חוזר: צריכת דלק של 1:8 בסמוראי 92, הגיוני? [הכותרת נערכה]
bobspog!
אני ממליץ לך לשפץ אץ הקרבורטור אצל צביקה מקצוען אמיתי! הוא יושב בנתניה אני נסעתי אליו מראשל"צ למרות שיש פה כמה בעלי מקצוע החלטתי לנסוע לצביקה ותאמין לי אני לא מתחרט!
לפי התיאור שלך נשמע לי שהמקדם ההצתה אצלך לא תקין תכוון ל13 מעלות לפני זה ישפר לך את הצריכה וזאת בתנאי שהקרב' אצלך במצב טוב ונקי..
בדר"כ מכוונים ל10 מעלות אך ברכב ישן כמו שלי אני מעדיף לכוון ל13 וזה באמת שיפר את היכולת..
א. ראית את התאריך ?
ב. תסביר בבקשה את נושא הזויות והמעלות - מה מכוונים ואיפה, המקדם הצתה מעוגן על ידי בורג בתוך המפלג והוא מונע על ידי מנוף וואקום שמגיע מהקרבורטור על ידי צינורית , את המפלג עצמו אפשר להזיז ולכוון את ההצתה בתוך כך , על גבי מסילה, אולי זו כוונתך ?
[QUOTE=GodsFather]א. ראית את התאריך ?
ב. תסביר בבקשה את נושא הזויות והמעלות - מה מכוונים ואיפה, המקדם הצתה מעוגן על ידי בורג בתוך המפלג והוא מונע על ידי מנוף וואקום שמגיע מהקרבורטור על ידי צינורית , את המפלג עצמו אפשר להזיז ולכוון את ההצתה בתוך כך , על גבי מסילה, אולי זו כוונתך ?[/QUOTE]
אמיר שלום רב!
יהודה אכן התכוון, לכוון ההצתה, על ידי הסטת המפלג לכוון קידום, וההצתה קודמה אכן, לכוון כמעט המקסימלי האפשרי.
בברכת חג שמח
צביקה
עצה ידידותית תרכיב "שבשבת"
ותמיד תנהג בכוון הרוח
זה חוסך בדלק במיוחד בירידות
אם כיוון ההצתה הוא מקסימלי , מה הצורך במקדם הצתה ?
אלא אם עשו שינוי בקרבורטור והוא לא מקורי?
ועוד שאלה -
מדוע לשנות את ההצתה ולא את כיוון אספקת הדלק , אם אני מבין נכון, קידום הצתה נחוץ כתוצאה מהזרמת כמות דלק גדולה מהרגיל, אבל כיוון להצתה מוקדמת מלכתחילה ?
אמיר שלום רב!
ביצעתי לאחרונה, שני שיפוצי קרבורטור בסמוראי של חברי הפורום.
אחד מהם הוא של יהודה שכתב מעליך.
שני הסמוראים, המפלג היה מכוון לאיחור הצתה מקסמלי, מה שפגע בביצועי הסמוראי, ובתצרוכת הדלק.
תיאום מנוע, הוא כוון תצרוכת דלק אופטימלית, לפי נתוני היצרן, וכוון הצתה לפי נתוני היצרן, ובהתחשב במצב המנוע, שחיקתו, ובהתחשב באם המנוע עבר שיפוץ במשך השנים, מה שיתכן והעלה את יחס הדחיסה, שעלול לגרום לצלצולים, ולכן יש לפעמים צורך לסטות מהוראות היצרן.
באם אתה זוכר, גם אצלך, המפלג הוסט, לכיין הצתה מוקדמת, וביצועי הרכב השתפרו, בנוסף לוואקום מפלג, שהשפעתו רק בעת האצה מממצב עמידה לנסיעה, בעת פתיחת מצערת מלאה, תת הלחץ נופל, והשפעת דיטפרגמת הוואקום צמבר שולית.
וזאת בניגוד לכוון הצתה סטטי וקבוע.
בברכת חג שמח
צביקה
צביקה!
בוקר טוב לך..
אתה רוצה להגיד לי שאצלי הכיוון ההצתה הייתה מאוחרת? אצלי אם אני לא טועה היה 13 מעלות לפני כלומר מוקדמת לא? חוצמזה המנוע שלי אכן עבר שיפוץ (רינגים ומיסבים וראש מנוע)אולי יש צורך לכוון מחדש?
יהודה שלום רב וחג שמח.
כוון ההצתה אצלך אכן היה מאוחרת, וקידמתי את ההצתה, לקידום כמעט מקסימלי, יש לבדוק שוב את כוון ההצתה בנסיעת מבחן.
אני שוקל רק באם יש צורך לאחר בדיקה עם שעון וואקום, גם לבדוק קומפרסייה, בנוסף בדיקה כוון שסתומים נוסף לאחר השיפוץ בהחלט לא יזיק.
בברכה
צביקה