שמן עושה טוב לפנים הצמיג או שכמות השמן היא זניחה ?
אולי צריך לסנן את היציאה ?
Printable View
יש סיכוי טוב שאצלי המדחס נהרס כי בחציה של נחל שורק (כשעוד זלזלתי ועדיין לא חיברתי את הקו של המדחס לכניסת האוויר המסונן של המנוע) נכנסו אליו מים .ציטוט:
לא צריך להיות מודאגים יותר מידי מסינון האוויר שנכנס למדחס.
לכן רצוי כן לסנן את האוויר כדי למנוע כניסת אבק, מים, לטאות וכו' אל הצינור, גם בזמן שהמדחס לא עובד.
לא יודע אם זה בעייתי. בכל אופן, מי שמוטרד מזה, יכול להרכיב אוסף שמן לאחר המדחס, כמו שיש אצל אורי טל.ציטוט:
עמוס קניתי משמנת קו והרכבתי אותה על צינור כניסת האוויר.משמנת קטנה בעלת צינור שקוף שניתן דרכו לראות את גובה השמן הנותר.
בנוסף הרכבתי אוסף שמן ביציאה ממיכל האוויר על מנת לשמור גם על הפרשוסטט, שעון לחץ האוויר, והגלגלים.
בדיעבד אולי היה כדאי למקם את אוסף השמן מיד ביציאה מהמדחס על מנת לשמור את כל המערכת כולל הצינורות משמן.
חנן,
מכיוון שאני באמצע הפרוייקט הזה- נשאלת השאלה:
האם הוספת משמנת למדחס שלך או שהוא מקבל את השימון שלו מאדי השמן במנוע בלבד?
וכמה זמן העניין הזה כבר מחזיק?
אני הרכבתי את כניסת האויר דרך צינור עודפי השמן ומסיבה כל שהיא זה מקשה על פעולת המדחס מצב שכאילו אין מספיק כניסת אויר. בנוסף התקנתי משמנת קו בכניסה למדחס וזה פועל כמו שצריך.
נכון להיום ניתקתי את כניסת האויר דרך צינור העודפים אבל צריך להתקין פילטר כל שהוא.
אליקו
לנדי, תסתכל כמה תגובות מעליך, בתגובה שלי. המדחס אצלי נהרס, כנראה בחציה של נחל שורק. לא הרכבתי משמנת במקור, אולי כשאתקן את המדחס, ארכיב משמנת.
אליקו, אם אתה מחובר לצינור האחורי שהוא עבה מספיק, וכשבין צינור הכניסה שלך ומסנן האוויר אין גורם חוצץ, לא צריכה להיות שום הפרעה לפעולת המדחס.
בשבוע האחרון הרכבתי גם אני על הג'יפ מדחס כנ"ל, ליתר דיוק - את המערכת של אורי כפי שמופיעה בצילום למעלה. מיד לאחר הפעלת המדחס ונסיונות לשחק עם ווסת הלחץ, מאחר ולא שמעתי שום פריקת לחץ מהווסת - כיביתי את המדחס. למיטב הבנתי ולאחר שביררתי את הנושא עם צוות טכנו-צינור, שוקי צודק, הווסת מווסת את הלחץ ביציאה ממנו ואינו פורק את הלחץ בכניסה אליו, גם שם לא מכירים סוג ווסת שמבצע את שתי הפעולות. באופן אישי אני אחבר שסתום פריקה לפני הווסת כדי למנוע מהמדחס לעבוד בעומס מלא. יתכן ועבודה בעומס מלא לא מקצרת את חיי המדחס (לטכנאי המזגנים התשובות) אני בכל מקרה לא מעוניין בלחץ של 600PSI שיבנה בצינור היציאה מהמדחס, אם זה אכן הלחץ המקסימלי שבונה מדחס מזגן.
ניר,
קנה, השג, גנוב, קבל, וכו' מתג לחץ חשמלי מתכונן (פרסוסטט). חבך את האביזר דרך "T" על צינור היציאה של המדחס. את חוט החשמל של מצמד המדחס, העבר דרך המתג החשמלי של הפרסוסטט. כייל את הפרסוסטט לערך של 120PSI או 8 אטמ. כך תוכל לדאוג שבלחץ מערכת של 120PSI, יתנתק המצמד החשמלי של המדחס.
תחסוך בכך חיי מדחס, חיי רצועה. תרויח בטיחות.
בברכה,
קיד.
איך עובד המדחס במשאית?
האם ניתן לחבר ציוד פנאומטי למערכת הזו? או שמדובר על לחצי עבודה נמוכים מידי?
הכוונה היא למשל פירוק גלגלים וכדומה.
תודה
מיכה
ניתן להפעיל כלים פנאומטים כל עוד יש לך מיכל לחץ .
עדכון:
פדיחה :oops: כנראה שהסקתי בצורה פזיזה מדי שהמדחס לא תקין.
אחרי שניר שיכנע אותי שכנראה ששוקי צודק (אני עדיין לא סגור על זה במאה אחוז, אבל לא התעמקתי בזה ומצאתי סידור אחר שמעלים את הדילמה הזו) , והווסת שלי מעמיס על המדחס, החלטתי לבדוק שוב את המערכת ולעשות משהו שונה: פשוט לא לחסום את היציאה של המדחס , בשום מצב, ואז לא יכול להיבנות שם לחץ מעבר למה שיש בצמיג, ואין צורך בווסת, בכלל:
מחברים את המדחס לפיית ניפוח שאין בתוכה שסתום שנפתח רק כשמתחברים לגלגל. פייה שמזרימה אוויר חופשי. לי כבר יש פייה עם שסתום כזה. ניסיתי לפרק אותו ולא הצלחתי אז שמתי T על הצינור, קרוב לפיית הניפוח והשארתי את הפתח השלישי של הT פתוח לאוויר. כשהמדחס מופעל כל האוויר יוצא מהפתח הזה ולא נבנה שום לחץ במדחס. אני מחבר את הפייה לגלגל וסותם את הT עם האצבע, וכך הלחץ עובר אל הגלגל והוא מתנפח במהירות. משהו כמו 30 שניות מגלגל מרוקן לחלוטין עד ל32 PSI .
זה אילתור, אבל אילתור נוח למדי, והוא עובד היטב. כשאמצא פיית ניפוח ללא שסתום אני ארכיב שם.
בטיול האחרון נתקלתי במצב שבו ניפחתי שני גלגלים בצד אחד של הרכב, וכשעברתי לצד השני של הרכב המדחס הפסיק לנפח. בהתחלה נלחצתי וחשבתי שהמדחס באמת דפוק, אבל לבושתי הסתבר לי שהצינור פשוט התקפל במקום נסתר שלא ראיתי. שיחררתי את הקיפול והעסק חזר לעבוד היטב. ייתכן מאוד שזה מה שקרה בזמנו, כשחשבתי שהמדחס מת, ומאז לא ניסיתי אותו יותר. ימים יגידו.
שורה תחתונה: אין צורך בווסת, ובסידור הזה כל העסק לא יוצר לחצים שלא בזמן הניפוח עצמו, וכל המערכת מתחממת פחות. שזה טוב.
הערה נוספת:
אני קניתי צינור גומי שחור, ייעודי למדחס אוויר. עכשיו, לאחר כשנתיים שלוש, הוא כנראה קצת איבד תכונות והוא משחיר לי את הידיים בצורה מגעילה. שווה לחשוב על צינור מסוג אחר.
הווסת לא דואג לכך שלא תמלא יותר מידי אוויר בגלגל ו/או שהמדחס לא ידחוס יותר מידי אוויר בצינור?
המדחס לא יכול לדחוס בצינור אם יש לו מעבר פתוח לגלגל , בהנחה (שאני מניח אותה ויודע שהיא נכונה, ע"פ מבט בשעון הלחץ של הווסת) שספיקת המדחס ביחס לספיקת הצינור ופיית הניפוח היא קטנה מספיק על מנת שלא ליצור לחץ גדול מהותית בצינור ביחס ללחץ בצמיג.
קצת קשה לי להסביר במילים, אבל בשורה התחתונה-אמפירית (לאחר נסיון ובדיקה) -זה בסדר.
ולגבי עודף המילוי בגלגל, גם כאן אני סומך על עצמי שאני לא אנפח "בטעות" 150 PSI בגלגל. אם יש לך נסיון בניפוח צמיגים, אני מבטיח לך שגם אתה לא תוכל לטעות בעניין הזה.
חנן - מה לגבי עודף לחץ במערכת כאשר הצינור מתקפל?
שאלה טובה. לא נתקלתי בבעייה כאשר התקפל לי הצינור, אולי בגלל ווסת הלחץ שמותקן שם (אם כי שוקי וניר טוענים שהוא לא מווסת את הלחץ לפניו אלא אחריו) , אבל אם אתה רוצה להיות שקט במאה אחוז ולא לסמוך על כך שלא תקפל את הצינור, אז תשים ווסת.
אם ניר ושוקי צודקים, אז כנראה זו ממש לא בעייה אקוטית. הרי עבדתי כך הרבה עד שעברתי לסידור הנוכחי, ועל פי גירסתם, איזור הווסת היה הלכה למעשה חסום למשך תקופות ארוכות אז אני מניח שמרגע קצרצר שהצינור התקפל ועד שתזהה את זה, לא יקרה אסון. או שכן :wink:
חנן
אצלך המערכת ללא מיכל ?
אין מיכל.
פרסוסטט. תשים פרסוסטט.
(ההוא שהשקיע 2K במערכת שלו, שעובדת)
"מודה ועוזב ירוחם"
:oops:
הוטעיתי ע"י "פאר" שכנראה לא הבינו את מה שרציתי לעשות, ולכן גם טעיתי, והטעיתי. מול מי שעשה חיקוי של הסט-אפ שלי (ומול שוקי שביזבז עליי הרבה מלים כאן :wink: ) , אני מתנצל.
פירקתי עכשיו את הווסת שקיבלתי והסתכלתי על המבנה הפנימי שלו. הוא אכן לא מסוגל לשחרר אוויר שנדחס ע"י המדחס. יש שם אמנם חריר בקוטר של מ"מ אחד, אבל זה לא משהו שמספיק להוציא את כל ספיקת המדחס.
יש סיכוי לא רע שהמדחס ניזוק כתוצאה מהמצב הזה (אם כי נכון לעכשיו הוא עדיין עובד אצלי) .
לסיכום: אם מקפידים שהצינור לא יתקפל ומשתמשים בפיית ניפוח שפתוחה קבוע, או בסידור עם הT שהצגתי קודם, אז ניתן לחיות ללא שסתום פורק או פרסוסטט. אם רוצים להיות בצד הבטוח אז כדאי להתקין שסתום פורק לחץ עודף, או פרסוסטט שמנתק את הזרם למצמד של המדחס כשהלחץ מגיע לערך נקוב כלשהו.
יש שסתום פורק מתכוונן לפי P.S.I ?
עם כן אז אפשר לחבר שסתום פורק ולכוון ללחץ הרצוי בלי לדאוג ללחץ בצמיג
ובלי לדאוג לקיפול צינור.
כן יש כזה דבר.
מה שאתה מציע אפשרי.
מישהו יודע מחירים של שסתום פורק לחץ מיתכוונן PSI ?
תתקשר לפאר ותשאל, צריך להיות להם כזה רכיב.
פאר בע"מ
טלפון: 03-6838547 פקס: 03-6821748
כתובת: קיבוץ גלויות 53 תל אביב מיקוד: 66550
שאלה -
הייתי עם הילדה ביומולדת של מישהי מהגן שלה. והיתה שם בחורה על תקן ליצנית שניפחה בלונים לילדים.
המכשיר שהיא השתמשה בו הוא מין משאבה עם פיה ומתג.
אחרי שהיא הרכיבה את החור של הבלון על הפיה היא לחצה על המתג והמשאבה ניפחה.
זה העלה לי רעיון !
למה לא להעביר את החוט החשמלי שמפעיל את המצמד של המדחס למתג בקצה הצינור
ורק כשצריך לחבר אותו ?
זה לא מונע את כל הלחצים המיותרים ושעות עבודת סתם של המדחס ?
או שאני מדבר שטויות ?
גם אני חשבתי על הרעיון הזה בזמנו, ואני חושב שזה רעיון טוב.