חס וחלילה... מוקשים? לא בג'יפולוג. טוב, אולי כן, אבל בדיון אחר.
מה שכן, עד שאיתי מספר את הסיפור אני מוכן לספר שאם זה היה מותקן בטויוטה או בלנדרובר, ועם ראשי תיבות של 3 אותיות באנגלית, הייתם מוכנים לשלם על זה הרבה כסף...
אסף.
Printable View
חס וחלילה... מוקשים? לא בג'יפולוג. טוב, אולי כן, אבל בדיון אחר.
מה שכן, עד שאיתי מספר את הסיפור אני מוכן לספר שאם זה היה מותקן בטויוטה או בלנדרובר, ועם ראשי תיבות של 3 אותיות באנגלית, הייתם מוכנים לשלם על זה הרבה כסף...
אסף.
ניתוק הנעה קידמית?
למכונה הזו אין מספיק גלגלים בשביל זה..
http://tractor.org.il/tractors/pics/AllenOxford.jpg
אסף.
מכסחת דשא ?
המנגנון נועד להניע את הלהבים מתוך תנועת הגלגלים ?
גיא-
לדעתי התמונה היא בגדר פתרון, לפחות כך אני הבנתי את זה...
אם לא בכל אופן, אז עכשיו ברור שהמכונה היא סוג של מחרשה בעלת מנוע הנמיע בצורה ישירה את שני הגלגלים. בקצה כל קטע, צריך להסתובב 180 מעלות, לכן ברגע שאתה דוחף את הידיות עד הסוף לצד אחד (נגיד שמאלה), הגלגל הימני (המפנימי בסיבוב) רוצה להסתובב הפוך. מה שמאפשר לו את זה זה המנגנון. הגלגל מסתובב הפוך למומנט של הציר והראצ'ת עובד...
(בא במקום דיפרנציאל) אבל יעבוד לדעתי רק בסיבוב של 180 מעלות. - הגלגל המרצ'ת חייב להסתובב הפוך לכיוון של השני...
לפחות ככה אני מבין את זה
ואללה
יש מצב, לא ראיתי את זה אבל נישמע הגיוני.
זהו מקצרה... אלן אוקספורד
ה"חרמש אלן" הוא מכסחת דשא ממונעת בעלת להב ארוך שמתנדנד מצד לצד כשהוא עובר על פני להב דומה הניצב במקומו, זאת על מנת ליצור פעולת גזירה. הוא יוצר בין 1935 ל1973 באוקספורד, בריטניה.
עכשיו ההסבר המלא בבקשה :)
הרגתם אותי עם השטות הזו.
אסף "קציר" מה יש לך עם מקצרות?, ואיך זה קשור למציאות?
אני יכול להניח, שהמנוע נותן הנעה ישירה לציר המרכזי, וגם גורם לתנועת הלהב. הציר המרכזי סובב וגורם לגלגלים להתקדם בקצב מסוים. הרצ'ט נועד לאפשר לאפשר דחיפה ידנית מהירה קדימה של המקצרה כאשר רוצים לעבור הלאה, להסתובב, או כאשר המנוע כבוי. הפין יכול להיות מותקן באחד משני החורים בהתאם לצד הגלגל- ימין או שמאל.
כך זה לפחות נראה מפה.
איתי ייתן הסבר מלא, אני מקווה. בינתיים - למכונה יש מנוע, שמניע את הגלגלים דרך דיפרנציאל. אז לא צריך "במקום דיפרנציאל".
אסף.
אסף ,אל תגיד לי שבשילוב לרוורס הגלגל ננעל והמכונה מיסתובבת אחורה ע"י הגלגל השני.
הזנחתי כאן את הפורום לכמה ימים ותראו מה הולך כאן!
אני חייב לציין שאני מתרשם מחלק גדול מהפתרונות,ואני חושב שאסף קצת קשוח איתכם...
אני אתן כאן כרגע הסבר קצר,כי אני חייב לעוף עוד כמה דקות,
מה שניראה בתמונה זה אכן מנגנון ראצ'ט של מכונה חקלאית,מקצרת ירק ידנית משלהי שנות השלושים,היא משמשת חלק מאוסף הטרקטורים והכלים החקלאיים העתיקים של אבא שלי.
המקצרה הנ"ל הינה מכונה חקלאית מאוד פרימיטיבית,מנוע ארבע פעימות צילינדר אחד וראש שטוח,מקורר אויר מניע מנגנון של גיר זוויתי המוסר הינע לזוג הגלגלים המניעים.בנוסף,בהמשך לציר היציאה מהמנוע,ישנה מערכת מוטות אשר מפעילה את סכיני המקצרה בדיוק כמו במכונת תספורות,רק בצורה הרבה יותר גסה ובגדול.
מנגנון הראצ'ט שבטבור הגלגל נועד לאפשר תנועת זוג הגלגלים במהירות שווה לאורך מסלול ישר,ושיחרור רגעי של המנגנון בעת פניה של 180 מעלות מכיוון התנועה,תוך סיבוב של כמה מעלות לאחור של הגלגל הפנימי.
דבר נוסף שמענין במכונה זו ובמכונות החקלאיות הישנות בכלל זה חוסר תשומת הלב באופן מכוון אפילו להנדסת אנוש ולבטיחות!! ניתן לאמר כי מכונות אלו הן הצעד הראשון של ההתנתקות מהתלות בבהמות.
אין לי ספק שבמהלך השימוש במכונות אלו ודומיהן,נקצרו לא רק עשבי ירק......
זהו לבנתים,המשך מעניין בקרוב...
איתי
יכול להיות שזה מכסה מאובטח של איזה מיכל שנמצא בלחץ ובתנועה. ישנה אפשרות לאבטח שלני הכיוונים , תלוי בכיוון ההרכבה או הסיבוב.