-
חוזר: גג פיברגלס לסופה מתכתית
תסלחו לי מראש חברים אבל אתם יודעים מה ייצא מכל הדיון שלכם??
אפס, נאדה ,גורנישט
כאשר מישהוא כותב כאן שעלות תבנית כ 40 אלף שקל וזה בעיה של הייצרן הוא חיי בעדינות
חי בסרט ,
מי ייצר לכם גג תבנית ב 40 אלף שקל לפני שיש לו ביד הזמנות משולמות לכסות את התבנת ולהרוויח??
אההה ,בטח תאמרו לו תייצר המון חברה ייקנו ,
זה הרי שטויות במיץ ,
שלי הייתה ההזדמנות קפצתי עליה א ני רק מצר שדרור לא עשה כמוני
-
אין לך מה להצר. ראית בדיוק איזה תרגיל עשו לך, ובכמה כסף זה הסתכם לך בסוף.
לי מלכתחילה לא היתה שום כוונה להוציא סכומים כאלה, וכשראיתי לאיזה כיוון זה מתגלגל, ויתרתי ומצאתי לי מכסה פח נקי וטוב.
אם יש כאן בעל מקצוע שמוכן ללכת על הרעיון הזה - מה טוב. גם אחרי שנסיים לתכנן ולעצב ואינשאללה זה יילך לייצור, אני בינתיים נשאר עם הגג שלי (שהוא שלם ונקי מחלודה) כי יש לי כרגע דברים דחופים יותר לעשות עם 3K שקלים, ואלה דברים שבכלל לא קשורים לג'יפ.
-
תעשו את זה פשוט. קשת התהפכות זה דבר אחר, נפרד - מה גם שאחד היתרונות המסורתיים של גג פיבר זה שאפשר לפרק ולהרכיב קיץ/חורף (עזבו אותכם ממהשלכות החוקיות... - שתהיה את האופציה. הרבה אנשים מנצלים אותה).
מבחינת גובה - שוב, צריך לפנות למכנה המשותף הנמוך ביותר - תרתי משמע - כלומר גג בגובה רגיל, מקורי. הגג המוגבה כמו בסופות מג"ב או של מאיר, הוא מכוער לטעמי. ומכיוון שאני אדם ממוצע ומשעמם, אני בטוח שטעמי מייצג חלק גדול מהקהל הפוטנציאלי...
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי דרור ברלי
נקבע יום שנוח לכולם.....
מישהו אמר משהו על אבו-שפם ב-2.11?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי נמרוד
תעשו את זה פשוט. קשת התהפכות זה דבר אחר, נפרד - מה גם שאחד היתרונות המסורתיים של גג פיבר זה שאפשר לפרק ולהרכיב קיץ/חורף (עזבו אותכם ממהשלכות החוקיות... - שתהיה את האופציה. הרבה אנשים מנצלים אותה).
מבחינת גובה - שוב, צריך לפנות למכנה המשותף הנמוך ביותר - תרתי משמע - כלומר גג בגובה רגיל, מקורי. הגג המוגבה כמו בסופות מג"ב או של מאיר, הוא מכוער לטעמי. ומכיוון שאני אדם ממוצע ומשעמם, אני בטוח שטעמי מייצג חלק גדול מהקהל הפוטנציאלי...
לא. לדעתי אין מה לפנטז אפילו על גג שמסירים ומרכיבים. אנחנו מדברים כאן על סופות סגורות בסגירת פח מקורית. הדפנות מאוד עמידות, אבל המכסה הוא זה שנרקב, ואנחנו מחליפים רק את המכסה. נראה לך שמישהו יוריד אותו בקיץ וייסע ככה, עם דפנות ובלי גג מעל לראש? מה זה כאן, זחל"דים?
תנסה להיזכר איך ירדתם עלי כשהשתעשעתי באפשרות לעשות מכסה עליון מברזנט/שמשונית שאפשר לפתוח ולקפל אחורה...
חוקי או לא, אף אחד לא יפתח את זה. כל הרעיון נולד על מנת לפתור את בעיית החלודה. המכסה הארור הזה הוא דבר שמניחים על הדפנות וסוגרים. לתמיד. לפרק/להרכיב את זה זה לא משחק ילדים, תאמין לי. הייתי שם, עשיתי את זה. הספיק לי.
בעניין הגובה והצורה - עקרונית אני איתך. לדעתי המאוד אישית, זה צריך להיות העתק 1ל-1 של מכסה הפח המקורי. בלי שיגועים. מכסה נטו. אבל מכיוון שכבר מתעסקים בזה, כל אחד מושך לכיוון של דיגום אישי ואפשר להבין אם אחד רוצה למקם שם מזגן, השני גגון עם פנסים וציליה והשלישי אולי רוצה סאנרוף גדול...(משהו שאני אישית משוגע עליו).
ברור שבסופו של דבר, בגלל שהתבנית יקרה ובגלל שההתאמות המדויקות לכל סופה ספציפית הולכות להיות סרט שלם (תתכוננו לזה), נצטרך להסכים על דגם אחיד שיתאים לכולם.
גם ככה אני בספק מאוד גדול אם יהיו לו רוכשים רבים. הכל שאלה של מחיר, אבל לא רק - כדי שזה יימכר, מאוד חשוב שהגג הזה גם יהיה מדליק ומיוחד ויפה. בשביל זה יש כאן בעלי סופות שאחד מהם מעצב תעשייתי והשני מאייר שדוחפים את האף לתוך הסיפור הזה.
מתי להיפגש ולדבר תכל'ס? לא חושב שהמפגש אצל שאול מתאים לזה - אנחנו נהיה עסוקים בלעיסה או בלגימה ו/או שנתגולל שיכורים על הריצפה...
-
דרור מצטער, משום מה היה לי בראש שמדובר על סגירה שלמה... בוודאי שאם מדובר על גג בלבד אז אתה צודק.
-
בנתיים ביקרתי אצל אלון בג'יפארט. סיכמנו על תוכנית עבודה ראשונית. אנחנו מתחילים באיתור סגירה מפורקת ומדידות כדי שאוכל למדל אותה כבסיס לעבודה, לאחר מכן אציג את העיצוב בפורום ונתחיל להתווכח. את נושא מחיר המוצר הסופי אני משאיר לאלון אבל אני מניח שהעניין יתברר יותר ככל שנתכנס עם התכנון.
ארז
-
מדליק ומיוחד ויפה
היפי בעניי המשתמש כידוע לך ,
פרוייקט גג עליון דובר לפני שנים ולא ייצא לפועל(כרגיל)
לא משנה מה העיצוב ,לא משנה יפה או לא , שום דבר לא ייצא לפועל אם זה לא כלכלי לשני הצדדים
לרוכש ולייצרן.
אני אישית מוצא רק ייתרונות בגג שיש לי , 3 אנשים יכולים לשבת מאחור , מבוגרים לא ילדים ,
אופציה לתאי צד עליונים (כמו במטוס)
קונסולה עליונה שיש בה מקום ל 2 מכשירי קשר, כריזה,רדיו,תאורת פנים ורמקולים
והעיקר , אין חדירת מיים חלונות גדולים ,
בהצלחה בפרוייקט
-
1 קבצים מצורפים
רעיון ראשון:
מוכר מאיפה שהוא, נכון? זה הימור גדול, כי במקום נזילות מים יתחילו נזילות השמן ויעופו ראשי מנוע...
-
דרור, אם אתה חוזר בך עוד היום וטוען לאי שפיות זמנית אני חושב שלאור עברך הנקי אפשר יהיה איכשהו להחליק לך את חילול הקודש הנוראי הזה :twisted:
-
זו בסך הכל הכרה באחד היתרונות המאוד בודדים של השיקוץ המטפטף...
אבל היי - אם נתעלם לרגע ממקור ההשראה השנוי במחלוקת... מה רע בזה?
אני ממשיך לקשקש. עוד מעט יהיו עוד.
-
דרור, חלונות הגג בלנדרובר הם תוצאה של טעות. יתכבד כבודו וישב במושב אחורי בלנדרובר. אז- הבט ימינה ושמאלה. מיד תוכל להבחין כי גובהו של המושב מתוכנן כך שגם מי שאינו מתנשא לגובה רב, ראשו נמצא מעל לחלונות שבדלתות, משל היו למתכנני לנדרובר עיניים בכתפיהם ולא למעלה מכך. לפיכך, עשו להם תחבולה, וקרעו בגג המכונית חלונות. מאז, חלונות הגג הפכו למסורת עיצובית, המהווה חלק מהשפה העיצובית של המותג.
אסף.
-
"לנדרובר - טעות שהפכה למותג"
-
עדכונים:
בנתיים אין חלקים למדידה אז התחלתי ממידות כלליות מהג'יפ שלי ובהמשך אעדכן אותן. זו התוצאה עד עתה.
http://imgsrv.pic4u.co.il/2/500/3f43...e84304aa05.jpg
http://imgsrv.pic4u.co.il/2/500/efc6...af9f2c9905.jpg
http://imgsrv.pic4u.co.il/2/500/feb5...b03e1e2d05.jpg
http://imgsrv.pic4u.co.il/2/500/51ac...7bfa7fec05.jpg
זה הרעיון הבסיסי. הגובה הכללי כ 35 ס"מ. גובה התקרה כ10 ס"מ מעל גובה הגג המתכתי. צינורות נירוסטה בקוטר 30-40 מ"מ משולבים במבנה כדי ליצור את מסגרת הגגון, לשמש לקשירת מטענים ויחד עם זאת לשמור על מבנה קל יחסית מבחינה ויזואלית. הצילוע בתקרה נועד להקשחת המשטח העליון ויתכן שאצטרך להוסיף חיזוקים בדפנות הצד.
ארז
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי asafk
דרור, חלונות הגג בלנדרובר הם תוצאה של טעות. יתכבד כבודו וישב במושב אחורי בלנדרובר. אז- הבט ימינה ושמאלה. מיד תוכל להבחין כי גובהו של המושב מתוכנן כך שגם מי שאינו מתנשא לגובה רב, ראשו נמצא מעל לחלונות שבדלתות, משל היו למתכנני לנדרובר עיניים בכתפיהם ולא למעלה מכך. לפיכך, עשו להם תחבולה, וקרעו בגג המכונית חלונות. מאז, חלונות הגג הפכו למסורת עיצובית, המהווה חלק מהשפה העיצובית של המותג.
אסף.
וזו כמובן לא הטעות היחידה שם...
מדהים, שהאנגלים לקחו את הטעות מהלנדרוברים סדרה 2 ו-3 הישנים, והמשיכו אותה 30 שנה אחר כך בדיפנדר כאילו כלום לא השתנה... עוד מדהים, איך הופכים אוסף של פאשלות, ל"מסורת" שחבורת מטומטמים מוכנה לשלם עליה כל כך הרבה כסף.
אבל אי אפשר בלי מילה טובה - החלונות בגג הם אחד הפריטים שאני כן אוהב בלנדרוברים, ולכן גם מוכן לאמץ בלי שום בושה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי erezjack
עדכונים:
בנתיים אין חלקים למדידה אז התחלתי ממידות כלליות מהג'יפ שלי ובהמשך אעדכן אותן. זו התוצאה עד עתה.
http://imgsrv.pic4u.co.il/2/500/feb5...b03e1e2d05.jpg
זה הרעיון הבסיסי. הגובה הכללי כ 35 ס"מ. גובה התקרה כ10 ס"מ מעל גובה הגג המתכתי. צינורות נירוסטה בקוטר 30-40 מ"מ משולבים במבנה כדי ליצור את מסגרת הגגון, לשמש לקשירת מטענים ויחד עם זאת לשמור על מבנה קל יחסית מבחינה ויזואלית. הצילוע בתקרה נועד להקשחת המשטח העליון ויתכן שאצטרך להוסיף חיזוקים בדפנות הצד.
ארז
הערות לסדר,
שמחתי כי ראית את הרכב שלי ולקחת קצת עצות ,
הגבההת הגג כבר תתן לך כפי שהראתי לך מיקום נהדר לקונסולה משמעותית ללא כל הפרעה לנהג ,
אצלי זה 2 מכשירי קשר כריזה רדיו,רמקולים תאורה ועוד,
לטעמי ואפילו תבחן זאת על הרכב שלך ה 10 ס"מ מאחור לא יפתרו לך את נושא ישיבת מבוגרים תהיה חייב לתת מינימום עוד קימור קטן מאחור,ויזואלית זה יכול להתחבא בתוך הקונסטרוקציה
מיי טו סנט
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי מאיר רוטברג
לטעמי ואפילו תבחן זאת על הרכב שלך ה 10 ס"מ מאחור לא יפתרו לך את נושא ישיבת מבוגרים תהיה חייב לתת מינימום עוד קימור קטן מאחור,ויזואלית זה יכול להתחבא בתוך הקונסטרוקציה
המידות עוד לא סגורות. נעשה כמובן בדיקה, למרות שאני מניח שלא נוכל להשתולל עם הגובה.
בנתיים גרסה נוספת.
http://imgsrv.pic4u.co.il/2/500/dfd9...00de9bc705.jpg
http://imgsrv.pic4u.co.il/2/500/ead4...c67b20e505.jpg
http://imgsrv.pic4u.co.il/2/500/ca25...4945469405.jpg
http://imgsrv.pic4u.co.il/2/500/c8a0...545431a905.jpg
ארז
-
-
חזרתי מחו"ל ושמחתי לראות את הדגמים.
מה קורה ? האם יש הערכת מצב עדכנית ללו"ז ועלויות ?
מה קורה עם אלון ?
לידיעתכם בררתי אפשרויות למסגרת התהפכות מינימליסטית וראיתי דגם מפורק של סופה 2 שבה מותקנת מסגרת בלבד ללא כלוב.
הרעיון של ריתום בברגים לרצפה ועמודי הדפנות הקיימים נראה לי מאד הגיוני ללא צורך בהתקנת כלוב מלא.
-
שאלת תם-מה לדעתכם תהיה העלות של בנית סגירת מאלומיניום במקום פיבר?
לפי הערכה שעשיתי זה עשוי לעלות כ3000 ש"ח:
פלטת אלומיניום בעובי שני מ"מ במידות המתאימות תעלה כ400$,חיתוחי ליזר יעלו עוד כ100$ כיפופים,ריתוכים וחלונות מתאימים אמורים לעלות עוד כ 1000 ש"ח.
(אני מדבר על סגירה מלאה ולא רק על גג)
כמובן זה יתבצע ללא כל האלמנטים הנוספים.
מה דעתכם?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי elitkh
שאלת תם-מה לדעתכם תהיה העלות של בנית סגירת מאלומיניום במקום פיבר?
לפי הערכה שעשיתי זה עשוי לעלות כ3000 ש"ח:
פלטת אלומיניום בעובי שני מ"מ במידות המתאימות תעלה כ400$,חיתוחי ליזר יעלו עוד כ100$ כיפופים,ריתוכים וחלונות מתאימים אמורים לעלות עוד כ 1000 ש"ח.
(אני מדבר על סגירה מלאה ולא רק על גג)
כמובן זה יתבצע ללא כל האלמנטים הנוספים.
מה דעתכם?
אלי, אבטיפוס של סגירת אלומיניום לסופה כבר בוצע, על ידי מי אם לא חיים רכס,
זה השרשור מלפני שנתיים והנה כמה תמונות משם:
http://www.rehasim.co.il/cases/pics/case346.jpg
http://www.rehasim.co.il/cases/pics/case344.jpg
-
הסגירה אלומיניום הזאת לא כל כך יפה לטעמי לפחות, והעלות שלה מאוד גבוהה
אם מישהו יוכל ליצור סגירת אלומיניום ב 3000 או 4000 ש"ח זה משהו אחר
-
אב הטיפוס של סגירת האלומיניום הזו לא רק לא ממש יפה (בעדינות) אלא שגם החיבור שלו למסגרת החלון הקדמי (שלא רואים כאן) לא נראה משהו. בזמנו פגשנו ברכב הזה בתחנת דלק בערבה והסתכלנו לעומק. אני לא אהבתי - הזכיר לי את סגירות הפח הישנות של ה-CJ הישראליים. אולי יהיו אחרים שכן יאהבו.
ואצלי, אחרי שנתיים עם מכסה הפח המוחלף, כמו שחשבתי וידעתי שיקרה (והדחקתי) - החלודה הרימה ראש... לא משהו קריטי ובהחלט ניתן לתיקון מיידי שייתן לו עוד כמה שנים טובות של שימוש, אבל עמוק בפנים אני יודע שכמו כל גג פח של סופה, גם הספירה לאחור שלו החלה. הגגות הללו מגיעים כנראה עם החלודה בילט-אין מתע"ר. אחרת אין לי הסבר הגיוני איך הם נרקבים כל כך מהר.
מכסה הפיבר המיועד (השני) מצא כנראה עוד לקוח בעתיד הקרוב.
-
לארז ואלון,
מה קורה ?
איך מתקדמים ?
יש למה לחכות ?
-
אני ממתין לסגירה מפורקת כדי להשלים את התכנון. אלון שומע? או מישהו אחר שיודע היכן יש חלקי סגירה כולל הגג?
ביקרתי אצל יצרן תבניות ומוצרי פיבר בעיבוד שבבי ממוחשב שיש לו יכולת לכרסם את המודל לגג בחתיכה אחת. המודל מיוצר מMDF או חומר מוקצף דחוס המיועד למודלים. הערכת המחיר הראשונית שקבלתי היתה כ 15K לכרסום המודל וכ 10K לבניית התבנית. היתרון בשיטה זו הוא האפשרות להכנסת פרטים וצורות מורכבות במוצר. אני מעריך שאם יהיו כ 10 הזמנות יגיע מחיר המוצר ל כ 5K-6K. כמובן, שככל שכמות המתחייבים להזמין תגדל, המוצר יוזל.
אתר היצרן, מכיל המון מידע על עבודה בחומרים מרוכבים:
http://www.xenom.com/
ארז
-
אני חושב שאם אלון מעונין בפרויקט, הוא בוודאי יודע איך למצוא גג מפורק.
אני מקווה שדרור יודע מה קרה לגג הישן שלו ו/או היכן משיגים גג פח ישן.
אני כמובן מנחש שלחמיס ובית הג'יפ יש גג מפורק אך בוא ניתן לאלון להרים את הנושא.
במקביל אם יש מעונינים נוספים, הם מתבקשים להתפקד בשירשור.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי erezjack
הערכת המחיר הראשונית שקבלתי היתה כ 15K לכרסום המודל וכ 10K לבניית התבנית. היתרון בשיטה זו הוא האפשרות להכנסת פרטים וצורות מורכבות במוצר. אני מעריך שאם יהיו כ 10 הזמנות יגיע מחיר המוצר ל כ 5K-6K. כמובן, שככל שכמות המתחייבים להזמין תגדל, המוצר יוזל.
ארז
קודם היתה הערכה של 3K. עכשיו המחיר קפץ פי 2...?:roll:
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי דרור ברלי
קודם היתה הערכה של 3K. עכשיו המחיר קפץ פי 2...?:roll:
הכנסתי את עלות המודל והתבנית למחיר המוצר בהנחת מימון והפקה עצמית שלנו עם כעשרה משתתפים וללא יצרן דוגמת אלון, שיכולים להיות לו שיקולים אחרים בתמחור (למשל, שהתבנית שייכת לו, חדירה לשוק וכד'). כאמור, כרגע זו הערכת מחיר גסה שתתחדד עם הצגת תכנון סופי ליצרן זה או אחר. בכל מקרה, התכנון והפיקוח עלי.
ארז
-
שלום חברים,
למרות שאני בד"כ נמנע מחילופי דברים בפורומים השונים (אך תמיד נמצא בהם), שימו לב:
1. כפי שהערכתי בפני זאבי וארז בביקוריהם השונים אצלי, מחיר המוצר המוגמר יהיה +- 3K, ללא צבע וללא התקנה, ואני עומד ואעמוד מאחורי מחיר זה.
2. אל "תזרקו" עלי את עניין הפיתוח כולו- אני מוכן להשתתף בפיתוח הרעיון והפרויקט, אולם מכאן ועד "אלון יודע היכן להשיג" (או משהו דומה) יש מרחק.
3. בעניין עלויות הפיתוח- לא דרשתי ולא אדרוש עלויות אלו מאף ג'יפאי שירצה לקנות את המוצר.
4. לפי סיכומים אחרונים: ארז "מייצר" קובץ סוליד של המוצר, מעביר אותו אלי, במקביל מתחילים לגבש קבוצת קונים ראשונית של כ+-10 יח'. ברגע שיש את שני הדברים הללו- קובץ וקונים, מתחילים לרוץ.
5. יש טכנולוגיות יותר מהירות, מדויקות וזולות מ-CNC (בלי חלילה לפגוע בגדי מ"קסנום", הוא חבר).
6. תפסיקו לדבר ותתחילו לעשות. כל הדברים הללו סוכמו לפני חודש בערך.
7. כולם מוזמנים לקפה מתי שרוצים. מי שמודיע שהוא בא מקבל גם רוגעלך.
יאללה ביי.
-
יש למה לחכות
או לשפץ את הגג פח הקיים שלי?