חוזר: רכב צה"לי חדש לסיירות - "גרזן"
אם יש לגרזן מערכת חשמל MIL-STD והוא צבוע ב-CATC, אני אוכל כובע...
פילטר דלק כפול בהאמר נמצא בתהליכי חיסול מתקדמים - מוחלף בפילטר פשוט של אביר, עפ"י הוראה טכנית מלפני כשנתיים, כנראה שאין את זה בגרזן.
פנסים צבאיים משולבים יש רק על כלים שהגיעו איתם מארה"ב. כל רכב שהורכבו/נבנו בארץ לא משתמשים בהם.
מחשב גיר ומנוע 24V - אין. נקודה. הכל 12V, וזו הסיבה למערכת טעינה "כפולה" וקפריזית.
פילטר שמן כפול - הבנתי שגם את הכפילות הזאת מתכננים להכחיד.
מחיר המבצע של הגרזן (והזיבר והאביר והנ"נ וכו') נובע מכך שהוא עומד בתקני חיל חימוש ולא בתקני NATO. אף צבא חבר NATO לא היה קונה את הכלים האלה כמו שהם.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי חימושניק
אם יש לגרזן מערכת חשמל MIL-STD והוא צבוע ב-CATC, אני אוכל כובע...
פילטר דלק כפול בהאמר נמצא בתהליכי חיסול מתקדמים - מוחלף בפילטר פשוט של אביר, עפ"י הוראה טכנית מלפני כשנתיים, כנראה שאין את זה בגרזן.
פנסים צבאיים משולבים יש רק על כלים שהגיעו איתם מארה"ב. כל רכב שהורכבו/נבנו בארץ לא משתמשים בהם.
מחשב גיר ומנוע 24V - אין. נקודה. הכל 12V, וזו הסיבה למערכת טעינה "כפולה" וקפריזית.
פילטר שמן כפול - הבנתי שגם את הכפילות הזאת מתכננים להכחיד.
מחיר המבצע של הגרזן (והזיבר והאביר והנ"נ וכו') נובע מכך שהוא עומד בתקני חיל חימוש ולא בתקני NATO. אף צבא חבר NATO לא היה קונה את הכלים האלה כמו שהם.
יפה שאתה מזלזל בתקנים של חימוש ( יש לבטא עם ע' גרונית ), אבל תדע לך שהתקנים מאוד מאוד מחמירים, ויעיד כל יצרן שהיה צריך לעבור בחינת ייצור ע"י הבוחנים של חימוש...
למה אתה צריך 24וולט ברכב ? אין מע' כפולה,יש רק 12וולט בינתיים...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי lizard
מה גורם לרכב צבאי להיות יקר כל כך?
תקנים צבאיים הרבה הרבה יותר מחמירים מאשר תקנים אזרחיים \ תעשיתיים.
זה נכון לכל התחומים, ולא רק רכב (כמו קשר, ציוד אישי וכו').
אביגדור
ציטוט:
נכתב במקור על ידי micjeep
יפה שאתה מזלזל בתקנים של חימוש ( יש לבטא עם ע' גרונית ), אבל תדע לך שהתקנים מאוד מאוד מחמירים, ויעיד כל יצרן שהיה צריך לעבור בחינת ייצור ע"י הבוחנים של חימוש...
למה אתה צריך 24וולט ברכב ? אין מע' כפולה,יש רק 12וולט בינתיים...
א. שים לב לכינוי שלי.
ב. איפה לעזזאל נכנסת ע' גרונית למילה "חימוש" - סליחה אבל אני לא שולט יותר בשפה הנגדית.
ג. התקנים אולי מחמירים כשמדובר במערכות נשק, אבל כשמדובר ברכב, ישנן כל מיני "הקלות" ביחס לתקני NATO והתוצאה: אבירים, נ"נים, סופות ועוד. הבעייה שלי היא שמתעללים גם ברכבים שעומדים בתקני NATO במקור, כגון האמרים.
ד. צריך מערכת חשמל 24 וולט בגלל תקני NATO, למשל כדי להפעיל מכשירי קשר ברכב. ברגע שמשתמשים במערכות שמקורן ברכב אזרחי (כן, גם בהאמר) יש צורך במערכת חשמל כפולה שיש לה בעיות משלה (בהאמר יש מערכת די מוצלחת אם כי יקרה: אלטרנטור עולה 12K ש"ח בערך, לעומת זאת המערכות הכפולות בסופה הן בכייה לדורות).
ציטוט:
נכתב במקור על ידי חימושניק
א. שים לב לכינוי שלי.
ב. איפה לעזזאל נכנסת ע' גרונית למילה "חימוש" - סליחה אבל אני לא שולט יותר בשפה הנגדית.
כנראה שאתה לא חימושניק אמיתי...:mrgreen:
ג. התקנים אולי מחמירים כשמדובר במערכות נשק, אבל כשמדובר ברכב, ישנן כל מיני "הקלות" ביחס לתקני NATO והתוצאה: אבירים, נ"נים, סופות ועוד. הבעייה שלי היא שמתעללים גם ברכבים שעומדים בתקני NATO במקור, כגון האמרים.
ד. צריך מערכת חשמל 24 וולט בגלל תקני NATO, למשל כדי להפעיל מכשירי קשר ברכב. בינתיים אין צורך במכשירי קשר ברכב .ברגע שמשתמשים במערכות שמקורן ברכב אזרחי (כן, גם בהאמר) יש צורך במערכת חשמל כפולה שיש לה בעיות משלה (בהאמר יש מערכת די מוצלחת אם כי יקרה: אלטרנטור עולה 12K ש"ח בערך, לעומת זאת המערכות הכפולות בסופה הן בכייה לדורות).