התדר לא היה שונה עבור איזו מהירות? אתה לא יכול לדבר על תדר בלי לדבר על מהירות הרכב.
אתה חייב שבשתי הבדיקות מהירות הרכב תהיה זהה, כמו שכתוב בכתבה.
Printable View
התדר לא היה שונה עבור איזו מהירות? אתה לא יכול לדבר על תדר בלי לדבר על מהירות הרכב.
אתה חייב שבשתי הבדיקות מהירות הרכב תהיה זהה, כמו שכתוב בכתבה.
מסכים עם חנן.
דבר ראשון בדוק צלבים בגל הינע המרכזי.
גל הינע מרכזי יפורק ויבדק...
חשבתי על סיבה אחרת לרעשים:הטרנספר שלי הוא של שנת97 מה שאומר שרשראות במקום ג"גשים,מה אם השיניים של אחד מהג"גשים קצת שחוקות, ובעומס השרשרת פשוט מחליקה עליו,ומשם הרגשת ה"דפיקות"?
מישהו יכול לתת קישור לשרטוט\תמונה של הטרנספר הנ"ל?
ההשערה הזו לא נכונה, כי השרשרת מעבירה כח רק להנעה הקדמית, ולכן כאשר אתה בהנעה אחורית לא מועבר דרכה כח ואין סיבה שהיא תקפוץ תחת כח.
אז איך בעצם הטרנספר הזה עובד?
אם אתה יכול להסביר בקצרה, או הפנות אותי להסבר באנגלית...
תודה.
זו תמונה של טרנספר אחר, לא שלך, אבל עקרונית, כנראה שהטרנספר שלך עובד בצורה דומה.
http://www.skidmore.edu/~pdwyer/amc/...le2_954738.gif
הכוח מגיע אל ציר הכניסה בצד שמאל למעלה. משם הוא הולך ליחידת הפחתה, שם נעשית העברת הכוח בHIGH או בLOW . משם הכוח הולך תמיד לציר היציאה של הדרייבשפט בצד ימין, וכתלות במצב הידית של ה4X4 2X4 , גם אל השרשרת שמובילה את הכוח אל ציר היציאה אל הדרייבשפט הקדמי, הציר שנמצא למטה משמאל.
עכשיו הכ הרבה יותר ברור, תודה!
חוצמזה, מצאתי את הבעייה שלי, באמת היה צלב תפוס בגל הינע המרכזי...
נחליף ונקווה שזה יהיה הסוף...
טוב :-(....
החלפתי צלב, החזרתי את גל ההינע המרכזי למקום, הרעש חזר...
מה עוד זה יכול להיות?
אתה מוזמן לבוא אליי, לעופרים. ננסה לעזור לך לאתר את הרעש.
חנן, תודה על ההזמנה.אבל אני גר בצפון,בגיתה. זה ממש רחוק. אם אני לא אציח למצוא מישהו באזור הצפון שמבין קצת בסמוראים,אני באמת אשקול לנסוע עד אליך...
בקשר לנסיעה במהירות קבועה בLOW ו- HIGH, הרעש בשניהם זהה,והוא מופיע כשאני נותן "מכת גז",במהירות ממש נמוכה, או מעמידה. כאשר המהירות עולה הרעש נעלם בשלב כלשהו, ככה שבבדיקה במהירות קבועה אף פעם אין את הרעש...
לפי כל הבדיקות, המקור הוא כנראה הטרנספר. עשיתי בדיקה פשוטה(ואני לא יודע עד כמה יעילה) שמתי יד על אזור תיבת ההילוכים-בזמן שאני בתוך הרכב,נתתי גז, חזרתי ע אותה בדיקה עם יד על אזור הטרנספר-ושם המכות מורגשות הרבה יותר, לפי ההרגשה שלי הוא המקור.
לפרק לבד את הטרנספר אני קצת חושש, אז כל מה שנותר לי זה לחפש מוסך\מישהו שמבין ברכבי 4X4 בצפון, יש למישהו הצעות?
לפי התיאור שלך, אני בספק אם אתה הבנת איך אתה אמור לבצע את הבדיקה.
אתה אמור לנסוע ב40 קמ"ש, או ב30, או ב20, לא חשוב. בHIGH . לשחזר את הרעש. אם צריך להאיץ בשביל זה, אז תאיץ מהמהירות הזו. הקשב לתדר.
שלב ב' בניסוי, אתה נוסע בדיוק באותה מהירות כמו בשלב הראשון, 40, 30 או 20 קמ"ש, לא חשוב, רק שזו תהיה אותה מהירות כמו בניסוי הראשון. רק הפעם אתה בLOW. תאיץ, תעשה מה שצריך כדי שהרעש יחזור. האם התדר שונה? זהה?
עשיתי את הניסוי,התוצאות: הרעש זהה בתדירות שלו, אך מופיע פחות כשהרכב בLOW.
התחלתי את הניסוי במהירות של כ 10 קמ"ש, לחצתי על הגז עד הסוף, וזה מה שיצא.
כשהרכב ב HIGH הרעש יותר חזק, ויותר קל להפיק אותו(בLOW צריך לאמץ יותר את הרכב כדי שהרעש יופיע) הרעש מופיע גם בעליות חדות בכבישים(במהירות נמוכה),בזינוק בעלייה.