-
חוזר: CO במנוע 5.7 1988 בנזין
אני מחדד: עם הרבה כבוד לכל מי שכתב עד עכשיו (לא בציניות), עד התגובה של ניר השרשור הזה לא נתן לך כלום. בלי חיישן חמצן, ובמיוחד במנוע מקומבן, אין על מה לדבר. מילא, אם היה לך צי'פ מותאם במדויק לצרכי המנוע שלך כמו שיש במנועים שמגיעים מראש ללא חיישן חמצן, אז התמונה עוד איכשהו סבירה, אבל אין שום מצב שצ'יפ שבנוי למשהו אחד יעבוד טוב על קומבינציה אחרת ללא חיישן חמצן שיתקן את השגיאות המובנות במערכת.
קח בחשבון שיתכן שהצ'יפ שיש לך, גם לאחר שתתקין חיישן חמצן, לא יקח בחשבון את חיישן החמצן כי הוא תוכנת לא לעבוד איתו. במקרה כזה אתה בבעייה. אתה תהיה חייב לתת למתכנת צ'יפים לבנות לך צ'יפ שיעבוד בצורה גסה עם נתוני המנוע שלך ויכלול בתוכו עבודה עם חיישן חמצן. לאחר שתקבל את הצ'יפ הזה ותתחיל לעבוד איתו, כשיש משוב למחשב, אתה תקבל טבלת BLM שלמה, שאיתה תוכל לגשת שוב למתכנת הצ'יפים והוא יעשה פיין טיונינג לכיוונון הראשוני שהוא עשה לך, ובשאיפה, שאז העסק יעבוד היטב.
-
ניר וחנן,
חנן, מצידי אתה יכול לישון בלילות, לא חייב לישון מאוחר כדי לענות לי.
חיישן חמצן: חיפשתי היכן שאני נוהג לקנות:
https://www.rockauto.com/dbphp/mak,CHEVROLET,1988
מנוע 5.7 tbi במדור emission יש סדרה של סנסורים במחירים 18-35$ ומכאן בארץ משהו כמו 700-800 ש"ח, אין לי מושג איזה מתאים. לא ברור לי אם יש לי כניסה תואמת במחשב שקניתי, האם הוא תוכנת לקבל input מחיישן חמצן ואני לא יודע איך לבדוק את זה. האם חיבור למחשב בקרה כפי שצויין לעיל יכול ללמד על זה?
אני נוסע לארה"ב עוד 10 ימים ועדיין יכול להזמין את זה למשלוח לסניף שלנו בחוף המערבי. המחיר לא גבוה, אבל לקנות משהו לא מתאים? כבר הייתי באופרה הזאת. (למי שעקב, הספקתי להיות בהודו, תאילנד, ספרד ועכשיו ארה"ב וכל זאת מתחילת השרשור)
כמה צריך לעלות כל עניין תכנות הצ'יפים להערתך?
אם עניין תכנות הצ'יפ לא יקר - משהו כמו 200-300 ש"ח, ואם אתה יכול להצביע לי מתוך הלינק הנ"ל מה לקנות, אני מוכן לקחת את הסיכון (לא אבוא בטענות אם יש טעות) ולקנות את החיישן. אני משער שזה גם יחסוך לי בצריכת דלק שנראית לי מופרעת לאחרונה אם כי זה לא הדבר הכי חשוב שכן אני ממעט לנסוע.
במקרה הגרוע, אחזור ל-TBI הישן שהיה עם נתונים דומים או אולי טובים מזה. עוד משהו הייתכן שהדיזות רחבות מידי ומשפריצות דלק בכיף? נראה לי שב-TBI המשופץ לא החליפו דיזות אלא פשוט ניקו אותו ומכרו כמשופץ.
תודה על העצות, גם לאילו שדרשו ממני פרטים שאין כל מושג עליהם. אני יודע שזה האתר המקצועי היחיד כאן.
ווידוי: חנן, אתך הסליחה שלפני מספר שנים, מחוסר הכרתך והכרת האתר, הפגנתי זלזול במאמר אודות נעילות, באמרי שהוא מועתק ממקורות אחרים.
-
מוני, וכולם בעצם.
אחרי מחקר רציני בנושא, לא בעייה לאפשר חיישן חמצן בתכנות צי'פ.
להלן התהליך:
1 פירוק המחשב והוצאת ה'ציפ.
2 קריאת ה'ציפ הנוכחי ב"צורב" ושמירתו כקובץ bin.
3 פתיחת הקובץ בתוכנת עריכה יעודית, ושינוי פרמטרים כולל איפשור חיישן חמצן.
4 וכאן מתחילה הבעיה, מכיון שמחשבי ההזרקה אצלנו מימי הדינוזאורים והצ'יפ המקורי 2732 כמעט ואינו קיים וקשה מאוד לצרוב אותו, יש צ'יפ חלופי SST 27SF512, הזמנתי מאיבי 10 חתיכות.
הצ'יפ הנל דורש הלחמות בתוך המחשב ו 2 socket's מכיוון שהוא 28 פינים ולא 24 כמו המקורי, עלות ה"סוקטים" בין 5-20 ש"ח בכל חנות אלקטרוניקה, אחרי ביצוע הנ"ל, ניתן לצרוב צ'יפ חדש להשתמש במחשב.
5 התקנת הצ'יפ.
6 ברגע שהתקנו את הצ'יפ מחברים את המחשב לALDL ומתחילים ל"הקליט" למשך כמה שיותר שעות.
7 את הנתונים שהקלטנו משלבים עם הגירסא הראשונית של הציפ וצורבים חדש, עד להשגת התוצאה המבוקשת.
מוני, העבודה עלי, מבחינתך תצתרך לקנות את הרכיבים + 2 ציפים בעלות של לא יותר מ 100 שח, לא חייב ממני, ולהגיע צפונה כמובן.
אם יש לך מחשב ספייר אז אני לא רואה שום סיבה לא ללכת על זה.
חן.
-
דבר נוסף, לגבי חיישן חמצן, למיטב ידעתי כל חיישן של בוש 1-4 חיבורים מתאים, מקורי בפירוקיות בערך 250 ש"ח או חליפי בערך אותו מחיר.
חן.
-
מצטרף לחן - כל חיישן אוניברסלי עם או בלי חימום (2 עד 4 חוטים) יתאים, אפשר לקחת מפירוקיות ולשלם לא יותר מ 20 ש"ח לחתיכה (הם לא שווים גם את זה כי אין עירבון שהחיישן תקין), אם אתה כבר בארה"ב אז תזמין חיישן בוש או דמוי בוש ב 20$ וזה יעבוד. את החיישן תצטרך לחבר ביציאה מסעפת הפליטה איפה ששני האגזוזים נפגשים (אם האגזוז שלך אינו נפרד), או שיש שם כבר הברגה קיימת או שכל מתקן אגזוזים ילחים לך שם הברגה מתאימה (באנג), את החיישן מחברים למחשב ואז מתחברים אליו עם לפטופ ובודקים אם הוא מתוכנת לעבוד בחוג סגור ומצליח לתקשר עם החיישן.
-
ציטוט:
אחרי מחקר רציני בנושא, לא בעייה לאפשר חיישן חמצן בתכנות צי'פ.
זה בדיוק מה שכתבתי.
ציטוט:
אתה תהיה חייב לתת למתכנת צ'יפים לבנות לך צ'יפ שיעבוד בצורה גסה עם נתוני המנוע שלך ויכלול בתוכו עבודה עם חיישן חמצן.
אם אתה, חן, נכנס לעומק העניין של תכנות צ'יפ, אז אתה "המתכנת" המדובר, לצורך העניין.
ויש אפשרות גם לקניית צ'יפ מוכן על פי דרישות הלקוח:
אני מלשין על ניר, אבל לא נראה לי שהוא יתנגד לזה: אני נתתי לו בשקית את הצ'יפ המקורי שהגיע עם מחשב הספארי (שהותקן בו צ'יפ אחר שנצרב ע"י בריאן ע"פ ההגדרות שלי) , ואני מאמין שהוא ישאיל לכם אותו לצורך צריבות נסיוניות או בשביל לשלוח לבריאן ולהוזיל את עלות הצ'יפ שלו.
ציטוט:
ווידוי: חנן, אתך הסליחה שלפני מספר שנים, מחוסר הכרתך והכרת האתר, הפגנתי זלזול במאמר אודות נעילות, באמרי שהוא מועתק ממקורות אחרים.
וואלה? לא זוכר, ובכל מקרה, סלחתי ;)
-
ציטוט:
לא ברור לי אם יש לי כניסה תואמת במחשב שקניתי, האם הוא תוכנת לקבל input מחיישן חמצן ואני לא יודע איך לבדוק את זה. האם חיבור למחשב בקרה כפי שצויין לעיל יכול ללמד על זה?
כניסה כנראה שיש. מהו מספר המחשב שברשותך?
אם הצ'יפ לא מתוכנת לעבוד עם חיישן החמצן אז כשתיכנס לCURRENT DATA בALDL אתה תקבל שהמתח בחיישן הוא אפס, למרות שהחיישן יתן בפועל מתח אחר. זה לפחות מה שניר ואני ראינו כשניסינו לשים את הצ'יפ המקורי של הספארי, מתוך סקרנות.
-
כן וכשהכנסנו את הצ'יפ של הספארי בפעם השניה קימטנו לו את הרגליים והן נשברו...
זרקתי אותו לפח ...
-
וואלה, זכרתי שקימטנו אותן. לא זכרתי שהן נשברו :oops:
-
יש לי אפשרות להשיג צ'יפים 2732 וגם לצרוב אותם.
רק תשלחו לי קובץ BIN מתאים.
הכל בעלות הקרן (כלומר הצ'יפ).
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי ניר ל
כן וכשהכנסנו את הצ'יפ של הספארי בפעם השניה קימטנו לו את הרגליים והן נשברו...
זרקתי אותו לפח ...
בגלל זה אני מוציא את הסוקט הישן ומלחים סוקט חדש נורמאלי :D
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי חימושניק
יש לי אפשרות להשיג צ'יפים 2732 וגם לצרוב אותם.
רק תשלחו לי קובץ BIN מתאים.
הכל בעלות הקרן (כלומר הצ'יפ).
תודה על ההצעה אבל כל זה יאריך את העינין :(
מכיון שאין לי מוחק UV והציפ החלופי הוא eeprom ולא eprom כמו ה 2732 אני מעדיף לעבוד איתו ולעשות את עבודת ההלחמה פעם אחת ולתמיד.
אצלי כבר עשיתי את החלפה רק נותר לחבר ולבדוק שהכל בסדר, ברגע שאבדוק אדווח.
למי שלא מכיר:
eprom = erasable programmable read only memory
eeprom = electronically erasable programmable read only memory
חן.
-
מאיפה מארגנים קובץ בין כזה לחימושניק?
-
רגע לפני המצאת הגלגל מחדש וצריבת צ'יפים על ימין ועל שמאל.
אתם יודעים מה הנפח מנוע?
איזה ראשים הרכינו שם?
תבררו כמה פרטים חיוניים כאלה ואחרים רגע לפני.
www.mortec.com
אתר טוב להתחיל ולחפש בו מה מורכב ברכב
-
בולדוג,
וולה גם אתה צודק.
הרמתי טלפון לארז שהיה המכונאי שלי שקנה את המנוע מיורם X. ארז התחייב אז ועתה שהמנוע הוא 5.7. אני לא סומך על המספרים המוטבעים כי מי יודע מה באמת יש שם.
ייתכן שאצליח להשיג את המחשב הישן במטרה לבדוק אותו מול המנוע כיום. אתחיל בזה.
עוד דבר שאני חושב שאני יכול לעשות, זה להצליב מזרקים שכן יש לי את ה-TBI הישן. אני יודע שבעיין רואים שבשניהם יש מזרק אחד מתנדב להשפריץ דלק יותר מהשני, אז אולי משניים אפשר לעשות אחד?
אח"כ כמעט בוודאות לא אוכל לברוח מעניין הצ'יפ עם חיישן החמצן שאתקין.
מוני
-
מוני, לעניות דעתי חישן החמצן יפתור את הבעיה.
אם יש באפשרותך להגיע עם המחשב הישן אני אקרא את הציפ ואשלח לחימושניק קובץ bin עם חישן חמצן מאופשר.
כל לא תצתרך לעשות הלחמות בתוך המחשב.
סתם לידיעה בתוך המחשב יש פרמטר שמחושב לפי ספיקת המזרקים וקוטר בוכנה אחת.
Base Pulse Constant = זמן הפולס החשמלי שהמזרק מקבל.
עוד משהו שיכול להשפיע על הפרמטר הנ"ל זה משאבת דלק עם זרימה גבוהה יותר ואז החישוב של ספיקת המזרק צריך להשתנות.
חן.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי מוני_הכוכב
בולדוג,
וולה גם אתה צודק.
הרמתי טלפון לארז שהיה המכונאי שלי שקנה את המנוע מיורם X. ארז התחייב אז ועתה שהמנוע הוא 5.7. אני לא סומך על המספרים המוטבעים כי מי יודע מה באמת יש שם.
אותו בן אדם שעשה לך מישמש במנוע התחייב אז זהו? דיברי אלוהים חיים?
הדבר היחיד שאפשר לסמוך עליו זה המספרי יציקה.
ייתכן שאצליח להשיג את המחשב הישן במטרה לבדוק אותו מול המנוע כיום. אתחיל בזה.
המכונאי שלך פשוט יתן לך איזה מחשב אחר, רק שתצא לו מהווריד.
עוד דבר שאני חושב שאני יכול לעשות, זה להצליב מזרקים שכן יש לי את ה-TBI הישן. אני יודע שבעיין רואים שבשניהם יש מזרק אחד מתנדב להשפריץ דלק יותר מהשני, אז אולי משניים אפשר לעשות אחד?
אח"כ כמעט בוודאות לא אוכל לברוח מעניין הצ'יפ עם חיישן החמצן שאתקין.
הדבר הראשון שאתה יכול לעשות זה לוודאות עפ"י המספרי יציקה שהוטבעו ע"י GM וברר מה הבלוק שיש לך ומה הראשים שיש לך ואם הראשים מתאימים לבלוק ואם הראשים בכלל זהים.
מוני
-
ציטוט:
עוד משהו שיכול להשפיע על הפרמטר הנ"ל זה משאבת דלק עם זרימה גבוהה יותר ואז החישוב של ספיקת המזרק צריך להשתנות.
המשאבה יכולה להיות עם ספיקה גבוהה יותר, אבל את הלחץ במערכת קובע ווסת הלחץ בTBI ואם יש עודף ספיקה היא תצא מקו העודפים, בהנחה שהווסת בנוי להתמודד עם ספיקה כזו. אם הלחץ במערכת נשמר קבוע, אין משמעות לספיקת המשאבה.
-
כל ההתדיינות הזאת המלווה בתאוריות קונספירציה מצד אחד ובתאוריות פילוסופיות עמוקות מצד שני היא מיותרת, אלא אם אתם נהנים מעצם הדיון הפילוסופי עצמו ומעוניינים להמשיך בו באופן פרטי.
מוני לא מכיר את המערכת המורכבת אצלו ברכב ולא יכול לספק נתונים.
אף אחד מהמשתתפים בדיון לא מכיר את נתוני המערכת אבל רובכם מתעקשים לנחש ולגבש תאוריה.
מוני נוסע מעט מאד ברכב, ספק אם הוא מעוניין להשקיע סכומים גבוהים או לתזז ברחבי הארץ, על מנת לייצר מערכת שתעבוד בהרמונייה מושלמת עם המנוע הספציפי שעליו היא מורכבת, בשלושת הימים בחודש שבהם היא פועלת בדרך בת 2 הק"מ לבור בתל ברוך.
כדי לעבור טסט הוא לא צריך ממיר קטליטי ולא בטיח, הוא הסביר בדיוק איך עושים את זה ללא השקעה כספית.
כל מה שמוני רוצה זה לצמצם את צריכת הדלק המוגזמת לדעתו, בדרך הפשוטה והזולה ביותר.
מה שברור כרגע לפחות הוא שהמערכת עובדת בחוג פתוח, משפריצה סילוני דלק עפ"י טבלאות שנצרבו בה במקור ללא שום קשר למנוע הנ"ל ואין לה שום דרך להיזון חוזר ותיקון.
הדרך הכי קצרה מהמצב הקיים לפתרון המיוחל היא להשקיע 20$ בקניית חיישן חמצן, לחבר אותו למערכת, להתחבר למחשב ולראות מה קורה שם. תוצאה אפשרית אחת - הצ'יפ מתוכנת לעבוד בחוג סגור, מגיב לחיישן, מווסת את כמות הדלק בהתאם. סוף סיפור.
50 תוצאות אפשריות אחרות קיימות, המשך דיון כאשר תעלה אחת אחרת.
אני מכיר את מערכת ה TBI בע"פ וגר במרחק 20 מטר ממוני, ביום שיהיה לו חיישן חמצן מורכב על האגזוז אני אטרח לבדוק בדיוק מה הסיפור ולעדכן אתכם.
-
סיכום ביניים.
בשבת נסעתי את כל הדרך לניר לוי (משהו כמו דקה תמימה), ראינו שאכן אין חיישן חמצן, אבל יש חוט בצמה היוצאת מהמחשב המיועד לחיישן החמצן ולאור זאת נתקבלה החלטה הרת גורל לרכוש חיישן חמצן תמורת כ-$20 + הוצאות משלוח!
בהזדמנות זאת ניר הבחין כי חסר אטם מסויים ב-TBI, ובוצעה הוספת האטם שהיה לי מ-TBI שרכשתי ואשר מכון מאוד מכובד ויוקרתי לא שם לב לחסרונו ולא התקינו.
כ"כ אעשה שינוי קטן במיקום ה-MAP כך שהצינורית תהייה וורטיקלית כלפי מטה.
עם שובי אתקין החיישן ונראה מה תהייה התגובה החדשה.
הציפיות שלי: שיפור ב-CO ולכן גם שיפור בצריכת הדלק. לגבי הצריכה אין לי אפשרות למדוד מכיוון שמזמן לא ביצעתי נסיעה מנהלתית מסודרת.
תודה לכולכם על הייעוץ מכל הלב והידע. אחרי הצעד הזה שלא עולה הרבה, אבחן אם יש צורך בצעדים נוספים כמו שינוי תכנות הצ'יפ. וכו'.
שוב תודה, למדתי מכם רבות.
-
טוב, כפי שהבטחתי עדכון:
הגיעו ציפים!
תוכנת הצי'פ בוטלו VSS ו EGR ו ESC לא בשימוש לכן לא צריך, אופשר חישן חמצן.
הוכנס הציפ למחשב, והרגע הגדול הגיע! המנוע מניע כרגיל כמו שצריך. אין תקלות.
תחילת נסיעה לאחר חימום המנוע, נדלקת נורית תקלה והתראה ב WINALDL על O2 ! (לא מחובר חיישן חמצן).
בשאיפה שבסוף שבוע יחובר חישן חמצן ונוכל להתחיל לעשות Logging לקראת הגרסא הבאה.
ניר\חנן אם תרצו לפצל את השרשור אשמח לעדכן שם.
-
-
מצויין, המשך לעדכן.
הליילה אני מזמין את החלקים למשלוח למדרדנו בארה"ב אשוב באיזור 20.1.2007 ואחבר את החיישן.
מוני
-
עדכון נוסף:
יום שישי הוצא הבורג העיקש בסעפת עם ברנר+ פטיש אויר.
מכיון שאיבדתי את חיישן החמצן שלי :cry: בוש מפרוקיה, נקנה חישן חמצן של WACO בעלות של 140 ש"ח (אין לי מושג לגבי האיכות).
הורכב החישן וחובר למחשב, וכצפוי נכבת נורת התקלה וWINALDL מתחיל להראות קריאות מחישן חמצן!
התחושה המיידית שהמנוע עובד יותר חלק, ויש פחות ריח של דלק בלחיצה חזקה הדרגתית לא WOT, ומי יודע אולי אני סתם הוזה Wishfull Thinking :D
נעשה Logging ראשוני של כשעה בערך, ובשאיפה בסופ"ש לעשות Log ארוך במשך הטיול.
מתלבט כרגע אם לצרוב צי'פ לפני או רק אחרי הטיול.
שאלה: האם מישהו יכול לעזור עם טבלאת קידום הצתה של מנוע 258 של CJ ?
חן.
-
מה שאתה כותב מעודד אותי.
ביום שישי אני נוסע לארה"ב. החיישן כבר ממתין לי במשרד. אשוב ואסדר הענין.
בהצלחה לך. המשך לעדכן.
מוני
-
לקהל המעריצים:
אז ככה, רכשתי את החיישן. (הבאתי גם לניר שזקוק לו לצרכים עתידיים).
ניר זיהה את החוט שיוצא מהחמשב ואמור לקבל input מהחיישן.
התקנתי החיישן אצל סלינס. מוכן לחברו למחשב.
נדמה לי שזה חוט מיוחד (נראה קשיח ביציאה מהחיישן- האם זה חוט קואקסיאלי?)
ניר התחייב בנקיטת חפץ לסייע בחיבור למחשב.
אני בכוננות התקנה בקרוב.
Demolition Man ספר מה עלה בגורל עבודתך.
מוני
-
ניר, לגבי החוט זה אמור להיוט חוט יחיד בצבע סגול (לא תמיד) לא קואקסיאלי.
בנוסף כדאי לבדוק מינוס על סעפת הפליטה או איפה שהותקן החיישן.
אצלי צרבתי צי'פ והתחלתי מבסיס לא נכון לכן חיישן החמצן נתן קריאה אבל מעולם לא נכנס לפעולה.
אני לומד את הנושא ועקב פרוייקט הזרקה נוסף על CJ ועוד של מיני עיסוקים אחרים קצת הזנחתי.
ברגע שיהיו עדכונים, אעדכן כאן.
תן עדכון לגבי תוצאות. אגב רק לידיעה, המחשב אינו עובד ב Closed Loop בסרק צריך לעבור 1000 סל"ד בשביל שהוא יכנס לעבודה.
אם תרצה לחקור את הנושא בעצמך רק תגיד, יש המון באינטרנט.
חן.
-
חוזר: CO במנוע 5.7 1988 בנזין - עדכון
להלן עדכון:
ניר התייצב אצלי ביום שבת כשהוא עפוף שרעפי שינה.
ממצאים: חיישן חום מנותק. חיבור מהיר של החיישן שינה את תגובת המנוע לטובה. לא ברור לי באיזה שלב של חיי המערכת הוא נותק. מאחר ואין לי מכשיר מדידה אין לי מושג מה ההשפעה. ברור שמחשב הרכב מגיב לו.
בשבוע שעבר הותקן חיישן חמצן של Bosh וההתיצבות של ניר מטרתה הייתה לבצע את החיבור של החיישן למחשב. ניר יודע בע"פ לאיזה פין במחשב לחברו.
תוך שעה קלה (שלי) קשה יותר לניר, העניין בוצע.
נראה שהמנוע עובד רגוע יותר (עגול) אבל ללא מדידה במכשיר 4 גאזים, ומשחקי ניתוק חיבור לא אדע דבר.
ביום שישי הבא אסע לפחימה או לינקו, אתחבר לוורידים של מכונת ה-4 גאזים ואשחק עם חיבור ניתוק חיישן החמצן וכנ"ל לגבי חיישן החום.
מקווה מאוד ששני הדברים יתרמו להקטנת זיהום האוויר האטמוספרי.
לניר, המון תודה...
-
1 קבצים מצורפים
שלום לכולם, עדכון קצר.
נצרב ציפ חדש והרי התוצאות:
המחשב מכנס ל Closed Loop טבלאות ה BLM מתחילות להתעדכן.
ניר, חישן הטמפרטורה קריטי לתערובת נכונה גם ללא חיישן חמצן.
לא נדלקה נורת Check Engine ? אולי היא שרופה או ניתקו אותה?
חן.
-
ניתוק חיישן חום מדליק את נורת האזהרה, כמו כן גם ניתוק המעקף של מערכת ההצתה, חיישן החום התנתק כנראה בזמן שחיטטנו בצמת החשמל. כרגע חיישן החמצן מחובר למחשב ומה שנשאר לעשות הוא להתחבר ללפטופ ולבדוק אם המערכת נכנסת ללופ סגור.