יש משפט האומר "אם שניים אמרו לך שאתה שיכור - לך לישון".
אז שניים (חנן, ואדם מוערך נוסף), אמרו לי שהגזמתי, ולפיכך, מיכה, אני מתנצל בריש גלי, ולוקח את המשפט האחרון חזרה.
(מטאפורית, כמובן, כי הוא יוסיף כנראה להתנוסס פה לדראוני :roll: )
Printable View
יש משפט האומר "אם שניים אמרו לך שאתה שיכור - לך לישון".
אז שניים (חנן, ואדם מוערך נוסף), אמרו לי שהגזמתי, ולפיכך, מיכה, אני מתנצל בריש גלי, ולוקח את המשפט האחרון חזרה.
(מטאפורית, כמובן, כי הוא יוסיף כנראה להתנוסס פה לדראוני :roll: )
שמיל, אני לא חושב שאני ממציא את הגלגל. אני מנסה למצוא פתרון למשהו שלדעתי חסר לרוב האנשים שגרים בעיר ואין להם מקום עבודה מסודר שבו אפשר לעבוד בשקט ובלי שכנים מעצבנים על הראש.
אני אוסיף ואומר לך שהנושא של האיכסון והעבודה על הרכב זה רק חלק ממה שאני חושב. כרגע זה החלק הבעייתי ביותר ולכן אני מנסה להתייעץ ולהבין מה הג'יפאים, קהל שקרוב לליבי, צריך. אבל לא רק על ג'יפאים מדובר. מה עם אומנים שרוצים מקום לעבוד בו? לא לכל אומן מתחיל יש כסף לסדנא מאובזרת.
מה עם כל מיני נגרים חובבים וכדומה? יכול להיות לזה שוק.
לדעתי יש פה אנשים שיותר מידי נכנסים לקטנות.
אני הייתי מחפש קיבוץ באזור ובודק את האפשרויות שלו.
בתור אחד שגר בקיבוץ אני יודע שיש המון מבנים בכל קיבוץ שלא משמשים אף אחד.
מנסיון פרטי הקיבוץ שמח להשכיר אותם בגרושים.
אני אתן לך דוגמא שאני מכיר מבפנים.
הקיבוץ שלנו בנה איזה 6 לולים חדשים מודרניים מאובטחים אוטומטיים, מילה אחרונה.
הלולים האלה צריכים פיקוח פעם ביום בערך רק כדי לבדוק שהלול עדיין במקום ותו לא.
כמובן שזה הוציא המון לולים במצב טוב אבל לא כלכלי להחזיק אותם.
חבר שם אלפייה לחודש ולקח לול שלם למה שבא לו.
לול זאת לא דוגמא טובה אבל זה קרה עם המון מבנים שיצאו משימוש - מוסך , מחסנים ועוד.
יש הבדל בין חבר קיבוץ למישהו חיצוני לדעתי. מה גם שאני לא חושב שחברי הקיבוץ יסכימו שאנשים זרים יתרוצצו להם בין הרגלים.
לדעתי איזור תעשייתי שקרוב לכביש 6 יכול להיות מקום מצויין. יש אחד שנפתח בשוהם ויש אחד במודיעין, מודיעין קצת רחוק ויקר, שוהם עוד לא בדקתי.
החבר לא היה חבר קיבוץ וגם אני לא.
לגבי העוינות שלהם כלפי זרים...זה מאוד תלוי במצב.
זאת הדרך היחידה שלך לקבל מבנה טוב במחיר נמוך לדעתי.
מיכה, למרות שגם אני חושב שיש לך בעיה אמיתית בכל מה שקשור לביטוח....
תבדוק בנחשונים, יש את האזור שירות של המשאיות- משכירים שם לא ביוקר.
אסף.
יכול להיות שתיתקל בבעיות להקמת עסק כזה דווקא מכיוון משרד התחבורה. אם אתה מתכוון להציב ליפטים ולהשכיר אותם ייתכן שהם יתייחסו אל זה כאל מוסך ואז אתה צריך הסמכה לניהולו ועוד אלף ואחד בלבולי מוח. גם ממשרד העבודה.
אני מודע לזה. כרגע הנושא בבירור. אני מקווה שבקרוב תהיה לי תשובה אם זה אפשרי או לא.
יכול להיות שבמקום ליפטים יהיו בורות. אני יודע שזה פחות נוח ולא מאפשר את מלא טווח העבודה שליפט מאפשר אבל אם זה מה שיגרום לכל הרעיון להיות פרקטי ואפשרי, זה מה שיהיה.
כרגע המחשבה היא על שכירת שטח פתוח או מחסן גדול סגור והקצאת שטח ע"פ דרישה. התשלום החודשי יעשה ע"פ השטח. חלק מהמקום יוקצה לנושא מכונות כבדות. למשל מקדחות עמוד, נוטצ'רים, רתכות כבדות וכדומה. שוב, בתנאי שזה יהיה אפשרי מבחינה ביטוחית ונושא האחריות יהיה ברור.