-
תגובה: חוזר: דייהטסו טריוס ג'יפ או לא?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
magili
חזרתי.... (אני עוד אתמכר בסוף)
שלא יהיו טעויות.....
הטריוס אומנם אוטומטי, אבל יש לא הילוך LOW שמפתיע לטובה, ומאחר ואין לרכב יותר מדי כח (בלשון המעטה), אני נוטה להשתמש בו די הרבה.
תהיו חזקים
טריוס עם LOW... זה דגם נסיוני סודי של דייהטסו שלא שמענו עליו?.......................
מה שמעורר חשדות כבדים שאתה עוד טרול.
אנחנו חזקים בנאדם. מה זה חזקים, כל בוקר כדור-שניים כדי לא להיחנק מרוב צחוק מהשטויות שרצות כאן כבר 11 שנה.
וברצינות - סיפורי טריוס וראב4 שכובשים מעלות שדורות של ג'יפאים מתפוצצים עליהם, רצים כאן כבר שנים כל שני וחמישי. אנחנו בעד כי זה מצחיק ומתסיס את השרשורים וזה אחלה. אם טריוס זה מה טוב לך - תהנה. אנחנו בעד.
לבדוק מה טריוס באמת יודע לעשות (ובעיקר מה לא) אנחנו כנראה יודעים. זו העבודה שלנו (לפחות שלי).
לקחת טריוס חדש, רכב הדגמה חדש ויקר של היבואן למעלות כמו עשוש, המשלט ויאיר?... יש מי שלקח, אפילו הצליח להגיע עד למעלה (עם גב רציני של נהגים מנוסים ברכב שטח אמיתי ורציני - טויוטה היילקס כפול נעילות - שהיו בהיכון לעזור לו אם וכאשר יקרה משהו...). נסיונו הרב וכבודו של הבחור במקומו מונח, לטעמי האישי זה היה צל"ש או טר"ש והוא עשה מה שעשה בחוסר אחריות מוחלט וכבר אמרתי לו את זה לא פעם ולא פעמיים, ולו רק משום שאחרי הביצוע המרשים שלו, בעלי טריוס פחות מנוסים ומוכשרים ממנו ינסו גם - והתוצאות יהיו עגומות.
אני לא מכיר מי שבוחר דווקא בטריוס בתור "רכב שטח" או "רכב טיולים" אם יש לו אופציה למשהו אחר, רציני יותר. כולל לגברת המאוד נחמדה שמגיבה כאן, שהיא היחידה שאני מכיר שבאמת נוסעת עם טריוס בשטח אמיתי, ולמרות שהיא מתה על הטריוסית שלה (כן, האוטו שלה הוא בת, לא בן) את זה היא עושה מתוך אילוץ ולא מבחירה. מהיכרותי איתה - נהגת שטח מעולה באמת, שאם היתה לה היכולת להחזיק משהו אחר, רכב שטח אמיתי ורציני, היא היתה עושה את זה בלי להסס.
והיא לא היחידה.
יש כאן אחד, איש שטח אמיתי, שמטייל בשטח עם חיפושית ישנה. ביחד עם ג'יפים אמיתיים, ולא תאמין איפה הוא עובר. ובמקומו תשהוא לא עובר, זה רק כי כנראה אין צורך אמיתי.
הכרתי מישהו שהיה מטייל הרבה במדבר עם סובארו DL. הביצועים שבני דודינו הבדואים מפגינים במדבר עם הגרוטאה הזו מוכיחים שכיש רצון ויש יכולת רק השמיים הם הגבול.
זה מה יש - אז עם זה נהנים. אבל כולם מודים שברגע שיהיה להם תקציב לדיפנדר או לסופה (הבדואי לא באמת קונה בכסף אלא "לוקח בהשאלה לתמיד", אבל זה עניין אחר) - הם לא יהססו... בקיצור - הכל לא מבחירה אלא מאילוץ וזה בסדר. אם אתה אמיתי - תמשיך לטייל ולהינות.
ואהה - נשמח לגלות את הדגם הסודי של טריוס עם LOW...
-
תגובה: חוזר: דייהטסו טריוס ג'יפ או לא?
בניגוד למה שכתבו פה (כמובן מניסיון), העברת ידית ההילוכים למצב של "LOW ) "L או לא), מספיקה לדרכים עם עבירות בינונית ומעלה, ללא צורך במכות גז או "להתפוצץ" על המכשול.
כפי שכתבתי, רוב הטיולים הם בדרכים נוחות שלא יגרמו לטריוס נזקים יותר מלרכב אחר, כך שאפשר להינות מהטיריוס בכיף.
הבעיה היחידה היא הגובה, לכן הייתי קונה רק מהשנתון בו הגביהו אותו.
אם המטרה היא לטיולי שטח אגרסיבים, הייתי קונה משהו אחר.
-
תגובה: דייהטסו טריוס ג'יפ או לא?
יוני, השיא שלי היה - סלילת מעלה יאיר לצורך מעבר בטוח עם הדיסקברי , כי לא התחשק לי לקנות לו נעילות וציריות מחוזקות , את זה לא עשיתי בשם בדוי , אבל אף אחד כבר לא הכיר אותי שם.... מאז אני רק שוקע. ..
ולמר חכמולוג מפוצל האישיות - טריוסים נוסעים לא רע בחולות , כי אין בחולות מכשולים בולטים שמפריעים להם ובלחץ אוויר מתאים (נסה אפילו חד ספרתי ) ושמירה על רציפות תנועה - נסיעה בחולות לא דורשת הרבה יותר מאמץ מנסיעת כביש. אני לא מדבר כמובן על צליחת דיונות חול יבשות ותלולות אלא על נסיעת שבילי חול . מצד שני אם היית נהגת האמר בבאלי"ש אז הורדת אוויר מהצמיגים כנראה זרה לך .... וכנראה שבאמת יצא לך לראות טריוס עובר איפה שהאמר מתקשה...
-
נראה לי שבנוסף לכל המדריכים היעילים שיש כאן באתר, כדאי לכתוב מדריך על עבודת הטרנספר והילוך הכוח.
זה משהו שיאפשר פחות טעויות של אנשים שטוענים שהורדת ידית מצבי הגיר ל LOW היא הילוך כוח.
ומי שיטען כך ,נוכל לשלוח אותו למדריך :)
ול"מגילי" - עצם העברת ידית הילוכי הגיר ל LOW מאפשרת לרכב לנסוע על הילוך ראשון בגיר בלי להעביר הילוך לשני.
העברת ידית הטרנספר ל LOW משנה את יחסי ההעברה ומאפשרת יותר כוח במהירות הרבה יותר נמוכה, בוא נאמר שזה אולי מקביל להורדה מהילוך ראשון בגיר לרבע הילוך :)
כן אני יודע שאין דבר כזה רבע הילוך , אבל זה היה רק לצורך ההמחשה, תחשוב שיש לך עוד ארבעה הילוכים מתחת להילוך הראשון.
מקווה שהצלחתי להסביר...
-
חברים יקרים (באמת התמכרתי),
תודה על השיעור המעלף, אבל אתם ממשיכים עם הפלצנות והפגנת הידע שלא לצורך.
בסך הכל כתבתי, ואני מצטט: "הטריוס אומנם אוטומטי, אבל יש לו הילוך LOW שמפתיע לטובה" (כן, החלפתי בהודעה המקורית ה-"א" ב- "ו").
מה לעשות, ה- L מסמלת את המילה LOW אם תרצו ואם לא. כמובן שלא מדובר ב - LOW כמו בסמוראי ורכבי שטח אחרים, ולא כתבתי בשום מקום שמדובר בהילוך כוח, אך ה LOW הזה, או ההילוך הראשון אם תרצו, מתוכנן ובנוי בצורה כזו שמאפשרת מעבר מכשולים איטי, בלי לטוס ולהתפוצץ על עליהם.
עכשיו עם כל הכבוד, כמה מבין כל הגאונים (ניר ל) פה באמת נסעו בטריוס, ולא התבססו רק על שמועות ו/או צפייה באיזה טמבל עם טריוס שתוקף מכשולים במהירות, רק כי הוא לא כל כך יודע לנהוג?
-
בקיצור - סע, תהנה, תעשה חיים וזה הכי חשוב שיש.
רק תזכור שאף אחד לא ניסה לזלזל בך (שלא כמוך), רק לתת מידע מדוייק ככל האפשר.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
magili
חברים יקרים (באמת התמכרתי),
תודה על השיעור המעלף, אבל אתם ממשיכים עם הפלצנות והפגנת הידע שלא לצורך.
בסך הכל כתבתי, ואני מצטט: "הטריוס אומנם אוטומטי, אבל יש לו הילוך LOW שמפתיע לטובה" (כן, החלפתי בהודעה המקורית ה-"א" ב- "ו").
מה לעשות, ה- L מסמלת את המילה LOW אם תרצו ואם לא. כמובן שלא מדובר ב - LOW כמו בסמוראי ורכבי שטח אחרים, ולא כתבתי בשום מקום שמדובר בהילוך כוח, אך ה LOW הזה, או ההילוך הראשון אם תרצו, מתוכנן ובנוי בצורה כזו שמאפשרת מעבר מכשולים איטי, בלי לטוס ולהתפוצץ על עליהם.
עכשיו עם כל הכבוד, כמה מבין כל הגאונים (ניר ל) פה באמת נסעו בטריוס, ולא התבססו רק על שמועות ו/או צפייה באיזה טמבל עם טריוס שתוקף מכשולים במהירות, רק כי הוא לא כל כך יודע לנהוג?
פלצן נכבד, (אני פשוט משתמש בשפתך)
יש התמכרויות טובות, אז אל תחמיר עם עצמך.
כנראה שאתה הגאון היחיד כאן, כן, אנחנו ממש אדיוטות ולא מתיימרים להיות גאונים (מקווה שתבין).
כל השרשור הזה נכתב לא למען חכמים כמוך, לך אנחנו לא יכולים לחדש ,אתה בעל הנסיון ובעל הידע.
אנחנו סתם אנשי מקצוע פיסחים חסרי הבנה ואחריות במקצוע.
אנחנו סתם מנסים לדאוג לבאים בתור שיכנסו לאתר כדי להבין מה היכולות של הטריוס ויגלו שהוא ג'יפ מין המניין ומכאן הדרך לאכזבה ותאונה בשטח הוא קצר.
אתה, בכלל אין כאן צל של ספק אחראי מאוד בכל התובנות שלך והעברת היידע המדוייקת לדורות הבאים.
אז כדי לא להמשיך להכעיס אותך, אני מודה טריוס יכול לעשות הכול (ובלי להתפוצץ על שום סלע), והכוונה כשמדברים על הילוך כוח בפורום מיקצועי היא להילוך ראשון בגיר האוטומטי.
אתה תוקף אנשים שאין לך חצי מושג ירוק מי הם מה הידע שלהם ומה הם יודעים מנסיון אישי....
אני מניח שאתה שלם עם עצמך.
אנא ממך למרות שאתה צודק, חכם ומבין גדול, למען הדורות הבאים, תערבב פחות מונחים בפורום מקצועי שנועד לתת תשובות לחברה צעירים שמאמינים לפחות שמי שכותב כאן גם מבין מה הוא כותב.
ובתגובותיך תזכור תמיד שלא כל מי שקורא אותם מבין כמוך, הרבה חברה ללא יידע בכלל ניזונים מהפורום הזה, בוא לא נבלל אותם.
-
אם מישהו נעלב או נפגע מדרך ההתנסחות שלי , אני מתנצל, זאת בוודאי לא הייתה הכוונה.
מעולם לא התיימרתי להיות גאון במכונאות ומינוחים מקצועיים, אלא אני פשוט אוהב לטייל בשטח, ועושה את זה לא מעט שנים (לא תמיד בג'יפים).
מאחר והעדתם שהרבה חברה שלא מבינים ניזונים מהפורום הזה, ושניסתם לתת "מידע מדוייק", היה חשוב לי לציין את העובדות כפי שהן, מתוך ניסיון, בצורה הכי כנה ואמיתית, אבל בכל פעם נראה להיות שאתם (באמת שאני לא יודע מי אתם) קוטלים את הטריוס שלא לצורך, אלא אם כן כל מי שנכנס לפה מחפש רק אנדרנלין ואקסטרים, ואם זה לא כך (כך לפחות אני מאמין), אזי אתם חוטאים לאמת.
נפגש בשמחות
-
איזה LOW?
יש לטרי LOW ולא אמרו לי ????
חח....
אבל יש כפתור קסמים מתחת למושב של הנהג.......
מה שהוא עושה לנהג אני לא יכולה לגלות.....:cool:
-
טלי, אל תבלבלי את המומחה הקרבי מהצבא.
כתוב לו "L" בקצה התחתון של מסילת הגיר, אז ברור שזה LOW. מה, לא ידעת?....
ופליז, רק בלי הכפתור האדום הקטן שהתקנת בלי לספר לאף אחד, זה שמפעיל בו זמנית סופרצ'רג'ר, טורבו, LOW, מגדיל צמיגים ל-35', הופך את מנוע הדייהטסו 1.3 ל-V8 HEMI, את הציריות בעובי עיפרון של הטריוס לזוג סרני דנה 60 מחוזקים, פותח את המתלים למקסימום ונועל נעילות מאחור, באמצע ומקדימה. (זוכרים את סדרת סרטי TAXI הצרפתית?...)עם זה יהיה קשה לנו להתמודד....
ואני באמת לא בא לגחך על חשבון מישהו, כי מותר גם לטעות. אבל זה שבנאדם טועה, עדיין לא בדיוק נותן לו לגיטימציה להטעות אחרים.
יש אנשים עם פחות נסיון שקוראים בצמא כל מילה ועלולים לחשוב שה-L של הטריוס זה באמת סוג של הילוך נמוך...
L בגיר אוטומטי זה הילוך ראשון. זה הכל. אם הוא באמת יחסית קצר או לא (בד"כ הוא ממש לא) - כל רכב לגופו. אין כלום נגד טריוס. באמת. אוטו חמוד. לא מפלצת שטח, אז מה? צא וטייל איתו ותהנה. אבל... דווקא בכלים מהסוג הזה שלא מתיימרים להיות לועסי סלעים וטוחני דיונות, חשוב מאוד לדעת את החסרונות והמגבלות ולנהוג בהתאם. אם אתה יוצא לטיל בקבוצה שיש בה לפחות רכב שטח רציני אחד, כזה שיכול למשוך ולעזור במקרים מסוימים, אתה בסה"כ מסודר ויכול לטיל ללא חשש גם במקומות עם עבירות בינונית פלוס ואפילו יותר מזה.
וסליחה על היעדר חוש ההומור. העניין רציני מכדי לגחך עליו.
-
1 קבצים מצורפים
מצטער טלי, לא יכולתי להתאפק ולגלות להם את האמת.... בתמונה, זאת טרי אחרי שטלי לוחצת על הכפתור הסודי
-
כן, אני הגאון נסעתי בטריוס , אפילו נהגתי בו ואפילו מס' פעמים בטיולים של עמותת "גיבורים קטנים" במסלולי החולות בין אשדוד לאשקלון . משתתפים בטיולים האלו מגוון כלים ומגוון נהגים שרבים מהם עברו את גיל הפנסיה ואינם "תוקפים מכשולים במהירות" . הטריוס לא היה נחות מקרוס-אוברים אחרים מחוסרי הילוך כוח ועבר יופי איפה ש"ג'יפים" בגודל מלא או טנדרים כפולי הנעה שקעו כי לא נסעו עם לחץ אוויר מתאים ולא תקפו עליות חוליות במהירות.
כן ידידי בעל הנסיון, יש מכשולים שחובה לתקוף במהירות הגבוהה האפשרית , למשל - גבעות חול , הטמבל הוא זה שנוסע עם 35PSI ועוצר לפני סוף העליה כי הוא לא רואה את המשך הדרך ....
-
לפני חצי שעה ירדתי לאוטו לעשות הכנות (מחר נוסע קצת לכמריר) וגיליתי שגם לי, ליד הידית הקטנה של הארבע על ארבע יש בקצה מסילת ההילוכים סימון L. אך להערכתי מדובר בLARGE ולא בLOW כמו בטריוס. בחרתי שלא להעביר את הידית לLARGE כי אין לי כוח להורדה מהכביש למקרה שזה לא יהיה ברישיון.
-
איך ידעת שהוא אדום?
:rolleyes:
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
טלי, אל תבלבלי את המומחה הקרבי מהצבא.
כתוב לו "L" בקצה התחתון של מסילת הגיר, אז ברור שזה LOW. מה, לא ידעת?....
ופליז, רק בלי הכפתור האדום הקטן שהתקנת בלי לספר לאף אחד, זה שמפעיל בו זמנית סופרצ'רג'ר, טורבו, LOW, מגדיל צמיגים ל-35', הופך את מנוע הדייהטסו 1.3 ל-V8 HEMI, את הציריות בעובי עיפרון של הטריוס לזוג סרני דנה 60 מחוזקים, פותח את המתלים למקסימום ונועל נעילות מאחור, באמצע ומקדימה. (זוכרים את סדרת סרטי TAXI הצרפתית?...)עם זה יהיה קשה לנו להתמודד....
ואני באמת לא בא לגחך על חשבון מישהו, כי מותר גם לטעות. אבל זה שבנאדם טועה, עדיין לא בדיוק נותן לו לגיטימציה להטעות אחרים.
יש אנשים עם פחות נסיון שקוראים בצמא כל מילה ועלולים לחשוב שה-L של הטריוס זה באמת סוג של הילוך נמוך...
L בגיר אוטומטי זה הילוך ראשון. זה הכל. אם הוא באמת יחסית קצר או לא (בד"כ הוא ממש לא) - כל רכב לגופו. אין כלום נגד טריוס. באמת. אוטו חמוד. לא מפלצת שטח, אז מה? צא וטייל איתו ותהנה. אבל... דווקא בכלים מהסוג הזה שלא מתיימרים להיות לועסי סלעים וטוחני דיונות, חשוב מאוד לדעת את החסרונות והמגבלות ולנהוג בהתאם. אם אתה יוצא לטיל בקבוצה שיש בה לפחות רכב שטח רציני אחד, כזה שיכול למשוך ולעזור במקרים מסוימים, אתה בסה"כ מסודר ויכול לטיל ללא חשש גם במקומות עם עבירות בינונית פלוס ואפילו יותר מזה.
וסליחה על היעדר חוש ההומור. העניין רציני מכדי לגחך עליו.
-
טוב,
נסלח לך הפעם.....
איזה חיה קטנה ומתוקה שלי....:eek:
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
מצטער טלי, לא יכולתי להתאפק ולגלות להם את האמת.... בתמונה, זאת טרי אחרי שטלי לוחצת על הכפתור הסודי
-
שלום רב,
שמי יוחאי, אינני קשור לאף אחד מהמגיבים הקודמים, או לדיהטסו, ולמעשה מעולם לא כתבתי בפורום. אפילו לא זוכר איך התגלגלתי לכאן.
אני הבעלים של טריוס 2002 מזה 3 שנים, ולדעתי חלק מהכותבים עשו עוול לרכב הנהדר הזה.
אני אוהב מאוד לטייל בטבע, בעיקר ברגל דווקא... כשקניתי את הטריוס חיפשתי זווית חדשה לגישה לטבע, ומצאתי ברכב הזה כל מה שחיפשתי. נכון - לא מטפס בולדרים, מפצח מכשולים וחוצה נהרות בוץ - אבל מי אמר שזו ההגדרה של "רכב שטח"?
עשיתי עם הטריוס רבים מהטיולים שבאתר 4x4.co.il: הר חורשן, הגעתון, גלבוע (בבוץ מטורף, שקעתי, ואיתי באותה ביצה שקוע גם לנד קרוזר). הטריוס עבר אותם פשוט בכבוד! ראיתי הרבה ג'יפים "אמיתיים" בטיולים ואני מחזק את דעתו של מי שכתב לפני - בניגוד לרכבים המאסיביים שלא מצריכים כמעט חשיבה (אלא במכשולים אמיתיים), הטריוס דורש שתחשוב לפני שתלחץ, תוריד מכוון קרקעי, תתכנן קדימה... וזה חלק מהכיף.
חלק מהבעיות שתוארו אכן נכונות - ובראשם מנוע חלש, הנדסת אנוש מוזרה, צריכת דלק.
גם היתרונות קיימים: ישיבה גבוהה, נוח להכניס את הילד למושב הגבוה, קטן וממזר בשבילים צרים מאוד (אפשר לעשות פרסה "על השביל").
לסיכום: מי שמחפש את הירידה מהכביש אל הטבע הפתוח, אבל לא רוצה להשקיע במפלצת יקרה וגדולה או לשלם מחיר בנוחות הכביש, ובמיוחד בתור רכב שני בבית - זה רכב מעולה! ואם הירידה לשטח היא למטרת חווית הטיול (אולי כמשלים לטיול רגלי, לכסות יותר שטח) הרכב מספק את הסחורה מצויין. מצד שני, אם המטרה היא האתגר שב"פיצוח" השטח על מכשוליו, כדאי באמת לחפש במקום אחר.
יוחאי
-
יששששש !!!
עוד אחד הצטרף !
(אולי תשימו כבר את הקישור ליד2 של הטריוס המדובר ונגמור עם זה...)
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
yochaytzur
שלום רב,
שמי יוחאי, אינני קשור לאף אחד מהמגיבים הקודמים, או לדיהטסו, ולמעשה מעולם לא כתבתי בפורום. אפילו לא זוכר איך התגלגלתי לכאן.
אני הבעלים של טריוס 2002 מזה 3 שנים, ולדעתי חלק מהכותבים עשו עוול לרכב הנהדר הזה.
אני אוהב מאוד לטייל בטבע, בעיקר ברגל דווקא... כשקניתי את הטריוס חיפשתי זווית חדשה לגישה לטבע, ומצאתי ברכב הזה כל מה שחיפשתי. נכון - לא מטפס בולדרים, מפצח מכשולים וחוצה נהרות בוץ - אבל מי אמר שזו ההגדרה של "רכב שטח"?
עשיתי עם הטריוס רבים מהטיולים שבאתר 4x4.co.il: הר חורשן, הגעתון, גלבוע (בבוץ מטורף, שקעתי, ואיתי באותה ביצה שקוע גם לנד קרוזר). הטריוס עבר אותם פשוט בכבוד! ראיתי הרבה ג'יפים "אמיתיים" בטיולים ואני מחזק את דעתו של מי שכתב לפני - בניגוד לרכבים המאסיביים שלא מצריכים כמעט חשיבה (אלא במכשולים אמיתיים), הטריוס דורש שתחשוב לפני שתלחץ, תוריד מכוון קרקעי, תתכנן קדימה... וזה חלק מהכיף.
גם היתרונות קיימים: ישיבה גבוהה, נוח להכניס את הילד למושב הגבוה, קטן וממזר בשבילים צרים מאוד (אפשר לעשות פרסה "על השביל").
לסיכום: מי שמחפש את הירידה מהכביש אל הטבע הפתוח, אבל לא רוצה להשקיע במפלצת יקרה וגדולה או לשלם מחיר בנוחות הכביש, ובמיוחד בתור רכב שני בבית - זה רכב מעולה! ואם הירידה לשטח היא למטרת חווית הטיול (אולי כמשלים לטיול רגלי, לכסות יותר שטח) הרכב מספק את הסחורה מצויין. מצד שני, אם המטרה היא האתגר שב"פיצוח" השטח על מכשוליו, כדאי באמת לחפש במקום אחר.
יוחאי
סוף סוף אני מביל למה אני לא נהנה בשנים האחרונות מהטיולים שאני עושה...
הייתי פשוט צריך להחליף לטריוס...
-
-
יוחאי , כפי ששמת לב , טריוס מוגדר כרכב פרטי גם ביד2 . בהצלחה במכירה , תחזור אלינו אח״כ וקבל המלצות לרכב שטח . כזה שלא דורש הורדת מכוון כל כפל קרקע, אלא פשוט נוסע בשטח ונותן לך להנות מהנוף מסביב ולא רק מזה שלפני הגלגלים הקדמיים...
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ניר ל
. הייתה גם בלונדינית בדיפנדר קצר ... קוראים לה שהם , מישהו עוד בקשר איתה ?
אני מכיר אותה, ואני מקווה שהוא לא יכעס.
זה היה אחד מוותיקי הפורום, בעל סיקס שמתנוסס עד היום בראש האתר.
היה לו גם דיפנדר אבל מהבושה הוא היה חובש פאה בלונדינית כשנהג בו.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
yochaytzur
שלום רב,
יוחאי
השתכנעתי :) :) :)
אתה מוכר ???
-
שלום. שמי יהושוע. חשוב לי מאוד לציין שאיני קשור כלל לפורומים. אני לא נכנס לאינטרנט ולמעשה, זו הפעם הראשונה שאני בכלל פותח בחיי מחשב. שלשום בפעם הראשונה הגיעו לביתנו נציגי חברת החשמל וחיברו אותנו. להפתעתי, פתיחת המחשב הביאה אותי לכאן, צירוף מקרים מפתיע בהתחשב בעובדה שאני בעליו של טריוס. אני בעליו של טריוס שקר כלשהו מודל שקר כלשהו ויתכן בהחלט שדברי הם גרסה מרוככת של כל מה שכתבו כאן כל חובבי הטריוס שנכנסו לכאן גם הם בפעם הראשונה בחייהם. מומחים יזהו אפילו קווים של פיצול אישיות.
בכל מקרה, מכיוון שאני "הקול השפוי" אז אני כבר לא ילד ולמעשה אני כבר בן שקר כלשהו ולכן נוקט בשפה יותר נקיה מקודמי חובבי הטריוס. מטבע היותי חובב טבע שפוי, אני מכיר היטב את כל המסלולים וחרשתי פעמים רבות את שקר כלשהו וגם את שקר כלשהו. עם זאת, אני חייב להציג -הפעם בצורה הרבה יותר "שפויה" ונעימה את עלילותי בידיעה ברורה שתאמינו לי מכיוון שאני, בשונה מקודמי, טייל וותיק ובוגר. עשיתי עם הטריוס מסלולים רבים שמופיעים בג'יפולוג. בין היתר חציתי את "הרוביקון," נסעתי עם הטריוס לMOAB וגם עליתי מספר פעמים את מעלה זק וגם את מעלה ורדות ומעלה אשוש כמו גם את "המעלה הנסתר" ו"המשלט". ונכון, לא מדובר ברכב שטח קשוח אך זה כל הכיף. ליצירת נופך כלשהו של אמינות אציין כעת חסרונות של הטריוס: הוא שותה הרבה דלק, משהו כמו אחת לעשר. יש לו גם חיסרון נוסף, הוא מאוד נאה, מה שעלול לקסום לגנבים.
לסיכום: מי שמחפש למכור טריוס, אבל יודע היטב שהשוק מת - זה רכב מעולה! בניגוד לקודמי, אני אדם מבוגר ושפוי ושקר כלשהו וגם שקר כלשהו, שלא לדבר על שקר כלשהו. קנו טריוס. אתם תהיו מאוד מרוצים. בהצלחה.
-
אגב, אותי כל השרשור הזה שכנע, אני רוצה טריוס כשאני חוזר לארץ.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
GodsFather
אגב, אותי כל השרשור הזה שכנע, אני רוצה טריוס כשאני חוזר לארץ.
כמאמר השיר,
"לרוץ מהר לרוץ מהר, לרוץ מהר לפני שייגמר ...."
רענן
-
מישהו יכול להסביר איך צף לו בכזו קלילות שירשור בן חמש שנים?!
בכל אופן משעשע מאוד, צריך אחד כזה פעם בשבוע לפחות
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מויש
מישהו יכול להסביר איך צף לו בכזו קלילות שירשור בן חמש שנים?!
בכל אופן משעשע מאוד, צריך אחד כזה פעם בשבוע לפחות
אכן תענוג לקרוא, קצת אקשן, אבל שחושבים על זה השרשור הזה רלוונטי מתמיד.
בינינו, מי האידיוט שקונה היום רכב שטח אמיתי (אני..) בגלל:
שוקל 2.5 טון, כמה הטריוס 1.5 טון?
ביום טוב עושה 1:5 במחיר דלק של כמעט 8 ש"ח לליטר.
כל טיול היום 800 ש"ח על דלק. ב 2007 היה 300 ש"ח שעוד היה לי רכב שטח סולר.
אכן ברכב שטח רך יהיו נזקים, אבל התיקון יעלה פחות מעלות אחזקת הבהמה וההפרש בדלק.
אז היום שיש לי גרנד, בכל מסלול רק צריך לכוון את ההגה, הרכב והאלקטרוניקה עושים הכל, די משעמם. ושפר עליי ויש לי רכב שטח רך מהעבודה, אז אני רק מחפש היכן לקחת את הרכב הרך (וכמובן לחזור בשלום).
הדיון אם לקנות טריוס, סנטה-פה, ראב 4 (אלא שעוד אולי יכולים לעשות 90% משבילי ארצנו) רלוונטי מתמיד. ראיתי סנטה-פה יורד את מעלה יאיר והרגשתי אידיוט עם הגרנד שלי, הוא עושה 11 ק"מ לליטר (לפי המחשב בסולר) אני עושה 5, הוא יעשה את נקרות ממערב למזרח, אז יופי אני אעשה ממזרח למערב. הוא ירד את מעלה נוח, יופי אז אני אעלה אותו.
אז תגידו, הסנטה-פה (או הטריוס) יעשה את נחל פרצים תחתון? יש טיול לילה שבוע הבא לשם ולנחל סדום ואתם יודעים מה - לא לבא לי לקחת את הגרנד...
-
נחל פרצים תחתון אסור בתנועת כלי רכב. אתה בטח מתכוון לפרצים-עליון.
ויש מצב שטריוס יעבור במסלול של נחל פרצים עליון. לא בלי להתגרד ולא בלי עזרה מג'יפ נורמלי... סנטה-פה כבר ימעך שם פגושים ויקמט את הגחון - יש שם כמה קטעים שמעבר ליכולת זויות המרכב שלו.
לעניין יכולת התנועה של ג'יפונים בשטח - הם עוברים ב-90 אחוז או יותר מהמסלולים בארץ. השאלה איך עוברים, כמה נתקעים, כמה צריך למשוך אותם ובכמה נזקים זה יעלה. לרדת במעלה יאיר או בזיק או בעשוש גם כדורגל יכול. הגרויטציה תעביר שם גם פיאט פונטו.
-
זה לא חפיף לרדת מדרגות ובורות עם רכב נמוך וכמות הנזקים הפוטנציאלית היא עצומה . גם כשאני יורד במעלה רמון , עם צמיג 31" ופאג'רו ישן קצת מוגבה וממוגן , אני פוגש אבנים במדרגות הצד וכן יוצא מהרכב כדי להסתכל , לבחור מסלול ולזרוק איזו אבן פה ושם , חבר שנסע אחריי עם פאג'רו חדש מוגבה, חטף נזק קוסמטי למדרגות הצד המקוריות למרות כל הזהירות ואני זוכר גם ירידה במעלה הזה לפני מס' שנים עם שיירה שכללה טויוטות דגם קודם שאחת מהם שברה ברז ניקוז של הרדיאטור. ההאמר H1 שנסע איתנו וגם הסיקס שהיה לי אז לא ממש הבחינו בקיומו של המעלה. גם לא צפריר או מישהו אחר עם רנגלר אדום 35" צמיג , שעלה מולנו באותו יום בכוונה דרך המדרגות הגדולות ונראה מנומנם למדיי...
לא הייתי קונה טריוס אלא אם הייתי סטודנט/ית שגר בתל אביב רבתי ואין לו חנייה צמודה, המעוניין מדיי פעם לצאת קצת מהעיר לטיולי שבילי קק"ל + . כן גם מאזדה 3 עוברת בשבילים האלה וגם מאזדה 6 ליסינג (כמו שמישהו מהפורום ההוא הוכיח פעם קבל עם ועדה) , אבל לטייל בשבילים האלה עם טריוס , זה כמו לטייל עם האמר במעלה רמון...
-
3 קבצים מצורפים
נזכרתי שיש אצלי קצת תמונות מאז... ובאמת להאמר הייתה בעייה במעברים צרים בנקרות ....
אז הוא נאלץ לעקוף מסביב דרך הבולדרים והתבאס שאין לו טריוס .
תהנו...