ציטוט:
נכתב במקור על ידי lizard
1.זה זול
2.זה פשוט
3.זה עובד
4.זה לא נשבר
5.KISS
Printable View
ציטוט:
נכתב במקור על ידי lizard
1.זה זול
2.זה פשוט
3.זה עובד
4.זה לא נשבר
5.KISS
שמע מיכה, מעבר למה שג'ו אמר, כל הרעיון הוא לבנות את הרכב הזה במינימום הוצאות.
אני ממחזר כל מה שאפשר, מוכר כל מה שלא צריך ועדיין מנסה להגיע לתוצאה נאה. רכב שייתן את התוצרת.
אני לא חייב להתקין דאבל טרנספר, אבל היות והעלות שלו יחסית לתועלת נמוכה אז למה לא. לצורך ההבנה, קיט 1ל4 לדנה 300 יעלה לי יותר, והדאבל טרנספר משמש גם כמתאם בין הגיר לטרנספר.
וזו רק דוגמא, ההתעקשות על סרן של פורד למשל היא בגלל החוזק שלו והעובדה שנעילה ויחסי העברה עבורו יעלו פחות מאותם מוצרים לדנה 60 או ל14 בולט.
וכן הלאה. ברור שמבחינה חוקית יותר נח פה והכל במרחק כרטיס אשראי וחברת המשלוחים החביבה עלייך.
אבל אני לא מוצא טעם לפוצץ את התקציב המשפחתי על התחביב שלי.
עומר
תסלחו לי ג'ו ועומר, אבל מיכה צודק במאה אחוז, ואילו אתם סתם ח'ירטטתם תשובות.
אין כל סיבה לא לבנות קפיצי סליל(לא קוילאוברים יקרים!), במקום העלים הישנים והמיושנים הללו.
זה לא ענין של זול, פשוט, עובד ושאר B.S. אלא של עצלנות גרידא - בשביל מערכת של קפיצי סליל, צריך קודם כל סלילים ובולמים פשוטים שאינם יקרים מקפיצי עלים עם אותם בולמים, אבל, וזה הענין העיקרי, צריך לחשוב ולתכנן וגם לעבוד = חישוב אורכים, חישוב מהלכים, הגבלת מהלכים, זויות וכו', ואז לבנות מוטות רדיוס מתאימים(של 3 או 4 לינק, אולי פנהארד וכו'), תושבות, ריתוכים, ושאר עבודת פבריקציה.
מי שלא בא לא לעבוד ומי שמתעצל, הולך על האופציה הקלה והפשוטה - זורק שם קפיצי עלים ובולמים על או ליד הסקיד פלייט של היו בולטים, ואח"כ מספר כמה זה נכון, מוכח, עובד, אמין, זול, מוצלח ועוד סופרלטיבים שנותנים הסבר והצדקה לעצלנותו....:evil: :twisted:
מספיק עם השטויות - אתה באמריקה ולא בארץ שהכח יקר וקשה להשגה. תתחיל לעבוד, תייצר רכב יותר מודרני וזרוק את הזבל של העלים לפח.
ברוך תיקון קל בבקשה, זה לא קטע של צודק או לא. שאלתי אם בעצם מבחינת החוק אז למה לא לשים קויילאוברים או משהו דומה. האמת היא שהתשובה של ג'ו ושל עומר נראית לי הגיונית.
גם אני, אם אחליט להפוך את הג'יפ לעבירות בלבד עם צמיגים גדולים ורישוי מירוצים, קודם אשתמש בקפיצי עלים כי זה משמעותית יותר זול.
בעלות של בילשטיין 7100 קומפלט (כולל קפיצים והכול) אחד (או אחד וחצי) אפשר לקנות סט 4 קפיצי עלים של מתלם CUSTOM SPECIAL בדיוק כמו איך שאתה רוצה אותו.
הנה נכנס העו"ד, אקדח המיג בידו ומאיים על כולם.
ברוך, זה כן עניין של תקציב, נכון אירשוקס עולים פה פחות מ300 דולר לחתיכה עם 16 אינץ' מהלך ואז מה, אני אגלה שהאוטו כבד מדי בשביל אירשוקס? ומה עם שאר החלקים? היימג'ויינטס ושאר ירקות? זה בחינם? (כן אם אתה מפרק בג'אנק יארד, אבל לא חשוב)
תשמע, אני הולך על זול, זמין ופשוט. והכי חשוב, פחות מ5 שנים.
מעבר לזה, זה יגרר פה לויכוח מאד ארוך שאתה תסביר למה כן ואני אתבצר ואגיד למה לא.
בוא נסכם שאם העלים לא יעשו את העבודה או אם אני ארצה לעבור לסלילים אתה תהיה הראשון לדעת.
כרגע, לפחות עד שרכבת הכח תיכנס לתוך השילדה אנחנו מדברים על עלים.
טוב, עוד כמה שינויים קלים על הפרק.
הבודי החיצוני נזנח, חלקי פח ממנו יעמדו למכירה (כנפיים חיצוניות, מכסה מנוע מסגרת חלון וכדומה) עוד חלקים בדרכם לאיביי (מערכת חימום שעדיין עובדת) ושאר הברזל כולל הריצפה הרקובה והאגזוז המקורי ילכו למיחזור.
השילדה שחבל לי לוותר עליה היות והיא מאד מסיבית נישארת ועליה תורכב רכבת הכח והסרנים, הבודי יהיה חלקו מCJ או YJ או אולי משהו יותר מתקדם וחלקו מבנייה עצמית.
הרעיון הוא קבינה וחצי לפחות עם עדיפות לסגורה ומאחורה ארגז או FLAT BED.
זה בערך המצב עכשיו, אני חייב לציין שהאוטו היה בנוי מעניין ועם יותר מדי ברגים.
שלום.
סתם לידע כללי,זו יצירה שתהיה חוקית אצלכם על הכביש?
או נטו שטח ? עם עגלה.
רישויים ?וכו?
הליך מאד מעניין ויפה וזול.
נא להמשיך לצלם ולגרום לנו לפנטז.
רוני,
בכול מדינה החוקים קצת שונים אבל באופן עקרוני כמעט אין דבר שאתה מסוגל לעשות שיגרום לרכב להיות לא חוקי לכביש, עם הגבלות קלות, כמובן שצריכים אורות, זמבורה, חגורות בטיחות ושאר אבזרים "בטוחתיים". דבר שני, עקרונית אסור לבטל את מערכות זיהום אויר אבל לא מתיחסים לזה כול הזמן שהרכב לא ניכשל בטסט השנתי.
יש 3 דרכים לרשום רכב, לפחות בטקסס.
1. כול רכב מתחת ל25 שנה חייב טסט שנתי, בטיחות וזיהום אויר.
2. רכב מעל ל25 שנה מחויב רק בטסט הבטיחות, המנוע לא מעניין יותר, תעשה מה שאתה רוצה.
3 רכב מעל ל 25 שנה אפשר גם לרשום בתור אנתיקה, אין כול טסט, מקבלים לוחית זיהוי טובה ל 5 שנים וכול התענוג עולה$85 ל5 שנים
ההגבלה היחידה היא שהרכב לא יהיה לשימוש יום יומי.
אין שום בעיה לרשום את הסקאוט, וכול הזמן שיש לו מנוע ויותר מ4 גלגלים. שאר המכניקה לא מעניינת אף אחד.
טוב. איפה לעזאזל משיגים כרטיס טיסה להיום?!
עכשיו ברצינות, ההגבלות האלו (או החוסר בהן...) נשמעות נורא מפתות, אבל אין מקרים של אנשים "קצת פחות מבינים" שמעלים ניסויים מוזרים על הכביש ולוקחים איתם עוד כמה חברה לגן עדן?
ובארץ עם התקנות המחמירות שלנו לא נהרגים על הכביש 10 אנשים כל שבוע?
לא שיש קשר משמעותי בין המצב הטכני של כלי רכב לתאונות דרכים. קח את הדיווחים הרשמיים של המשטרה, הגורמים לתאונות מבחינתם הם אי ציות של נהגים לחוקים - אז מה זה משנה במה הם נוהגים?
זה בהחלט נושא לדיון אחר, אבל הרבה מאוד מהתאונות פה נגרמות עקב הגורם האנושי (לדעתי לפחות...). מספיק לראות איך אנשים נוהגים בשביל לראות את זה.
ואני לא רוצה לתאר לעצמי מה יקרה אם במדינה הזו ובמנטליות של העם שלנו יבטלו את ההגבלות כמו בארה"ב. שלא תבינו לא נכון, אני לחלוטין מחכה לזה בכיליון עיניים, אני פשוט חושב שזה רק יראה יותר ויותר גרוע. אבל זה גם נושא לדיון אחר.
יותר מזה, הרכבים האלה עד כמה שידוע לי לא משמשים כרכב יומיומי.
אני חושב שהאחד ההבדלים המהותיים בין התרבות האמריקאית ולישראלית זה בנושא כלי הרכב.
תשאלו את ג'ו כמה רכבים יש לו. הרכב בארה"ב זול יותר, בטח שתוצרת מקומית, לכן אתה יכול להרשות לעצמך לרכוש רכב כמעט לכל שימוש.
עומר נמצא שם כמה זמן? 4 חודשים? יש לו כבר 3-4 רכבים. זה לא כמו בארץ שרכב פה זה רכב שצריך לשמש לכל המטלות. פה רכב זה אביזר מותרות. בארה"ב זה אשכרה זכות בסיסית.
אני בטוח שג'ו יוכל להסביר טוב יותר על המנטליות בקשר לרכבים שם.
בקשר לנושא השינויי מבנה וכדומה.
נניח שיותר בארץ שינויי מבנה וכדומה. כמה כבר אנשים יעשו את זה? הרוב המוחלט של האנשים לא יששנו דבר ברכב שלהם כי זה לא מעניין אותם.
מיכה צודק עקרונית....אבל אי אפשר לעשות הכללה כזאת
יש מיספר גדול של גיפים בנויים שמשמשים כרכב יום יומי.
בא ניקח את הרכב בתמונה
הוא שייך לחבר שלי, Jeff
YJ שנת 92, 170 אלף מייל
סרנים של פורד חצי טון, הי סטיר, קפיצים מעל הסרן,צמיגים 37 אינץ, הוסב מ5 הילוכים ל קריסלר 727
מנוע 4.0 מקורי.
הרכב ניבנה לבד, לא יודע מה זה מכונאי, ולא ראה מוסך(אז עזרתי)
הוא נוסע עליו כול יום, ובנתיים לא הרג אף אחד
הטענה שאם יהיה מותר לעשות מה שרוצים תגרום לתאונות לא מקובלת עלי.
תאונות קורות כל יום כל היום, %99.999 מהזמן התאונות קורות בגלל טעות הנהג, או טיפשות,
אני אישית לא שמעתי על מקרה כמו שמתואר בחיים.
יש למשהו סטטיסתיקה שרכבים משודרגים גורמים לתאונות?
ברור שאין סטטיסטיקה כזו.
בגלל שבישראל זה לא חוקי, ובגלל שקהילות מסוימות של חובבי רכב (שטח וכביש) כן עורכות שינויים במכוניות, המשטרע נתפסת לזה ואוכפת את זה בהתלהבות רבה, כאילו בזה תמו כל מעשי הפשע בארץ.
אבל תסכים איתי ג'ו, שהמנטליות הישראלית שונה מזו האמריקאית:
בישראל, כמה מאלה שמלבישים צמיגי ענק לג'יפים שלהם/משפרים ביצועי מנוע, גם משדרגים בלמים?
נהג ישראלי ממוצע (כולל כזה שחושב שהוא חובב רכב ונהג תותח) מאבד שליטה על קורולנטיס אוטומטית סדרתית ותמימה לגמרי גם במהירויות עירוניות. הסטטיסטיקה לא משקרת, לא צריך לצאת לכביש ולראות מה קורה ואיך אנשים נוהגים. אז נראה לך הגיוני לשחרר את הרסן לגמרי? שכל אחד יעשה מה בא לו? חומר למחשבה.
כאן בישראל דברים מתנהלים אחרת, אנחנו פשוט חושבים אחרת.
לא שבאמריקה הכל מושלם, אבל כשאתה רוכש רכב מאמריקאי שמפרסם את האוטו למכירה ב-EBAY, אתה יכול להגיע אליו ממרחק חצי עולם ולהיווכח שהוא לא שיקר לך בשום פרט. כאן בארץ? כל מה שמוכר רכב יכתוב במודעה או יאמר לך בטלפון - חשוד מראש:
"לא ראה שטח" = נסע המון בשטח.
"מטופל" = אוטו מוזנח שלא החליפו לו שמן איזה 50K ק"מ, אבל לפני המכירה עבר שטיפת מנוע חיצונית.
"ק"מ נמוך" = חצי מיליון ק"מ לפחות עם "שיפוץ" של קריאת המרחק בספידומטר.
"ללא תאונות" = תיקוני שילדה מכאן ועד הודעה חדשה.
"יד אחת" = 15 ידיים "באותה משפחה".
"הכי יפה בארץ" = רקבונות בכל פינה.
זו ההתנהלות היומיומית שלנו.
ככה גם המנהיגים שלנו מתנהגים, וראה פרשת הגברת טרטרינה, שרת התיירות המיועדת.
למרות שקהילת הגיפים היא שקרובה ללבכם, אני רוצה לראות מה יקרה ברגע ששינויי מנוע יהיו חוקיים, וכל ערסיויק או אונו תסע בכביש עם 300 כ"ס. אז יהיה מעניין. באמריקה המנטליות שונה. יש פחות "סמוך" ו"יהיה בסדר". אנשים נוהגים לבדוק קצת מה יקרה אםף ועולים עם האוטו על הכביש אחרי איזה הרצה. פה כל ילד ישפר את הגרוטאה שלו, עם ידע שואף ל0, ויבדוק מה קורה בפול גז על איילון. זה לא מתאים לנו כל ההיתרים האלה.
ל- OFF ROAD הנכבד, אני לא מסכים איתך!
הרי כולנו ילדים, חלקנו אחראים יותר וחלקנו מבינים פחות,
כל עוד הגישה בארץ היא שאסור, וזה לא משנה מה, התשובה זהה, אסור! אז הדברים ימשיכו להעשות בצורה חובבנית וללא תיעוד, עזרה וביקורת.
אתם באמת חושבים שהדברים הללו (שיפור כביש ושטח) לא נעשים כי אסור? להיפך הוא הנכון, עצם העובדה שזה לא חוקי ונעשה בהחבא קורץ לאנשים רבים, אם התהליך היה חוקי ומקובל היו גופים עסקיים שיפרסמו את מרכולתם, אנשים ילמדו מנסיונם של אחרים ורב השיפורים בארץ יהיו מ"בית טוב" ולא מהחצר של "דוד הכי טוב".
לגבי אחריות ובגרות, אלו הן תכונות נרכשות, הגיל והנסיון משחקים פה תפקיד חשוב, אם המדינה שלנו הורסת מסלולים שנועדו להדרכות וללמידה ואם המשטרע מורידה רכבים מהכביש בגלל פנסים וחגורות לא תקניות (אבל טובות יותר) אז איזה עתיד יש לנו?
לדוגמא
פניתי בשאילתה למכס בנוגע לייבוא אישי של פורד מארה"ב
וזו תגובתם
א.נ,
היהוא אישי ניתן לייבא כלי רכב שמשקלם עד 4.5 טון בלבד.
לפרטים נוספים תוכל לפסנות לסוכן/ עמיל מכס.
המידע הכלול במכתבנו זה, נכון ליום שליחתו וכפוף לכל השינויים העשויים לחול בתעריף המכס ומס קניה או בכל דין או נוהל אחר הנוגעים לענין.
המידע הנמסר במכתב זה הינו מידע עזר בלבד ואין מידע זה, כולו או מקצתו, מחייב את אגף המכס ומע"מ.
בברכה,
יבוא אישי, חיפה,
טל: 04-8354860 בין השעות 13:00-15:00
פקס: 04-8628469
----- Original Message -----נראה לי כי הדרך הבאה לייבוא היא לפנות לנציג הכלכלי בשגרירות על איסור ייבוא מארה"ב מעניין מה תהיה תגובתם
From: Meir
To: חיפה יבוא-אישי
Sent: Tuesday, February 27, 2007 3:28 PM
Subject: ייבוא אישי
מה הסיבה שאין יכולת לייבא מארה"ב טנדר פורד במשקל של 5 טון??
מאיר רוטברג
זה כבר קורה.ציטוט:
נכתב במקור על ידי OFF-RoaD
היום, בעידן מערכות ניהול מנוע ממוחשבות כאשר כל שינוי של צ'יפ ותוכנה משנה את הרכב לחלוטין, עשרות ומאות מכוניות כאלה נעות בכבישים, עם תגבורי מנוע קיצוניים, וללא שום שדרוג של שילדה/מתלים ובוודאי לא בלמים.
כמה מהנהגים האלה גם מיומן בשליטה ברכב תחת הכוחות הקיצוניים יותר שמתפתחים תחת הספק מנוע כפול/משולש מהמקורי? תוסיפו את זה לתרבות הערסים ששולטת בכבישים ותקבלו קוקטייל נפיץ.
מצד אחד אני חושב שהמכוניות שלנו הן רכוש פרטי שלנו ושכל אחד יעשה מה בא לו ויהיה גם אחראי למעשיו. אבל מצד שני, עם כל כך הרבה ערסים בכל מקום? אנשים שלחם חוקם הם "שופוני" ו"כבוד", והרבה מאוד אלימות כדרך חיים - הן מילולית, הן פיזית והן בזמן נהיגה? אני לא יודע אם זה כל כך חכם.
הלו הלו, רוצים לריב על מה טוב או לא טוב אני מבקש בשירשור נפרד, התחיל בשאלה לגיטימית גלש לכמה חרא בארץ, לא טוב לכם, תעזבו.
עכשיו יש לי לטפל באוטו של אישתי בשביל לקחת את הילדים מהבית חולים, כשאני אסיים איתו אני אמשיך לעבוד ולעדכן על המגיפה.
עומר
מזל טוב כבר אפשר להגיד לך בלי שתנשוך?...:wink:
דרור,
מה זה שופוני?
עומר,
די לקטר
מה עוד תראה? דליים מלאים בחלודה?(שפעם קראו לזה סקאוט)
כשיהיה לך התקדמות(בעוד שנה שנתיים).....עד אז ניגמור את הדיון.
אין לך מה לדאוג.
Quote:אבל תסכים איתי ג'ו, שהמנטליות הישראלית שונה מזו האמריקאית:
הנושא בעיתי בשבילי,
מה זה מנטליות ישראלית, מיהו האזרח הממוצע?
האם המנטליות שלך דומה למנטליות של איזה ארס? I dont think so
כמה אנשים אתה מכיר אישית שכן יש להם מנטליות ישראלית...הבעיתית הזאת...
אני מבין על מה אתה מדבר, אבל אני חושב שלהגיד שבגלל כמה אלפי ארסים צריך להעניש את כולם, זה טיפשי
חייבים שיהיה חוק שמאפשר לאזרחים לעבוד אם החוק
"הכול אסור" זה לא חוק, זה מכשיר שהופך אזרחים נורמליים לחלוטין לפושעים.
וכמובן, זה גם מכשיר לאספת כסף, אם יש לך רכב אתה עשיר, אז תשלם.
לפני מאה שנה שאלו את Billy the kid
למה הוא שודד בנקים, הוא ענה: כי הכסף נמצא שמה.
אם היה חוק נורמלי %99 מהאזרחים היו עובדים בתוכו, והמישטרה היתה הולכת על אלה ששוברים את החוק. לפחות ככה זה אמור לעבוד.
מזל טוב.
מותר לשאול מה אתה עובד שמה בארה"ב, עומר ?
או שכל היום אתה משחק עם המכוניות ?
( שאלה רצינית )
מזל טוב עומר!
לעומר אין אינטרנט למה הוא גר עכשיו בחירבה.....הוא עבר לעולם השלישי.
אז אני יענה בשבילו
גיא,
עובדים, עובדים, וקשה.
קמים בשעה 10, שותים קפה וכו...עובדים
הנה תראה כמה קשה עומר עובד, אני מזיע רק מלראות את התמונות.
זה עבודה קשה לחתוח סקאוט מסכן לחתיכות קטנות, יש הרבה ברזל, למה אתה מסטלבט?
תראה כמה המסכן סובל.....
עומר הוא למעשה מזל בתחפושת!
בטח צילמו בפורים.ראו את המטאטא של מזל!
יותר מדי ברזל, ג'ו יעלה את התמונות אח"כ, כרגע יש רק שילדה, הדרך לשם הייתה מלווה בדיסק, ברנר ומשור חרב, אבל שלב אחד ניגמר, להוריד את הבודי הכבד מהשאסי.
וכן, אחרי שג'ו התרגל יחסית לעובדה שאני מלכלך את כל האזור (לרוב מסמן טריטוריה עם שמן) אז רצוי לנקות אחרי, שיהיה לאן לחזור לעבוד.
היום עומר שוב פעם עבד קשה, הוא המשיך להתעלל בסקאוט שלא עשה לו רע, ובמהלך שרף לי הרבה חמצן.....הלו...נראה לך חמצן גודל על עצים?????
שימו לב לטכניקה של העבודה....זה סוד מקצועי.....
מה זה סוד מקצועי ?!?ציטוט:
נכתב במקור על ידי tzagi
"עומר, תעשה גיצים שיצא טוב בתמונות"
שאלתם למה צריך טנדר גדול, בשביל שהבודי יכנס פנימה ב4 חתיכות.
טוב, חזרה למסלול.
הפילטר אויר המקורי המיסכן של הסקאוט נימכר ב10$
סטיב בא ושילם היום על ה3 דלתות האחוריות של האסטרו 50$
והערימת ברזלים הרקובה שפעם הייתה בודי של סקאוט שנת 71 עלתה למיפעל מיחזור ברזל 34$
עלויות עד היום על הערימת חלקים שלי 633$
חידה: נחשו מה זה?
בין הזוכים תוגרל חבית 30 גלון של שמן משומש שעומר לא הספיק לשפוך על הריצפה
המשלוח על הזוכה.