבר פחות, יש לי את אותה תאוריה לגבי היילקס.
מצד שני ההיכרות האישית שלי עם סמוראי היא מלפני 10 שנים, הם היו אז הרבה יותר צעירים, היום אני ממש לא בטוח שסמוראי זקן יהיה מוצלח יותר מסיקס שמור, בטח שלא מהסיקס שלי...
במקרה שלך אני לא רק אשמח למכור (שישאר במשפחה), אני גם עומד מאחורי הג'יפ ומוכן לתת אחריות - כל כשל מכאני, עלי !
הדבר היחיד שהוא צריך לקחת בחשבון הוא צריכת דלק גבוהה יותר ואת העובדה שבג'יפ ברזנט צריך מטרייה ומגפיים בחורף ...
-
בקיצור - אין כאן ויכוח אם ה-CJ אמין או לא. זה גם לא משנה.
מה שמשנה זו העובדה המוצקה ש-99% מהסיקסים שנותרו בארץ הם גרוטאות מהסיבות שהוזכרו וגם אם חלקם מטופלים קצת יותר טוב, את עייפות החומר כתוצאה מהעבר הסוער זה כבר לא ישנה. עם בחורה שעבדה בזנות 20 שנה ואח"כ החליטה שהיא חוזרת למוטב, הייתם מתחתנים? אני מניח שלא. אבל רכב שעבר חיים דומים אנחנו דווקא מוכנים לקבל. רק אסור לשכוח שיש לזה מחיר כבד אחרי הקנייה, ושמהכלים הללו כבר אסור לצפות לאמינות בשום פרמטר שהוא.
ניר, זה בסדר - אין בעולם ברזנט אטום ב-100%. גם לא בסטופ חדש. הבעיה הגדולה היחידה שלנו עם הסיקס שלך היא עלויות הדלק ואני מודה שגם החשש מקושי עתידי במכירה משפיע במשהו.
אם זה היה בשבילי - לא הייתי חושב פעמיים. זה CJ שנכנס לקטגוריה בה נמצאים פחות או יותר כ-0.1% מהסיקסים שאינם גרוטאות - אלה שמצבם כיום טוב מאשר כשהיו חדשים.
-
ועכשיו אתן את הפואנטה לכל נאומו של דרור
ונראה אותך מכחיש זאת
בסוף:
נפטרת מהcj
נפטרת מזו שהרשתה לך לקנות אותו
וסוף סוף אתה מאושר!!!!
בינינו בלי שאף אחד רואה תודה שזה היה משפט מחץ:)
-
טוב אני לא אכתוב כמה באמת הוצאתי על הגי'פ אבל בואו נגיד שזה לא חדש כל הסכומים האלה..
מאיר..
לא נפטרתי מהגי'פ ,
אבל כן נפטרתי מזהו שלא אהבה אותו
וכבר שלוש שנים שאני מאושר !!!
אסי
-
אתמול הייתי בהרצאה של סופר מפורסם שאמר שלדעתו לרדוף אחרי חלומות זה דבר חיובי והוא הגשים את כל החלומות שלו.
אפשר לומר שהחלום הראשוני שלי, זה שלעולם לא הצלחתי להגשים זה לבנות באגי.
כבר מגיל 8+ רצאתי באגי. לבר מצווה קנו לי רתכת והתחלתי לרתך כל מיני ברזלים לבאגי/קראט.
כמובן שלא ידעתי מהחיים שלי ולכן זה לא ממש הצליח. אם היה לי את הספר של רון צ'מפיון או אינטרנט זה היה משהו אחר אבל אז אפילו מחשבים בקושי היו.
בגיל 13-14 היו לא איזה 2-3 רכבים בחצר. 2 פרינס וסוסיתא אחת, שרצינו לבנות מהם באגי (אני וחבר) לצערנו/מזלנו זה מעולם לא קרה.
מבחינתי השיפוץ של הרכב זה הגשמת חלום. זה לבנות רכב מאפס כמעט וללמוד איך לבנות באגי ורכבים אחרים.
לכן נכון שכואב הכיס אבל! אני מגשים חלום ולדעתי זה מה שחשוב יותר.
יש אנשים שכואב להם על כל הכסף שהולך על הג'יפ וזה סבבה. כי אולי הם חושבים על דברים אחרים שאפשר לעשות עם הכסף. אבל אני לא רוצה לעשות דברים אחרים עם הכסף. כאילו ראבאק, אם זה היה תלוי בי במקום ירח דבש הייתי קונה את המגפה של הכלב :-D. אני לא הולך לסרטים ולבילויים רק כדי שיהיה לי עוד כמה גרושים להשקיע בסיקס שלי. אבל זה רק בגלל שאני רוצה בגלל שלעבוד עליו ולתחזק אותו ללנסוע בו זה סוג של מדיטציה/זמן איכות/תענוג בשבילי.
אני מאמין שיש פה אחרים שאולי לא ינסחו את זה במלים האלה אבל אני מאמין שמבינים על מה שאני מדבר.
הערה: כמובן שהרכב לא בא על חשבון דברים אחרים חשובים יותר. התא המשפחתי שלי על כל משמעויותיו ודרישותיו חשוב לי יותר. זה לא ג'יפ מול המשפחה אלא ג'יפ אחרי המשפחה, אבל לפני דברים אחרים.
לכן כל הדיון של כמה זה עלה לנו חשוב אבל מבחינתי קצת לא משמעותי.
ג'יפ משפצים על הלב ולא עם הראש. אם מישהו לא אמר את זה לפני אז זה הזמן לומר את זה :-D
-
כדי להשאיר את הראש מעל המיים ולא להכנס למירמור, אני משכנע את עצמי בכמה מישורים שהג'יפ הוא דווקא לא עסק כל כך רע מבחינה כלכלית, כבר שנה בערך שיש בבעלותי SEVEN 82 המחיר ההתחלתי (מעל 20 אלף) היה לא הגיוני לנבלה שקיבלתי בתמורה, משם ועד היום בתהליך שיפוץ מסיבי השקעו להערכתי כ 25 אלף ש"ח נוספים,
מסקנה: נכון להיום יש לי רכב מחודש לחלוטין שעלה לי 45K כמובן ללא התחשבות בשעות העבודה - תחביב.
אני בהחלט חושב שרכב כזה במצבו עם קצת סבלנות יכול להמכר ב30K אם לא יותר בעוד נגיד שנתיים שלוש מהיום מה שבתרגום לשפת הרכבים הרגילים אומר "ירידת ערך" של 5-7K בשנים הראשונות, פחות מכל רכב 4X4 יפני או בריטי אחר.
מלבד זאת - עבודה עצמית על הרכב- דבר נפוץ ברכבים כאלו "חוסכת" כסף בשני מישורים -
האחד, חיסכון בתשלום על עבודת מוסך.
השני והמרכזי לדעתי ועל כן אצרף לו דוגמא:החלפת סינכרונים בגיר - 750 ש"ח חלקים ועבודה עצמית בהפסקות כמובן, תהליך שארך שבועיים, נאמר שלא הייתי צריך לשפץ את הגיר בשבועיים האלה היה יוצא אותו סכום על דלק. כך שלבסוף מבחינה כלכלית שיפוץ הגיר לא עלה לי כסף!!!
(כמובן שמהעבודה עצמה צריך לדעת להנות).
בשורה התחתונה - את ירידת הערך שהייתי משלם ברכב חדיש ו"אמין יותר", אני משלם בחלקי חילוף!
-
גם אני....
לנו במשפחה תמיד היה ג'יפ ולכן כשחבר שלי הגיע אלי הביתה עם הסופה החדשה שאותה קנה החלטתי במידי לקנות לי CJ. מכאן הדרך קצרה, מודעות סוף השבוע הובילו אותי לנתניה לסיקס כחול מדהים ביופיו ומושלם מבחינה מכאנית (ככה לפחות חשבתי). לקחתי אותו, שילמתי המון כסף (20K) והתחלתי לנסוע לכוון אילת כאשר מפעם לפעם אני צריך לעצור כדי למלא נוזל להגה ההידראולי. :) הגעתי לאילת בלילה ורק חיכיתי לבוקר שאוכל לקחת אותו לאברהם מהמוסך כדי שיבדוק ויגיד מה דעתו.
הבוקר הגיע ונסעתי לאברהם, הוא הסתובב מסביב לג'יפ הסתכל פה, הסתכל שם פתח את מכסה המנוע, זחל מתחתיו ואז נעמד מולי מנגב את ידיו ואמר לי וזה ציטוט מדוייק "בחיים שלי לא ראיתי CJ במצב כל כך גרוע". אתם חושבים שהיה אכפת לי? אמרתי לו רק יאללה בוא נתחיל, "בוא נתחיל" ראשוני עלה לי 5K ובטיול הראשון נפל לי האגזוז, בטיול השני התפוצצו לי צינורות הבלמים וככה מטיול לטיול שיפצתי וקניתי ואז עשינו אוברול מנוע 7K וגיר חדש 4K ומה עם קפיצים Black diamond בסכום הצנוע של 4.5K וכננת 5K ודטרויט מאחורה 5K , הלוקרייט מקדימה היה כסף קטן משהו כמו 1K ובולמי רנצ'ו מתכווננים 5K וברזנט חדש 4K וגגון 2K ומיגונים ומדרגות צד 3K ובמהלך השלוש שנים שהיה אצלי החלפתי צלבים ודרייבשאפטים ונאבות ובלמים ותיבת הגה ומה לא, בטח 10-15K נוספים.
ובסה"כ כאשר מכרתי אותו בצער וכאב גדול לקח לאשתי האהובה כשנתיים להוריד את מפלס הטראומה למצב בו היא הסכימה שאחדש את עיסוקי בתחביב הנ"ל ואני.... ראיתי תמונות שלו באתר לא מזמן ועלתה בי תחושת נוסטלגיה מביכה בעליל :)
היו לי לפניו והיו לי אחריו אבל משהו בו עשה לי את זה ובגדול! והמשהו הזה היה שווה לי את כל הכסף שהשקעתי בו ואפילו יותר.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי ophir
ראשוני עלה לי 5K ובטיול הראשון נפל לי האגזוז, בטיול השני התפוצצו לי צינורות הבלמים וככה מטיול לטיול שיפצתי וקניתי ואז עשינו אוברול מנוע 7K וגיר חדש 4K ומה עם קפיצים Black diamond בסכום הצנוע של 4.5K וכננת 5K ודטרויט מאחורה 5K , הלוקרייט מקדימה היה כסף קטן משהו כמו 1K ובולמי רנצ'ו מתכווננים 5K וברזנט חדש 4K וגגון 2K ומיגונים ומדרגות צד 3K ובמהלך השלוש שנים שהיה אצלי החלפתי צלבים ודרייבשאפטים ונאבות ובלמים ותיבת הגה ומה לא, בטח 10-15K נוספים.
כבעלים הנוכחי של הגיפ המדובר כל מה שאני יכול לומר לך זה תודה!! אני היום מאוד נהנה מההשקעה שלך ובעצם אני לא זקוק לשום שיפור נוסף. כמובן ששילמתי כסף טוב בשביל זה אבל ללא ספק היה שווה כל שקל.בזמן הקצר שהוא אצלי (כמעט שנה) הגיפ כבר הספיק לחרוש את נחלי רמת הגולן ,הרי ירושלים, מדבר יהודה, הנגב והרי אילת כולל כל המעלות הקדושים (רק אתמול חזרנו מטיול בנגב ובדרך חזרה קפצנו ל"בקר" במעלה זיק - שנמצא במצב ממש לא קל בימים אלה)
אז כמו שאמרתי אני לא משקיע בשיפורים כי ממש אין צורך וכל הכסף הולך על תחזוקה ותיקונים. עד היום הוצאתי עליו בסביבות 6K כולל מצמד, משאבות ברקסים, צמיגים חדשים ועוד מספר דברים קטנים. ונכון לעכשיו (טפו טפו) אין משהו מיוחד שאני יודע עליו (חוץ ממד הדלק שכבר התרגלתי בלעדיו) שדורש תיקון או החלפה.
האמת היא שהילדים התחברו אליו עוד יותר ממני. לכל נסיעה שלא תהיה הם מעדיפים את הגיפ על המזדה...
-
באמת כבר הרבה נאמר על CJ ,אך מה לגבי הCJ המבוגרים יותר? 2,3,5.
אז ככה; זה התחיל מאהבה גדולה לדגם.CJ ראש שטוח קראתי לו אז.
לא ידעתי את ראשי.GO-DEVILL או הוריקן.
10 שנים חיפשתי ובסוף מצאתי אחד יפיפה בכרמל.26000 שח שפכתי עליו .
בנסיעה הגיע הביתה כ 100 קמ דרומה משם.
בדרך נכבה בזיכרון כי המצבר היה מת טוטל.700 שח .
טיפול יישור קו ראשוני לחלוטין שמנים.מחזשים גירוזים.עוקה סדוקה.1500 שח.
להזכירכם הרכב עמד אנדרטה .נוסע אבל אנדרטה.
אלטרנטור לא תקין .הוחלף משופץ 900 שח.
טסט.בעוד שבוע מהקניה.
נזילות מנוע אחורי,קפיצים תותבים.כ800 שח למתלם~.+הורדת גיר !כדי להפסיק נזילה ,לחינם כי צריך רק קרטר.היום אני יודע אבל אז .,הלכו עוד 1000 שח כי אם ירד הגיר אז צלחת +מיסב, ואם כבר הזר שחוק אז יללה!שמנים מחזש גומי לא יעיל מינוביץ נזל .אולתר מחזש אחר לאחר היתייעצות עם חבר
אז דרך אגב התחלתי להתחבר לכלכ מיני שרוטים .וראיתי שאני עדיין נחל אכזב לעומתם.
על הדרך נזילות צינורות רדיאטור עליון +תחתון ,וכמובן הנוזל הירוק הראשון של סבא!
עוד 100
בדרך לטסט נכנסתי למישהו בקשר למדיד של מיכל הדלק כי לא היה!חוץ שהמיכל היה של 20 ליטר די מעפן
טוב עבר טסט.בדרך חזרה נהיה לי חם בין הבייצייים! סבא עולה באש.המזל שהיה טסט ולקחתי מטף!
נהיה קצר בין ה+ של מדיד הדלק לגוף ,נחמד.
כל אבל כל החוטים ברכב נשרפו!
האש גם כובתה וגיעגעתי למשרדי הקרוב.
בקיצור חשמל מחדש ברכב.3000 שח כולל וסת לאור הראשי כי היה חלש בטסט.
תיבת פיוזים ,חוטים בעובי ראוי עם בטחונות לכל מערכת בנפרד.
המיכל דלק היה קטן עלי כי... לאחר סידור הקרבורטור שלא סחב נישתו לי עוד 400 שח.
אבל מיכל נירוסטה אצל חבר 1800 שח+מדיד 200 שח זה שווה שקט נפשי ללא גריקן 20 .
ברקסים לא עוצרים בטסט עלו לי בחריטה מיוחדת כי אין להשיג דרמים כמו שלי 600 שח בי בי.
סבא היה עקום משהו..מתלם 600 שח בי בי.
גומיות לבולמים +עבודה 40 שח .
בקטנות שמנים מסננים פלגים מי סופר.?
כלי עבודה .כל "טיול "עם בת הזוג לאייס או הום סנטר או סתם שיעמום בטיול לבד בדרום העיר תא אזור המסגר שונצינו וכו לדעתי בגס משהו כמו2000 שח אולי יותר!
צלבים כמה שחים פה ושם.
מחזש סרן אחורי +פחיות מיוחדות 200.
גוזונים ברגים אומים .פה פרופיל שם פרופיל.
שכחתי ,פן מאוור רדיטור בסביבות 300 .
מיני ברזנט 50 אצל הזקן בסלמה.
רשת הסוואה מיני לקיץ 5 דקות של פחד !
לא סתתתם חבר הביא לי .
סט בגדים צהליים.לא נעליים! אבל זה הולך בלאי!
עד לאחרונה למקרה הראש.זהו בכללי .
כל כך צדקתם בהתחלה כששאלתי מה למה וכמה ,לא ידעתי לאן אני נכנס.
את האמת .בגילי המופלג נשבר לי הז ן מזה.
מת למכור .אבל במה אשחק?? חומר למחשבה!
-
אני רוצה להגיד לכם משהו.
הרבה באים ושואלים אותי האם לקנות ג'יפ או לא ואני אומר להם שלא משנה מה, חדש או ישן, סיקס סופה לנדרובר או פג'רו, בשורה תחתונה מלבד דלק והסטנדרט זה עוד אלף שקל בחודש, תרצה או לא תרצה, אם החודש לא תוציא אלף, חודש הבא הבא תוציא אלפיים, הנוסחה אומרת, שים 1000 שקל בצד, תמיד זה יתאזן בסוף, זה כלל האצבע שלי, עם אתה לא יכול להשים בצד אלפיה כל חודש, תמשיך לנסוע בפרייבט.
8 שנים, 1000 שקל בחודש זה סדר גודל של 100,000 שקל ואני אומר, כל ג'יפאי שגם מטייל עם הג'יפ ומעבר לכך, יגיע לסכום הזה בכל מצב, תחזוקה מונעת או לא.
-
נא להוסיף בבקשה.
2700 חלקים אצל יונוביץ ראה חשבונית.
2700 עבודת חריטה ראה חש.
576 גוזונים ראה חש.
סעפת??
ודי? עוד.?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי פסטר
בשורה תחתונה מלבד דלק והסטנדרט זה עוד אלף שקל בחודש, תרצה או לא תרצה, .
נדמה לי שנסחפת ... אני מבין את החישוב ומקבל את ההנחה הבסיסית לגבי החודשים הראשונים לקנייה בשלב יישור הקו . ההנחה תקפה (בעיקר) כשמדובר ב CJ קשיש או סופה שמוטת לחיים, אך לאורך כל חיי הרכב השקעה שכזו ?
-
עם נסיון ידע, עבודה עצמית ומוכנות להוצאה כספית מרוכזת בשלבים המוקדמים, ההוצאות האלו קטנות בצורה דרסטית במשך השנים.עדיין צריך לרענן צמיגים כל 4-5 שנים במקרה הטוב, לרענן סגירת ברזנט פעם במספר שנים כתלות במקום שבו שוהה הג'יפ, להחליף חלקים מתכלים כגון מצבר, אגזוז, רדיאטור, צינורות ורצועות, לבצע טיפול שמנים ופילטרים פעם בשנה. אלו הוצאות קבועות שמסתכמות בכ 150 ש"ח לחודש לפחות, הן נכונות לכל ג'יפ ולסיקס בפרט.
-
הפחדתם אותי אני רק בתחילת הדרך ולא עם מלאי גדול של מזומנים קניתי סיקס שעבר שיפוץ כללי נשאר לי רק סטרטר שמקצר וכיסוי ואז להעביר אותו טסט של שלוש שנים וטכניון אני מקווה שעשיתי צעד נכון אני לא מתכוון להשתולל איתו רק להנות משבת לשבת.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי משה ביטון
ואז להעביר אותו טסט של שלוש שנים וטכניון אני מקווה שעשיתי צעד נכון
בבדיקת טכניון הרכב צריך להיות במצב טוב יותר מחדש. אתה מדבר כאן על סיקס ישן שאפילו אם הוא "משופץ כללי", בכל בדיקה שטחית ימצאו לך טונות של רג'קטים.
כנראה שאתה עומד בפני הרבה הוצאות. מצטערים.
-
הוא שנת 83 במצב נדיר מאוד אני מקווה שזה לא כלכך רציני הבדיקה למרות שהשם קצת מפחיד הבנתי שכמעט כל מוסך מבצע בדיקת טכניון
-
משה אם אתה בפנים לך על זה, יכול להיות שזה לא יהיה מפחיד כמו שזה נשמע פה בפורום. ואם זה יגרור אותך לעבודה על הג'יפ... אוי כמה פעמים היינו בסרט הזה בפורום... אבל זה בדרך כלל השתלם. כמה מתותחי הפורום עברו טירונות מזורזת על סיקסים גרוטאות והם לא מצטערים על זה.
-
תגובה להודעה: כמה באמת עולה לנו להחזיק סיקס...או ...
טוב שוב אני כאן.
הפעם עם CJ 7 שנרכש בינואר 2009.בסכום לא קטן.{יחסית}.
עברה שנה והגעתי איתו להוצאות של 20,000 שח מעבר לקניה.
הפעם אחסוך מכם פירוט.
ולא תגידו ,יש נסיון,יש ידע ,אבל הכסף אוזל במהירות...
רק רציתי שתדעו משהו שאתם יודעים,
סיקס זה תחביב לאנשים ,מזוכיסטים,ולא תפרנים!!!
סקס כבר יותר זול..
אבל תחביב..ותחשבו לכם.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
RONI
טוב שוב אני כאן.
הפעם עם CJ 7 שנרכש בינואר 2009.בסכום לא קטן.{יחסית}.
עברה שנה והגעתי איתו להוצאות של 20,000 שח מעבר לקניה.
הפעם אחסוך מכם פירוט.
ולא תגידו ,יש נסיון,יש ידע ,אבל הכסף אוזל במהירות...
רק רציתי שתדעו משהו שאתם יודעים,
סיקס זה תחביב לאנשים ,מזוכיסטים,ולא תפרנים!!!
סקס כבר יותר זול..
אבל תחביב..ותחשבו לכם.
הפתעת אותי!!!
אני יכול להראות לך טבלה, שהגעתי לסכום הזה לאחר כ 5 שנים.
אם זה הסכום שהייתי מוציא השנה, הייתי ישן ברחוב...
אביגדור
נ.ב,
אולי כדאי לקנות רכבים ממוני...
-
חברים ,
טוב לדעת מבעלי הנסיון ,
אמרתם השקענו הרבה .אבל ,מה שחשוב זה לעזור וליעץ לבאים ,לדור הבא .
איך להשקיע במינימום כסף, ולקבל מקסימום מהחבר שלנו הגיפ .
אני קניתי גיפ ,
ובנוסף 3 גיפים מפורקים לחלקים ,שעלו לי ביחד 3K ,
קניתי מנוע וגיר ,אחרי שיפוץ צבאי ,שיצא לאזרחות ,מינוביץ .
פלוס ,צלבים ,תפוחים ,כיסויי מגן לתפוחים (יצור עצמי ).מערכת הצתה של אמריקאית .
לא חסרו חלקים ,קצת מחזירי שמן וגומיות ,
שיפוץ מע הבלמים ,פלוס משאבה חדשה ,
וחלון קדמי שבניתי מהתחלה ,
טסט ,
ונהנה עד היום