חוזר: מספר שאלות ממשתמש מתחיל
נמרוד
בוא לא נשכח שישנה שם גם הברגה הפוכה למרות שגם בזה לא אמורה להיות בעיה.
אבל אני בספק אם ישה הברגה סטנדרתית שבה הפסיעה שווה לקוטר -תקן אותי אם אני טועה.
היכן אני יכול להוריד תקנים של הברגות?
איפה אני מוצא חישובים (כוחות,מומנטים וחיכוכים) של הברגות?
אלי
טוב-מצאתי כבר את ההברגות ואת המידע שהייתי צריך.
לשאלה הבאה:
יצרתי מיסב קצה אבל אני לא מצליח להגדיר גבולות תנועה. כלומר : כשאני מסובב את הציר שנכנס לתוך ה"כדור" הוא נכנס גם לתוך החומר של המיסב-איך אני מגדיר לו את גבולות התנועה ולמעשה-איך אני מגדיר חומר כ"קשה" ומונע התנגשויות?
אלי
בכלי שמזיז חלקים ("היד") יש אפשרויות לעשות collision detection, נדמה לי שככה זה נקרא. זה פונקציה די מעצבנת למען האמת, אני לא משתמש בה למרות שאני בודק הרבה קלירנסים. אבל זה אפשרי, תשחק עם זה. והאמת שכשאתה בונה מכונה, גבול התנועה של מיסה הקצה אמור להיות מוגדר כך שזה לא יקרה, כי אם זה קורה במחשב זה יקרה גם במציאות...
תודה
הצלחתי.
משום מה אני לא מצליח לבצע EXSTRUDE בתוך ה ASSEMBLY שלי-האם זה בלתי אפשרי?
אני מנסה להוסיף רצועה בין שני גלגלים עשיתי סקיצה ואני רוצה למשוך אותה על שני הגלגלים אבל האופציה של EXSTRUDE/BOSS לא קיימת.
אתה לא יכול להוסיף חומר בתוך ASSEMBLY כמובן! אתה צריך ליצור חלק חדש שהוא הרצועה. אתה יכול לערוך אותו בתוך ההרכבה כך שהסקיצות שלו ובעצם כל דבר יהיה מבוסס ותלוי בחלקים אחרים. שים לב שכל חלק שאתה בוחר בתוך ההרכבה אתה יכול לעשות לו edit part (בסרגל הכלים של ההרכבה מעל מהדק הנייר), ואז אתה בעצם עובד עליו בתוך ההקשר של ההרכבה. כך זה גם נקרא - edit in context. מאד נוח, אבל זהירות, כי אחר כך אם אתה מעביר את החלק להרכבות אחרות עלולות להיות התנגשויות בין הקשרים שונים... דיה לצרה בשעתה.
כן אפשר לחתוך בתוך assembly, וחתך כזה יכול להיות דרך כמה חלקים, והוא לא מופיע בחלקים עצמם. זה שימושי בתהליכי ייצור מסוימים שבהם אתה נניח מרתך כמה חלקים ואחר כך קודח דרכם חור עובר, הקדח לא יהיה קיים בקבצים ובשרטוטים של כל חלק נפרד, אלא רק בקובץ ההרכבה.
אני יכול לקחת סקיצה שצירתי באסמבלי ולעשות לה אקסטרוד בקובץ נפרד? או שאני צריך לצייר אותה מחדש?
אלי
1 קבצים מצורפים
אתה יכול ליצור חלק חדש בתוך ASSEMBLY בצורה הבאה:
insert - component- new part
אחרי זה תצטרך לתת שם לקובץ ולבחור את המישור עליו תצייר את הסקיצה הראשונה של החלק.
כל רפרנס שתיתן לSKETCH בחלק יחסית להרכבה ישאר אפילו אם תשנה את ההרכבה ויתעדכן בהתאם.
ביצירת מסבך צינורות יש לי צינור שיושב על מישור שאינו מקביל או מאונך למישורים הקרטזים.
בהמשך רציתי לחבר אליו צינור מקביל למישור TOP בגובה 180. הנקודה הזאת (גובה 180) לא מוגדרת כמובן על הצינור ואין לי דרך להגדיר אותה. הגדרתי מישור מקביל ל TOP בגובה 180 אבל נקודת החיתוך עם הצינור לא מוגדרת ואני לא יכול "לתפוס" . האם נקודת חיתוך בין קו למישור איננה מוגדרת? האם יש דרך להגדיר אותה? האם יש דרך אחרת לבצע את מה שאני רוצה לבצע?
תודה
אלי
אני לא בטוח שהבנתי את הבעייה (תמונת מסך תעזור) אבל יש לי תחושה שמה שאתה צריך זה להגדיר גיאומטרית עזר של ציר axis במרכז הצינור הראשון. עליו תוכל להתפס.
אולי לא הייתי מובן:
אני לא מצליח לתפוס את נקודת החיתוך בין ישר במרחב לבין מישור. (הישר אינו חלק מהמישור)
אוקי. אם הקו לא מקביל למישור, הרי שהוא חותך אותו איפשהו.
כשאתה עורך את הסקיצה שבא נמצא הקו הנידון, צייר על הקו נקודה (נראה כמו * ונמצא בסרגל כלי הציור הרגיל). תגדיר יחס של coincident בין הקו לנקודה. עכשיו תבחר את הנקודה ואת המישור הרצוי מתוך עץ ההרכבה, ותגדיר בינהם יחס coincident (נקרא נדמה לי on-surface בסקיצות תלת מימדיות). הנקודה עכשיו תנדוד לאותו מישור ותתקבע במרחב (בהנחה שהקו והמישור מוגדרים במלואם).
איך אני מגדיר את היחס בין המישור לנקודה?
on-surface יש בהגדרת המישור אבל אני לא מבין איך זה אמור לעזור לי.
אלי
אוקי. אנחנו עכשיו עורכים חלק part.
הגדרת מישור1 בדרך כלשהי.
פתחת עכשיו סקיצה, תלת מימדית או רגילה על מישור2 כלשהו שאיננו מקביל למישור1.
בסקיצה, אתה מותח ביד חופשית קו3. אתה מגדיר את קו3 לפי הצרכים שלך. קו3 הפך להיות שחור.
עדיין בסקיצה, עכשיו אתה זורק במרחב נקודה4. אתה מגדיר בין נקודה4 לקו3 יחס coincident. הנקודה קופצת ומתישבת על קו3. היא עדיין חופשייה לנוע על קו3.
אתה בוחר את נקודה4 ומישור1 (אתה בוחר אותו מתוך עץ הפי'צרים אם אתה לא רואה אותו). מגדיר בין שניהם יחס on-surface. זהו, הנקודה הופכת למוגדרת לגמרי, והיא החיתוך של קו3 עם מישור1.
הצלחתי-תודה
אני רואה שאני מעסיק אותך במשרה מלאה-מצטער אם אני מטריד.
עוד אחת אחרונה להיום:
אני מכניס מיסב קצה שיצרתי לתוך האסמבלי והוא מאפשר עכשיו סיבוב סביב הציר המרכזי שלו בלבד (עוד לא ביצעתי MATE כלשהו). יש הסבר?
בנוסף -כשאני פותח את המיסב בלבד הוא מופיע עם רמזור ירוק-מה המשמעות של זה והאם זה קשור?
תודה
אלי