חוזר: פרוייקט בניית תושבות בולמים לסיקס
מאיר אתה צודק, חשבתי בהתחלה לבנות משהו בסגנון שכתבת. אבל אחרי שראיתי איך הרכב של עומר בנוי ומאחר ובכתבה של נמרוד יש ח"ח לשימוש בתושבת המקורית ואני מעדיף משהו פריק שיהיה אפשר להסיר במקרה הצורך...הלכתי על התצורה הזו.
אגב, המגדל מחובר בברגי GRADE 8, המוט הגבהה מחובר לכל אורכו, אני אצלם מחר תמונות ברורות נוספות ותראו למה אני מתכוון.
מיכה אני לא אוהב להעיד על עיסתי, אבל בכתבה הנ"ל, בתחילתה, כתבתי הכי טוב שאפשר כולל דוגמא מספרית אמיתית מה צריך לעשות, אני קורא את זה שוב ונראה לי שעשיתי עבודה די טובה, כולל שרטוט. לא יודע להסביר יותר טוב.
ניסיתי לעקוב אחרי מה שכתבת, אפילו שרטטתי אבל הלכתי לאיבוד איפשהו.
מה שאני עשיתי זה ככה.
1. הגבהתי את הסרן בצד אחד עד שראיתי שהגלגל נוגע בכנף. מדדתי מרחק וזה היה בסביבות ה10-11 ס"מ בין השלדה לסרן. זאת נקודת הבמפסטופ שלי. כלומר, הנמכתי את הבמפסטופ.
2. אחרי שהבמפסטופ מונמך מדדתי מה מרחק בין הסרן לבמפסטופ, יצא בסביבות ה8-10ס"מ. - מהלך הסגירה שלי.
3. מיקמתי את הבולם ככה שהנקודה שבו הוא סגור עד הסוף נמצאת בערך בחלק העליון של הבמפסטופ, על פי זה ידעתי מה המיקום של הנקודת ריתום עליונה של הבולם ומה יהיה אורך המגדל.
יוצא שהמהלך סגירה מדוייק אבל יכול להיות שיהיה עודף במהלך הפתיחה (או לחילופין חוסר במהלך הפתיחה, במקרה הזה אני אשים רצועת הגבלה).
אני לא מבין איך אפשר להגיע לתוצאות דומות בשיטה אחרת.
אגב, בהתחלה חשבתי לעשות משהו אחר, לא להתבסס על מהלך הסגירה ומיקום הבמפסטופ אלא להגיע למהלך פתיחה מקסימאלי ועל פיו לקבוע איפה הבולם ישב, במקרה הזה אני מבין את הגאומטריה (אם זה המונח הנכון) של לחבר את הבולם לסקידפלייט. כי על פי איפה שהבולם כבר סגור, זה מיקום הבמפסטופ. הבעיה היא שמהלך הפתיחה תלוי במיקום הבמפסטופ, יוצא שאני מבסס את המדידות על משהו שמשתנה, לכן זה לא מעשי.
2 קבצים מצורפים
ניסיתי לבדוק היום אם הגלגל נוגע בבולם. הוא לא אפילו קרוב.
אני חושב שיש לי בעיות בתושבות קפיצים ולכ הרכב לא סוגר מתלה עד הסוף, אני אטפל בזה מאוחר יותר.
בכל מקרה, מצורפות 2 תמונות. אחת של המגדל, השניה היא במצב בו הגלגל מורם עד כך שהרכב עומד רק על 2 הגלגלים השמאליים, כלומר על צידו.
לא נעים להגיד אבל אם תשווה את התמונה ששמת עם התמונות מהג'יפ שלי ושל ניר, יש לך מהלך מתלה עלוב מאד... :sad:
אני חושש שהקפיצים שלך קשים מאד-מאד ביחס למשקל הג'יפ (אני מזכיר לך שזו היתה האבחנה שלי ושל אחרים עוד בתמונות הראשונות ששמת וזה היה רק על פי גובה הג'יפ), ו/או הנמכת את הבאמפסטופים יותר מדי, אני לא מצליח להבחין בברור מהתמונה הזאת, אולי יש לך אחת יותר ברורה.
יש לי בעיות עם מהלך המתלה זה נכון. אבל בגלל שידעתי שיש סיכוי שאני לא ארכיב את זה כמו שצריך, או שיהיו בעיות, אז קניתי מיצרן מקומי, מתלם.
תראה, נכון לעכשיו זה ישאר ככה עד שאני אסיים את הכול. אני כבר זיהיתי מקור לבעיה, השאקל/משולש הקדמי של אותו גלגל נוגע בפגוש הקדמי, כנראה בגלל זה הקפיץ ניתקע. אני רוצה להפוך את המשולשים ובזמן הזה אני אחרוץ את הפגוש.
הסט מיועד לסופות ממוגנות. WAY OVER למשקל של הרכב שלי עכשיו. אבל אני אשים כננת ועוד ציוד כבד בקדמת הרכב, שלא לדבר מאחור. אם אחרי זיווד מלא של הרכב יהיו בעיות, מתלם יפתרו את הבעיה בלי בעיה.
אגב, בצד השני, שם המהלך נראה לי הגיוני יותר, הצמיג כבר נוגע בכנף. אמנם לא בתמונות אבל כשאח שלי עמד על הגלגל האחורי ומנע ממנו לעלות אז מהלך המתלה גדל.
מחר אני מקווה לסיים את ההתקנה של הבולמים ואבדוק שוב את המהלכים לראות שהגלגל לא פוגע בבולם.
האם יש איזה משהו שצריך לעשות לפני שמרתכים אוזנים לבולמים על הסרן?
תודה